IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бисери и вицове

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 4ubaka Разгледай мнение
    6=6
    6*(-1) = 6 *(-1)
    -6 = -6,
    9-15 = 4-10,
    3.3 – 2.3.5/2 = 2.2 – 2.2.5/2 прибавяме отдвете страни на равенството 25/4
    3.3 – 2.3.5/2 + 25/4 = 2.2 – 2.2.5/2 + 25/4
    (3 – 5/2). (3 – 5/2) = (2- 5/2). (2- 5/2) правим коренквадратен отдвете страни
    (3 – 5/2) = (2- 5/2)
    3-5/2 = 2-5/2
    3=2

При коренуване не може да се получи отрицателно число. А подчертаното в синьо е равно на -0,5
    И това е защото не извършваш действието умножение на горния ред, а коренуваш отрицателни числа. при което се получава имагинерна величина.
    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

6=6
      6*(-1) = 6 *(-1)
      -6 = -6,
      9-15 = 4-10,
      (3 – 5/2) = (2- 5/2)
      3-5/2 = 2-5/2
      3=2

... нямаш право да правиш корен квадратен от двете страни ... защото на практика извършваш деление с различни числа от двете страни на уравнението, което е некоректно ...

... добре, че още не съм си премрежил погледа... пазя се за бъдни вечер...

... наздраве!

Коментар

• Първоначално изпратено от buluser Разгледай мнение
        ... искаш да разклатиш нуждата от ползване на бройна система?!?

... не, не би трябвало да е равно!
        6=6
        6*(-1) = 6 *(-1)
        -6 = -6,
        9-15 = 4-10,
        (3 – 5/2) = (2- 5/2)
        3-5/2 = 2-5/2
        3=2

Коментар

• Аве тотално еб*хте майката на темата с тая ваша математика
          Сега чак разбрах от къде се пръкна тая финансова криза и какви са първопричините за нея - ми че вие икономистчетата не можете грам да сметате бе

Коментар

А можеш ли да докажеш че 2=3 ?
            ... искаш да разклатиш нуждата от ползване на бройна система?!?

... не, не би трябвало да е равно!
            Last edited by buluser; 24.12.2011, 16:06.

Коментар

естествено, че е равно.... въпросът е "защо някой би си помислил, че не е?"

... въпреки че, с малките цифри трябва да се внимава, защото могат да доведат до заблуждение... и екзистенциални въпроси от типа каква е разлика между събирането и умножението, след като 2+2 е равно на 2х2 и ако на тази база можем да направим извод, че събирането и умножението са еквивалентни процеси, то може ли да кажем същото и за изваждането и делението, както и защо при деление на клетката не се получават повече от две нови... и въобще кое по добре – делението или събирането и тази връзка, защо един математически процес с нисък приоритет може да е национален девиз на дадена държава, пък била тя и България....

... хайде наздраве
              и весели празници
              А можеш ли да докажеш че 2=3 ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
                Въпрос с повишена трудност ??

1 + 2:2 равно ли е на 1 + 2.1/2
                естествено, че е равно.... въпросът е "защо някой би си помислил, че не е?"

... въпреки че, с малките цифри трябва да се внимава, защото могат да доведат до заблуждение... и екзистенциални въпроси от типа каква е разлика между събирането и умножението, след като 2+2 е равно на 2х2 и ако на тази база можем да направим извод, че събирането и умножението са еквивалентни процеси, то може ли да кажем същото и за изваждането и делението, както и защо при деление на клетката не се получават повече от две нови... и въобще кое по добре – делението или събирането и тази връзка, защо един математически процес с нисък приоритет може да е национален девиз на дадена държава, пък била тя и България....

... хайде наздраве
                и весели празници
                Last edited by buluser; 24.12.2011, 15:51.

Коментар

• Въпрос с повишена трудност ??

1 + 2:2 равно ли е на 1 + 2.1/2
                  Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от Eon Разгледай мнение
                    Какво толкова я мислите тази задача не знам.

Още в основното училище се учи, че при различни операции първо се извършва деленето, след това умножението, след това изваждането и накрая събирането.

Ако ще хиляда скоби да има, ако ще никакви скоби да няма.... Скобите нямат никакво значение в случая.

А това, че някой малоумник цъка на елката операциите в тяхната последователност, както са показани на екрана/листа е друг въпрос.
                    Колега, и ти не си спомняш твърде ясно втори клас. Умножение и деление са действия с равен приоритет. Няма значение кое е първо и второ. А събиране и изваждане са действия с по-нисък приоритет, но пак е без значение кое от тях е първо.
                    Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Късно вечерта една жена минава през парка. Чува мъжки глас:
                      - Стой!-Спряла.
                      - Легни!-Легнала.
                      - Госпожо, лошо ли Ви е? Аз си играя с кучето, обръщам се и Ви гледам че лежите на земята ...

Коментар

не съм polki
                        Не съм искал да заблуждавам или засягам някой, извинявай.
                        Трябваше да почна второто изречение на нов ред. Историята на mathematician е разтърсваща Тъпото е, че хора като главният им счетоводител ни управляват.
                        Много е важно как се изразява човек, аз още не съм се научил.

Дано не го повтарям от този форум:
                        Един тича при лекаря.
                        - Докторе, у'апа ме змия.
                        Докторът:
                        Къде те ухапа?
                        - Епа, зад трафопосто.
                        - Не бе, за какво те ухапа?
                        - Епа, е те така - без нищо!

Не бих си купил такова! о_0
                        Attached Files
                        Last edited by T.A.D.; 24.12.2011, 08:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
                          Айде да продължим темата със задачката. Малко старо е - ама като гледам не сте го чели. Превод от руски е и се твърди, че е реален случай. Като гледам тука какви ги пишете, може и да е истина.

Работя като програмист в неголяма американска фирма, 30-тина човека, правеща разни пошибалки за прес-автомати.
                          Сглупих като се намесих сутринта в разговори за училището, и взех, та издрънках старата минавка за това "Колко е 2+2х2".
                          Обикновено когато смятат на глас, първо събират, после умножават и получават 8, въпреки, че по правилата на математиката умножението трябва да се извърши първо, поради което верният отговор е 6. Но веднага ме сиктирдосаха и ме нарекоха идиот, защото се получава 8… Аз даже им го написах на хартия, за да стане по-ясно. И тогава се почна…Оказва се, че по правилата всичко се прави отляво на дясно и по никакъв друг начин, затова е 8… а аз съм глупак. Да взема да си прочета както трябва учебниците от училище, а най-лесно, като по- тъп, да взема да си го сметна на калкулатор!!! Особено ме уплаши, че главният счетоводител лично донесе калкулатор и направи демонстрация бурно аплодиран от цялата фирма. (Да, обикновеният калкулатор смята едно след друго, точно както го произнасяме на глас, без да спазва ред на действията)
                          Нямах под ръка научен калкулатор, който спазва реда на действията. Добре, отворих им Microsoft Excel, въведох действията – 6(!) и втрещих цялата фирма.
                          Работата беше прекратена за цели два часа, ходеха с калкулатора от компютър на компютър, и гледаха, тук се получава 6 а там 8. Уморих се да обяснявам и си отидох на работното място.
                          Оказа се, че основната изненада предстои. На обяд дойде при мен заместник главният счетоводител и клатейки глава, заяви: "Сега разбирам, защо всички ругаят Microsoft – на тях дори Ексела им е бъгав, смята неправилно!"

Оправи ми деня ))

Коментар

• Първоначално изпратено от bondinio Разгледай мнение
                            отговора е прост - това не са триъгълници
                            Браво 6+ Оптическа измама е единя е вдлъбнат, другия е издут.
                            Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• отговора е прост - това не са триъгълници

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                                Eто ви по-лесно тогиз

+1 Мерих го гледах го отговор нямам.
                                Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

Working...
                                X