IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защитата на върха е по-трудна от изкачването му.Успех Веско!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Понеже не виждам как тук сражнително ще дискутираме качеството на партиите на Топалов и Крамник ще пейстна едно мнение от руски форум пък здраве да е . И да победи по-добрия. За мен няма съмнение кой е той поставени при равни условия -дълъг мач или претендентски турнир и никакъв блиц.
    Ето и менеието :

Зря он согласился играть. Пусть бы Крамник в турнире попробовал его обогнать. No way! А коротенький матч, в принципе, ничего не доказывает. Ну будет 11 ничьих и зевнёт Топалыч фигуру, разок, как в Линаресе. И что, Володя ещё на пять-шесть лет оккупирует трон? Ведь ясно же, что он убежит от матч-турнира 2007-го года, сославшись на здоровье, которое у него всегда шалит в нужный момент!
    P.S. Сказанное вовсе не означает, что я считаю шансы Топалова не победу ниже крамниковских. Просто Крамник надоел ужасно, а в турнире у него шансы на победу 0%, тогда как в матче несколько выше.

Коментар

• Повече ме притеснява факта че цялата руска империя се впрегна да помага на Крамник а нашия човек пак е сам.
      Life won't wait for you.

Коментар

• Всички сме за Топалов, ама хайде да не приказваме глупости, че нямам наистина никакво време за обяснения.
        Ето тук пак почнахме с "изказванията"

"Крамник е все болен в "най-неподходящия" момент - я за реванш на Каспаров, я за турнири след това къдетоп могат да се срещнат. А в СентЛуис му беше под достойнството да играе. В турнир с още няколко от първите шахматисти шансовете му са 0."

За какъв нулев шанс говориш, не става ясно.Спрямо кой от тези, дето бяха в Сент Луис шанса му е нулев? Направи си труда, да поанализираш малко партиите му в този период, ако разбира се си в състояние да направиш това. Не е зле да си направиш и табличка с турнирните успехи на Крамник
        Обикновено прекратявам кореспонденцията, когато някой започне с подобни изхвърляния.

Коментар

• Всичко което казваш звучи правдиво дори повече фактите са на твоя страна .
          Но аз все пак се чудя защо толкова прехваленото чувство за позицията на Крамник не му помага в турнирите. От 2000ната насам имам предвид. Сравението с другия голям завърнал се - Камски ми се струва че е по-скоро за новоамериканеца. Крамник е все болен в "най-неподходящия" момент - я за реванш на Каспаров, я за турнири след това къдетоп могат да се срещнат. А в СентЛуис му беше под достойнството да играе. В турнир с още няколко от първите шахматисти шансовете му са 0. Затова и направи всичко възможно за този мач. От претендентски цикъл то никога няма да изплува.
          А какво имаме насреща - непримиримост до последния ход; Рицарска готовност всякога и с всекиго да се играе; И какво му е по-слабото познание на позициятана Топалов. Та нали него руснаците го обвиняват че ползва нелегално комютър по време на мачове - видите ли ходовете му повтаряли "Фриц" - т.е. разбира го шаха поне колкото "Фриц" а това е напълно достатъчно да бие Крамник.

Коментар

• За Сицилианката много правилно си забелязал.Все пак бих направил следното уточнение:

а) Крамник според мен не трябва да се хвърля да играе 1.е4, защото нещата във вариант Найдорф с 6.Lе3 е6 изглеждат доста неясни.При 6...е5 се получава позиция по вкуса на Крамник, но стигне ли се до анархията с 6...е6 7.ф3, г4 итн. нищо не е ясно. На мястото на Крамник не бих играл подобни дивотии. Според мен Крамник ще си тръгва с 1.Sf3 и ще мачка по старому.

б) Иначе Крамник няма от какво да се опасява, ако с черните си играе Сицилианката. Много са вероятни според мен Класическия Раузер и Челябинския (доказал е,че ги разиграва перфектно).
            Крамник може да си играе и Руска, ако не иска да рискува с черните.
            Крамник разиграва перфектно е Берлинския вариант в Испанска партия.

Относно факта, че мачът е кратък: Това действително е в полза на Крамник. Самото обстоятелство, че Топалов се нуждае от няколко партии, за да "загрее за финалния си спринт" не говори никак добре за Топалов. Освен това ако се стигне до ускорената контрола, шансовете на Веско рязко намалят. Крамник е блицьор от ранга на Ананд.

Коментар

• Мойте опасения са по-скоро за това че
              1) Мача е много кратък - в полза на Крамник.
              2) Резулта между двамата е негативен, като победите на Веско са май само в сицилиянка - т.е. на пръв поглед е достатъчно на Крамник д аизбягва един дебют и вече има предимство;
              3) Съвсем различния залог - Крамник дори и в Русия съвсем не е еднозначно приет. Т. е. нищо съществено не губи - докато Веско губи възможността за 2 гдини напред да претендира за короната при згуба.

От друга страна Точно тази сметка Данаилов не може да не я е направил - така че съм по-скоро отимист. Иначе си прав. За Крамник печеливша тактика е да играе за равен и да чака някоя грешка. За нашия е по-трудно. Трябва най-после да пребори себе си и да заиграе по-спокйно. И да се нядяваме че е намерил нещо в дебюта.

Коментар

• Радвам се много на успехите на Топалов, но според мен в този мач той не фаворит. В смисъл такъв, че не считам, че той е по-силен шахматист от Крамник. Крамник се слави -с пълно право според мен- с уникалното си шахматно разбиране и тази година той влезе отново в старата си форма след дълго боледуване. Поне това показва анализа на партиите му.
                В този смисъл се изказа вече и Карпов.
                Освен това едно е да играеш мач и съвсем друго турнир. Опасявам се, че опита на Топалов в това отношение е доста скромен.

Коментар

• VNM, дано бие нашето момче, но дори да не бие това няма значение. Той направи толкова много за тази държава, че трябва да сме му вечно благодарни. Да ни е жив и здрав!!!

Коментар

• Защитата на върха е по-трудна от изкачването му.Успех Веско!

След снощното (21 Септември 2006 ) открване на първия мач за защита на световната НИ шаматна корона, на Веско се падна да играе с черните фигури в първата партия. Регламентът предвижда 12 партии. Всички знаем силния финален спринт на нашия любимец. Което означава че предимството на белите е с него в последния кръг ( ако се стигне до там).
                    Футболът си е футбол, но смея да заявя, че в Елиста се провежда събите далеч по-важно за ерозиралото ни национално самочувствие от изявите в шампионската лига и изцепките на Стоичков пред чужди журналисти.
                    Още повече когато в Япония другият наш "посланник пред света" Калоян Махлянов страда вече година от контузия и не показва сумото което свикнахме да очакваме от него.

За мен Топалов е по-добрият шаматист от двамата в момента. Но играе на "чужд терен" а знаем как руснаците умеят да правят "организация". Пък и традициите са си традиции. Затова ми се ще малко запалянковкси да извикам - Давай Веско. Искаме и догодина световния шампион да е ной-добрия, тоест ти.

http://www.worldchess2006.com/main.asp
                    0
                    Победа на Веско
                    0%
                    0
                    Недай боже пфу пфуи победа на Крамник :)
                    0%
                    0
                    Тайбрек и победа на Веско.
                    0%
                    0
                    Тайбрек и победа на ( пфу ) Крамник
                    0%
                    0
                  Working...
                  X