IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Бисери и вицове

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
    Aма и как са обработили снимкитееееееее... да лъщи още повече Това е нещо средно между къщата на забогатял от тото копанар и лятната резиденция луд който се мисли за китайския император

Четя и се кефя

• Над 500 кв.м. подбран дървен материал, създаващ романтична и топла домашна атмосфера- бял смърч, стогодишна червена мура, орех, дъб, акация, липа, череша, круша, „абачи”, финландски бор, бряст, червена върба, бананово дърво, ясен; дванадесет метрови греди от съборените конюшни на Цар Борис
    • Старинни материали- воденични камъни, плочи от първата българска банка в София
    • Вулканичен камък- 4 500 броя палета
    • Всички врати са прототипи на фламандски и италиански майстори. Касите на някои от тях са изработени от 30 отделни елемента
    • Дръжките на вратите са от ръчно рисуван порцелан
    • Резби- изпълнени от художника Алексей Петров
    • Мебелите са прототипи от 18 и 19 век
    • Елементи от ковано желязо- точни копия на венециански майстори
    • Художник на витражите е Венелин Фотев
    • Берелефи, ступорти, фрески от „Antica Fornace”, Италия
    • Шкаф от автентична 150-годишна мелница, превърнат в класьор за вина
    • Колони от типа „венецианско въже” с порцеланови бази върху борд от палисандрово дърво
    • Изградена от камък камина- прототип на Carlo Barattieri от 1817 година
    • 100-годишна стълба от череша, с балюстри от ясен и ложа с профил от орехово дърво
    • Стара римска колона с вграден сейф - Бати изродите!!!!!!!
    • Покритие на площи пред къщата и в градината- плочи церовски пясъчник (7 см. дебелина) с тревни фуги; гнайс, комбиниран със сини и розови каменни плочи, добити в Бангалор, Индия; венецианска настилка
    • Текстил- майстор Луиджи Белвекио, Венеция
    Четя и НЕ се кефя....!!!!
    След първоначалния смях, ме налегнаха мисли......
    Този малоумен кичозник е обрал парите на един бивш окръг за да построи това посмешище.....
    Супер е за обзалагане ......На кого е тази диария...???
    Аз залагам на банев ( баневица)....

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
      Абе zarco, какво значение има локацията? Този ужас ще си е кич където и да го поставиш - и до резиденция Бояна, и до Киноцентъра, и в Перник, и във Факултето .... Аз лично, откакто го видях, не мога да се успокоя. Според мен достъпът до тая обява трябва да бъде забранен за деца, бременни и възрастни. Иначе някоя ще пометне, друг ще получи инсулт, а децата ще бъдат непоправимо увредени! Който го е проектирал това, трябва да бъде разчекнат, дипломата му - изгорена, а преподавателите му - да си пуснат по един куршум в главата от срам, че са му дали диплома. В сравнение с този мутант, къщите на Цар Киро в Катуница и къщите на циганските барони в гр. Левски са образец за вкус и изтънченост!

В поста си съм поставил акцента, единствено в несъответствието на рекламата с действителното положение на имота: постоянен шум от преминаващи превозни средства, спирачки по светофарите и замърсен въздух вследствие променливи режими на работа на двигателите.

Това няма АБСОЛЮТНО нищо общо с рекламата и споменаването - нито на Резиденция "Бояна", нито - на Киноцентъра, още по-малко - на водопада...

Това за мен е пример за неуспешна локация, което не е по-малко отблъскващо в един имот, освен кича и натруфеното обзавеждане, което коментирате повече вие.../аз така и няма да погледна снимките - достатъчно ми беше да видя басейна, за да почувствам циганията..../
      "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
        Къщата е връх на грозотията. Не знам кой нормален човек би могъл да живее в такава шизофрения от цветове, форми и безразборно струпване на всякакви излишни предмети. Определено е дело на архитект, болен от тежко психическо заболяване.
        При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура

Коментар

• профилът на селъра е ясен,
          с това наблягане на р(о)имски,
          италиански и индийски мотиви е
          некой цигански барон изпаднал
          в затруднение

Коментар

• Интересно, че Раховеца, телевизора Neo и фризера за сладолед не са споменати сред екстрите, нито чий прототип са? Или са от лятната кухня на Тодор Живков и първата частна сладоледаджийница.
            Елементите от сигурно много скъпо цветно стъкло "BAR" , чашката с сламка и мелбата със сладолед, също къртят мивки. Сигурно собственика едно време е бил сервитьор в ведомствено барче и си е мечтаел един ден да има собствен бар.

Иначе сериозно: Леле колко комплекси има у нас! Хора расли по кошари и панелки и забогатяли за дни, сега се опитват за 10 години да компенсират традиции, които на запад са градени с векове. Е не става, същото е както в циганските гета като вдигнат на площ 10 м2 5 етажна къща с римски орнаменти и си мислят, че са върха, а са си все в кочината. Що пара е хвърлена за нищо, не е истина. Даже и на части не може да се оползотвори тази повръщня. Точно на това ми прилича цвета и стила на на това струпване на камъни и дърва от майна си райна.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
              Aма и как са обработили снимкитееееееее... да лъщи още повече Това е нещо средно между къщата на забогатял от тото копанар и лятната резиденция луд който се мисли за китайския император

Четя и се кефя

• Над 500 кв.м. подбран дървен материал, създаващ романтична и топла домашна атмосфера- бял смърч, стогодишна червена мура, орех, дъб, акация, липа, череша, круша, „абачи”, финландски бор, бряст, червена върба, бананово дърво, ясен; дванадесет метрови греди от съборените конюшни на Цар Борис
              • Старинни материали- воденични камъни, плочи от първата българска банка в София
              • Всички врати са прототипи на фламандски и италиански майстори. Касите на някои от тях са изработени от 30 отделни елемента
              • Колони от типа „венецианско въже” с порцеланови бази върху борд от палисандрово дърво
              • 100-годишна стълба от череша, с балюстри от ясен и ложа с профил от орехово дърво
              • Покритие на площи пред къщата и в градината- плочи церовски пясъчник (7 см. дебелина) с тревни фуги; гнайс, комбиниран със сини и розови каменни плочи, добити в Бангалор, Индия; венецианска настилка
              Джей, ти ме разби! Аз толкова бях погълнат от снимките, че въобще не четох текстовете. Сега вече съм пред самоубийство!
              He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Ей, приятели,

объркали сте темата,

вървете в понижението да спорите с иваноФФ...

Той наистина е ОФФ..

Коментар

Четя и се кефя

http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
                    Прави ли ви впечатление, че локацията на имота е по-скоро в кв. "Павлово"/м-т "Гърдова глава"/, а за "Бояна" - в боровете - аз приемам строеното, по-скоро - над "Беловодски път"?

За киноцентър "Бояна" - пък изобщо не може да става дума...

Боянският водопад, също не е по-достижим..., може би, ако сравняваме с локации в централната част, но и това е под въпрос: зависи от възможностите на планинарЧЕТО, след Боянската църква, както и от маршрута и темпото му...

Да оставим настрани въпросът, че Околовръстното - където се намира "къщичката" - е една от постоянно натоварените пътни артерии - от ранна сутрин - до късна нощ /най-прекият път от Младостите до Люлин/... и отработилите газове на автомобилите в района. вероятно съдържат най-много токсични компоненти, защото това е отсечката, между два светофара, ако отчитаме едно от най-натоварените кръстовища между "Борис 3-ти" и "Горнобански" /"Н.Петков"/...

Но пък рекламата е на нивото на хората, свикнали да живеят добре в градският смог...
                    Абе zarco, какво значение има локацията? Този ужас ще си е кич където и да го поставиш - и до резиденция Бояна, и до Киноцентъра, и в Перник, и във Факултето .... Аз лично, откакто го видях, не мога да се успокоя. Според мен достъпът до тая обява трябва да бъде забранен за деца, бременни и възрастни. Иначе някоя ще пометне, друг ще получи инсулт, а децата ще бъдат непоправимо увредени! Който го е проектирал това, трябва да бъде разчекнат, дипломата му - изгорена, а преподавателите му - да си пуснат по един куршум в главата от срам, че са му дали диплома. В сравнение с този мутант, къщите на Цар Киро в Катуница и къщите на циганските барони в гр. Левски са образец за вкус и изтънченост!
                    Last edited by netware5; 08.10.2012, 21:39.
                    He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

Прави ли ви впечатление, че локацията на имота е по-скоро в кв. "Павлово"/м-т "Гърдова глава"/, а за "Бояна" - в боровете - аз приемам строеното, по-скоро - над "Беловодски път"?

За киноцентър "Бояна" - пък изобщо не може да става дума...

Боянският водопад, също не е по-достижим..., може би, ако сравняваме с локации в централната част, но и това е под въпрос: зависи от възможностите на планинарЧЕТО, след Боянската църква, както и от маршрута и темпото му...

Да оставим настрани въпросът, че Околовръстното - където се намира "къщичката" - е една от постоянно натоварените пътни артерии - от ранна сутрин - до късна нощ /най-прекият път от Младостите до Люлин/... и отработилите газове на автомобилите в района. вероятно съдържат най-много токсични компоненти, защото това е отсечката, между два светофара, ако отчитаме едно от най-натоварените кръстовища между "Борис 3-ти" и "Горнобански" /"Н.Петков"/...

Но пък рекламата е на нивото на хората, свикнали да живеят добре в градският смог...
                      "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

• " Трябва да инициираме промяна в закона за провеждането на референдума

..."Солидарни с хората”, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Трябва да кажем честно – не бяхме ние тези, които вложихме в този закон толкова висока летва. И след като тя е действително необоснована – нека се промени, за да може хората да видят смисъл в пряката демокрация - първият референдум да бъде валиден и тази практика да се разширява. „За мен най-важното е за първи път от 23 години демокрация в България всеки един българин да може да се произнесе по въпрос, който засяга неговия живот. Не мога да приема социолози, политици, които обясняват как референдумът бил безсмислен”, добави Станишев" http://images.focus-news.net/e8196f4...beb4690504.jpg http://focus-news.net/?id=n1704221

Коментар

• Така го разбира човекът дизайна. Щом му е било ОК сред тази еклектика- лошо няма. Въпросът е да намери мющюрии със сходни на неговите естетски виждания.
                          Едни обичат големи пространства и необходимия минимум от предмети на бита и такива- с "естетическа" и емоционална стойност. Други- цялата гама от цветове събрана на едно място.

Коментар

• Коментар

• Не съм съгласен за кича Макар че и аз бих поизчистил някои неща Като печката раховец например

Коментар

добре де, само аз ли видях печката Раховец и Тв-то от 90-те, които "гордо" се мъдреха до ултра кича за милиони Както се казваше - можеш да извадиш човека от селото, но не и селото от човека
                                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Working...
                                X