IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Знаете ли, че...

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Turbolan Разгледай мнение

Как става технически?
    Е, как... Пускаш 15 секунди по-късно излъчването. Като се изчерпи буфера, наваксваш при реклами. Понякога пускат музика, при по-напрегнати ситуации, когато останат без буфер посред предаването.

Коментар

• Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение

Това си е нормален буфер, в САЩ знам, че заради регулациите и глобите имат и по 15-20 секунди буфер, и дъмп бутон в студиото, ако някой каже нещо неприлично или недопустимо, да не излезе в ефир.
      Как става технически?

Коментар

Има закъснение между това, което се говори в студиото на БНР и това, което се излъчва.

С годините няколко пъти съм се обаждал по телефона в предаване "на живо", позволяващо обаждания на уважаемите слушатели.

Ако не е зает номерът на телефона и ти приемат обаждането, звукорежисьорът ти казва "Включвам Ви", ти слушаш разговора в студиото и чакаш да се обърнат към теб, защото "Имаме слушател на линията..."

Разликата по време намежду думите в студиото, които чувам по телефона, и думите, които чувам по _аналоговото_ радио при мен, е некъде 5 секунди.
        Това си е нормален буфер, в САЩ знам, че заради регулациите и глобите имат и по 15-20 секунди буфер, и дъмп бутон в студиото, ако някой каже нещо неприлично или недопустимо, да не излезе в ефир.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Лъчът с лазер ходи до Луната, връща се, пак ходи и се връща, и така. За добро е. Да не би да кажеш нещо неодобрени, и то да се излъчи по радиото.
          ...смятай, колко бързо, работи цензурата.

Коментар

Има закъснение между това, което се говори в студиото на БНР и това, което се излъчва.

С годините няколко пъти съм се обаждал по телефона в предаване "на живо", позволяващо обаждания на уважаемите слушатели.

Ако не е зает номерът на телефона и ти приемат обаждането, звукорежисьорът ти казва "Включвам Ви", ти слушаш разговора в студиото и чакаш да се обърнат към теб, защото "Имаме слушател на линията..."

Разликата по време намежду думите в студиото, които чувам по телефона, и думите, които чувам по _аналоговото_ радио при мен, е некъде 5 секунди.
            Лъчът с лазер ходи до Луната, връща се, пак ходи и се връща, и така. За добро е. Да не би да кажеш нещо неодобрени, и то да се излъчи по радиото.
            ...смятай, колко бързо, работи цензурата.

Коментар

• Има закъснение между това, което се говори в студиото на БНР и това, което се излъчва.

Коментар

• ,
                Малко лафове от Джейсън Стейтъм:
                https://youtube.com/shorts/PtDcu2JdS...x7-St7KNUxpK9Y

Коментар

• Ей така като стане...

Коментар

• Малко за само диагностиката по миризмата на потта: https://youtube.com/shorts/7kBCkAh8K...Jm0FI4EwKbgSzw

Коментар

Сигурен съм, че съм го чел отдавна в нещо като специализиран руски сайт, а вече за неговата достоверност не мога да гарантирам. Но видях снимка на копейка с изобразен воин с копие.

Прочее, спомних си, че това, което Кисимов написа, също го срещнах там.
                      Хм. Да не повярва човек. На руски, "копие" = "копьё", т.е.на мен много не ми се връзва. Да, версии може всякакви да има. но, парите са сечени в монетния двор от хората на царя, а той какво е имал предвид, преди да одобри дизайна, вече дали има кой достоверно да докаже. Ама, на прима Виста и на човек от друг етнос, може всичко да се пробута. Без много -много да го мислиш. (Заяждам се, бе. )

Коментар

• https://youtube.com/shorts/b90CxMfn-...CqOPXuIpZro5TI

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Сигурен ли си? А, дали "копейка" не произлиза от "копить" (натрупвам, спестявам)?
                          Сигурен съм, че съм го чел отдавна в нещо като специализиран руски сайт, а вече за неговата достоверност не мога да гарантирам. Но видях снимка на копейка с изобразен воин с копие.

Прочее, спомних си, че това, което Кисимов написа, също го срещнах там.

Коментар

• Руските търговци са отрубвали златни люспи от златните пръчки,с които са се разплащали при покупките.

Коментар

Названието на руската валута "рубль" идва от "рубить" – сечене. Сечене на монети.

"Копейка" идва от копие, защото на първите масови монетки е изобразен воин с голямо копие.
                              Сигурен ли си? А, дали "копейка" не произлиза от "копить" (натрупвам, спестявам)?

Коментар

• Названието на руската валута "рубль" идва от "рубить" – сечене. Сечене на монети.

"Копейка" идва от копие, защото на първите масови монетки е изобразен воин с голямо копие.

Коментар

Working...
                                X