Първоначално изпратено от Turbolan
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Знаете ли, че...
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение
Това си е нормален буфер, в САЩ знам, че заради регулациите и глобите имат и по 15-20 секунди буфер, и дъмп бутон в студиото, ако някой каже нещо неприлично или недопустимо, да не излезе в ефир.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Turbolan Разгледай мнениеИма закъснение между това, което се говори в студиото на БНР и това, което се излъчва.
С годините няколко пъти съм се обаждал по телефона в предаване "на живо", позволяващо обаждания на уважаемите слушатели.
Ако не е зает номерът на телефона и ти приемат обаждането, звукорежисьорът ти казва "Включвам Ви", ти слушаш разговора в студиото и чакаш да се обърнат към теб, защото "Имаме слушател на линията..."
Разликата по време намежду думите в студиото, които чувам по телефона, и думите, които чувам по _аналоговото_ радио при мен, е некъде 5 секунди.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Лъчът с лазер ходи до Луната, връща се, пак ходи и се връща, и така. За добро е. Да не би да кажеш нещо неодобрени, и то да се излъчи по радиото.
...смятай, колко бързо, работи цензурата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Turbolan Разгледай мнениеИма закъснение между това, което се говори в студиото на БНР и това, което се излъчва.
С годините няколко пъти съм се обаждал по телефона в предаване "на живо", позволяващо обаждания на уважаемите слушатели.
Ако не е зает номерът на телефона и ти приемат обаждането, звукорежисьорът ти казва "Включвам Ви", ти слушаш разговора в студиото и чакаш да се обърнат към теб, защото "Имаме слушател на линията..."
Разликата по време намежду думите в студиото, които чувам по телефона, и думите, които чувам по _аналоговото_ радио при мен, е некъде 5 секунди.
...смятай, колко бързо, работи цензурата.
- 1 like
Коментар
-
Има закъснение между това, което се говори в студиото на БНР и това, което се излъчва.
- 1 like
Коментар
-
Малко за само диагностиката по миризмата на потта: https://youtube.com/shorts/7kBCkAh8K...Jm0FI4EwKbgSzw
Коментар
-
Първоначално изпратено от Turbolan Разгледай мнение
Сигурен съм, че съм го чел отдавна в нещо като специализиран руски сайт, а вече за неговата достоверност не мога да гарантирам. Но видях снимка на копейка с изобразен воин с копие.
Прочее, спомних си, че това, което Кисимов написа, също го срещнах там.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Сигурен ли си? А, дали "копейка" не произлиза от "копить" (натрупвам, спестявам)?
Прочее, спомних си, че това, което Кисимов написа, също го срещнах там.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Turbolan Разгледай мнениеНазванието на руската валута "рубль" идва от "рубить" – сечене. Сечене на монети.
"Копейка" идва от копие, защото на първите масови монетки е изобразен воин с голямо копие.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар