If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Всички тук (и не само) мислим, че МОЖЕМ да бием Русия.
Според мен обаче това може да стане в 2 от 10 мача (в момента). Дали ще стане утре е отделен въпрос!
...обаче сега ми идва на акъла един цитат от Морт на Тери Пратчет: "Учените са изчислили, че вероятността нещо толкова явно абсурдно да съществува, е едно на милион.
Но магьосниците пък са изчислили, че шансът едно на милион се пада девет от всеки десет пъти."
Така че да впрягаме магьосниците в действие и дано работата стане!!!
Явно не сте гледали мачовете прди 3 месеца........можеха да ни бият и в 3-та гейма на 8-9 точки......тъй че цифрата ще ти я поправя на 2 от 1000......факт, за жалост...
Снощи гледах чукотките - абе АВБ малоумен ли е? За пръв път виждам отбора без тери и Франк, без те да са контузени Абе тоя знае ли какво значат Тери и Франк за Челскито? Идея има ли си? И като извади Луиз, направо отказих - извади си най-добрият играч при едва 1:0 - ако не е бил нещо уморен или контузен, тази смяна е идиотска!!!! Май отсега трябва да даваме титлата на манчо в Шипъ, лошото е, че коеф. е доста нисък.....
Аз гледах 5-6 мача, по нашите бтв-йекшън, диема1,2...и алджазирите, но отделих внимание и на този мач (защото бях пуснал една единичка, която излезе ама други кавали осраха работата).
Видях смяната на Луиз, но според мен причината бе контузия. Малко преди гола той получаваше помощ и даже тайно се надявах да е извън игра 10на дена (с оглед мача в неделя де). Днес сигурно ще стане ясно какво е положение.
За Тери съм съгласен ама Лампарт вече трябва да се примирява с ролята на резерва - стар, бавен, без идеи...общо взето трябваше някой да го сложи на мястото му и очевидно новия ви треньор е точния човек!
Ква е тая история с това спонсорство? Не мога да си спомня по шампионати на разни спортове да съм виждал подобни реклами. Може би само на домакинските федерации.
Руснаците сега ще кажат, че става дума за някой друг шампионат.
Снощи гледах чукотките - абе АВБ малоумен ли е? За пръв път виждам отбора без тери и Франк, без те да са контузени Абе тоя знае ли какво значат Тери и Франк за Челскито? Идея има ли си? И като извади Луиз, направо отказих - извади си най-добрият играч при едва 1:0 - ако не е бил нещо уморен или контузен, тази смяна е идиотска!!!! Май отсега трябва да даваме титлата на манчо в Шипъ, лошото е, че коеф. е доста нисък.....
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Пичове, да спрем да говорим за Русия, ще и дойде редът
Нека да си бием първо естонците, няма лесни мачове, не аз тренерът го казва.....
Па тогаз да мислим по-нататък как ще е......
Та в този смисъл тези ваши залози са ми малко странни или може би гоните високите коефициенти, хахах
Успешен ден на всички!
ок съгалсен съм и стеб - ще почакаме до утре. Коеф ни срешу естония е безумен - 1.05, така че няма как да стане залога. предполагам, че утре залога на рашата ще е около 1.15-1.20. Въпреки всичко, както отбеляза и манчо, сме с трети коеф. за спечелване на първентсвото...
Апропо, нали съм по конспиративните теории, върти ми се и една такава, с което наистина приключвам волейболната тема до утре вечер - радко би Германия, защото се презастрахова: Ако паднеше, отиваше на Чехия, а чехите са супер гаден отбор, сравнен с Естония и релано може да си ни дръннат, ако се отплеснем и тогава как ще го нахранят всички (аз нямаше), не е истина просто. А сега, каквото и да стане, всички ще го носят на ръце - честен, доблестен, не влиза в уговорки, мачка и т.н., а ма ей-на, империлаистите ни преебаха и то срещу рашата няма как да стане - още сме млад отбор, целат е Олимпиадата и т.н. и т.н.
успех на нашите. Българи-юнаци!!!
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Марандич, харесвам ти постовете и затова споря с теб. Знам, че си болярче - много здраве на Пламен Петров да пратиш, но за историята може да поспорим доста, особено за големината на България при самуил - не й е мястото тук, ама ако го пусна в тема История, я го прочели 2-ма човека (единия ще е Милом - респект към услията му), та затова ще го драсна тук. Който не иска да не го чете
Оффтопик - История на Бг
Най-голяма е България около 850 година, т.е. някъде към кря на Пресиян или Персиян, наспоред зависи от четенето и веднага се обосновам защо: Супер много народ подценява северозиточните или северозападните ни граници (те са си и бая разтегливи понятия, де) и гледат само придобивките на юг от Дунав - да, ако гледаме само на юг от Дунав, то от Пъвата българска империя, най-много има самуил, ама той няма нищо на север от Дунав. добре де, има Ахтум, ама и той е малко спорен, но да речем, че има банат и до там. При Пресиян сме в Пеща на Запад, на север сме отвъд Карпатите в южна Украйна някъде си, а на Изток, сме около Днепър или в най-лошият случай Днестър. Синчето му Борко се поокъква на Запад и губи територии там (на юг менка територии с ИРИ, та там е паритет, т.е. общо е на минус), а Симо не само губи територии, ами губи и всички територии на север и изток от карпатите, че даже и част, ако не и цялата Влашка низина. да, поразходил се е на юг, откъм население държавата е нарснала, ама откъм територия Симо е оставил по-малко на Пешо, отколкото е получил от Борко.
И да, маджарите са ни били толкова в гръб, че накрая косвено ни ебават майката. Всъщност майката ни я ебава едно явление дет му викат черен лебед в момента - на юг в ИРИ-то се случват поколение от 3-ма супер успешни пълководци за Императори (Фока /Бледата смърт за сарацините/, Цинисхий /унищожителя на Преслав/ и Василий Българоубиеца), на Североизток се пръква изрода Светослав (унищожил Хазария - огромна империя, макар и в зенита си, направил набези във Волжка България и разорил Дунавска), а на Северозапад, Маджарите са спрени в централна Европа от Немците и щат не шат се насочват към Балканите - няма държава на света, която би удържа при подобни съседи!!!!! друг е въпроса, че синчето на Самуил е можело да не се прави на твърде голям кървар и да си гони женицата-дъщеря на маджарския крал, ама пусто нали сме си ебачи по нашия край.....
И да, вярно е, падането на Бълагряи, води до падането и на ИРИ и не е вярно, че ИРИ я няма - Османската държава е идеалният и продължител, макар че и Ръската Империя претендира официално за ттази титла То пък там е тотален смях, как българите обожествяваме разорителя на братята ни по Волга - волжките българи, смачкани от Ванката Грозни, че даже и тогава сме родили лафа за дедо Иван дет се биел срещу агарянците, а той нашите братя избивал, ама това е друга тема....
А знаеш ли защо ИРИ-то толкова иска да ни смаже - заради християнството и малоумното му приемане от наша страна. Източната християнска доктрина не допукса двама наместници на Бога на земята - трябва да има само един и той е императора на ИРИ, затова и Симо (с неговото ИРИйско образивание) толкова се е ебутал натам. та така за историята
Край на Офф-а
За волейбола:
Ок, съгласен съм с мнението ти - ще си замълча до утре вечер. Ще ти задам само един въпрос като на инджинерин (ти беше инджинерин, нали) - кажи ми как се движи тока? Моята неинджинерна тиква върти нещо от сорта на "най-малкото съпротивление" - ще ме разбереш, нали?
Нека да си бием първо естонците, няма лесни мачове, не аз тренерът го казва.....
Та в този смисъл тези ваши залози са ми малко странни или моге гоните високите коефициенти, хахах
Та в този смисъл тези ваши залози са ми малко странни или може би гоните високите коефициенти, хахах
Успешен ден на всички!
Нищо не препоръчвам на никого, нали всеки си има глава над рамената.
Готов съм с всички заблудени да се обзаложим на нещо разумно(1-2-3 бири), ако мислите, че можем да биеме Русия....
От 3-5 класи са над всички в Европа......
А, ако има и луди може и на пари де....
Всички тук (и не само) мислим, че МОЖЕМ да бием Русия.
Според мен обаче това може да стане в 2 от 10 мача (в момента). Дали ще стане утре е отделен въпрос!
...обаче сега ми идва на акъла един цитат от Морт на Тери Пратчет: "Учените са изчислили, че вероятността нещо толкова явно абсурдно да съществува, е едно на милион.
Но магьосниците пък са изчислили, че шансът едно на милион се пада девет от всеки десет пъти."
Така че да впрягаме магьосниците в действие и дано работата стане!!!
Ако направим малко букмейкъро-спортна аналогия: снощи залога Барцелона 1 на 1.25 (горе долу към 90% вероятност) не излезе с начукване в последната минута от страна на росонерите!
Остава да се надяваме и 1.55 (евротитла за Русия) да падне след някое 5-сетово геройство от наша страна
Маранди, ти си най-сложният случай. Хем си умно момче, хем понякога, като се запънеш като магаре на Стамболовия мост и нямаш мърдане. Ще разделя изложението си към теб в 2 части – едната ще е историяеска, като подкрепа на тезите ми, а втората ще е волейболната.
Волейболна част:
....................................
Радко пое отбор, който беше 3-ти в Европа с абсолютно същите играчи, а сега ще имаме ¼ финал и толкоз. И защо – защото не мисли, ама грам. Ами за този акъл – това ни чака
Хайде, че стана супер дълго – уека и доходна.....
Тигре,
първо винаги ми е било удоволствие да обменяме мисли с тИбя! ( нищо, че си леФскарче )
Второ, не ме пробвай по история, щот' съм си "болярче" и да не се окаже кой на кого ще попълва "пропуските" в родната история?
Прав си за някои догадки, които изцепваш кат' неоспорими "факти", но не е баш така. Аз също не харесвам "епохата" Симеон, защото точно той тогава от тъпоглавие и гьонсурат вкарва БГ-стан в най-дебелата икономическа криза. Иронията е, че историците наричат този период/век "Златен" за България.
Ся, грешките ти са, че маджарите са само част от "колелото", което после се завърта, за да изчезне Първа Българска Империя, както ни учат по учебниците в чужбина. Т.е. не знам дали знаеш, но най-голяма територия БГ-стан има при .... Самуил ( демек миг преди да "изчезнем" )!? Кофти, тогава е, че "отваря" фронтове от всички страни, не само от към киевския княз Светослав ли къв беше там, който опустошава Добруджа, ами и откъм маджарите, а също така накрая "черешката" на тортата я обира Василий Българоубиец.
Между другото последните гръцки историци посочват този факт ( падането под Византия тогава на БГ-стан и простотията на Василий ) като основната грешка, която после води до ИЗЧЕЗВАНЕТО на Византия и не го крият! Защото тогава Византия си "отваря" толкова много фронтове от вси страни, които до момента техния печен партньор БГ-стан е покривал! Чаткаш ли?!
Може да прегледаш и цикъла на войните между двете супер сили тогава - Византия и БГ-стан и ще видиш, че е бил "символичен" - по 1 война заради данъците при търговията на всеки ........ ( едва 50 години ), което е нищо!
Демек, аз не мога да разбера какво "храцаш" в момента?!? Щот' БГ-стан пак го има, а Византия я няма ....?
Та, ся за волейбола - Радо Стойчев е роден победител и му личи! Затова, аз съм далеч от идеята да му се меся в делата!
И ти предлагам, да поживеем и ще видим какво ще стане? Чилякът пое Българския отбор не заради кинти, а заради страстта си към Родината и целта му е Олимпиадата!
Та, 'айде да мине поне 2012 и тогава да даваме оценки? Става ли?
Само това казвам! Нищо повече! Понеже същия този тотален негативизъм ме "трепе" и мен, да слушам нон-стоп как нищо нямало да стане и никога НЯМА как да стане и т.н. и т.н. - убийствено е за хора, които градят, дано ме разбереш!
Поздрави!
П.П. От любопитство ще ти кажа, че това не е само БГ-черта. В Испания и частност за футбалерите им доскоро имаха един лаф ( народен ) при всеки старт в голям турнир ( Европейско, Световно и т.н. ). Та ( сволачите ), те казваха така: "Започнахме както НИКОГА и свършихме, както ВИНАГИ! Демек са се "осрали", по разбиранията на "разбирачите" ...
Вече отскоро Испания е Европейски и Световен шампион, но тия обиди и оплювания към отбора им, там им тежеше по същия начин, както и вие "натоварвате" момчетата и то "ПРЕДВАРИТЕЛНО".
Дайте им шанс, да ви го натаковам! Просто млъкнете малко и им дайте шанс и после плюйте на воля! ОК?
Готов съм с всички заблудени да се обзаложим на нещо разумно(1-2-3 бири), ако мислите, че можем да биеме Русия....
ами в спора се ражда истината, поне така казват А и реално и двамата сме на една страна - искаме нашият отбор да успее. Разликата ни е, че ти искаш да стане честно, почтено и прочие красиво звучащи, но неприложими фрази, а аз искам да просто да стане, без значение как, защото победителите не ги съдят и остават в историята, а другите - е, за другите никой не го брига, ама хич. Би било иделано да намачкаме казаците на 1/4 финала, шумадийските копелета на 1/2 финала и жабетата на финала, но то и аз искам да еба подред Меган Фокс, Кели Брук и Роузи Хънтингтън (може и не точно в този ред), ама........
Казах ти и преди - хора като теб са нужни и то много на Родината, стига само да не се пробваш да наричаш такива като мен непатриоти - не заради друго, просто защото не е истина и се обиждам. Но да не се повтарям за стотен път...
Успех на нашите утре, вдругиден и ако може и през уикенда
Добре де,какъв ви е келепира като бият нашите!!!
Защо трябва да се тревожа за това!!!Заради измислен шовинизъм!!!Нон мерси!!!
Аз искам да се забавлявам!!!Затова ме интересува повече играта,независимо кой я прави!!!
Коментар