IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бисери и вицове

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
    Пичове/набори, айде да се разкарате от темата и да си вървите в носталгичната за 30+, че не мога да си чета на Жеката бисерите, а

Коментар

• Пичове/набори, айде да се разкарате от темата и да си вървите в носталгичната за 30+, че не мога да си чета на Жеката бисерите, а
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
        Някакво изфърляне с милиардите се получава според мен 200000 камъка за комп са си бая доста
        Амчи тъй казва леля "Уйкипедия"
        8-9 милиарда рубли или 13 милиарда долара. ТОГАЗ РУБЛАТА БЕШЕ ГОЛЯМО НЕЩО! Имаше "валутни" рубли. С тях пазарувахме от корекома. Все едно с долари... Само дето не бяха налични купюри, ами на "валутна книжка" или както там се казваше...
        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Спира шофьор на пътя, вади крик, гума, почва да разкача колелото. Минава друг покрай него и го пита:
          - Кво става?
          - Кво, свалям гумата.
          Оня взел щангата и бам предния джам.
          - Кво направи бе?
          - Е кво, аз ще сваля радиото.

Коментар

• Правец 8 - 91г есента -2000лв.

А производството на електроника не се е изчерпвало с правец 8, така че тези 60 000 броя. не трябва да се делят на 300 000души.
            Last edited by Moesia; 28.06.2012, 16:03.

Коментар

Някакво изфърляне с милиардите се получава според мен 200000 камъка за комп са си бая доста
              И производителността на труда е смазваща - 5 чиляка бачкат 1 компутер за 1 година

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение

Правец-16 е бил "Еверестът". 13 милиарда долара годишно!

Коментар

• Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнение
                  1982 година на едно ТНТМ което се проведе в Пловдивския панаир бяха изложили 15-ина бройки на някакъв "Правец" ................ имаше свободен достъп и всеки който искаше можеше да се "докосне" до този "еверест" в електрониката

не бях особено впечатлен - игричките бяха елементарни - графичния дизайн под всякаква критика - малки черно-бели монитори сигурно бяха 13'-14'

................. общо взето не можаха да ме "запалят" онези компове, макар, че бях всеки ден в панаира и ТНТМ-то беше няколко месеца
                  Това е бил "Правец-8". Другите почват да се произвеждат 1984г.
                  През 1981 са произведени още около 50 броя от ИМКО-1. След доброто им посрещане от потребтелите, които ги намират за лесни за работа, през 1982 г. е произведен вторият персонален компютър ИМКО-2, на базата на който през следващата година започва масово производство на 8 битовите компютри от серия Правец. През 1984 започва и производството на професионалните компютри от серията Правец 16.
                  ...................................
                  Най-големият достигнат пик в производството е когато България произвежда 40% от компютрите, използвани в страните от социалистическият блок (60 000 компютъра годишно), като по това време за производството на електроника са ангажирани над 300 000 работници, а произвежданата продукция е на стойност $13.3 млрд/годишно
                  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%...D1%80%D0%B8%29

Правец-16 е бил "Еверестът". 13 милиарда долара годишно!
                  Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Хахах, имаше едни книжки за бейсик. Там пишеше на кой тон, кво отговаряше Сигур, ако бях написал Дружна песен, нямаше да ме изгонят. А аз идиот - упадъчен Ъксепт
                    Точно така беше м м му и млади години.

Коментар

• Първоначално изпратено от newkid Разгледай мнение
                      1985-86 Load runner-а го правих сам да си говори. Чистачката не можеше да си тръгне навреме след работа.
                      За първи май пуснах на профпредседателя (имаше и такова нещо) "Дружна песен днес да екне" на осмицата и той едва не се наака. На бейсик беше - 15-20 реда.

Мили спомени, сладки спомени.

Нямаше още никакви хора пред кафенето Кристал и т.н.
                      Хахах, имаше едни книжки за бейсик. Там пишеше на кой тон, кво отговаряше Сигур, ако бях написал Дружна песен, нямаше да ме изгонят. А аз идиот - упадъчен Ъксепт

Коментар

• 1985-86 Load runner-а го правих сам да си говори. Чистачката не можеше да си тръгне навреме след работа.
                        За първи май пуснах на профпредседателя (имаше и такова нещо) "Дружна песен днес да екне" на осмицата и той едва не се наака. На бейсик беше - 15-20 реда.

Мили спомени, сладки спомени.

Нямаше още никакви хора пред кафенето Кристал и т.н.

Коментар

• Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                            86та година ще да е бил "Правец-8".
                            А първият ми компютър на който съм "работил" беше "Аналог-2". В Русенския университет през 1978г, тогава се казваше "ВИММЕСС".
                            Компа, както личи от името, не беше цифров, ами аналогов. Ходихме там няколко пъти в часовете по "Изчислителна техника". Данните се задаваха с перфоленти...

Правец-16 видях за първи път 1990г в София, във военната академия. На него "работех" по усъвършенстване на уменията ми в играта "" (Пуканки). Беше много готина.
                            1982 година на едно ТНТМ което се проведе в Пловдивския панаир бяха изложили 15-ина бройки на някакъв "Правец" ................ имаше свободен достъп и всеки който искаше можеше да се "докосне" до този "еверест" в електрониката

не бях особено впечатлен - игричките бяха елементарни - графичния дизайн под всякаква критика - малки черно-бели монитори сигурно бяха 13'-14'

................. общо взето не можаха да ме "запалят" онези компове, макар, че бях всеки ден в панаира и ТНТМ-то беше няколко месеца

Коментар

• Коментар

• Първоначално изпратено от bpst Разгледай мнение
                                Аз пък имам действащо ХТ 286 (на гардероба си стои) с 20 МВ хард, ДОС 3.30, редактор Е3, цветен монитор... Всички екстри!
                                Сещам се един на приятел, техните му донесоха машина с 120 МБ хард ...

Напрао не можехме да си представим, за какво може да се използва такова чудо...
                                Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

Working...
                                X