IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Докога ще им търпим своеволията??? (архив до 7.03.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    Щом ушевите не си вършат работата, значи е време хората да си поемат защитата. Ако те нападне бандитът у вас с брадва - ушев ли ще викаш или ще го гръмнеш?

Конституцията гарантира неприкосновеността на частната собственост - закон за защита на имотът е съвсем намясто в нейният дух.
    Ей това го говоря на приятели ми от поне 6-7 години - че полицията по добре да я няма, защото реално нищо не върши, а по скоро защитава престъпниците.
    Ако ще бием някого, първо требе смажем от бой полицията, и чак тогава престъпниците.
    Ако има натиск срещу престъпниците, той требе е срещу полицията, защото те ги пазят!!!

Коментар

• ПРОТЕКТОРАТ ?!?
      Поради пълната си политическа несъстоятелност и икономически банкрут, България ще бъде обявена за протекторат на ЕС – това е възможен сценарий, а вече и твърде вероятен.Повече за това може да научите от перфектната статия на Люба Манолова http://www.lubamanolova.info/valenti...2-protektorat-
      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Щом ушевите не си вършат работата, значи е време хората да си поемат защитата. Ако те нападне бандитът у вас с брадва - ушев ли ще викаш или ще го гръмнеш?

Конституцията гарантира неприкосновеността на частната собственост - закон за защита на имотът е съвсем намясто в нейният дух.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• полицаи ок, но гражадни няма как да стрелят на поразия по нивите

трябва всички патрули да са със камери включени нон стоп .. така може много работа да се спести...и по отношение на рушветите и по отношение на бандите..напада манго полицая с кол - един контролен между очите
          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Бертрам - може, може. Щом в други държави (и то бели) има подобни закони, значи може и тук. Кажи ми в коя друга държава полицаите ще търпят някакви бандити да ги нападнат с брадви и да им потрошат патрулката?

Наскоро гледах клипче в интернет - някакъв пиклю с нож в Щатите не се съобрази с командите на полицаите и се нахвърли срещу единият... и полицаят просто го застреля, без въобще да се колебае.

Коментар

• Поредният абсурден случай по „Каско“ в България

http://bfb.bg/?p=653

Не малко хора са са изхабили време и нерви в разправии със застрахователи при щета по автомобилната застраховка Каско. След това мнозина са си задавали въпроса струва ли си покупката на Каско, особено като става дума за по-стар автомобил.

Отношенията на клиент-застраховател наподобяват тези клиент-банка. При закупуването на продукт и от двата вида институции се подписва договор и общи условия, които са изцяло в полза на финансовите институции. Разбира се, тук идва ролята на държавните регулатори, които следва да поставят рамки и ограничения на тези споразумения и да следят за защитата правата на потребителите.

По следния казус ще бъде поискано становище от КФН и КЗП, които впоследствие ще публикуваме:

Застрахователят – Алианц България.

След претърпяно произшествие в средата на август, на 27 километра от София, се обадих на денонощния телефон на Алианц България, от където ми бе обяснено, че нямам включен към каското авто асистънс и трябва сам да си повикам пътна помощ, да взема фактура от тях, която впоследствие да ми бъде изплатена от застрахователя.

От Алианц ми предоставиха телефонен номер на фирма, с която работят и обслужвала района. Въпросната фирма се оказа от Ихтиман и извози автомобила при цена на километър от 2.30 лв., или за общо 397.4 лв. Тази сума, въпреки че ми бе изплатена впоследствие от Алианц, е над 2 пъти по-висока от нормалните цени, при които се работи.

На мой въпрос до служител на Алианц относно това ми бе отговорено, че те ползват „най-добрите и едва ли съм искал да ме прибере някоя трошка от пътя“. В случая камионът, който ме обслужи бе поне на 15 години и нормално всеки си задава въпроса, защо точно с тази фирма се работи и на тези цени? .....

Коментар

• Първоначално изпратено от batko Разгледай мнение
                само не знам как ще опазите от кражби на земеделска продукция от мангалите земеделските производители????май ще трябват извънредни мерки....
                Аз плащам три месеца и половина на охранители и няма проблеми.Първата година предбиха стотина мангала запалиха и каруците и амунициите и вече изобщо не си и помислят да ходят в мойте ниви

Коментар

• импе,
                  това няма как да стане ...добре го знаеш. Интересно е какво стана със заканите на Цецо Ц да натири куките да пазят реколтата. Имаше много изказвания по тази тема, но не знам имало ли е и ефективни действия от страна на полицията.

поздрави
                  това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Батков, със закони. Приема се закон (какъвто има и в щатите), че собственикът има право да защитава имотът си (включително земеделски) от крадци и бандити с всички средства, включително с оръжие.

Хъхряците са много "смели" сега, защото не срещат съпротива, но ако земеделците започнат да ги разстрелват като мръсни псета - по десетина на ден, много бързо ще станат по-ниски от тревата.

Това е начинът - влязат ли му хъхряци в нивата, зарежда бившият Бесарапски Българин чифтето с патрони за глиган - и ги разпарчетосва.

Коментар

• само не знам как ще опазите от кражби на земеделска продукция от мангалите земеделските производители????май ще трябват извънредни мерки....

Коментар

• Георги - поминък има точно за външните Българи - те и сега се препитават със земеделие, а в България плодородна земя дал господ.
                        Не ги сравнявай с емигриралите, които искат да работят зад бюро, ако не - и чинии са готови да мият, нито с хъхряците, които предпочитат да ровят по кофите, но не и да работят.

Относноп ривилегиите на гъгнивите - никакви бели ръкавици, никакво нежно пипане и никакви привилегии - защото виждаме докъде се стигна по тоя начин. Самите привилегии на етнически принцип противоречат на Конституцията - и тъкмо поради тая причина всякакви хъхрякозащитни организации трябва да бъдат поставени извън законът, а функционерите им - арестувани и съдени.

А щом хъхрещото полусъщество иска "човешки права", да благоволи първо да се научи да си спазва задълженията - иначе - какви права - откъде накъде?

Коментар

• Първоначално изпратено от Georgi Разгледай мнение
                          Импе, за да докараш външни българи, или каквито и да е, трябва да им осигуриш и някакъв поминък. Не мислиш ли? А ние не можем да осигурим на местните. Колко хиляди български гастарбайтери има в чужбина? Колкото до превилегиите на мургавите, трябва да се пипа по-нежно. С бели ръкавици. Щото утре всякакви защитници на човешките права ще вдигнат вой до небесата.
                          ............
                          Стига 20 години нежности. Иначе нежно ще ти го втъкнат изозадзе. Време е за радикални действия и политика!!!

Коментар

• Импе, за да докараш външни българи, или каквито и да е, трябва да им осигуриш и някакъв поминък. Не мислиш ли? А ние не можем да осигурим на местните. Колко хиляди български гастарбайтери има в чужбина? Колкото до превилегиите на мургавите, трябва да се пипа по-нежно. С бели ръкавици. Щото утре всякакви защитници на човешките права ще вдигнат вой до небесата.
                            http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• На всяка цена спиране на помощите и безмилостно смазване на ма***лският бандитизъм. Това е единственият начин да бъдат принудени гъгнивите изроди да работят, вместо да крадат и паразитират.

В моментът това отвратително племе ни струва около 3 000 000 000 годишно !!! Смятайте - 1. Колко помощи получават? 2. Колко данъци и осигуровки щяха да плащат, ако работеха? 3. Колко щети нанасят с грабежите си и каква е стойността на пропуснатите ползи, защото в много плодородни райони малкото останали хора вече нищо не сеят и животни не гледат, защото ма***лите систематически и безнаказано ограбват плодовете на трудът им?

Сумата разбира се е приблизителна, но смятам че е общо взето вярна. Е, за бедна и малка България 3 000 000 000 годишно допустима цена ли са - само и само да показваме овча толерастия към едно гнусно питекантропско племе, което отговаря на нашата търпимост и на това, че ги хрантутим с убийства, грабежи, насилия, мародерства или най-малкото с нагъл паразитизъм?

Да не говорим, че всякакви привилегии, помощи на етническа основа, самото им поставяне над законите, е нагло погазване на конституцията. Щом искат да са български граждани и да имат права, да си спазват и задълженията - иначе - да се омитат - свят широк - кеф им на изток - към прародината, кеф им - на запад - към ония, дето все реват за правата им.

Премахване на незаконните катуни, проконване на хъхряците от частните имоти и домове, където са се настанили незаконно, спиране на всякакви безплатни (и крадени) ток, вода и здравеопазване. Например кражбата на ток е наказуема според НК - защо законите не се спазват? Тези, които се подчинят на законът и покажат желание да работят, да бъдат настанени в трудови лагери (изоставени военни поделения много, може и още лагери да се построят), където срещу трудът си да получават подслон и храна, ако бачкат здраво - и заплати. Чааветата в интернати (изоставени големи училища по селата - много) - където да бъдат възпитавани и да учат занаят. Да бъдат разпределяни според възрастта им - защото ако едногодишно чааве бъде овреме отделено от средата му, има добри шансове да се очовечи, нещо трудно за чаавето, което вече 8 години е живяло в катунът.

И най-важното - демангализация на завзетите от кафявите територии !!! Най-ужасно е положението в Северозападна България. Нека в такива региони да бъдат заселени "външни" Българи - например защо нашите изтормозени от престъпният сръпски режим сънародници от Западните покрайнини не пресекат границата? Към тях да се присъединят хора от Беломорска и Одринска Тракия, Македониа, Бесарапия, Волжка България, Казахастан. Знаете ли, че в някои от тези региони има чисто Български села с по 5-6 000 население - хора, препитаващи се основно със земеделие и животновъдство? Мнозина биха се върнали в Отечеството, ако им се даде възможност. Няма лошо да дойдат и небългари емигранти (напримерно защо сънародниците ни от територията на бившият СССР да не доведат и по някой и друг руснак, украинец или казах от своите съседи, защо да не дойдат и 50-60 000 китайски селяни например?), но техният процент никъде не трябва да надхвърля 15-20. Нека държавата, вместо да храни гъгнивите гнусотници, да изкупи от законните, изселили се собственици земята и къщите им на село и да ги предостави на тия преселници, дори и с условието да ги заплатят в срок от десетина години. Да им се създадат условия за цивилизован живот - училища, Интернет, читалища, кина, театри, за да не тръгнат и те да се изселват в градовете. Това е съвсем постижимо - елементарни сметки доказват, че Българите извън България са повече от тези в страната !!!
                              Разбира се - за да се направи това, трябват кадърни и патриотически държавници - а не като сегашните отрепки, родоотстъпници и бандити.
                              Last edited by Eti_; 31.10.2010, 22:46.

Коментар

• Няколко неща за размисъл:
                                1. Попитайте всеки един произволен циганин над 20години дали е сключил граждански брак, за да видите какъв ще е отговора. Може да се направи социологическо изследване по въпроса.Те са извън държавата.
                                2. Има два начина сериозно да се подобрят нещата:
                                - единият да се спрат помощите или силно ограничат, както дадоха идея съфорумци
                                - вторият да се гласува най-после проектозакона който обмисля неразрешена търговия с цветни и черни метали без необходимия документ и в населените места.
                                ----------
                                П.П. Малко да се повайкам. Малииииииии тогаа как шъ берем джелязо!!!

Коментар

Working...
                                X