IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Докога ще им търпим своеволията??? (архив до 7.03.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Ravon Разгледай мнение
    Недей да обиждаш, както виждаш аз никого не съм обидил тук.
    А това за вземането на роми, не това е начина. Трябва да има единна държавна политика за да се постигне включването на ромите, само с единични опити не става. Държавата трябва да осигури нужните условия за да се постигнат нужните условия на изравняването на жизнения стандарт на малцинствата, и тогава да се мисли за включването им.
    Напротив,обиждаш ни индиректно като пишеш подобни глупости,много хора така се чувстват директно засегнати.Според мен мангустите имат три варианта:Първият е да се интегрират както ти искаш,сиреч да почнат да бачкат,да си плащат данъци,осигуровки,ток,вода и тем подобни,и от време на време да се къпят по-често,ако не сутрин и вечер то поне веднъж дневно.Вторият вариант е да емигрират завинаги било то къде.Третият е:отиват за рециклиране.Ако имаш по-добри варианти може да ги предложиш.Лично мен ако питаш предпочитам третия вариант.

Коментар

А това за вземането на роми, не това е начина. Трябва да има единна държавна политика за да се постигне включването на ромите, само с единични опити не става. Държавата трябва да осигури нужните условия за да се постигнат нужните условия на изравняването на жизнения стандарт на малцинствата, и тогава да се мисли за включването им.
      Държавната политика е лагер в Сакар планина, макар че не знам какво са виновни хорицата в селата там, за да им се причини...

Коментар

• Оказа се, че има една голяма област в Югозападна Румъния (по-точно във Влахия), широка на места до 200 километра, в която има само цигански села и тук-там малки градчета от селски тип. Живеят бедно и се занимават основно със земеделие. Трудно намерихме заведение, където да хапнем и да пием кафе – всички изглеждаха много мизерно, а в едно, което избрахме, нямаше ток.
        http://silvermountain.wordpress.com/...-sibiu-2010-1/

Коментар

• Първоначално изпратено от Hakkinen Разгледай мнение
          Програмата на ДПС ли рецитираш сега?
          Dont feed the trolls or dps

Коментар

Програмата на ДПС ли рецитираш сега?
            "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• Първоначално изпратено от Jason_Thorn Разгледай мнение
              Тъпа тикво,

Начин има и не е скъп по около 10 ст, себестойност на глава, ама да не задълбаваме. Казвали са ти преди, казвал съм и аз. ВЗЕМИ 5-6 ЧАВЕТА И СИ ГИ ПРИБЕРИ У ВАС, ЗАСНЕМИ НИ МАТЕРИАЛ КАК ГИ ИНТЕГРИРАШ И ГО ПУСНИ В ЮТУБ. АМА ВЗЕМИ ОТ НАЙ-МИРИЗЛИВИТЕ, ОТ МЪГЛИШ ИМА ЕДНИ КАТУНИ ОТ ТАМ СИ ГИ ПОДБЕРИ.

Коментар

Интеграцията и включването на ромите не е лошо нещо, дори е най-дбрия начин за справяне с положението. Ако не отидем към варианта с ромското включване в обществото ни, реално друг вариант нямаме. Ако нищо не се прави по въпроса проблема с различията в отделните малцинства у нас само ще се задълбочава, както стана през последните 20г.
                Това което повечето хора не разбират е, че включването струва пари, било за изравняването на социалния статус на нуждаещите се, било за образувание, за подобряване на битовите и жилищните условия на нуждаещите се. Не може да оставиш хората да скитат по улиците и да искаш да се включат в обществото ти. Ами не става, точно поради тези дълбоки материални различия.
                Тъпа тикво,

Начин има и не е скъп по около 10 ст, себестойност на глава, ама да не задълбаваме. Казвали са ти преди, казвал съм и аз. ВЗЕМИ 5-6 ЧАВЕТА И СИ ГИ ПРИБЕРИ У ВАС, ЗАСНЕМИ НИ МАТЕРИАЛ КАК ГИ ИНТЕГРИРАШ И ГО ПУСНИ В ЮТУБ. АМА ВЗЕМИ ОТ НАЙ-МИРИЗЛИВИТЕ, ОТ МЪГЛИШ ИМА ЕДНИ КАТУНИ ОТ ТАМ СИ ГИ ПОДБЕРИ.
                Bulls make profits, bears make profits, only the hungry pigs get slaughtered. Don't be a hungry pig!

Коментар

• [QUOTE=Ravon;1131167
                  Интеграцията и включването на ромите не е лошо нещо, дори е най-дбрия начин за справяне с положението.

Единствения които е успял да интегрира ромите това е Хитлер,жалко че не е успял до края.Явно не си се занимавал с мангали и затова така пишеш.

Коментар

• Според конституцията всички граждани на страната имат еднакви права и задължения. Така, че защо ще се дават пари и жилища на едни - мангалите, а на българите не? На мен някой осигурявал ли ми е жилище? Оставял ли ме е да не спазвам законите? Хранил ли ме е когато съм нямал пари? Не.
                    Самата идея за интеграция е абсурдна.
                    Циганите са от 600-700 години в Европа и не само не са се интегрирали, но и само рушат всичко до което се докоснат.
                    Нима има циганин архитект, художник, скулптор? Няма. Всички останали са дали своя принос за европейската култура само тези полу-човеци не са за цели 600-700 години.
                    След като един негър от централна Африка чиито дядо още е бил канибал може да се интегрира в Европа само за няколко години, а мангала не може, какъв е изхода?
                    Или трудови лагери за всички които отказват да работят срещу помощите си, или най-добре няколко кораба да се напълнят с циганите от страната и да се пратят обратно от където са се пръкнали - Бангладеш и Индия.
                    ПС: В много страни им е забранено и да гласуват (Италия, Швейцария и т.н) защото те сами се поставят извън закона.
                    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Jack Bauer Разгледай мнение
                      Каква интеграция?
                      Интеграцията и включването на ромите не е лошо нещо, дори е най-дбрия начин за справяне с положението. Ако не отидем към варианта с ромското включване в обществото ни, реално друг вариант нямаме. Ако нищо не се прави по въпроса проблема с различията в отделните малцинства у нас само ще се задълбочава, както стана през последните 20г.
                      Това което повечето хора не разбират е, че включването струва пари, било за изравняването на социалния статус на нуждаещите се, било за образувание, за подобряване на битовите и жилищните условия на нуждаещите се. Не може да оставиш хората да скитат по улиците и да искаш да се включат в обществото ти. Ами не става, точно поради тези дълбоки материални различия.

Коментар

• Всякакви опити за интеграция на това деградирало племе, било у нас или по светът, ще се провалят, очевидно е, че мангалите никога няма да станат хора !!!

Каква интеграция?Не знам защо се правят опити за интеграция на мангустите и защо ги сравняват с другие народи който идват от изтока и Африка,който забележете са се интегрирали донякъде успешно в западна Европа,защо не се вижда че едните имат Родина и Нация и имат за нещо да милеят,докато бай мангал не го вълнува нищо?

Коментар

• България на 2-ро място в Европа след Румъния по брой цигани/не на глава от населението/
                          http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                            А НАС кой ще ни обезщети, за тонва че ще трябва да храним тая отвратителна измет и да търпим бандитизмът им ?!?
                            Импе не храни трола

Коментар

• А НАС кой ще ни обезщети, за тонва че ще трябва да храним тая отвратителна измет и да търпим бандитизмът им ?!?

Всякакви опити за интеграция на това деградирало племе, било у нас или по светът, ще се провалят, очевидно е, че мангалите никога няма да станат хора !!! Опитите от последните години дават точно обратни резултати - човешкото отношение към тях само ги прави по-престъпни, по-нагли, по-мързеливи и най-важното - все повече. Колкото по-човешки се държим към хъхряците, толкова повече те озверяват - затова просто нямаме друг избор освен да ги третираме като зверове, защото това НЕ СА човешки същества.
                              Остават два пътя само - изселване от Европа или изтребване по един или друг начин. НЯМА друго спасение - след като удавят и изтребят нас, идиотите, които ги търпим днес, ще залеят и цяла Европа.
                              Last edited by Императорът; 19.08.2010, 11:26.
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Ето че започва връщането на ромите ни, добре е че Франция ще ги обезщети за това си действие. Дано и държавата ни да се погрижи за гражданите си.

Франция ни връща ромите
                                19 август 2010 07:50

Франция започва експулсирането на първите от около 700 български и румънски роми, които не спазват френските закони. Самолет със 79 румънски граждани ще излети от Франция като част от усилията на властите там да се справят с незаконно живеещите в страната членове на малцинствени групи.
                                Румънците са се съгласили да бъдат депортирани доброволно и срещу заплащане - те ще получат по триста евро на възрастен и по сто евро на дете.
                                Не е ясно кога точно ще бъдат върнати българските роми, които са значително по-малобройни от румънските. Според френските медии експулсирането на всички около 700 човека ще стане днес, на 26 август и през септември.

Коментар

Working...
                                X