Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бисери и вицове
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеНякакво изфърляне с милиардите се получава според мен200000 камъка за комп са си бая доста
8-9 милиарда рубли или 13 милиарда долара. ТОГАЗ РУБЛАТА БЕШЕ ГОЛЯМО НЕЩО! Имаше "валутни" рубли. С тях пазарувахме от корекома. Все едно с долари... Само дето не бяха налични купюри, ами на "валутна книжка" или както там се казваше...Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеНякакво изфърляне с милиардите се получава според мен200000 камъка за комп са си бая доста
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
Правец-16 е бил "Еверестът". 13 милиарда долара годишно!200000 камъка за комп са си бая доста
Коментар
-
Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнение1982 година на едно ТНТМ което се проведе в Пловдивския панаир бяха изложили 15-ина бройки на някакъв "Правец" ................ имаше свободен достъп и всеки който искаше можеше да се "докосне" до този "еверест" в електрониката
не бях особено впечатлен - игричките бяха елементарни - графичния дизайн под всякаква критика - малки черно-бели монитори сигурно бяха 13'-14'
................. общо взето не можаха да ме "запалят" онези компове, макар, че бях всеки ден в панаира и ТНТМ-то беше няколко месеца
През 1981 са произведени още около 50 броя от ИМКО-1. След доброто им посрещане от потребтелите, които ги намират за лесни за работа, през 1982 г. е произведен вторият персонален компютър ИМКО-2, на базата на който през следващата година започва масово производство на 8 битовите компютри от серия Правец. През 1984 започва и производството на професионалните компютри от серията Правец 16.
...................................
Най-големият достигнат пик в производството е когато България произвежда 40% от компютрите, използвани в страните от социалистическият блок (60 000 компютъра годишно), като по това време за производството на електроника са ангажирани над 300 000 работници, а произвежданата продукция е на стойност $13.3 млрд/годишно
Правец-16 е бил "Еверестът". 13 милиарда долара годишно!Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеХахах, имаше едни книжки за бейсик. Там пишеше на кой тон, кво отговаряшеСигур, ако бях написал Дружна песен, нямаше да ме изгонят. А аз идиот - упадъчен Ъксепт
Коментар
-
Първоначално изпратено от newkid Разгледай мнение1985-86 Load runner-а го правих сам да си говори. Чистачката не можеше да си тръгне навреме след работа.
За първи май пуснах на профпредседателя (имаше и такова нещо) "Дружна песен днес да екне" на осмицата и той едва не се наака. На бейсик беше - 15-20 реда.
Мили спомени, сладки спомени.
Нямаше още никакви хора пред кафенето Кристал и т.н.Сигур, ако бях написал Дружна песен, нямаше да ме изгонят. А аз идиот - упадъчен Ъксепт
Коментар
-
1985-86 Load runner-а го правих сам да си говори. Чистачката не можеше да си тръгне навреме след работа.
За първи май пуснах на профпредседателя (имаше и такова нещо) "Дружна песен днес да екне" на осмицата и той едва не се наака. На бейсик беше - 15-20 реда.
Мили спомени, сладки спомени.
Нямаше още никакви хора пред кафенето Кристал и т.н.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение86та година ще да е бил "Правец-8".
А първият ми компютър на който съм "работил" беше "Аналог-2". В Русенския университет през 1978г, тогава се казваше "ВИММЕСС".
Компа, както личи от името, не беше цифров, ами аналогов. Ходихме там няколко пъти в часовете по "Изчислителна техника". Данните се задаваха с перфоленти...
Правец-16 видях за първи път 1990г в София, във военната академия. На него "работех" по усъвършенстване на уменията ми в играта "" (Пуканки). Беше много готина.
не бях особено впечатлен - игричките бяха елементарни - графичния дизайн под всякаква критика - малки черно-бели монитори сигурно бяха 13'-14'
................. общо взето не можаха да ме "запалят" онези компове, макар, че бях всеки ден в панаира и ТНТМ-то беше няколко месеца
Коментар
-
Първоначално изпратено от bpst Разгледай мнениеАз пък имам действащо ХТ 286 (на гардероба си стои) с 20 МВ хард, ДОС 3.30, редактор Е3, цветен монитор... Всички екстри!
Напрао не можехме да си представим, за какво може да се използва такова чудо...Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Коментар
Коментар