If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Силно земетресение разлюля София
24.05.2009 19:20 30
Силно земетресение разтърси София около 19.19 часа
Засега няма яснота около силата на земния трус.
Засега няма данни за пострадали и материални щети.
По-рано днес три труса удариха Македония.
По данни на Сеизмологичния център към Геофизичен институт на БАН в17 часа и 29 минути е регистрирано земетресение с епицентър на около 160 км. в югозападна посока от София, съобщиха от Министерството на извънредните ситуации.
Земетресението е с магнитуд около 4,0 по скалата на Рихтер и е усетено слабо в района на община Петрич, област Благоевград.
Общо три труса са регистрирани на територията на Македония, съобщи Европейския сеизмологичен център.
Първото в 17.13ч. с магнитуд 3,3 , второто в 17.29 със сила 4,4 по Рихтер и последното в 17.34 с магнитуд 4,2.
при нас се разлюля - може би е около 3.6-3.8 по Рихтер
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
pastir
Първоначално изпратено от Negramoten
Първоначално изпратено от terre
ами аз съм от Казанлък и усетих земетресението в 00:59часа, изпукаха прозорците, полюлеят се клатеше и висящите играчки над креватчето на дъщеря ми също се клатеха, зави ми се свят....абе доста се изплаших
Някой хора усещат земетресенята по-добре от други. Обикновенно тези хора и повече се плашат и понякога действат ирационално.
Дали всички знаят, че по време на земетресение трябва да се застане под каса на врата, а не да се правят опити да се избяга от сградата (защото стълбището е най-застрашено). След като приключи трусът е добре да се излезе на вън и да се стои далеч от високи сгради и далекопроводи, защото до около 30 мин може да има втори трус, който може и да е по-силен от първия...
Полезна информация. Аз по-време на земетресението в София не ебавах да излизам навън, ама това щото не съм знаял :|.
Ако всеки път подскачаш, кога комшията пръдне, сън няма да те хваща...
Коментар
Negramoten
Първоначално изпратено от terre
ами аз съм от Казанлък и усетих земетресението в 00:59часа, изпукаха прозорците, полюлеят се клатеше и висящите играчки над креватчето на дъщеря ми също се клатеха, зави ми се свят....абе доста се изплаших
Някой хора усещат земетресенята по-добре от други. Обикновенно тези хора и повече се плашат и понякога действат ирационално.
Дали всички знаят, че по време на земетресение трябва да се застане под каса на врата, а не да се правят опити да се избяга от сградата (защото стълбището е най-застрашено). След като приключи трусът е добре да се излезе на вън и да се стои далеч от високи сгради и далекопроводи, защото до около 30 мин може да има втори трус, който може и да е по-силен от първия...
Коментар