IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дойче веле: Защо центъра на София е толкова мръсен?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от josif

а отговора ,че всички ние сме супер безотговорни и мърсим безогледно защо не си го поставил....защо когато ние цапаме искаме друг да ни почисти.
    Йоска, прав си. Гледам асансьора - май нема 1 кв.м. Тоа, дето си фърля фаса, как ли ще реагира, ако му фърлиш един фас у холо, примерно...
    И това ще мине ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikodim
      Teмата тук е ограничена: "Защо центърът не София е толкова мръсен?"
      Ако се ограничим само с този проблем на София (мръсотията), отговорите са 2
      1.Общината няма достатъчно средства да почисти (и подържа чистота).
      2. Общината е некадърна да почисти (макар че пари има).

Ако е 1. -тогава кметът е длъжен да намери пари. Да използва политически натиск за да застави правителството да не отклонява парите на общината. За целта може да предизвика и гражданско неподчинение/протести акции. Софияанци ще го подкрепят,защото не са свине и не искат да живеят в свински град. Проблемите на София са толкова зле, недоволството е толкова назряло, че категорична подкрепа ще има! Ще глобява (например) фирми и институции за да предизвика тяхното недоволствои
      и да ги принуди да действуват. Ще конфискува превозни средсрва. Има начини.
      Ако пък смята че е невъзможно- подава си оставката.

2. Аз смятам че това е истината! Няма желание за действие, няма мотивация. Кметът иска да се занимава с политика. Неговата партия е партия на ЕДИН човек.
      Като спечели изборите - какво?
      Какво ще прави след това?!
      а отговора ,че всички ние сме супер безотговорни и мърсим безогледно защо не си го поставил....защо когато ние цапаме искаме друг да ни почисти.

Коментар

• Много ми е интересно кой български архитект се е подписал за построявмането на навеса зад една от светините на БЪЛГАРИЯ - ЦЪРКАВАТА СВЕТА СОФИЯ !!!

Всеки авторизиран архитект в чиито джоб строителят пусне каквото трябва, може да подпише каквото пожелае.
        Навеси и др. леки конструкции биха могли след време да се премахнат, но белите от презастрояването - вероятно след столетия.
        Не препоръчвам никому нищо.

Коментар

• Много ми е интересно кой български архитект се е подписал за построявмането на навеса зад една от светините на БЪЛГАРИЯ - ЦЪРКАВАТА СВЕТА СОФИЯ !!!
          БАСИ и идиотията ... и е пред обищина СОФИЯ на улица МОСКОВСКА, с цел да си паркират селяците колите на сянка лятото !!!

Другите за нас - българите и за страната ни!!!!!!!!!!!!

Седмица, след като България отново се появи с отрицателни новини в чуждия печат, в страната пристигнаха чуждестранни журналисти. Те имаха възможността да разпитат управляващите как смятат да се справят с проблемите.
          Журналисти от медии като австрийския "Куриер", швейцарския "Нойе цюрихер цайтунг", германския "Ди велт" и чешкия "Хосподарске новини" се срещнаха с високопоставени български политици и представители на неправителствени организации, съобщава Дарик. Двудневният маратон из високите етажи на властта имаше за цел да задоволи любопитството на европейските репортери, които неуморно задаваха въпроси за това как България възнамерява да се справи с корупцията и организираната престъпност. Как реагираха управляващите на спирането на европейските средства, смятат ли, че отношението на ЕС към България е неправедливо, питаха още чужденците.
          Британският журналист Дейвид Гленкорс се беше концентрирал върху една единствена тема - предстоящите избори. Британецът подготвя документален филм за личности като Сергей Станишев и Бойко Борисов, които според него са политици от съвсем различен калибър. От половин година Гленкорс събира впечатления от България.
          Британецът е наблюдавал действията на Станишев и кабинета му - особено мерките в борбата с корупцията и организираната престъпност: "През последните шест месеца няколко пъти посетих страната", казва Гленкорс. "През този период видях да влизат в сила толкова много и различни мерки. Явно правителството се опитва с всички сили да направи нещо положително. Други от участниците в пътуването се интересуваха най-вече от социалната ситуация в страната. Те прекарваха оскъдното време между срещите с политиците в разходки из София и разговори с хората.
          Ири Сладек от чешкия "Хосподарске новини", например, сравняваше положението в България днес с това преди 15 години, когато за последен път е бил в страната. Според него промените са огромни.
          Чарлс Ритербанд е кореспондент за "Нойе цюрихер цайтунг" от много години и е живял в редица страни. В България е за пръв път. Впечатлява го най-вече едно - големите контрасти: "Летището е хубаво, ново и модерно. Фасадите на къщите пък са запуснати, някои от тях от десетилетия не са боядисвани. Много голяма бедност, разнебитени автобуси. Пред помпозната сграда на университета точно в центъра на града има подлез. Той е толкова изоставен и занемарен. Такова нещо не съм виждал на нито едно от пътуванията си - било то в Южна Америка или Азия. Улиците са разнебитени, а по тях карат най-новите лъскави модели на "Ауди" или дори "Ролс Ройс". За мен това ознчава, че тук вероятно има малцинство от новобогаташи и че мнозинството от хората живее в лоши материални условия." Впечатленията си от България Ритербанд иска да опише в статия за "Нойе цюрихер цайтунг.........................................

Коментар

• Мелон е циганофоб.
            Той смята,че ако София се чисти не от нашите мургави сънародници, ами, да речем, от скандинавци или швейцарци, София ще цъфне и върже.

Коментар

• кои според тебе са най-мръсните хора??? нещо не мога да разбера... Софиянци или Управляващите София...???

Първоначално изпратено от melon
              Най-много ме е яд като на прясно асфалтирана улица започнат да копаят - я за канал, я за нещо друго.
              Иначе с Императора не съм съгласен - няма как най-мръсните хора да се грижат за чистотата и резултата да бъде различен от мръсотия
              Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Мелон - могат, могат, стига да имат нужният стимул.
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Европейските журналисти искаха да се потопят в българското ежедневие "Летището е хубаво, ново и модерно. Фасадите на къщите пък са запуснати, някои от тях от десетилетия не са боядисвани.

Много голяма бедност, разнебитени автобуси. Пред помпозната сграда на университета точно в центъра на града има подлез. Той е толкова изоставен и занемарен. Такова нещо не съм виждал на нито едно от пътуванията си - било то в Южна Америка или Азия.

Улиците са разнебитени, а по тях карат най-новите лъскави модели на Ауди или дори Ролс Ройс. За мен това означава, че тук вероятно има малцинство от новобогаташи и че мнозинството от хората живее в лоши материални условия." Впечатленията си от България Ритербанд иска да опише в статия за "Нойе цюрихер цайтунг.

Източник: ДВ/БГНЕС

Коментар

• Най-много ме е яд като на прясно асфалтирана улица започнат да копаят - я за канал, я за нещо друго.
                    Иначе с Императора не съм съгласен - няма как най-мръсните хора да се грижат за чистотата и резултата да бъде различен от мръсотия

Коментар

• GGeko - ако говорим за традиции, в сравнение с нас обитателите на Сингапур са още маймуни - ама там трамвайно билетче да хвърлиш, такава глоба ще ти натресат, че свят ще ти се завие.
                      Първа причина - липсата на санкции.
                      От друга страна - всеки си паркира таратайката където му скимне - по много улици пешеходците са принудени да си рискуват животът, вървейки по платното - някой нещо да прави по въпросът?
                      Втора причина - слободия и беззаконие.
                      От трета страна - че свинюги сме - така е - ама помислете кой е най-мръсният квартал? Има ли нужда да подсказвам кой?
                      Трета причина - надомъкнаха в София много селтаци, дето мястото им е в оборът.
                      От четвърта страна - общината не си върши работата - не само мръсотия - тротоари и улици разбити - работещите в чистотата не достигат. Ама иначе в тоя нещастен град има сигурно 200 000 мангала, дето все хленчат, че нямало работа и живеят на държавна издръжка - да ги мобилизират и София ще замяза на нещо.
                      Четвърта причина - София е управлявана от тотални некадърници.
                      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Teмата тук е ограничена: "Защо центърът не София е толкова мръсен?"
                        Ако се ограничим само с този проблем на София (мръсотията), отговорите са 2
                        1.Общината няма достатъчно средства да почисти (и подържа чистота).
                        2. Общината е некадърна да почисти (макар че пари има).

Ако е 1. -тогава кметът е длъжен да намери пари. Да използва политически натиск за да застави правителството да не отклонява парите на общината. За целта може да предизвика и гражданско неподчинение/протести акции. Софияанци ще го подкрепят,защото не са свине и не искат да живеят в свински град. Проблемите на София са толкова зле, недоволството е толкова назряло, че категорична подкрепа ще има! Ще глобява (например) фирми и институции за да предизвика тяхното недоволствои
                        и да ги принуди да действуват. Ще конфискува превозни средсрва. Има начини.
                        Ако пък смята че е невъзможно- подава си оставката.

2. Аз смятам че това е истината! Няма желание за действие, няма мотивация. Кметът иска да се занимава с политика. Неговата партия е партия на ЕДИН човек.
                        Като спечели изборите - какво?
                        Какво ще прави след това?!

Коментар

• само си мисля, да не би сегашното зло да е по-малко зло... има ли на сегашните софийски управляващи заместител...

или Б.Б. който и да го смени ще е по-добре от него...

Първоначално изпратено от Nikodim

....
                          Не можеш да кажеш "София е мръсна, защото софиянци са свине.", Нито "Сицилия е престъпна,защото сицилианци са престъпници".
                          А кажи: София е мръсна,защото софийската община са некадърници и мързеливци.
                          Уф,уморих се!...
                          Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от De Niro
                            Първоначално изпратено от Nikodim
                            De Niro:И задниците да си изядете ББ идва и Ви помита... Дали е добър или лош не знам, но скоро ще разберем.. А по презумция по-голями крадци, боклуци, помияри, мръсници и нищожества от комунистите няма, така че който и да дойде все ще е 10000000 пъти по-добре....

Де Ниро, написал си голяма глупост. 1.ББ да вземе да помете София,па тогава да стане премиер.Като премиер няма да бъде по-различен. Не го бива за организатор и администратор -това е ясно. 2. При комунистите (тези преди 20 г.,защото тези сега не са 'комунисти') София беше ЧИСТА. Може би беше сива,неприветлива , но беше ЧИСТА.

ББ не го бива.Аз може би ще гласувам за него,защото няма за кого другиго, но...не го бива.

А тези,които възразяват на Дойче Веле - не са прави. София,в сравнение с която и да е столица на ЕС е не само мръсен град, тя е СВИНСКИ град. Не само в центъра,а почти навсякъде.
                            ББ не е виновен, че хората са свине. Както и никой друг. Кмета може да прави булеварди и да строи детски градини, но да помете лай.ната няма как, като хората са малоумни.София че е била чиста - ок, ама такава чистота мерси. каква и е цената на тази чистота. 1000 пъти предпочитам сегашната мръсотия пред "оная" чистота.Няма да пояснявам защо.
                            Аз за ББ няма да гласувам, защото има по-кадърни от него. Но понеже българите са изключителни помияри и никога не знаят за кого да гласуват, все пак е по-добре ББ отколкото гнусните крадливи комунисти. Това ми беше идеята...
                            Още веднъж: Има си наука ,наречена НАЛАГАНЕ НА ЗАКОНА. Тя се изучава в у-щата за полицаи,общинари,митничари и т.н.Тези хора трябва да изпълняват загълженията си!. Има си съвременни методи за налагане на реда и закона.

Ще дам един пример. Живах 2 год. в гр.Бат, Великобритания. Ето как става там. Ако си паркираш колата на тротоара, скоро ще се намери някой да се обади по мобила си където трябва. Идват 2 момичета на велосипеди,с полицейски шапки. записват си нещо и...яка ти душа (джоб ) ако колата е твоя. Преди 3 месеца в София гледах предаване по ТВ - дадоха някакъв телефон за жалби. Обадих се за да съобщя че пред блока ни има разбит пикап,който стои в зелената площ безстопанствено вече 15 год. Дадох си името (казах че съм домоуправител),адреса. Недоволно обещаха нещо. Колата и до днес е там!

Не можеш да кажеш "София е мръсна, защото софиянци са свине.", Нито "Сицилия е престъпна,защото сицилианци са престъпници".
                            А кажи: София е мръсна,защото софийската община са некадърници и мързеливци.
                            Уф,уморих се!

Коментар

• Re: Дойче веле: Защо центъра на София е толкова мръсен?

[/quote]

[b]виж знам че идеята ти е да покажеш че Бат Бойко само плюе БСП пък не си свършил работата. И да използваш проблема за тясно партийн и цели[/b]

ако трябва обаче да сме искреени. Българите сме прасета!!! Проблема си е в нас. Ние българите имаме навика да търсим проблема винаги в някой друг, някой друг да ни свърши рабоата , някой друг да ни изчисти...Едва 10% са стриктни по отношение къде са си изхвърлили боклука. от тях сигурно не повече от 1 биха чистили чужд боклук. Останалите 90% са свини!!! Хвърлят и мърсят без да им мигне окото.[/quote]

Законът и редът никъде не се изпълняват по желание. Те се налагат. Law enforcement! Order enforcement!
                              Не можеш да очакваш от някого да не си паркира колата на тротоара, щом такова паркиране е станало практика.
                              Има си ГЛОБИ. Глобява се по електронен път. Никак не е сложно при съвремената техника.
                              Никакви особени средства не са нужни. Нужна е организация.
                              Така че неспазването на реда си е вина на общината.

По подобен начин неспазването на закона за движение по пътищата си е вина на КАТ.
                              Глобяваш, конфискуваш коли - и нещата скоро се оправят.

Биж,изграждането ан инфраструктура си е съвсем друга работа.

Коментар

• Re: Дойче веле: Защо центъра на София е толкова мръсен?

Първоначално изпратено от osoitza
                                ако трябва обаче да сме искреени. Българите сме прасета!!! Проблема си е в нас. Ние българите имаме навика да търсим проблема винаги в някой друг, някой друг да ни свърши рабоата , някой друг да ни изчисти...Едва 10% са стриктни по отношение къде са си изхвърлили боклука. от тях сигурно не повече от 1 биха чистили чужд боклук. Останалите 90% са свини!!! Хвърлят и мърсят без да им мигне окото.
                                Имаш право.. поне донякъде. И аз си мисля, че ние сме вдигнали летвата високо като се сравняваме със западно (и даже централно) европейски градове. София е било едно село преди 100-на година - не може да стане толкова бързо европейска столица

Коментар

Working...
                                X