If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
В России выпустят золотую монету весом 3 килограмма
"Трехкилограммовую золотую монету выпустит ЦБ России. Она появится к 1 ноября. Монета посвящена 200-летию победы в войне 1812 года.
Номинал монеты 25 тыс. рублей. Она выполнена из золота 999-й пробы. Всего будет выпущено 50 штук. На оборотной стороне монеты изображен Храм Христа Спасителя. Вокруг него будет лавровый венок с портретами императора Александра I, полководцев и героев войны 1812 года.
Центробанк отмечает, что эта монета может быть использована для наличного платежа." http://www.utro.ru/topnews.shtml#201210292354161080783
Седи си един композитор вкъщи. Работа няма. Пари няма. Криза… И изведнъж телефонът му звъни. Обажда му се един приятел режисьор:
— Трябва ми тема за финалните надписи на филма. Ще праснеш ли нещо простичко? Премиерата ми е след две седмици, помогни ми, че съм на зор!
— Нямаш грижа! Кажи ми само за какво е филма, да не се изложа с музикалната тема?
— В него изобщо няма музика! Темата ми трябва само
за титрите. Представи си: от сухо дърво се отронва лист и с бавен зигзаг пада на мокрия асфалт, и в момента, в който стига до земята — започват твоята тема и надписите.
— ОК. След седмица ще съм готов!
И гладният композитор сътворил неимоверно красива, дивна музика — направо за "Оскар". Пратил я на режисьора.
Той му благодарил и го поканил на премиерата…
Отива композиторът — залата празна. Само на балкона седят възрастна двойка — и двамата над 80-годишни.
Ясно, мисли си композиторът, драмата вече не е на почит, само възрастните ги интересува.
Седнал, светлините изгаснали и започнало…
На фона природата младеж в самозабрава чука мадама с огромни цици, като баскетболни топки.След това идва нова двойка, разменят се… После - негри, куци, сакати, зайци — екранът вече не ги побира!
След това притичало и едно кученце!!! Първо оправило всички, след това всички оправили него…
И тук камерата показва в едър план сухото дърво, листото се откъсва и с бавен зигзаг пада на мокрия асфалт, звучи неземна, дивна музика и започват надписите.
Светват лампите…
Композиторът седи в шок, червен като домат от срам.
Мисли си "Мамка му и режисьор, как ми услужи! Какво ли ще си помислят хората сега за мен!" Става от мястото си и с тази мисъл тръгва към изхода, но забелязва, че възрастната двойка седи в прединфарктно състояние, и го гледа…
А той не се сеща да им каже нищо друго освен:
- Музиката е моя!…
А те, продължавайки да гледат със стъклени очи празния екран, му отговарят:
-… А кученцето е наше...
Тия па кво праат - нашите не могат още да се разберат кой да гушне комисионата!
Швеция превръща отпадъците в енергия
Сн.: БГНЕС
Шведската програма за производство на електроенергия от боклук е изключително успешна, но страната се сблъсква с недостиг на отпадъци и обръща поглед за внос от България, Румъния и Италия, съобщи радио Кей Оу Ес Ю (KOSU), цитирано от БТА.
Българската иновация към проекта ще е всеки гражданин да има възможност сам да продава на шведите боклука си. На спешно заседание са се събрали Бойко Борисов и Фандъкова да обсъдят тази заплаха за безбожната такса смет, която гражданите няма да искат да плащат и завода за боклук, който ще остане без работа.
Шведската програма за производство на електроенергия от боклук е изключително успешна, но страната се сблъсква с недостиг на отпадъци и обръща поглед за внос от България, Румъния и Италия, съобщи радио Кей Оу Ес Ю (KOSU), цитирано от БТА.
Добре ,че в Абсурдистан все още остана нещо което да произвеждаме за износОбаче се чудя ще трябва ли да плащаме на Шведите ,че да ни поеме тоя боклук?
Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
"...His reasons for picking up weights in his 80s are simple. "The idea is to to turn the heads of the sexy young 70-year-old girls on the beach," he says...."
Коментар