IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спорт

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
    Просто има трябват 10-на титли в следващите 15 години (дали ще стане - божа работа, току виж киро гела му "подскажат" да направи нещо друго) и седи гледай мача.

..
    На каква бутилка искаш бас, че това няма да се случи, което вече потретваш?

Дай по-точно параметри - за толкоз години - толкоз пъти ще станат шампиони? Въртиш се около 80%.

Дай срок и избери бутилката

Коментар

• Първоначално изпратено от cudicini Разгледай мнение
      Драги, договора е в Мин. на спорта - можеш да го видиш. То за това се хвърлиха и Титан и после лупи. Но там има едно леко ограничение засягащо терените. А относно инвестициите - мисля, че са задължителни за всички ф.к.
      Може ли пример, драги?

Кой друг отбор в А или Б група е задължен с подобни клаузи? Да налива всяка година по 2 милки за срок от 20 години + опция за още 10?

П.П. Е, даже и Грую ти го каза, че на Разград им дадоха 4 милки за стадион, па на нас ни ги вземат по толкоз за 2 години, но нямаме право да правим нов стадион.

Странно, ърмм?
      Last edited by marandi; 27.08.2014, 17:25.

Коментар

• Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
        Тук не става дума за армейския клуб и търся максимална обективност. Ще се опитам да ти го обесня като на левскар - феноменът "Пред банята", т.е. всичко онова, което прави истинска "магията Левски", в Делиормана никога няма да се появи и просъществува. Регионът е много беден и уморен духовно, сериозно. 90% от образованите и читави хора отдавна са се изнесли, тези, които са останали не могат да се изкефят мощно и истински на една победа над европейски гранд. Зърнарите - милионери в Добруджа, за които говориш се броят на пръстите на ръцете, а вероятно те изобщо не стъпват на мачове в Разград (те и не са от този град).

Печалбите на Домусчиеви са си заслужени - сглобиха и задвижиха една прилична машина, която сега закономерно изплаща, и то щедро, инвестициите. Ние, като българи, трябва да заставаме без много обяснения и лицемерничене зад успешните си модели, когато те се изправят срещу чуждите конкуренти. Тази подкрепа не е за наричания от теб Киро Гела, а за това българския футбол някакси да се отстоява като марка в Европа. Ако успеят да станат българския вариант на Бате Борисов - страхотно, ще дърпат напред целия български футбол...
        Дидо, отново забиваш в темата за умните и красивите, а това ограничава мисленето ти - казвам го добронамерено, без обида, с цел да се получи хубава дискусия, каквато мсиля, че става. Не знам откъде си, предполагам, че си от София, но ще те попитам - колко често си пътувал из страната, ама не на почивка в някое курортче, а така, да се слееш с тълпата? Защото аз съм ходил доста, а и народопсихологията ми е интересна като на дете - шоколадов бонбон и вечно се втурвам да анализирам като пубертет след първия си секс

Да, много голяма част от умните и красивите напуснаха малките места, но купонът, кефенето, раздаването на макс го правят не умните и красивите, а средностатистическия, духовно беден, с речник наброяващ не повече от 2 000 думи и винаги готов да те "срази" с някое току-що прочетени готЕно клише от Фейсбук, селяндур. А такива, според мен, са масата както в Люлин и Младост, щото нали такива са селтаците в София, ние в центъра сме от умните и красивите, така и разградчани, хората в Опака, в Цар Калоян, с Самуил и т.н.

ХаризмЪтЪ не е нищо повече от моментни наслагвания - да, тях ги няма в Рагзрад, няма и как да ги има, просто защото нямат история, но имат нещо по-важно (поне в сегашната ценностна система) - имат пари!!!! С пари се купува и харизмЪ след малко време.

Колкото до това дали ще е добре за родния футбол - ми не знам, не съм убеден, но съм по-склонен да вярвам, че ще е за добре, особено ако си развият и някаква местна школа, а не пазаруват само маймуни на килограм.

П.С. Преди 3 години (ако не ме лъже паметта) ходих да гледам мач на Юнайтед с Оцелул в Букурещ - бях много смешна гледка със сният си шал на Левски сред морето от червени, но не там е интересното. Интересното беше, че на този мач имаше огромна маса хора от Русе, Добрич, Варна, Шумен и т.н. - сигурно бяха над 2К човека. Просто на хората им се гледаше хубав футбол, а пари явно бяха успели да намерят в този беден регион.

Хубава вечер и дано българският тим продължи
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от ludakrava Разгледай мнение
          ами имаш право, тази маса обаче не е като на "старите" отбори с фенклубове, песни, организация. това са просто хора живеещи в регион където най-голямото забавление е да седнеш на кафе на центъра, това не са футболни хора. утре лудогорец ще позатънат и същите тия фенове ще се подхилват тъпо. нямат и стадион за европа, а нямат защото да налееш 40-50млн в стадион не е като да купиш играчи за 2-3 милиона и да станеш шампион. а в софия хората ще отидат както ходят на концерт на васил горанов - да погледат и да си тръгнат, даже няма да има овации.
          как да постигне нещо малкия отбор като реално всичките му мачове са гостувания а в такива трудни мачове точно дивата публика дава малкото което ти трябва.
          чеки малко, лудакис, че и ти заби като дидо в посоката на умните и красивите. Левски и Цска имат много повече фенове в страната, отколкото в София, а причината да имат такива фенове е основно една - тези 2 отбора са носили радост на съотвените хора. Да, няма да стане отведнъж, но е въпрос на време да си "намерят" нови фенове. Малко са мазохистите като феновете на Славия, Локотата, Ботев и т.н., а и те са регионални такива, повечето фенове на Левски или Цска са станали такива, защото тези отбори са биели. Е, има малко, но доста съществени разлики межди сини и червени фенове, но да не забивам в тази насока. Не те знам дали си фен на чорбата (май беше, но да не те обидя), но мисли за Лудоглавец като за новата чорба. Просто има трябват 10-на титли в следващите 15 години (дали ще стане - божа работа, току виж киро гела му "подскажат" да направи нещо друго) и седи гледй мача.

Феновете искат успехи (масата), малко са тези, които са от един отбор, щото са от него и точка. причините да станеш фен на даден отбор са 2 - родителското тяло да е такъв (на мен дядо ми и баща ми са Левскари), ти да се въодушевиш нещо, щото отборът бие и ти е кеф (имам и такива познати - фенове на чорбата, щото били силни по времето на комунизма и биели Ливърпул, а бащите им - левскари). Когато няма успехи, няма и подкрепа от феновете. Показателен пример, при това много показателен, е както вашият мач с Ливера, дето я бяхте 15К на стадиона, я - не, та после се оправдавахте като ученички, така и нашият вековен юбилей - срам, та ние не усмяхме да напълним националния на юбилея си!!! А за мачовете в ШЛ не можеха да се намерят билети от шматки, дето си купуваха първия шал за мача...

Идеята ми е, че поне в Бг феновете не са фактор, истинските ултраси са 2-3К човека в Левски и Цска, а от тях поне половината са полудеградирали идиоти на хероинова захранка от съответния собственик, а всичко останало е инертна маса, която днес е от Левски или Цска, ама принципно баш ги брига, а децата им може да са от Лудогорец, примерно. Да, Софиянци от лудогорец няма да станат, но в делиормана имат 750К потенциални фена, които на местен признак ще ги подкрепят, а тогава софиянци няма да им трябват.

И не си прав за стадиона - точна мутри като Гришата, Поркочанов, Цецо (дето само почна, но уви) и Киро правят стадиони, защото искат инвестицията им да се случва. И повярвай ми, ако Лудоте влязат сега в ШЛ и станат пак шампиони, то догодина мачовете за 4-тия кръг от ШЛ ше се играят на новия стадион в Разград, за който дори и държавата отпусна пари. Докато наето кабрио на Герена ще си стои недостроено, а подобието на игрище в градината с жълъдите ще може най-много да се похвали с новите си химически тоалетни, от които няма да има нужда, тъй като феновете си пикаят покраяй дърветата израстващи вече стабилно в крайните сектори....
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

дидо, ще ме прощаваш, за днес имаш доста добри попадения, за разлика от дните около ипо-то, но сега изцеши въпиюща глупост Какви са тия средно интелигентни, средно заможни, запалени и т.н. - това по гръдната обиколка на жената ли се мери, по размера на мъжкото достойноство, по сметакат в ктб или по количеството акциЙ записани на ипо-то на чорбата се мери
            Точно пък в Делиормана е фул със селяци (щото нали ние в София сме умни и красиви, пък останалото са оркоподобни селяндури), дето имат по някое леФче - че нали там е житницата на Бг, а най-много кинта от аврупата се набива точно на зърнанрите. Да не говорим какви се цените на мачовете на Лудоглавец, а пак си има публика.
            Едно време по комунизЪма ни учеха, че количествените натрупвания водят до качествени преобразувания, та в тоя ред на мисли, ако Лудите излязат на печалба (което вече е факт и е само въпрос на бизнес нюх тя да се задържи и увеличи, а киро гела може да е всякакъв, но не е идиот), то ще са шампиони в 80% от следващите 5-6 шампионата, а като станат такива, като израсте едно поколение от нови фенове, то пак ще си говорим за умни и красиви. Типичен пример за подобно развитие са доста отбори от бившите съветски република - Сконто Рига, Бате Борисов (на прима виста). В тоя ред на мисли, ако не влязат сериозни кинти и не се разкарат ръководството в Левски и чорбата, то съвсем скоро ще сме блед спомен тип Лузърпул в Ингилизия (макар това да не е най-удачния пример), които ще се кефят на място в тройката и на аха-аха да вземат титлата, ама едно новобогаташко клубче, с помощта на друго за нищо не играещо пак новобогаташко клубче, но с по-скъпи резерви от титулярите на Лузъра, ги перна през пръстите.

Проблемите са си в нас (Левски и Цска), а на Лудогорец желая успех и дано да бият мамалигите с много - власите, казват, на края на Дунава се давели (изразът идва след като Бг армията завзема Тутракан и пленявайки румънските оръдия в крепостта открива огън по лъкатушещите към отсрещния бряг в лодки еднодръвки мамалиги, като избива една огромна част от тях, а телата им всъщност допринасят за разгрома на мамалигарските част в Добруджа, които ужасени виждат телата им в долното течение на реката и се разбягват). Дано сега се удавят в края на Перловската река, барабар с подкрепящите си "патриоти"!!!!
            Тук не става дума за армейския клуб и търся максимална обективност. Ще се опитам да ти го обесня като на левскар - феноменът "Пред банята", т.е. всичко онова, което прави истинска "магията Левски", в Делиормана никога няма да се появи и просъществува. Регионът е много беден и уморен духовно, сериозно. 90% от образованите и читави хора отдавна са се изнесли, тези, които са останали не могат да се изкефят мощно и истински на една победа над европейски гранд. Зърнарите - милионери в Добруджа, за които говориш се броят на пръстите на ръцете, а вероятно те изобщо не стъпват на мачове в Разград (те и не са от този град).

Печалбите на Домусчиеви са си заслужени - сглобиха и задвижиха една прилична машина, която сега закономерно изплаща, и то щедро, инвестициите. Ние, като българи, трябва да заставаме без много обяснения и лицемерничене зад успешните си модели, когато те се изправят срещу чуждите конкуренти. Тази подкрепа не е за наричания от теб Киро Гела, а за това българския футбол някакси да се отстоява като марка в Европа. Ако успеят да станат българския вариант на Бате Борисов - страхотно, ще дърпат напред целия български футбол...

Коментар

• Груйчи, и аз точно това казах!
              1. Проблемите на Левски и ЦСКА са си в тях - а не в световната конспирация!
              2. Парата прави борбата...а като се завърти колелото "Пари при пари отиват" - т.е. крейзитата трудно ще ги бутнете, като им влизат по 4-5 еуро мильончета на сезон.
              3. След 5-6 поредни титли и софиянците ще стана фенове на Крейзитата (щото все пак си е хубаво отбора ти да бие), а да си левскар или цска-р ще е демоде!
              4. "Да го духат бедните" (История на света)
              5. Това разбира се не е хубаво, но пък и спуснатото от ЦК на БКП шампионство ЦСКА:Левски:Всички останали = 2:1:0.1 , на което бяхме свидетели по соц-времената също не беше хубаво!

Коментар

точно пък за точка 2 си тотално в грешка, ама тотално и това си личи от домакинските мачове на лудогорец. Причината е една - местен криворазбран патриотаризъм......
                ами имаш право, тази маса обаче не е като на "старите" отбори с фенклубове, песни, организация. това са просто хора живеещи в регион където най-голямото забавление е да седнеш на кафе на центъра, това не са футболни хора. утре лудогорец ще позатънат и същите тия фенове ще се подхилват тъпо. нямат и стадион за европа, а нямат защото да налееш 40-50млн в стадион не е като да купиш играчи за 2-3 милиона и да станеш шампион. а в софия хората ще отидат както ходят на концерт на васил горанов - да погледат и да си тръгнат, даже няма да има овации.
                как да постигне нещо малкия отбор като реално всичките му мачове са гостувания а в такива трудни мачове точно дивата публика дава малкото което ти трябва.

Коментар

Това, че има бройка хора в Делиормана не е предпоставка за нищо. Очевидно липсва критична маса сравнително интелигентни, средно заможни, запалени и напористи хора, които да формират ядро на фенска база около която вече да се гради истинска футболна публика. Ако беше Варна или Бургас, досега за клуба щеше да има съчинени поне 10 фенски песни, щеше да има 3 фракции на фен клубове и пр. За Пловдив и София да не говорим. В Делиормана ще е същото като в Ловеч - да му е неудобно на човек да гледа, когато камерата се обърне към публиката. Но това не пречи да ми се иска да мога да водя синовете си на съоръжение като Лудогорец Арена и да гледат продукцията, която крейзитата предлагат.
                  дидо, ще ме прощаваш, за днес имаш доста добри попадения, за разлика от дните около ипо-то, но сега изцеши въпиюща глупост Какви са тия средно интелигентни, средно заможни, запалени и т.н. - това по гръдната обиколка на жената ли се мери, по размера на мъжкото достойноство, по сметакат в ктб или по количеството акциЙ записани на ипо-то на чорбата се мери
                  Точно пък в Делиормана е фул със селяци (щото нали ние в София сме умни и красиви, пък останалото са оркоподобни селяндури), дето имат по някое леФче - че нали там е житницата на Бг, а най-много кинта от аврупата се набива точно на зърнанрите. Да не говорим какви се цените на мачовете на Лудоглавец, а пак си има публика.
                  Едно време по комунизЪма ни учеха, че количествените натрупвания водят до качествени преобразувания, та в тоя ред на мисли, ако Лудите излязат на печалба (което вече е факт и е само въпрос на бизнес нюх тя да се задържи и увеличи, а киро гела може да е всякакъв, но не е идиот), то ще са шампиони в 80% от следващите 5-6 шампионата, а като станат такива, като израсте едно поколение от нови фенове, то пак ще си говорим за умни и красиви. Типичен пример за подобно развитие са доста отбори от бившите съветски република - Сконто Рига, Бате Борисов (на прима виста). В тоя ред на мисли, ако не влязат сериозни кинти и не се разкарат ръководството в Левски и чорбата, то съвсем скоро ще сме блед спомен тип Лузърпул в Ингилизия (макар това да не е най-удачния пример), които ще се кефят на място в тройката и на аха-аха да вземат титлата, ама едно новобогаташко клубче, с помощта на друго за нищо не играещо пак новобогаташко клубче, но с по-скъпи резерви от титулярите на Лузъра, ги перна през пръстите.

Проблемите са си в нас (Левски и Цска), а на Лудогорец желая успех и дано да бият мамалигите с много - власите, казват, на края на Дунава се давели (изразът идва след като Бг армията завзема Тутракан и пленявайки румънските оръдия в крепостта открива огън по лъкатушещите към отсрещния бряг в лодки еднодръвки мамалиги, като избива една огромна част от тях, а телата им всъщност допринасят за разгрома на мамалигарските част в Добруджа, които ужасени виждат телата им в долното течение на реката и се разбягват). Дано сега се удавят в края на Перловската река, барабар с подкрепящите си "патриоти"!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                    Объркал си се, драги!

Едва в 2012 год. ни дозаклаха с т.нар. ползване:
                    -----------------------------------------------

ЦСКА взе "Българска армия" и базата в Панчарево за безплатно ползване

Клубът трябва да инвестира поне 20 млн. лева, но няма да строи нов стадион

http://www.capital.bg/politika_i_iko...pancharevo_za/

Задължиха ни 20 години да наливаме по 2 милки/годишно, но без право да строим стадион.

Това е без данък смет - тя е още около 500 хилки и пак има наем - не ставай смешен

Питам пак - как да направим читава БГ марка - като почваме всеки сезон с 3 милки пасив? Това ви е годишния бюджет на половината Б група, дето го даваме незнайно защо?
                    Драги, договора е в Мин. на спорта - можеш да го видиш. То за това се хвърлиха и Титан и после лупи. Но там има едно леко ограничение засягащо терените. А относно инвестициите - мисля, че са задължителни за всички ф.к.

Коментар

Това, че има бройка хора в Делиормана не е предпоставка за нищо. Очевидно липсва критична маса сравнително интелигентни, средно заможни, запалени и напористи хора, които да формират ядро на фенска база около която вече да се гради истинска футболна публика. Ако беше Варна или Бургас, досега за клуба щеше да има съчинени поне 10 фенски песни, щеше да има 3 фракции на фен клубове и пр. За Пловдив и София да не говорим. В Делиормана ще е същото като в Ловеч - да му е неудобно на човек да гледа, когато камерата се обърне към публиката. Но това не пречи да ми се иска да мога да водя синовете си на съоръжение като Лудогорец Арена и да гледат продукцията, която крейзитата предлагат.
                      Ще те направим от Локо ГО, бря - споки

Че Груйчи нещо много ни неглижира да го в специалиста ....

Коментар

точно пък за точка 2 си тотално в грешка, ама тотално и това си личи от домакинските мачове на лудогорец. Причината е една - местен криворазбран патриотаризъм, който вирее по всички места. Масата домуса си я има - разградски, търговищки, шуменски, силистренски, та дори и русенски окръг - бърза справка в НСИ показва, че това са над 750К души или иначе казано половин София или още по-образно казано - фенвоете на Левски или цска в София (ако приемем, че половината са сини, а другата - червени) и двойно или тройно на феновете на потенциалните фенове на Ботев, Локо Пловдив или Берое Това са хора, които искат, не по-малко от всеки друг в страната, да гледат качествен футбол, а единственият такъв, ако искат да е на живо, а не по тъвъто, им се предлага от Киро Гела. Русе нямат отбор в А група от началото на новия век, ако не ме лъже паметта, Шумен - също, Силистра никога не са имали, а Търговище танцува само едно лято.
                        Не казвам, че феновете на Лудогорец ще станат изведнъж стотици хиляди, казвам, че имат възможността да станат такива, точно масата си я има, особено когато е от крепостни селяни от делиормана - в един момент човек се влюбва в насилника си... Та идеята изобщо не е мъртвородена, ама хич, просто е крайно некоректно да се сравнява един отбор реално на 3 години със 100 годишни отбори като Левски и Ботев или 3-те им титли с 31-та на чорбата. Апропо, колко ли фена са имали червените през 1951 примерно, а? И дали не са ги водили под строй от заводите, но да не забивам в тази тема.

П.С. А пък сравнението с Латекса е ултра крайно несъстоятелно - на 30 км от Ловеч имаш Плевен с колоса (за региона Спартак), в Габрово имаш Янтра, мутрите си направиха отбор в Галата (ма не Варненско), Търново с Етър е близо и т.н., да не говорим, че Плевен, откъде би могла да дойде подкрепата, мрази особено силно Ловеч, а и все още имат съхранена фенска база, което си пролича на последното участие на Спартак в А група. Та, да, Латекса са мъртвородени, в едни мутренски времена, докато Лудоглавец не са мъртво, а изкуствено родени, но ако влезем в тази тема, пак ще се върнем на 1948 и т.н.

Има и нещо друго, което удобно се пропуска - крейзитата започнаха да носят пари почти веднага, а селянчето от микре наля доста пара, преди да се получи някаква възвращаемост и то не от приходи от европа, а от продажба на играчи (вярно, имат най-добрата трансферна политика в ловеч, но до там). Пък и времената бяха други - примерно най-силният отбор след 1989, този на Левски от 1994 дори не беше допуснат да се пробва за ШЛ, Латексите пък трябваше да отстранят едва ли не Байерн, за да влязат, а сега е много, ама много по-лесно с тези нешампионски потоци. Добавяйки хубавият коеф, който лудоглавец вече натрупаха, плюс, че последният кръг на ШЛ вече ти носи 4 млн евро суха пара, дори и да не влезеш (а ако влезеше отлиташ на поне 10 милки в евро), плюс корумпираната Бг действителност на Перукан от "синьото" БФС, то можем спокойно да заключим, че Крейзитата ще са шампиони поне още 4-5 пъти в следващите 5-6 години (най-много Левски или Цска да се закачат веднъж). Или иначе казано, очаквам от лудоглавец да са българското Бате (Борисов), а когато стане новата Крейзифорест Арина и престанат да играят на Васил Левски, пак ще си говорим за подкрепа (и за Левски и Цска в минало време....)

Коментар

• Първоначално изпратено от cudicini Разгледай мнение
                          Е за това точно не си прав. От 2005 г. насам "армията" и базата на Панчарево е отдадена на червеноармейците за 30 г. без наем. Но това не пречи разни червени шамани да ви промиват мозъците, че сте дискриминирани и т.н. Поне тока да си бяхте платили.
                          Объркал си се, драги!

Едва в 2012 год. ни дозаклаха с т.нар. ползване:

ЦСКА взе "Българска армия" и базата в Панчарево за безплатно ползване

Клубът трябва да инвестира поне 20 млн. лева, но няма да строи нов стадион

http://www.capital.bg/politika_i_iko...pancharevo_za/

Задължиха ни 20 години да наливаме по 2 милки/годишно, но без право да строим стадион.

Това е без данък смет - тя е още около 500 хилки и пак има наем - не ставай смешен

Питам пак - как да направим читава БГ марка - като почваме всеки сезон с 3 милки пасив? Това ви е годишния бюджет на половината Б група, дето го даваме незнайно защо?
                          Last edited by marandi; 27.08.2014, 16:03.

Коментар

• Първоначално изпратено от ludakrava Разгледай мнение
                            +1
                            особено точка 2, идеята на лудогорец е мъртвородена - гришата колко години налива и той и нищо. точно в такива мачове си проличава колко е важна публиката и като загубят десетина такива срещи апатията ще обхване домуса така както обхвана и гришата. за съжаление.
                            а за тренера е брутална грешка - сега играят без треньор, как да стане? не може да даваш милиони за селекция а да не ти хрумне да дадеш и за тренер - с физкултурник не става.
                            успех на лудогорец въпреки всичко
                            точно пък за точка 2 си тотално в грешка, ама тотално и това си личи от домакинските мачове на лудогорец. Причината е една - местен криворазбран патриотаризъм, който вирее по всички места. Масата домуса си я има - разградски, търговищки, шуменски, силистренски, та дори и русенски окръг - бърза справка в НСИ показва, че това са над 750К души или иначе казано половин София или още по-образно казано - фенвоете на Левски или цска в София (ако приемем, че половината са сини, а другата - червени) и двойно или тройно на феновете на потенциалните фенове на Ботев, Локо Пловдив или Берое Това са хора, които искат, не по-малко от всеки друг в страната, да гледат качествен футбол, а единственият такъв, ако искат да е на живо, а не по тъвъто, им се предлага от Киро Гела. Русе нямат отбор в А група от началото на новия век, ако не ме лъже паметта, Шумен - също, Силистра никога не са имали, а Търговище танцува само едно лято.
                            Не казвам, че феновете на Лудогорец ще станат изведнъж стотици хиляди, казвам, че имат възможността да станат такива, точно масата си я има, особено когато е от крепостни селяни от делиормана - в един момент човек се влюбва в насилника си... Та идеята изобщо не е мъртвородена, ама хич, просто е крайно некоректно да се сравнява един отбор реално на 3 години със 100 годишни отбори като Левски и Ботев или 3-те им титли с 31-та на чорбата. Апропо, колко ли фена са имали червените през 1951 примерно, а? И дали не са ги водили под строй от заводите, но да не забивам в тази тема.

П.С. А пък сравнението с Латекса е ултра крайно несъстоятелно - на 30 км от Ловеч имаш Плевен с колоса (за региона Спартак), в Габрово имаш Янтра, мутрите си направиха отбор в Галата (ма не Варненско), Търново с Етър е близо и т.н., да не говорим, че Плевен, откъде би могла да дойде подкрепата, мрази особено силно Ловеч, а и все още имат съхранена фенска база, което си пролича на последното участие на Спартак в А група. Та, да, Латекса са мъртвородени, в едни мутренски времена, докато Лудоглавец не са мъртво, а изкуствено родени, но ако влезем в тази тема, пак ще се върнем на 1948 и т.н.

Има и нещо друго, което удобно се пропуска - крейзитата започнаха да носят пари почти веднага, а селянчето от микре наля доста пара, преди да се получи някаква възвращаемост и то не от приходи от европа, а от продажба на играчи (вярно, имат най-добрата трансферна политика в ловеч, но до там). Пък и времената бяха други - примерно най-силният отбор след 1989, този на Левски от 1994 дори не беше допуснат да се пробва за ШЛ, Латексите пък трябваше да отстранят едва ли не Байерн, за да влязат, а сега е много, ама много по-лесно с тези нешампионски потоци. Добавяйки хубавият коеф, който лудоглавец вече натрупаха, плюс, че последният кръг на ШЛ вече ти носи 4 млн евро суха пара, дори и да не влезеш (а ако влезеше отлиташ на поне 10 милки в евро), плюс корумпираната Бг действителност на Перукан от "синьото" БФС, то можем спокойно да заключим, че Крейзитата ще са шампиони поне още 4-5 пъти в следващите 5-6 години (най-много Левски или Цска да се закачат веднъж). Или иначе казано, очаквам от лудоглавец да са българското Бате (Борисов), а когато стане новата Крейзифорест Арина и престанат да играят на Васил Левски, пак ще си говорим за подкрепа (и за Левски и Цска в минало време....)

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                              Нормално е като тръгнеш да крадеш - да хукнеш, където има най-много за крадене.

ЦСКА ви е донесла над 130 златни медала от Световни, Европейски и Олимпиади. Те са за БГ първо - после за клуба.

Малко уважение, както ти каза Груйчи!

П.П. Трудно е като започваш всеки сезон с пасив от 3 милки. Това е "подкрепата" от Държавата към нас.
                              Задъфкахте ме с Груйчи, а аз изрично казах - имали сте успехи!
                              Обаче е ясно че скоро няма да имате! И едните и другите им е ясно от къде идва работата - на Левски от калпавото ръководство, на ЦСКА от липсата на такова!
                              Сега остава само да цъкате с език как световната конспирация ви спира и да си броите купите...бройте си ги...след 7-8 години без титла може младите "софиянци", които по принцип са родом от "провинцията" ще са фенове на Лудогорец или Литекс, защото и без това не ходят с наркоманите и алкохолиците на Герена или на Армията!

ПП По сходни причини и аз не съм стъпвал на Спартак от 5-6 години!

Коментар

Естествено, че всеки българин е тази вечер за Лудогорец, какви са тия намеци в български форум

Аз се кефя на Домусчиеви, че са може би единствените, които освен да наливат кофи с пари бързо взеха и да печелят (и то седемцифрени суми в евро) от клуба. Моделът им засега изглежда много добър, с няколко недостатъка:

1. За да работи, изисква много активен ангажимент на собствениците във вземането на всяко по-важно решение. Като се вземе предвид, че собствениците не са футболни хора (и в случая по-добре, че не са !), то има риск да залитнат в драматично грешни решения за клуба (напр. грешни смени на треньора в неподходящ момент и др. под.). Но от драматични грешки все пак не са застраховани и т.нар. "футболни хора";

2. Няма солидна фенска база и перспектива за развитие на добра такава - това не се нуждае от коментар, дъвкано е и в тази тема. Ако Домусчиев беше поел огромния риск да вземе ЦСКА, сега Васил Левски щеше да е изкупен на 101% и от обед да се клати от песните на Сектор Г. Румънците щяха на свой ред да изпитат дискомфорта от фанатично подкрепяща домакинска публика, който изпитаха нашите в Букурещ.

3. Не залагат на доказани специалисти - треньори. Засега тази тактика им носи неочакван успех, но един млад и амбициран немски или холандски специалист би паснал перфектно на отбора и стила на работа си мисля аз. Нашите треньори с малки изключения (всъщност се сещам само за Димитър Пенев) имат ужасни комплекси от срещата с чужди отбори и това натежава в по-решителните мачове. Дерменджиев засега е трагичен, дано тази вечер да ме опровергае решително....

Успех на Лудогорец тази вечер без никакви уговорки!
                                +1
                                особено точка 2, идеята на лудогорец е мъртвородена - гришата колко години налива и той и нищо. точно в такива мачове си проличава колко е важна публиката и като загубят десетина такива срещи апатията ще обхване домуса така както обхвана и гришата. за съжаление.
                                а за тренера е брутална грешка - сега играят без треньор, как да стане? не може да даваш милиони за селекция а да не ти хрумне да дадеш и за тренер - с физкултурник не става.
                                успех на лудогорец въпреки всичко

Коментар

Working...
                                X