Абе тая мадама добре ли е, инвестиции в образованието, хигиената и здравеопазването на ромите.Защо трябва да инвестираме нещо във някакви скотове, дето сами не искат да си помогнат и им е добре и така както са си.Трябва да се инвестира в програми за ограничаване на раждаемостта при тях, и да се изтласкат гетата извън градовете.Както в китай, трето дете няма помощи, четвърто глоби и така нтк.Нека да правят по 7-8 тогава.Това са паразити , мързели, в гена им е да са мизерници, и всякакви опити да се култивират ще завършат с неуспех.Те сами трябва да се помъчат, не ние вместо тях.Малко ли е че живеят без да плащат ток и вода.За колко процента от българсиките домакинства това са 90 % от разходите.Но ако не плащат живеят натъмно, за разлика от милите, горките онеправдани роми.РОМСКА ИНТЕГРАЦИЯ BULLSHIT!!! Може по скоро да говорим за обратна дискриминация.Те имат достатъчно улеснения и предпоставки сами да си се оправят.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Докога ще им търпим своеволията??? (архив до 7.03.2012 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
По-скоро нежелание
Честно казано, едно и признавам на Масларова, ако детето ти има неизвинени - спират помощите. Вярно че и малко българи страдат от това по една или друга причина, но това е добър пример, как не-етническо ограничение ограничава почти цял етнос.
Но се усеща и едно огромно нежелание от страна на управляващите да се справят с тия проблеми. А не трябва много: един хубав закон за частната собственост, който да защитава 100% собственика; за всяко нещо, вместо да се отпускат помощи, да се намаляват данъците и това е достатъчно за начало.
Може някои от тези неща да се правят в момента, не знам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LUBIMEC 13Първоначално изпратено от KrasimiraНямат равнен достъп нито до образование, нито до медицинско обслужване, нито до работа (което е следствие от първите две до голяма степен). Сега глупости от рода: "образованието е безплатно, никой не им пречи да учат" и "болниците са пълни с роми" не ми се слушат. Ако ще водим спор, нека е с истински аргументи.
Сега го осмисли! Не е чак толкова трудно - аз поне мисля без да се напъвам!
Това ли са ти истинските аргументи!? Ти какво предлагаш!?
Да направим дружини и да ходим всеки ден по ромските гета да молим манго да си пусне детето на училище!? Хляб и сол ще им поднасяме ли!? Аз не ставам за тази работа - виж ти с наивността си може и да свършиш тази работа.
Пък за болниците какво предлагаш!? Ти стъпвала ли си въобще в някое ДКЦ или в болница - да не дава Бог де!!!
За истинските ти аргументи за болниците и ромите ми е бедно въображението да ми роди картинката, която ти утопично си я представяш.
Може би на мръсен манго трябва да осигурим по минимум 2 сестри, които да го държат за ръцете и да го милват по челото, че да му мине по-бърже болежката. За друго не се сещам - подскажи.
А за да работи манго - сигурно си представяш следната картинка - легнал манго под дебела сянка, а около му двама българи му правят вятър с палмови клони и ката час му се примолват - хайде манго, стани да работиш, че времето лети, ей го е на - пак мръкна, пък не си свършил работа и за 5 стотинки.
Утопии, утопии!!! Нищо смислено и конструктивно не може да се очаква от наивни хора като теб!!!
Един личен въпрос - отговор може и на ЛС - на колко години си?
Който не работи - не трябва да яде!
абе тая краси да не е манг.....а?????или манг...л да я ши..а.????
Коментар
-
Тъпичка съм си бе любимец, кво да правиш. Да сме живи и здрави, че има такива като теб. Добре че те ги разбират нещата.
Върни се назад и чети, аз по сто пъти едно и също няма да пиша!
Знаеш ли колко струва да пратиш едно дете на училище? Аз имам дете и мога да ти кажа точно колко ми е струвало да го подготвя за училище. Това не е само да отидеш до класната стая!
Колкото до медицинското обслужване - незнам защо ми се струва, че ако имаха същия достъп като нас щяха да преживяват повече от средно 40 години. Не ми се спори с теб и наистина не ми се обяснява, на хора, страдащи от нечуваемост.
Коментар
-
Първоначално изпратено от KrasimiraНямат равнен достъп нито до образование, нито до медицинско обслужване, нито до работа (което е следствие от първите две до голяма степен). Сега глупости от рода: "образованието е безплатно, никой не им пречи да учат" и "болниците са пълни с роми" не ми се слушат. Ако ще водим спор, нека е с истински аргументи.
Сега го осмисли! Не е чак толкова трудно - аз поне мисля без да се напъвам!
Това ли са ти истинските аргументи!? Ти какво предлагаш!?
Да направим дружини и да ходим всеки ден по ромските гета да молим манго да си пусне детето на училище!? Хляб и сол ще им поднасяме ли!? Аз не ставам за тази работа - виж ти с наивността си може и да свършиш тази работа.
Пък за болниците какво предлагаш!? Ти стъпвала ли си въобще в някое ДКЦ или в болница - да не дава Бог де!!!
За истинските ти аргументи за болниците и ромите ми е бедно въображението да ми роди картинката, която ти утопично си я представяш.
Може би на мръсен манго трябва да осигурим по минимум 2 сестри, които да го държат за ръцете и да го милват по челото, че да му мине по-бърже болежката. За друго не се сещам - подскажи.
А за да работи манго - сигурно си представяш следната картинка - легнал манго под дебела сянка, а около му двама българи му правят вятър с палмови клони и ката час му се примолват - хайде манго, стани да работиш, че времето лети, ей го е на - пак мръкна, пък не си свършил работа и за 5 стотинки.
Утопии, утопии!!! Нищо смислено и конструктивно не може да се очаква от наивни хора като теб!!!
Един личен въпрос - отговор може и на ЛС - на колко години си?
Който не работи - не трябва да яде!
Коментар
-
Първоначално изпратено от KrasimiraНямат равнен достъп нито до образование, нито до медицинско обслужване, нито до работа (което е следствие от първите две до голяма степен). Сега глупости от рода: "образованието е безплатно, никой не им пречи да учат" и "болниците са пълни с роми" не ми се слушат. Ако ще водим спор, нека е с истински аргументи.
Нямали равен старт ... пълни, ама пълни глупости. Безплатно образование има, но кой си праща децата да крадат по чужбина ? Българи ли ? Имат всички права, но нямат НИКАКВИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ, защото не чубстват тази държава тяхна, напротив - живеят на НАШ ГРЪБ !
И някакви изроди там ще скачат с брадви и ще викат - СМЪРТ НА БЪЛГАРИТЕ ! Равен старт ли ? Образование ли ? Смърт ще вика изрода му с изрод и децата ми ще го гледат !
НАПАЛМ ! БАСТА !
Коментар
-
Нямат равнен достъп нито до образование, нито до медицинско обслужване, нито до работа (което е следствие от първите две до голяма степен). Сега глупости от рода: "образованието е безплатно, никой не им пречи да учат" и "болниците са пълни с роми" не ми се слушат. Ако ще водим спор, нека е с истински аргументи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LUBIMEC 13Към Красимира - дай малко конкретика, а не поредното бла-бла.
Кои права на циганите "не са равни"? "Не са равни" правата им сравнено с кой?
Но така е, който защитава утопични позиции, плямпа само празни приказки и когато му дойде края търси начин да се изниже като свинско черво.
Благородно и толерантно ще ти оставя тази възможност!
Коментар
-
Първоначално изпратено от KrasimiraКостюмар, предстани да даваш абсурдни примери. Подозирам, че ще се чуствам по същия начин, както ако съм циганка и късно вечерта започнат да ме закачат група каквито и да било хора. Толкова ли не схващате бе хора - никъде не написах, че закона не трябва да е равен за всички!
Ето - имаш напредък - Законът трябва да е равен за всички!
Коментар
-
Първоначално изпратено от KrasimiraКостюмар, предстани да даваш абсурдни примери. Подозирам, че ще се чуствам по същия начин, както ако съм циганка и късно вечерта започнат да ме закачат група каквито и да било хора. Толкова ли не схващате бе хора - никъде не написах, че закона не трябва да е равен за всички!Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Колчо - защото този термин много точно отделя цивилизованият циганин от дивият получовек. Просто го заслушай как говори - колкото по-далеч е от човешкото, толкова повече в речта му (която при тежките случаи трудно може да се нарече така) изпъква едно противно хъхрене. И обратно - в речта на цивилизованият и образован циганин няма следи от хъхрене.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът
Аз ще ти го обясня - хъхрещото животно навсякъде е хъхрещо животно.
Сигурен съм че нейде си пояснявал за неуките (не съм присъствал на тоз урок ... по уважителни причини разбира се ..)
ама що е ХЪХРЕЩ ?Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Коментар
Коментар