IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шимпанзе по-добър инвеститор от 94 на сто от руските банкери

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• е ясно, на шимпанзето не му дават да пие в цирка докато не кешира печелившите позиции

Коментар

• Шимпанзе по-добър инвеститор от 94 на сто от руските банкери
      По-скоро, да погледнем така:
      "Едва 6% (6 от всеки 100 ) от руските инвеститори не са по-лоши от едно шимпанзе

Коментар

• Първоначално изпратено от aneliarankova Разгледай мнение
        А можеше и да загуби парите. Тогава инвеститорите нямаше да бъдат засрамени от маймуната. А и щом инвестициите се правят на случаен принцип, защо ли има училища в тази насока.
        Очевидно е защо - за да се научат как да забогатяват за сметка на другите (тези които са им поверили парите си).

Коментар

• Първоначално изпратено от мечето Йоги Разгледай мнение
          по-скоро бъди сигурен, че акциите не са банани и следователно шимпанзето НЕ знае какви резултати постига ))
          А можеше и да загуби парите. Тогава инвеститорите нямаше да бъдат засрамени от маймуната. А и щом инвестициите се правят на случаен принцип, защо ли има училища в тази насока.
          Фотоепилация

Коментар

• .

Пуснато на: 03:07:ч. | 09.08.09 Заглавие: Бисери и вицове

Папагал завърши трети в инвестиционно съревнование в Корея

Ддалги (на корейски – ягода) е петгодишен папагал от Нова Гвинея. Наскоро той участва в продължило 6 седмици състезание за най-добър инвеститор в Южна Корея, съобщава от бизнес страницата си водещия британски вестник Telegraph. Папагалът се състезаваше с още 10 инвеститори на фондовата борса. След краят на шестседмичното инвестиционно съревнование Ддалги финишира трети.

Всеки от участниците имаше на разположение 60 милиона вона виртуални пари, като можеше да прави с тях транзакции на онлайн платформа при максимум 10 милиона вона на сделка. Хората избираха акции по свой избор. Ддалги правеше избор на случаен принцип, като посочваше с човката си. Той избираше сред 30 от сините чипове на борсата в Сеул, сред които компании като Samsung Electronics.

„Резултатът бе смайващ – Ддалги завърши трети с доходност от 13,7%” – казва Чун Йон-Дае от Paxnet – компания за доставка на пазарна информация онлайн, която организира състезанието.

Средният резултат на всички участници в експеримента е загуба от 4,6%. Двамата, които побеждават папагала са с доходности от 64,4% и 21,4%.

Участниците-хора, които не са имали лимит в броя на транзакциите са правили средно по 190 сделки за шестседмичния период, като са избирали главно малки и средни по размер компании. Организаторите са позволили на Ддалги да избира само 7 пъти.

„Експериментът показва, че дългосрочното инвестиране в сини чипове е безопасно и ефективно” – коментира Чун.
            http://forum.investor.bg/viewtopic.php?p=996737#996737
            fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Преди години подобен експеримент даваха по една от американските телевизии - представителя на животинския вид беше папапал, който се класира трети от мисля, че бяха 30 участника - все сертифицирани и мнооооого учени и завършили "елитните" хамерикански университети.

Коментар

• В ресторант в японско градче, северно от столицата Токио две маймуни се трудят като сервитьори. С тази новина ни зарадваха редица наши и чужди средства за масова информация. С очите си видях тия маймуни по една телевизия - облечени в униформа отварят хладилници, вадят бутилки, тичат между масите и носят точното шише на точния клиент! Невероятно!
                Пъргавите келнери са от породата макак и се казват Фуку-сан и Ят-сан. Собственикът възнамерявал да въведе в занаята още три маймунки и ресторантът да премине изцяло на маймунско обслужване.

http://www.duma.bg/cgi-bin/e-cms/vis...29&n=134&g=%C4

Коментар

• Аз пък, бих погледнал на темата така:
                  "Почти всички руски /български, хамерикански и т.н./ професионални инвеститори са се оказали по-зле от някаква маймуна".

...Абе, накъде съм тръгнал, защо ми е да се натискам сред такава ъ-ъ-ъ-ъ...паплачъ ? 8-)

Коментар

• Първоначално изпратено от мечето Йоги
                    Първоначално изпратено от psycoholic
                    Нещо се възбудих по темата, ето ви генератор за случайни числа - набивате,ч е искате 5 числа от 40:
                    http://www.random.org/integers/?num=...t=html&rnd=new
                    на мен се паднаха
                    9 18 26 37 23
                    или
                    Албена/40
                    КАО/5,64
                    Оргахим/85
                    АЛУМ/3,55
                    SEVTO /1,495
                    как определи на кое число, кое дружество съответства, искам и аз да пробвам генераторЪ ))
                    Ами взех ги от листа за БГ40, май по дефолт са подредени по дневен оборот, а не ми се занимаваше и тях да ги разбърквам! ;-)
                    Пусни си твоите и да видим дали ще бием индексите и хората, на които им се плаща за управление!
                    BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• Първоначално изпратено от psycoholic
                      Нещо се възбудих по темата, ето ви генератор за случайни числа - набивате,ч е искате 5 числа от 40:
                      на мен се паднаха
                      9 18 26 37 23
                      или
                      Албена/40
                      КАО/5,64
                      Оргахим/85
                      АЛУМ/3,55
                      SEVTO /1,495
                      как определи на кое число, кое дружество съответства, искам и аз да пробвам генераторЪ ))

Коментар

• Добре де ама има някои въпроси. Кой му е избрал на маймуняка 30-те компании. Защо точно 8 от тях. И защо във виртуалния експеримент да избираме от БГ40? "Принадлежност към индекс" отдавна е критерий заедно с ПЕ, ЕПС, ПБ и.т.н., един вид всички гледат и купуват от тези акции...

Коментар

• Ми то сега, при тия нива на БФБ, инвестирането може да става и на случаен принцип - без значение дали ще се теглят имена на компании от шапка или ще се ползва мамун.
                          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Нещо се възбудих по темата, ето ви генератор за случайни числа - набивате,ч е искате 5 числа от 40:
                            на мен се паднаха
                            9 18 26 37 23
                            или
                            Албена/40
                            КАО/5,64
                            Оргахим/85
                            АЛУМ/3,55
                            SEVTO /1,495

А това е тежеста в портфейла (като бройки):
                            30 39 37 27 23
                            BULL MARKET -- A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial geniu

Коментар

• Първоначално изпратено от pana_bg
                              От така поднесената информация се налагат поне два извода:
                              1) Явно трябва да се инвестира на случаен принцип. Без никакви анализи и сентименти.
                              2) Колкото повече са шимпанзетата, толкова по-голяма е вероятността някое от тях да е на далавера... И после да стане известно във връзка с това.
                              +1000 за 2)
                              http://mickideas.blogspot.com

Коментар

• 70% от сделките ми са на случаен принцип,впоследствие не съжелявам
                                и май понякога е по-добре да използвам принципа на шимпанзето

Коментар

Working...
                                X