Първоначално изпратено от anon6706
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спорт
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от man_united Разгледай мнениесилен сервиз със отскок обаче май тенденцията в световния волейбол оставя само най-коравите да бият по този начин (Соколов, Максим Михайлов, Волков, Курек, Бартман и т.н.)
Коментар
-
Първоначално изпратено от man_united Разгледай мнениеобаче май тенденцията в световния волейбол оставя само най-коравите да бият по този начин (Соколов, Максим Михайлов, Волков, Курек, Бартман и т.н.)
...и дано тази вечер да не е и Грьотцер.Last edited by anon6706; 08.08.2012, 14:09.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениее, почнем ли с владо, който и да е в залата - все тая. ще гася тв-то и се отдавам на други забивки
До сега Найденов почва с Владо само срещу "по-слабите" съперници. В най-важния мач, който може да ни вкара в голямата четворка не вярвам да се лиши от най-добрия си нападател в момента! Още повече че германците са страхотни на посрещане и само силен сервиз може да ни даде шансове да ги надвием!!!...за съжаление голямата част от силните сервизи на Владо останаха в миналото!
ПП Анон, мисля че при сравнението на Жеков с Гошко Братоев трябва да добавим и много добрия чикиджийски сервиз дето има втория (специалистите му викат флоп, ама си е баш "чикиджийски" според мен).
Жеков последните години взе да бие силен сервиз със отскок обаче май тенденцията в световния волейбол оставя само най-коравите да бият по този начин (Соколов, Максим Михайлов, Волков, Курек, Бартман и т.н.)Last edited by man_united; 08.08.2012, 13:51.
Коментар
-
Я, да ви напиша някои мои изводи досега от игрите ни на Олимпиадата след промените в отбора ни и преди днешния четвъртфинал, който съм сигурен, че ще спечелим.
Ще гледам да не всявам интриги.
Разглеждам само спортно-технически и анатомични разлики.
Казийски vs. Скримов.
1. Сервисът ни се отслаби, но не прекалено.
2. Блокадата също се отслаби, но Скримов компенсира по-ниския си ръст с великолепен отскок.
3. Посрещането ни остана на същото ниво
4. Атаката през Скримов е по-слаба от тази на Казийски, но хубавото при него е, че не е звезда и противниковата защита го подценява и той обикновено атакува на единичен или разкъсан двоен блок и така пак става резултатен.
5. Защита. Тук е големият му плюс спрямо Казийски. Поради ниския си ръст (висок е почти колкото Салпаров), той е много подвижен и в защита играем така да се каже с двама либеро.
Жеков vs. Братоев.
1. Жеков е много по-бърз заради по-ниския си ръст. Хващал е невъзможни топки зад мрежата на противника.
2. На блокада са равни.
3. При подаването на топките, обаче, Братоев има голямо предимство. Поради това, че е значително по-висок от Жеков (който опитваше да компенсира това с отскока си при подаването), Братоев може да дава много по-бързи и почти без парабола топки към центровете ни и тъй-дълго липсвалата наша атака през центъра започна да се появява. Оказва се, че и Йосифов, и Тодоров и Ники Николов също имат "бързата ръка" на Христо Цветанов.А това е добре дошло за нападателите ни по крилата.
4. Жеков има добър сервис, но флотът на Братоев също е резултатен.Last edited by anon6706; 08.08.2012, 13:48.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеАз пък се моля да не започнем с Владо Николов и се моля също Цецо Соколов да е изпълнил флот-сервисите си за пет години напред на мача ни с Италия.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеа бе...дано да не е Холандеца
мисля...че само физиономията му....допълнително стресира нашите срещу гаучосите)
Нетуеър, ти се молиш Борисов да не е на мача, аз пък ...не искам Меркел
да й хрумне като на европейското по футбол да хукне и тя да показва кой кого ....срещу Гърция
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеа бе...дано да не е Холандеца
мисля...че само физиономията му....допълнително стресира нашите срещу гаучосите)
Нетуеър, ти се молиш Борисов да не е на мача, аз пък ...не искам Меркел
да й хрумне като на европейското по футбол да хукне и тя да показва кой кого ....срещу ГърцияЩо не си се дят в Бг-то и да си чакат чинно, пък после да се счупят от снимки и прегръдки, ако искат
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеГотови ли сте за довечера?
Аз мисля да си взема за къркане и обилно да полея всякакъв резултат с швабухите))
П.П. Дано и реферът да е читав, че много псувам - хихиHe was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениестатистиките са хубаво нещо, но не отчитат моментните и страничните фактори
През социализма спортът и образованието са издигнати на пиедестал и не се пестят пари
сега нещата са различни - малко адекватно работещи школи за деца, недостатъчно средства, а често и ограничените финанси изтичат някъде по веригата, но не и в спортиста или за него....липсва и мотивация
Та, нека се радваме и на малкото, което имаме!))
което не пречи да се борим да е повече
и като го сравниш с линкчето да дено по-долу и веднага ти светва, че сме на нивото от 1952 (макар за тогава да няма точна статистика, защото липсва преброяване) и пак като се загледаш и ще видиш, че тогава (1952) сме имали един бронз в бокса, сега пак имаме един бронз (дано да е друг метал и да греша) в бокса.....
Тъжно, но фактNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
статистиките са хубаво нещо, но не отчитат моментните и страничните фактори
През социализма спортът и образованието са издигнати на пиедестал и не се пестят пари
сега нещата са различни - малко адекватно работещи школи за деца, недостатъчно средства, а често и ограничените финанси изтичат някъде по веригата, но не и в спортиста или за него....липсва и мотивация
Та, нека се радваме и на малкото, което имаме!))
което не пречи да се борим да е повече
Коментар
Коментар