IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Северно-корейската заплаха за световния мир

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Чисто икономически този въпрос измени курса долар/ йена. Икономиката на С. Корея е мизерна и няма да се отрази толкова много на световната, даже никак. Военно те надали биха могли да загубят, имат най- голямата армия, вече и ядрена бомба. Военна операция си е безумие, сигурна загуба за атакуващите. САЩ са много уморени вече, а и 100% подкрепа за военна атака няма, и надали ще има.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
      Бе вместо да си гледаме сърбаците, дето са до нас, занимаваме се со некви жълти. Майната им.
      ...моля те не се впрягай, знам че си либерален човек
      Само искам да насоча вниманието по един мой друг спор- каква беше идеята да се бомбардира един град и мирното му население...и последствията...

в-к 'Дневник" 17 октомври

Международната кризисна група: В Косово има риск от етническо прочистване

В Косово е налице сериозен риск от етническо прочистване сред малцинствените общности, предупреждава Международната кризисна група (МКГ), цитирана от ТАНЮГ и БТА. В специален доклад, озаглавен " Правата на малцинствата в Косово под международно управление", представителят на МКГ Клайв Бодуин констатира, че никъде в Европа не съществува такава сегрегация и такъв страх сред малцинствата както в бившата сръбска провинция. Според него опасността от етническо прочистване или дори геноцид е съвсем реална.

Документът предлага в новите закони на Косово да бъдат включени специални клаузи за спазването на правата на малцинствата - сърби, роми, бошняци, хървати, турци, които са прогонвани от домовете им, подложени са на дискриминация и им се забранява дори да използват майчиния си език. Според Бодуин това трябва да залегне в преговорите за бъдещия статут на областта, които продължават във Виена при закрити врати. Заключението на експерта е, че ако сегашната ситуация в Косово продължи, тя ще наложи в провинцията не модел на интеграция, а модел на сегрегация.

Докладът излиза във време, когато напрежението около решаването на проблема с окончателния статут на провинцията се повишава. В понеделник специалният пратеник на ООН в преговорите за Косово Марти Ахтисаари заяви в Люксембург, че подготвя предложение за решението на статута на сръбската област, което ще представи пред Съвета за сигурност доста преди края на годината, съобщи белградската агенция "Бета". След среща с премиера на Люксембург Жан-Клод Юнкер той посочи, че "всеки разумен човек би подкрепил решение, постигнато чрез преговори, но ако то не е възможно, на заинтересуваните страни и на Съвета за сигурност на ООН все пак ще бъде представено едно възможно решение". В края на месеца Ахтисаари ще се срещне във Виена с политическите директори за Балканите в правителствата на страните - членки на контактната група. Същевременно стана ясно, че мисията на ООН в Косово (ЮНМИК) няма да взима отношение към референдума за новата конституция на Сърбия, докато косовските албански ще се противопоставят енергично на допитването. Референдумът в Сърбия няма връзка със статута на Косово нито в момента, нито в бъдеще, каза шефът на ЮНМИК Йоахим Рюкер след среща с косовските лидери. Сърбия ще позволи на косовските сърби да гласуват на референдума на 28 и 29 октомври, но ЮНМИК няма да подкрепи референдума на територията на Косово, заяви Рюкер. Няма да се намесваме в индивидуалното гласуване, но искаме да сме сигурни, че вотът няма да бъде съпътстван от провокации, посочи той. Косовският президент Фатмир Сейдиу обаче недвусмислено посочи, че Прищина е против гласуване по референдума да се провежда в Косово.

Коментар

• Първоначално изпратено от LUBIMEC 13
        Еееееее, ама какво сте го захапали Цезар навсякъде бе хора!? Що с мен не щете да се заядете, почвам да ревнувам вече! И аз съм запален химковец като него, джафкайте се и с мен! На какво прилича сега това!?
        "Ний химковци - гаврете с нас !!!" :-)
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala
          Цезаре,знам какво е собствено мнение.И аз си го имам.Но не значи,че съм "Магаре на мост".
          Ако го имаше,щеше да знаеш какво представлява и как се отстоява,а не да правиш асоциации между мен и магарето на моста.
          Колега Любимец 13,не е особено приятно все да те нападат - от всички страни - в този смисъл радвай се,че е така!

Коментар

• Цезаре,знам какво е собствено мнение.И аз си го имам.Но не значи,че съм "Магаре на мост".

Коментар

• Еееееее, ама какво сте го захапали Цезар навсякъде бе хора!? Що с мен не щете да се заядете, почвам да ревнувам вече! И аз съм запален химковец като него, джафкайте се и с мен! На какво прилича сега това!?

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala
                Цезаре,май си много инатлив.И по отношение на ХИМКО ,и по отношение на САЩ.Комплекси ли избиваш,що ли?.Или ти си 100%-вата истина.По-спокойно!!!
                Колега Кефала,това се нарича СОБСТВЕНО МНЕНИЕ и то се защитава и обосновава пред всеки,който го атакува,особено когато доводите са от сорта"Ти къде си ходил,че да знаеш...".Та - в тази връзка - преди да разбереш какво представлява собствена позиция и собствено мнение,не ме обвинявай в комплексарщина...да не говорим да ме съветваш да се успокоявам...спокоен съм...засега!
                Поздрави и всичко най-хубаво ти желая,опитай се да проумееш някои неща - така важни за всеки човек като индивид!

Коментар

• Цезаре,май си много инатлив.И по отношение на ХИМКО ,и по отношение на САЩ.Комплекси ли избиваш,що ли?.Или ти си 100%-вата истина.По-спокойно!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Didkata
                    Освен това, това е най развитата демокрация с най-висок стандарт на живот.
                    Е точно с това тук не мога да се съглася! Че са развита демокрациия - да, ама това за стандарта просто не е вярно!

А сега по темата - всяка война дава своето отражение на световната икономика. Последният конфликт между Израел и Ливан е най-пресния пример. Показателно е, че след относително бързото му приключване наблюдаваме успокояване на цената на петрола.
                    Не ми се мисли какво би станало ако някъде по света има ядрено нападение, дай Боже никога да не доживеем нов такъв ужас! Между другото САЩ са единствената държава в света позволила си да използва ядрено оръжие в бойни действия! Те това се вика развита демокрация!!!!! Ашколсун!

Коментар

• Първоначално изпратено от Didkata
                      Цезаре, това е факта. САЩ са доминиращата световна военна и икономическа сила. Освен това, това е най развитата демокрация с най-висок стандарт на живот.

Интересна визията на самите американци за това кое им дава право да се намесват навсякъде по света. Прочети Фукуяма, добре го е обобщил.

Щатите спечелиха Косово, ако си спомняш, както и първата и втората война в Ирак. За съжаление, военната победа не беше последвана от подобна правилна стратегия за пост военно изграждане на държавата.

Изгубиха Виетнам, но спечелиха (отчасти) Корея. Победата във Втората Световна Война е ясна, както и студената война.

Между другото, бил ли си в Америка и в Западна Европа, или по далече от Овча Купел не си стигал?
                      Колега Дидката,не втвърдявай ако обичаш тона,че ми се превъртат някои джаджи и ще я избием на каруцарско-хамалска дрязга!
                      Още веднъж - съвсем любезно - ще отбележа,че не е така,както ти ми твърдиш - едно е какво си мислят самите американци,съвсем друго е как трябва да стоят нещата в световен мащаб!Освен това тези приказки,че били спечелили войните в Ирак,Корея,отчасти Виетнам,че и ВТОРАТА СВЕТОВНА - айде,да не я подхващаме тази тема!

П.П.Забравих да ти изброя държавите,в които съм ходил - всъщност,по-лесно ще ми е да те изброя в кои не съм ходил,но - това няма връзка с разговора.И - да - не съм ходил в Щатите,и - дай боже - никога няма да отида!

Коментар

• TOTO: - hahahahahah - wij tuka si mnogo praw - i az 4uh takowa ne6to :-D :-D
                        Силата на мнозинството е наслада за плахите! -Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят х

Коментар

• Чух че САЩ и Русия щели да извършат ядрен опит на територията на Северна Корея

Коментар

• Цезаре, това е факта. САЩ са доминиращата световна военна и икономическа сила. Освен това, това е най развитата демокрация с най-висок стандарт на живот.

Интересна визията на самите американци за това кое им дава право да се намесват навсякъде по света. Прочети Фукуяма, добре го е обобщил.

Щатите спечелиха Косово, ако си спомняш, както и първата и втората война в Ирак. За съжаление, военната победа не беше последвана от подобна правилна стратегия за пост военно изграждане на държавата.

Изгубиха Виетнам, но спечелиха (отчасти) Корея. Победата във Втората Световна Война е ясна, както и студената война.

Между другото, бил ли си в Америка и в Западна Европа, или по далече от Овча Купел не си стигал?

Коментар

• http://world.actualno.com/news_81433.html
                              Силата на мнозинството е наслада за плахите! -Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят х

Коментар

• Колега Дидката, с уважение към теб ще си позволя да не се съглася - ама никак - с теб!
                                Първо - гарант за световният мир би трябвало да е ООН.Това,че не е е също благодарение на "разлагащите" свойства на американските пари...
                                Второ - няма и не може да има една държава,която да има доминиращи фунции над всички останали - голяма грешка!
                                Трето - до ден-днешен "Великите" американци не са спечелили нито една война,навсякъде са се оакали здраво!

Коментар

Working...
                                X