IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спорт

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Лундеквам със скандални разкрития за залози в Англия
    sport1.bg
    Бившият капитан на Саутхемптън Клаус Лундеквам направи скандални разкрития в родината си Норвегия, гръмнаха медиите на Острова.

Той призна, че заедно със съотборниците си, докато е бил състезател на „светците”, е залагал на мачове от английската Висша лига, които са били предварително уговорени относно редица залози, като например първи корнер или първи изпълнен тъч.

Лундеквам подчерта, че самите футболисти не са залагали крупните суми, а са използвали служители на клуба, като освен това са се договаряли с капитаните на своите опоненти, за да няма изненади и залозите да бъдат печеливши.

„В един период правехме това нещо почти всяка седмица”, заяви 39-годишният бивш играч, който защитаваше цветовете на Саутхемптън в периода 1996-2008 г.

„Натрупахме доста пари по този начин, като се уговаряхме с капитана на другия тим за първи жълт картон или дузпа, например. Никога обаче не сме залагали на резултат.

Знаехме, че това, което вършехме, е нелегално, но бе забавно. Не се гордея с тези неща, но знам, че те се случват и в други клубове”, допълни бившият национал на Норвегия.

Коментар

• Ей там ни е мястото...за съжаление

Волейболистите остават девети в световната ранглиста

Топ 10:

1. Бразилия - 232.5 точки
      2. Русия - 196.5
      3. Полша - 192
      4. Куба - 188.25
      5. САЩ - 178
      6. Италия - 173
      7. Сърбия - 136.25
      8. Аржентина - 94.75
      9. България - 93.75
      10. Германия - 69.5

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
        Това е един от проблемите.
        Не виждам защо треньорът на националния отбор да не бъде назначаван и подчинен на министерството на спорта, т.е. на държавата. Както се разбра напоследък - Държавата (ние) сме основните спонсори на БФВ.
        А който дава парите, той поръчва музиката.

П.П. Така ще се получи все пак някакво разделение на властите и най-вече на ИНТЕРЕСИТЕ.
        Само да кажа, че при аналогично развитие във футбола на някои държави (тоест намеса на правителството в спорта) отборите им бяха директно изхвърлени от всякакви международни състезания!
        Предполагам и тук нещата са аналогични, пък и няма логика министерството да отговаря пряко за всеки спорт по отделно. Отделен въпрос е какво ще стане Дянков, като сложи по един чатал на врата на всяка федерация....

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
          а мога да цитирим безсмъртния Ботев, името на който носи един отбор, финансиран почти изцяло с турки капитали:....
          тези турски капитали са те обременили психически и това не ти позволява да погледнеш на фактите безпристрастно

в продължение на 3 години пишеше, че БЕРБО ще играе в турция като половината от 4000-те ти мнения са по този твой комплекс

в последно време млъкна по тази тема, но само очакваш някакво развитие за да ни припомниш, че желанието ти е БЕРБО да изиграе дори и един мач за турски отбор ---->>> както не веднъж съм ти писал тук, турския ти комплекс е насаден от президента на любимия ти отбор който продаде всичко дето "шаваше" в любимата ви турция

не стига това, ами и един от най-големите ви спонсори е "ачибадем" ...................... истински турски капитали събрани на турската фондова борса и всеки месец спонсориращи и влизащи в левски ............................. да ви е честито - както се казва в такива случаи

и понеже от горните факти се чувстваш неудобно и адски комплексирано - действаш на принципа .......................... дай сега да очерним и някой друг за да не сме сами --->>> типично по бай ганьовски

сега да ти обясня с две думи кой е собственик на БОТЕВ и от къде идват парите за издръжката на клуба

до 10-и ноември 1989 г. в България имаше едни хора които управляваха страната де факто и милиони човешки съдби бяха в техните ръце ........................ това бяха тайните служби познати като КДС или ДС на по-късен етап ...................... те колеха и бесеха -> питай майка ти и баща ти за повече подробности

същите тези хора останаха на улицата след като свалиха бай тошо, бяха останали без пари, но за сметка на това имаха цялата информация в държавата която постепенно осребриха защото "информацията винаги струва пари"

същите тези хора си създадоха парламентарна група която е на власт през всичките 20 години на прехода - груйчо, знаеш ли коя група от бг парламента е участвала във всички правителства без тези на луканов, жан виденов и сегашния ти любимец ББ

същите тези хора освен партия си имат банка, имат и телевизия, имат си медии, имат си всичко - дори и булгартабак казват, че са си купили, а сега са решили да си имат и футболен отбор

още малко пояснения за теб , груйчо --->>> ахмед доган за който си мислиш, че е собственик на гореизброените активи не е турчин, а е турчеещ се циганин - от доста години не е ходил в турция и не се е срещал с нито един сериозен политик в турция, нито пари му се дават от турция нито се финансира по какъвто и да е начин от турската държава - там си го знаят при кого работи в България както той така и цялата клика около него -> все доносници ........................ в интернет има доста инфо както за "дисидентския" му период на соколчо, така и за годините му в затвора преди 10-и ноември и за връзките му с онези невидими хора които управляваха преди и управляват сега държавата

груйче, тези невидими хора владеят сигурно половин България, но и преди и сега си остават публично неизвестни и така ще си остане завинаги

груйче, прочети няколко пъти какво ти написах преди да напишеш пак някоя тъпотия от сорта, че турски капитали финансирали БОТЕВ ПЛОВДИВ .................................. доказано е -> ТУРСКИ КАПИТАЛИ ВЛИЗАТ САМО В уефски

пп - груйчо, до като аз си пишех моята статия специално за теб , "колегите" от часовете са ти припомнили кой е сопола .............................. пардон, исках да напиша сокола
          Last edited by 2012; 11.07.2012, 03:50.

Коментар

• Първоначално изпратено от BAD Разгледай мнение
            Федерацията е да задава правила и генерална насока за развитие на играта.,,За нещата по-надолу'' са виновни българските ,,бизнесмени''.И това не е само във волебола за съжаление. Всички искат да попаднат веднага в светлината на прожекторите,без мисъл за бъдещето.
            Това е един от проблемите.
            Не виждам защо треньорът на националния отбор да не бъде назначаван и подчинен на министерството на спорта, т.е. на държавата. Както се разбра напоследък - Държавата (ние) сме основните спонсори на БФВ.
            А който дава парите, той поръчва музиката.

П.П. Така ще се получи все пак някакво разделение на властите и най-вече на ИНТЕРЕСИТЕ.
            Last edited by anon6706; 09.07.2012, 21:42.

Коментар

ами щото анончи, това е малко кон за кокошка - какво залага матГей: неква си олимпиада (той вече е играл на такава), дето максимума е 5-то (хайде прако сили, ама много пряко сили 4-то място),а инж-а требе да изпусне келепира, а после ходи си връщай властта, един път след като я изпуснеш. на такъв залог и аз съм навит, а инж-ът е стара лисица и няма да се върже толкова лесно. А и ако не забеляза, инж-ът не дойде на мачовете за световната лига - да не нагнетява илишно напрежение....
              На лазаров шапката вече е скроена и той го знае, но технологично няма да има време до Олимпиадата.
              Само някакво класиране от 4-то нагоре би го спасило.

П.П. За съжаление, каквото и да стане оттук нататък - отборът в стария си вид вече е разбит, а новият ще има да се обиграва, уморява, натренира и т.н. и т.н. клишета, още 5 години.
              Last edited by anon6706; 09.07.2012, 21:27.

Коментар

ами щото анончи, това е малко кон за кокошка - какво залага матГей: неква си олимпиада (той вече е играл на такава), дето максимума е 5-то (хайде прако сили, ама много пряко сили 4-то място),а инж-а требе да изпусне келепира, а после ходи си връщай властта, един път след като я изпуснеш. на такъв залог и аз съм навит, а инж-ът е стара лисица и няма да се върже толкова лесно. А и ако не забеляза, инж-ът не дойде на мачовете за световната лига - да не нагнетява илишно напрежение....
                Явно сме на диаметрално противоположни позиции, няма лошо. Само да те поправя - Данчо Л. присъства на всички мачове с изключение на този с Германия, но се беше скрил зад витрините в ложите, защото е мишок.

Коментар

• знайко, ще ти дам 2 примера от историята - дано ме разбереш:

Петко Каравелов е наш голям държавнник (макар и русофил) - след като пада от власт е затворен в Черната джамия, където е пребит като куче. На въпросите на дипломатите и чуждите кореспонденти в София дали е бит, той обаче заявява: "Господа, в България, слава Богу, такива работи не стават!"

След подписването на Ньойския договор, "великия" Стамболийски уж чупил химикалката - излишен театрален жест, но останал в историята като велик мит. За разлика от него един турчин - Мустафа Кемал, просто организира бунт и реално денонсира Севърския мирен договор, създавайки новата светска турска държава от руините на историята, затова и са му дали титлата Ататюрк

Е, ние, българите, си падаме по театралните жестове - на Петко каравелов е кръстено едно мангалско село във варненско, а Стамболийски го знае всяко хлапе, как бил искал да помогне на народа, ама нямало какво да направи....

Дано ме разбереш, а какво са купили или продали стойчев и компания - не знам, но ако някой от тях иска да се пробва, може да се пробва със зъбките ми, хеле пък матГейчо - продажниците и предателите са ми най-противното нещо, особено под формата на добри намерения....
                  Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                  Аз отбора го подкрепям и ходих на почти всички мачове. Подкрепям и тези, които вече не са в състава обаче. А за парите не Тренто, я кажи какво толкова е купил и повече пари ли харчи от другите водещи италиански тимове, да не говорим за руски и турски.
                  Загубата от Германия не ми мирише, както и победата над Германия. Това е спорта, болни конспиративни теории са ми крайно далечни. Самото подхвърляне на такива по отношение на треньор и играчи, без доказателства, за мен е страхотна низост, защото ако аз съм на мястото на Радо и Матей и някой ми прави такива намеци, даже почти директно си ги казва, а аз знам че съм си дал душата и сърцето на терена, не оставка ще му искам, ами ще му избия всичките зъбки. А ти искаш да преглътнат всичко и с усмивка да отидат да играят за България, както би казал ти.
                  А за победите - те са на публиката, загубите на Радо и отбора, не ставай жалък, ами публиката да беше била и Германия, кво й пречеше. Между другото въпросната смяна, за която толкова се критикува Радо, я направи и в мача с Франция, подобни прави и сега Найден, но то е така, като гледаш назад по графиките, си голям трейдър. Да вкарам малко инвеститорски речник ;-)
                  За лайното Любо Ганев почти не ми се говори, знаеш ли че показа среден пръст на публиката, която викаше името на Радо Стойчев след мача с щатите? Бил си носел последствията, нищо не носи, пука му на него, само финикийски знаци са му в главата. Последствията са като си подадеш оставката и се лишиш от удобното кресло във федерацията и далаверата от този пост.
                  Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• ами щото анончи, това е малко кон за кокошка - какво залага матГей: неква си олимпиада (той вече е играл на такава), дето максимума е 5-то (хайде прако сили, ама много пряко сили 4-то място),а инж-а требе да изпусне келепира, а после ходи си връщай властта, един път след като я изпуснеш. на такъв залог и аз съм навит, а инж-ът е стара лисица и няма да се върже толкова лесно. А и ако не забеляза, инж-ът не дойде на мачовете за световната лига - да не нагнетява илишно напрежение....

Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                    Не вярвам на Вождове и Учители, но поне се занимавам да търся конспирацията. А тя винаги е свързана с много пари.

Като толкова ИНЖ. лазаров (нарочно го пиша с малка буква ) показва финансова неглижираност относно волейбола - Защо тогава не си подаде само той оставката (без УС-то) и да каже - Ето, в името на България, аз си подавам оставката (и ще постави в шахова ситуация Стойчев). След това падаме на Олимпиадата под ръководството на Стойчев и той се завръща на бял кон.
                    Ако Стойчев не приеме да стане отново треньор - лазаров пак се завръща на бял кон.

Да, ама не. Щото знае, че изпусне ли финансовия кокал и повече няма да може да ръфа мръвки. А от неговото строително инженерство в момента ще стигне до просешка тояга.
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                      Но поне да си мълчи за нашите проблеми.
                      Ами питат го човека и той отговаря на въпроса!И даде пример със заравянето на томахавката с Рикардо,в името на отбора. (макар моето мнение да е,че не е заровена нацяло.....но все пак Рикардо е в отбора.За разлика от разни с ,,проблеми'' и кандидат-емигранти.)

Коментар

• Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнение
                        Напълно съгласен, това също бе страшна глупост и кво се оказва, че година след година федерацията твори глупости в националните отбори, да не припомням при жените какво се случваше. Ако витрината си осираш по този начин, какво да очакваме за нещата по-надолу, където не следим толкова процесите?
                        Федерацията е да задава правила и генерална насока за развитие на играта.,,За нещата по-надолу'' са виновни българските ,,бизнесмени''.И това не е само във волебола за съжаление. Всички искат да попаднат веднага в светлината на прожекторите,без мисъл за бъдещето.И ,,бизнесът'' на повечето е същият - парите сега и веднага,колкото се може повече.За бъдещето не мислим,щото след 4 години другите ,които дойдат на власт,ще ни резнат крилцата.Какво му пречеше на Г.Георгиев да вложи средства и усилия в детско-юношеският волейбол на ЦСКА,а не в Шампионска лига.С парите похарчени за две-три години ефелък,след 5-8 щеше да има готов отбор от местни момчета,готови за игра.С уговорката за правилно управление на тази школа.И с какво е виновен ,,инженера'' за това прахосничество?

Коментар

осраха се- факт и последствията си ги носят: никой не ги обича вече, а име като Любо Ганев, дал на Бг поне 10 пъти повече от Казийски отиде в нафталина за отрицателно време. Това малко ли е?

Последно и за тренера - има огромна разлика да си клубен и национален тренер. В еидния случай може да купуваш на кило, ако имаш кинтаж, а в другия работиш с наличния материал или иначе казано - в единия случай работиш спред твоята стратегия и си купуваш изпълнители, с в другия, според изшънителите, си променяш стратегията. В първия случай ти трябва просто твърдоглавие да наложих схемата си докрай, във втория - гъвкавост. Има огромна разлика, нали? Е, радо е от първия тип и затова са и всикчите проблеми в момента, просто му липсваше гъвкавост със състава и затова и нямаше никакви успехи.

Колкото до мача със сърбежите - тях ги би основно публиката, която просто ги смаза психичекси, да не говорим и че в момента сърбелите са много далече от истината по принцип. А мача с Франция гледа ли - мъка, мъка, мъка и добре, че беше залата, този мач във франция вероятно щяхме да го загубим. А с Германия загубата - на мен ми мирише и то много, а на теб? Уникална тренерска грешка, като за велик специалист от сорта на Радо и още, и още.

Остани със здраве и не подкрепяй отбора, аз ше си ги подкрепям, независимо от всикчите мизерии около тима и разните там данчовци, радовци и матгейци....
                          Аз отбора го подкрепям и ходих на почти всички мачове. Подкрепям и тези, които вече не са в състава обаче. А за парите не Тренто, я кажи какво толкова е купил и повече пари ли харчи от другите водещи италиански тимове, да не говорим за руски и турски.
                          Загубата от Германия не ми мирише, както и победата над Германия. Това е спорта, болни конспиративни теории са ми крайно далечни. Самото подхвърляне на такива по отношение на треньор и играчи, без доказателства, за мен е страхотна низост, защото ако аз съм на мястото на Радо и Матей и някой ми прави такива намеци, даже почти директно си ги казва, а аз знам че съм си дал душата и сърцето на терена, не оставка ще му искам, ами ще му избия всичките зъбки. А ти искаш да преглътнат всичко и с усмивка да отидат да играят за България, както би казал ти.
                          А за победите - те са на публиката, загубите на Радо и отбора, не ставай жалък, ами публиката да беше била и Германия, кво й пречеше. Между другото въпросната смяна, за която толкова се критикува Радо, я направи и в мача с Франция, подобни прави и сега Найден, но то е така, като гледаш назад по графиките, си голям трейдър. Да вкарам малко инвеститорски речник ;-)
                          За лайното Любо Ганев почти не ми се говори, знаеш ли че показа среден пръст на публиката, която викаше името на Радо Стойчев след мача с щатите? Бил си носел последствията, нищо не носи, пука му на него, само финикийски знаци са му в главата. Последствията са като си подадеш оставката и се лишиш от удобното кресло във федерацията и далаверата от този пост.

Коментар

• Първоначално изпратено от BAD Разгледай мнение
                            Знаещ,увото на Радо не е чак толкова малоумно,колкото уволнението на Пранди!При Пранди имаше израстване на отбора в игрово отношение,имаше вкарване на нови лица,които никой не ги броеше за живи,а един от тях стана блокировач номер едно (В.Йосифов) още в първото си участие на голям форум.И го смениха за една сгрешена топка при контраатака от Тодор Алексиев срещу Куба.След смяната му вървим надолукакто в игрово отношение,така и като класиране.И това са факти,които никой не може,а и не иска да оспори.
                            Напълно съгласен, това също бе страшна глупост и кво се оказва, че година след година федерацията твори глупости в националните отбори, да не припомням при жените какво се случваше. Ако витрината си осираш по този начин, какво да очакваме за нещата по-надолу, където не следим толкова процесите?

Коментар

аноне, ти излезе по-голям конспиратор и мен, бре Тук пак опираме до това, кое е първо - яйцето или кокошката, а там, аз поне, отговор нямам. Аза наивен - да съм казал, че си такъв? Малко повече вЕрваш на някои Вождове и Учители, но всеки с кусурите си
                              Не вярвам на Вождове и Учители, но поне се занимавам да търся конспирацията. А тя винаги е свързана с много пари.

Като толкова ИНЖ. лазаров (нарочно го пиша с малка буква ) показва финансова неглижираност относно волейбола - Защо тогава не си подаде само той оставката (без УС-то) и да каже - Ето, в името на България, аз си подавам оставката (и ще постави в шахова ситуация Стойчев). След това падаме на Олимпиадата под ръководството на Стойчев и той се завръща на бял кон.
                              Ако Стойчев не приеме да стане отново треньор - лазаров пак се завръща на бял кон.

Да, ама не. Щото знае, че изпусне ли финансовия кокал и повече няма да може да ръфа мръвки. А от неговото строително инженерство в момента ще стигне до просешка тояга.

Коментар

осраха се- факт и последствията си ги носят: никой не ги обича вече, а име като Любо Ганев, дал на Бг поне 10 пъти повече от Казийски отиде в нафталина за отрицателно време. Това малко ли е?
                                Любо отиде в "нафталина" още преди години с ТВ игрите, но пък си върти метана и му дреме.
                                Лазаров ще си стои още 10 години начело на Федерацията.

Пука им на тях кой ги обича и кой не.

Коментар

Working...
                                X