IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защитата на върха е по-трудна от изкачването му.Успех Веско!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• razmeniha oficerite

Коментар

• Това го написах преди 16-ия ход на черните и в крайна сметка пак този вариант се получи в партията.

Коментар

• Бившият световен шампион и председател на Обединения граждански фронт на Русия Гари Каспаров даде и кратко интервю пред www.chessbase.com.

- В статията ви не правите анализ на играта, но със сигурност следите партиите?
        - Обикалях Русия заради политическите ми ангажименти, когато всичко това се случи. Не следях партиите отблизо, защото бях в Якутск, Източен Сибир. Между другото, и там се играе шах. Има едно дете, което е №3 в света до 8 г. За него обаче няма пари да отиде в Москва, да тренира или да се надява на шахматна кариера. Русия е наводнена с нефтени пари, а в Якутск има диаманти, но няма нищо за шаха. Е, за Крамник се намират. Шефът на федерацията и вицепрезидент на Русия Александър Жуков мобилизира ресурсите за това. Свидлер и Бареев също вече са в Елиста и екипът на Крамник стана толкова голям, колкото този на Карпов по време на мачовете с мен и с Корчной. Тоест съставът на щаба на Крамник се превърна в държавен въпрос.
        - Защо вините всички за провала?
        - Не е въпросът в обвиненията, а в това да се вгледаме в най-новата история на ФИДЕ. Фактите говорят сами. През 2003 мачът ми с Пономарьов в Ялта се провали. Крамник и много други изразиха симпатии към начина, по който ФИДЕ се отнесе с Пономарьов. Чудя се дали Крамник е преосмислил подкрепата си след случилото се в Елиста. Пономарьов и неговият мениджър Данаилов никога не са отричали, че са взели пари за мача в Ялта. Те не бяха съгласни да играят, докато не им се плати, и това не се е променило. Интересно дали играчите вече са взели парите си от Елиста. След примера с Ялта се съмнявам, че Данаилов би си тръгнал без пари.
        "Бог е създал човека, а Самуел Колт ги направи равни"...

Коментар

• Времето на веско е 2пъти повече вече!

Коментар

• Първоначално изпратено от Гари
            Не знам защо се отказа размените и да получи два коня за топ и пешка. Но Крамник май пак го тика към този вариант. Peter тук ли си. Какво ти казва Фрица?
            не ми стана ясно за кой ход става въпрос. В момента след 23.Tc8 позицията според Фрица е приблизително равна, но сега сле 23...К7b6 24.Tb8 белите като че ли имат по-приятна игра. С смисъл ходовете на белите са по-ясни и по-лекооткриваемни зад дъската. Тоест играта им е по-лека и тази разлика във времето ще се стопи

Коментар

• Не знам защо се отказа размените и да получи два коня за топ и пешка. Но Крамник май пак го тика към този вариант. Peter тук ли си. Какво ти казва Фрица?

Коментар

• Закъса го нашето момче.

Коментар

• А, тъкмо там се готвих да вляза...
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Колеги,вчера и днес го проклинам този Срамник - дано го хванат поне част от клетвите!

П.П. Идете да прочетете какво съм ви писал в тайния...форум,де!

Коментар

• Пусна го дизентерията един вид, а? Мамка му и подлец... утехата ми поне е, че и да отнеме титлата на Веско и цял живот да я носи и да умре шампион, в историята на шахът ще остане като Крамник-Посеркото.

Коментар

• Импе, май му е секнал кенефния ентусиазъм! Интересно, нали?

Коментар

• Колко пъти днес кендзал е Посеркото?

Коментар

• това одеве се отнасяше за четвъртото реми.

Коментар

• ами не се получава играта и това е ...
                              наистина крамник играе шаблонно и едва ли съпоставянето с фриц е голямо откритие.
                              веско играе странно - опитва се да е разнообразен, но така пропуска шансове с наглед по-стандартни ходове.
                              петър, би ли коментирал?

Коментар

• Интересно защо не дава и статистика за ходовете на Топалов - какъв процент от тях съвпадат с компютърната програма. Би трябвало да са по-малко, нашето момче влага повече фантазия, а Крамник винаги си е играел "солидно", което е другото име на шаблонно - точно стила на шахматните програми.

Коментар

Working...
                                X