IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бисери и вицове

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от KMETA Разгледай мнение
    Според "АКТА", ако се запозная с момиче по Интернет и тя си легне с мен, трябва ли да плащам авторски права на баща й?
    На баща и не знам, но на сводника и........

Коментар

• :
      Първоначално изпратено от KMETA Разгледай мнение
      Според "АКТА", ако се запозная с момиче по Интернет и тя си легне с мен, трябва ли да плащам авторски права на баща й?

Коментар

• Според "АКТА", ако се запозная с момиче по Интернет и тя си легне с мен, трябва ли да плащам авторски права на баща й?
        Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

• Под игото – home edition.

И така, представете си 2018 г. Обикновено софийско жилище.

- Тате, може ли да смъкна от сметката ни 99 долара? Трябва да купя една книга.

- Така ли? Коя книга?

- Ами, на тоя… Вазов. “Под игото”.

- Че защо ще я купуваш? Имаме я.

- Супер! В кой файл е?

- Какъв файл? Ей я на рафта, третата отляво.

- Пфу! Та тя е на хартия!

- И какво от това? На твоята възраст четох от нея.

- На твоята възраст, значи. Че тук няма търсене! Как да си намеря нужните ми цитати, а? И аудио-съпровод няма. Нито анимирани картинки. Тъп текст, не може даже шрифта му да смениш. Луд ли си? На училище ще ме скъсат от подигравки. Чети си я ти!

- Добре де, ето ти я тук на DVD. Преди петнайсетина години го купих…

- Какво?! DVD?! И с какво ще я разчета тая антика, според теб? Че тя е за музея на технологиите. Още малко и на перфолента ще ми го предложиш тоя Вазов!

- Като си толкова умен, защо не потърсиш в мрежата и не си я смъкнеш безплатно?

- Да смъкна безплатно книга?!

- Естествено. На Вазов авторските права са изтекли отдавна. Все ще да се търкаля някъде.

- Тате, абе ти…? Като ти си бил малък, в началото на века, може и да е можело да смъкнеш всичко безплатно. Не си ли чул, че вече от пет години авторските права върху книгите са продадени за вечни времена на Американската асоциация на книгоиздателите? Или искаш и мен да напъхат в затвора доживотно като ония от сектата за свобода на информацията?

- Че Вазов е българин! Какво общо имат тук американските издатели?

- На кой му пука? Ти случайно да не си антиглобалист, а?

- А, не, не, разбира се!… Виж, сине, грехота е почти сто долара да дадем за някакъв файл. Защо не помолиш някой съученик да ти го даде, да го прочетеш? Все някой ще го има. После пък ти ще му дадеш някой твой.

- Да, бе! И като ми дадат техния Вазов, къде ще го чета?

- Как къде? Те тяхното си копие у тях си, ти тук, на компютъра…

- Абе ти си съвсем изостанал. Книга може да се чете само на този компютър, от който е купена. Пък и поляризацията ще е различна… Накратко, тате, давай парите. Ще си купя нормална книга.

- Добре де, ето ти еднократна парола за теглене на 99 долара от сметката ни. По наше време това бяха бая пари…

- Платих я. Thanks.

- Дай и аз да я видя тая книга… Какви са тия картинки? В оригинала нещо май ги нямаше.

- Реклами, как какви. Без тях книжката струва 699 долара.

Екранът пъстрееше от мигащи обяви: “Дърводелски услуги – Марко и син”. “Истинските юнаци ползват нашите хранителни добавки!”. “Рекламна служба `Метоха` – моментална известност навсякъде!”. “Кредити изгодно, ниски лихви”. “RADA-LESSONS – всичко, на което може да ви научи разкрепостена млада учителка!”…

- А текста защо го няма? Трябва да се изчака да изчезнат рекламите ли?

- Ти от Луната ли си паднал? Има да си чааааакаш… Текстът трябва да се чете през поляризационни очила. Без тях се виждат само рекламите.

- Това пък от кой зор?!

- Как от кой? За да не може книгата да се чете незаконно, естествено. Купил съм си аз примерно книгата, платил съм си, а пък някой стои зад мен и я чете над рамото ми, без да си плаща – как я виждаш тая…

- Пълни глупости. Ако и аз си сложа очила?

- Голям смешник си. Текстът се вижда само през моите очила. Твоите ще имат друг код на поляризацията.

- Добре де, дай ми твоите, да я видя тая книга…

- Как ще я видиш? Нали очилата няма да ти разпознаят ретината. Ще видиш само съобщение, че си сложил чужди очила… Тате, стига си ми пречил с твоите глупости! Трябва бързо да чета, докато не е изтекъл лицензът на книгата. Иначе, ако не искам да се самоунищожи, трябва да доплащам за свръхвреме. Не ми пречи, чета…

… След 2 часа:

- Уфф. Привърших я най-сетне.

- Какво? За два часа си изчел “Под игото”?

- Естествено. И за един щях да го прочета, ако не бяха рекламните паузи.

- Тая не я вярвам. Я ми кажи, кой е Заманов?

- Кой?!

- Яснооо. Кой е тогава Боримечката?… Кириак Стефчов?… Чорбаджи Марко поне?!…

- Откъде да знам бе, тате! Четох Home Edition. Там е само това, дето Огнянов и Рада се харесаха, и после башибозуците ги убиха. За останалото трябва да се купува Professional, или може би даже Enterprise Edition. Всичките ни пари няма да стигнат…

- Уфф… Ум не ми побира накъде е тръгнал тоя свят!

- Тръгнал ли?! Стигнал е вече! Тръгнал е бил по твое време, тогава е можело да го спрете…

От екипа на Д-р Черкезов
          Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Шопска история

Събрала се компания у Геле да празнува, яли, пили и се веселили, веселили се, веселили и накрая всички изпопадали под масата, тогава някой се провикнал:
            - Пенооо, Пенооо, ела си познай мъжо, та другите да си одиме!
            Не препоръчвам никому нищо.

Коментар

• Гръцката полиция поиска ареста на представители на ЕС и МВФ
              Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• Ненормалници

А тука говорят че руснаците пиели!

http://www.youtube.com/watch?v=EF1V8...layer_embedded

Коментар

• http://www.facebook.com/photo.php?fb...type=1&theater

Коментар

• заглавие от днешните новини:

Унижават Гърция с 4.4 български минимални заплати

Мисля, че това говори предостатъчно - за маляките 600 евро мин. заплата е "унизителна", за нас 270 леФчета е "постижение на най-великото правителство управлявало някога България"......
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Един богат евреин получил писмо от данъчната служба ,че от години не си е плащал данъците. Отишъл тои при най добрия си приятел за съвет. Кажи , какво да правя? - Вземи че се облечи в едни дрипи, и след като не си се къпал цяла седмица иди при тях. Когато те видят в този вид -ще се смилят над теб и ще ти простят данъците.
                        Помислил Евреина и решил да се посъветва и с адвоката си.
                        Попитал го - Какво да правя? -
                        Облечи най скъпия костюм, сложи си всички златни накити и иди. Когато те видят ще се уплашат и няма вече да те търсят.
                        Помислил Евреина и накрая решил да се посъветва и с местния свещеник.
                        - Тои му рекъл: виж какво сине ,една вечер едно младо и хубаво момиче отишло при маика си ,и я попитало?
                        Мамо ,утре ще имам първа среща с момче , кажи какво да направя?
                        Сулшаи моето момиче ,рекла маиката. Ще си облечеш най дългата роба която имaш ,да ти се виждат само върховете на обувките. Ще сложиш най тъмнят тюрбан но така че да ти се виждат само зениците........
                        Евреина не издържал и попитал- Чакаи " Рави - какво общо имат моите данъци с това момиче?
                        - Изчакаи и ще разбереш!
                        Отiшлo момичето при най-добрата си приятелка и я попитало. Какво ще ме посъветваш, виж какво кaзва маика ми?
                        Ще си облечеш най хубавия си "Мини жуп - така че да ти се гледат бикините,ще сложиш най разголената блуза -да ти се веждат гърдите , ще обуеш най високите си токчета......
                        Евреина пак не издържал и попитал? - Но кокво общо имaм аз?
                        Равина му отговорил -Каквото и да си облечеш моето момче - Няма никакво значение - Все ще те нае........

Коментар

• Първоначално изпратено от Jason_Thorn Разгледай мнение
                          Знаех си че си ти Дохтуре. Само не разбирам защо разпространяваше някви винг чунгски снимки на некви пишман мастери които уж беше ти на снимките ама така като гледам си лъгал.
                          НЕ СА ПИШМАН, А СА МОЙТЕ МАСТАРИ.

Коментар

• Имате ли идея какво може да ви се случи, ако ловите риба без билет?

Чл. 325б. (Нов - ДВ, бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.07.2011 г.) (1) Който, като прояви жестокост към гръбначно животно, му причини противозаконно смърт, тежко или трайно увреждане, се наказва с лишаване от свобода до три години и с глоба от хиляда до пет хиляди лева.
                            Ами рибата май е гръбначно животно...

Рибарите, опичайте си ума. По този член можеше да осъдят бившия президент Желев. Нали ловеше риба с ръце!
                            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Коментар

• Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
                                Черкезов (04.02.2010г., 02:05)
                                11
                                рейтинг
                                -6
                                гласове
                                6 Гърмите си куршумите напразно. Ако видя някой да притеснява бизнесмените по време на панаира, ще поръчам на охраната да ви изхвърли като мръсни котета. Това е Добрич, частен панаир-частен бизнес, не се излагайте на панаира, правете го пред парламента, там се ковът законите, ние сме просто бизнесмени и хора милеещи и съпричастни към страданията и неволите на българският селянин и фермер.Правим бизнес-почтен, плащаме си данъците за да издържаме безделници и харалтупници като вас....баста!

Черкезов (04.02.2010г., 02:43)
                                13
                                рейтинг
                                -5
                                гласове
                                5 Политиците във България са Орал Майстори, трябваше отдавна да легелизират ГМО, за да не се сади незаконно и да си караме колите с евтина био газ и био петрол.

http://fermer.bg/news/1227/1/nikolaj...i-pravila.html

Знаех си че си ти Дохтуре. Само не разбирам защо разпространяваше някви винг чунгски снимки на некви пишман мастери които уж беше ти на снимките ама така като гледам си лъгал.
                                Bulls make profits, bears make profits, only the hungry pigs get slaughtered. Don't be a hungry pig!

Коментар

Working...
                                X