If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Пътували в един автобус борец и професор. Пътят бил дълъг и скучен и професорът отишъл при бореца:
– Момче, хайде да играем на една игра. Първо ти ми задаваш един въпрос, ако не мога да отговоря – давам ти 20 лв. (нали професорът е по-умен). После аз ти задавам въпрос, ако не можеш да ми отговориш – даваш ми 20 стотинки.
Борецът се съгласил и попитал следното:
– Кое е това животно, което от главата до опашката е 2 м, а от опашката до главата – 3 м?
Професорът мислил, мислил и казал:
– На ти 20 лв., не знам.
Сега бил ред на професорът да пита:
– Кажи ми сега ти кое е това животно?
– На ти 20 ст., и аз не знам – казал борецът.
Учените изобретили 200 градусов спирт. Решили до го изпробват, обаче няма на кого. На животно не им се искало, защото щели да ги подгонят защитниците на животните. Решили да отидат в най-отдалеченото село и да пробват на някой местен човек. Отиват те в селото и гледат някакъв човек кара трактор. Спрели го. Сипали му в една чаша от спирта и го питат: - Ще го пробваш ли? Човекът ги погледнал, ливнал цялата чаша в гърлото си, избърсал се с ръкава на ватенката и подкарал трактора нататък. Учените стоят и гледат ошашавено. Изведнъж трактора спира, човека скача от него, пада на земята и започва да се търкаля. След това става, качва се на трактора и потегля. След 100 метра сцената се повтаря отново... след още 100 пак! Учените догонват трактора, спират го и се извиняват на тракториста, че са го накарали да пие 200 градусов спирт... Човекът ги поглежда и казва: - Ахааа, такава ли била работата... А аз се чудя защо, като се уригна и ми се подпалва ватенката...
В таксиметрова кола, пътуваща за летището:
- Извинявайте, ще успеем ли да хванем самотела в 17 часа и 45 минути?
- Разбира се, господине, дотогава има 23 часа и 10 минути време.
Вестникът акцентира и върху предупрежденията на управителя на кипърската централна банкер, носещ парадоксално името Паникос Димитриадис, че налогът върху банковите депозити ще постави в тежка ситуация двете най-големи кипърски банки, които ще имат нужда от консолидиране. http://www.investor.bg/centralna-i-i...148426/?page=2
Това което аз построих , вие не може даже да го боядисате
Японци дошли в България да предлагат една от най-новите си екстри - модифицирани тоалетни. Българите се чудели к'во представляват те'я тоалетни и японците им обяснили.
- В залата пред всяка кабинка се поставя фотоклетка и като застанеш пред кабинката и вратата се отваря, пък на излизане трябва да пуснеш водата и тогава се отваря.
Японците монтирали тоалетните и след две седмици дошли да предлагат други екстри.
- К'во стана с тоалетните бе
- Абе тука напра'o се съсипахме 'ле - първо ни спря тока па' с'рахме пред тоалетната, после 'па за една седмица ни спря водата и си висяхме вътре....
Това е първият етап от реконструкцията на шосето. Според изготвената програма на основен ремонт подлежат 10 км от булеварда - от бул. "Алея Яворов" до моста над река Искър. Общата стойност на проекта е 19 млн. лв.
За посочения участък в търга общината е обявила 91 000 лв. гаранция за участие, която обикновено е 1% от прогнозната стойност на обекта. Това означава, че "Московска" смята да вложи над 9 млн. лв. в ремонта, което е почти половината от общата стойност. Зам.-кметът по транспорта Любомир Христов не успя да каже за колко километра става въпрос, но обясни, че тази отсечка е около 1/3 от целия участък, предвиден за ремонт. "Съоръженията в този участък са най-сложни и в най-лошо състояние, затова започваме с него и затова цената е толкова висока", коментира пред "Сега" той. Заедно с ремонта ще бъдат изградени два моста и два пешеходни подлеза. Срокът за приключване е две години.
Коментар