razmeniha oficerite
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Защитата на върха е по-трудна от изкачването му.Успех Веско!
Collapse
X
-
Бившият световен шампион и председател на Обединения граждански фронт на Русия Гари Каспаров даде и кратко интервю пред www.chessbase.com.
- В статията ви не правите анализ на играта, но със сигурност следите партиите?
- Обикалях Русия заради политическите ми ангажименти, когато всичко това се случи. Не следях партиите отблизо, защото бях в Якутск, Източен Сибир. Между другото, и там се играе шах. Има едно дете, което е №3 в света до 8 г. За него обаче няма пари да отиде в Москва, да тренира или да се надява на шахматна кариера. Русия е наводнена с нефтени пари, а в Якутск има диаманти, но няма нищо за шаха. Е, за Крамник се намират. Шефът на федерацията и вицепрезидент на Русия Александър Жуков мобилизира ресурсите за това. Свидлер и Бареев също вече са в Елиста и екипът на Крамник стана толкова голям, колкото този на Карпов по време на мачовете с мен и с Корчной. Тоест съставът на щаба на Крамник се превърна в държавен въпрос.
- Защо вините всички за провала?
- Не е въпросът в обвиненията, а в това да се вгледаме в най-новата история на ФИДЕ. Фактите говорят сами. През 2003 мачът ми с Пономарьов в Ялта се провали. Крамник и много други изразиха симпатии към начина, по който ФИДЕ се отнесе с Пономарьов. Чудя се дали Крамник е преосмислил подкрепата си след случилото се в Елиста. Пономарьов и неговият мениджър Данаилов никога не са отричали, че са взели пари за мача в Ялта. Те не бяха съгласни да играят, докато не им се плати, и това не се е променило. Интересно дали играчите вече са взели парите си от Елиста. След примера с Ялта се съмнявам, че Данаилов би си тръгнал без пари."Бог е създал човека, а Самуел Колт ги направи равни"...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ГариНе знам защо се отказа размените и да получи два коня за топ и пешка. Но Крамник май пак го тика към този вариант. Peter тук ли си. Какво ти казва Фрица?
Коментар
-
Anton Chigurh
Закъса го нашето момче.
Коментар
Коментар