If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Досега се вижда че мамалигите са с една класа над лудогорец. Второто полувреме няма и да го гледам. Много скучно.
Между другото какво е станало със Стойчо,Лудогорец преди? Имаха толкова добри тренери първо Петев, после Стойчо. Що го махна този последния? Беше изключително добър и правеше от нищото вино. Баси снобския манталитет дето го има Домуса. Единствената му цел е да ходи с отбора си в София, ама май никой не го бръсне...
При крейзитата всичко се развива добре ЗАСЕГА!Неминуемо ще дойдат и трансферните разочарования,които при тях ще бъдат свързани с мноооого (за БГ условията) пари.Първият скъп неуспешен трансфер вече е факт -Луму.
Купуваш ляв бек за 1,5 млн. евро,влизаш в ШЛ (евентуално),правиш още един-два бомбастични (за БГ условията) трансфери и накрая......може и да ядеш хурката ако никой не ти иска футболистите за 10 и нагоре милки (справка-Безяк от миналата година).
Нещо взеха да се правят на Реал М :големи трансферни суми (за БГ условията),а възвращаемост от продажби на футболисти - ,,абе там колкото дадат''.Обаче Реал продават.....всичко от което може да се изкара кинта.Крейзитата в същото време си плащат за публика.Реал дават 80 милки за футболист,но в същото време за 10 дена продават 500 000 фланелки с името на същия.Крейзитата купуват ляв бек за 1,5 млн. ,а не съм сигурен дали имат една продадена фланелка с името на същия.
В Румъния продадоха ТВ правата от първенството си за следващите 5 години,като за всяка година ще получават по 33.5 млн. ЕВРО.А как е в БГ?Мъкааааа,черна мъка с черен етикет.
В ЦСКА не се разбра с пеунишките тарикати какво точно да правят.След това реши да инвестира в Спартак (Варна).ОБАЧЕ......И накрая се наби в Делиормана.Не знам каква му е била идеята,но си мисля,че ако приоритетен му е бил региона,спокойно можеше да инвестира в ,,българската Виена'' и сега проекта му щеше да е ПОНЕ с едно ниво напред.Потенциала на града е мноооого по-голям от селцето от градски тип с 12 000 жители.
Иначе на страничните наблюдатели е забавно да гледат родилните мъки на Левски и ЦСКА, след като 45 години титлата им беше резервирана!
По една титла за Берое, Ботев и Етър май развалят картинката!
Както Груйчо правилно каза - симпатиите към отборите се предаваха по наследство!
Само пропусна да каже, че извън София те вървяха по две!
Във Варна общо взето бяха Спартак + Левски и Черно море + ЦСКА. Просто хората бяха приели, че отбора им няма шанс за повече от 3то място та искаха и те да се радват/ядосват на шампиона!
Сега нещата се извъртяха...
Дидо, отново забиваш в темата за умните и красивите, а това ограничава мисленето ти - казвам го добронамерено, без обида, с цел да се получи хубава дискусия, каквато мсиля, че става. Не знам откъде си, предполагам, че си от София, но ще те попитам - колко често си пътувал из страната, ама не на почивка в някое курортче, а така, да се слееш с тълпата? Защото аз съм ходил доста, а и народопсихологията ми е интересна като на дете - шоколадов бонбон и вечно се втурвам да анализирам като пубертет след първия си секс
Да, много голяма част от умните и красивите напуснаха малките места, но купонът, кефенето, раздаването на макс го правят не умните и красивите, а средностатистическия, духовно беден, с речник наброяващ не повече от 2 000 думи и винаги готов да те "срази" с някое току-що прочетени готЕно клише от Фейсбук, селяндур. А такива, според мен, са масата както в Люлин и Младост, щото нали такива са селтаците в София, ние в центъра сме от умните и красивите, така и разградчани, хората в Опака, в Цар Калоян, с Самуил и т.н.
ХаризмЪтЪ не е нищо повече от моментни наслагвания - да, тях ги няма в Рагзрад, няма и как да ги има, просто защото нямат история, но имат нещо по-важно (поне в сегашната ценностна система) - имат пари!!!! С пари се купува и харизмЪ след малко време.
Колкото до това дали ще е добре за родния футбол - ми не знам, не съм убеден, но съм по-склонен да вярвам, че ще е за добре, особено ако си развият и някаква местна школа, а не пазаруват само маймуни на килограм.
П.С. Преди 3 години (ако не ме лъже паметта) ходих да гледам мач на Юнайтед с Оцелул в Букурещ - бях много смешна гледка със сният си шал на Левски сред морето от червени, но не там е интересното. Интересното беше, че на този мач имаше огромна маса хора от Русе, Добрич, Варна, Шумен и т.н. - сигурно бяха над 2К човека. Просто на хората им се гледаше хубав футбол, а пари явно бяха успели да намерят в този беден регион.
Хубава вечер и дано българският тим продължи
Груев, вероятно си приличаме в интереса си към разнообразните екземпляри в родината. Обаче позволи ми да се съмнявам в качеството на купона в Опака и с. Самуил, при все че подкрепям идеята ти, че колкото по-примитивен е един човек, толкова по-брутално ще протече купона му или каквото е там.
Ще поема риска да поставя под съмнение и още едно твое твърдение - че харизмата се купувала с пари + изтичането на малко време. Литекс са прекрасен пример, че това просто не е вярно. Исторически пък ЦСКА е особено неподходящ пример, защото там е имало и сериозна доза идеология, за да се оформи легендата в първите години, а идеологията в днешно време не е никакъв фактор (дано!).
И последно - основната ти грешка според мен е, че говорейки за Делиормана мислиш за хората от "Русе, Добрич, Варна, Шумен и т.н.". Ако тези градове имаха нещо общо с Делиормана, щях да те подкрепям на 100%, че надежда има. Но говорейки за Разград, Попово, Търговище, какъвто е реално обсега на района, съм скептик. Виж, че дори тук, в този форум, няма ни един, който да защити региона и клуба. А е пълно например с варненци, това е сигурно...
Хубава вечер и от мен и дано утре сутрин имаме повод за положителен анализ. Успех!
Коментар