Е, абсолютизирате физическата форма... те какво - ще се кечат ли?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Защитата на върха е по-трудна от изкачването му.Успех Веско!
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Слънчев вятърE императоре, дали ако си смъркал кокаин ще стигнеш изобщо до дъската. Пък, камо ли да играеш за световно първенство и то срещу Веско. Я стига лиготии. Това няма как да е вярно (шаха не е безмозъчен спорт като футбола например, наркомани като Диего Марадона (идолизиран от доволно много народ) тук биха станали за смях). Вярно с т'ва h2-h4 си усмъртил навалицата, ама почини си малко де, не се ли умори оттогава. Всичко се движи по Елиът, след възход идва корекция, иска се малко почивка то верно луд умора няма, а и крайностите са противопоказни. (за психиката) Просто изглежда Веско няма достатъчно опит в дълги битки и играе малко хазартно за такъв турнир. Не бива да подценява чак толкова г-н Крамник, който се е случвало да запомни 4 страници текст с едно прочитане. Да не играе хазартно и ще спечели, иначе няма шанс. Тва е според мен. Останалото са самонавивки. Това е световно първенство, не са кварталните пияници, играещи на вързано за една мастика...
2001 г. гм Кирил Георгиев ми каза , че има две опасности за професионалния шах- допинга и компютрите.
Играл съм състезателен шахмат и знам как се чувства човек на 5 тия час от партията .
И тук решаващо значение има допинга , който те държи свеж и по този начин намалява опасността от грешкипрекалените страх и алчност не са добри съветници
Коментар
-
E императоре, дали ако си смъркал кокаин ще стигнеш изобщо до дъската. Пък, камо ли да играеш за световно първенство и то срещу Веско. Я стига лиготии. Това няма как да е вярно (шаха не е безмозъчен спорт като футбола например, наркомани като Диего Марадона (идолизиран от доволно много народ) тук биха станали за смях). Вярно с т'ва h2-h4 си усмъртил навалицата, ама почини си малко де, не се ли умори оттогава. Всичко се движи по Елиът, след възход идва корекция, иска се малко почивка то верно луд умора няма, а и крайностите са противопоказни. (за психиката) Просто изглежда Веско няма достатъчно опит в дълги битки и играе малко хазартно за такъв турнир. Не бива да подценява чак толкова г-н Крамник, който се е случвало да запомни 4 страници текст с едно прочитане. Да не играе хазартно и ще спечели, иначе няма шанс. Тва е според мен. Останалото са самонавивки. Това е световно първенство, не са кварталните пияници, играещи на вързано за една мастика...
Коментар
-
Първоначално изпратено от nideПретендентът Владимир Крамник е избягал след 10-та партия и не се е явил на допинг-пробата, която е искала да направи на двамата гросмайстори шефката на лекарската комисия на мача за световната титла по шахмат между световния шампион Веселин Топалов (България) и Владимир Крамник (Русия).
Яна Белин - англичанка от славянски произход и шеф на медицинската комисия на мача Топалов - Крамник е поискала да вземе допинг-проба на двамата гросмайстори преди вчерашната десета партия. Съдията на мача е казал на Яна Белин, че това може да стане след края на партията. След 10-та партия Крамник изчезна и отлагаме допинг-пробата, заяви Яна Белин.
"Странното е, че веднага след двете победи на Веско дойде искането за допинг-проба", коментира Живко Гинчев - пресаташе на световния шампион Веселин Топалов.
Коментар
-
Претендентът Владимир Крамник е избягал след 10-та партия и не се е явил на допинг-пробата, която е искала да направи на двамата гросмайстори шефката на лекарската комисия на мача за световната титла по шахмат между световния шампион Веселин Топалов (България) и Владимир Крамник (Русия).
Яна Белин - англичанка от славянски произход и шеф на медицинската комисия на мача Топалов - Крамник е поискала да вземе допинг-проба на двамата гросмайстори преди вчерашната десета партия. Съдията на мача е казал на Яна Белин, че това може да стане след края на партията. След 10-та партия Крамник изчезна и отлагаме допинг-пробата, заяви Яна Белин.
"Странното е, че веднага след двете победи на Веско дойде искането за допинг-проба", коментира Живко Гинчев - пресаташе на световния шампион Веселин Топалов.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ИмператорътТака е - такива книжни майстори са като роботи - играеш нестандартно и се объркват.
Помня като бях в армията - имаше некво момче шахматист с някаква там шахматна степен ли, чин ли, как се казва... Сядам да играя со него, направих любимият си дебют - Н2-Н4 и тоя си глътна езикът и не можеше да разбере кво става. :-)
Коментар
-
Така е - такива книжни майстори са като роботи - играеш нестандартно и се объркват.
Помня като бях в армията - имаше некво момче шахматист с някаква там шахматна степен ли, чин ли, как се казва... Сядам да играя со него, направих любимият си дебют - Н2-Н4 и тоя си глътна езикът и не можеше да разбере кво става. :-)Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от ChochoШампионът на България по шахмат за 1982 година и дългогодишен национален състезател, международният гросмайстор Венцислав Инкьов коментира пред БТА деветата партия от мача за
световната титла по шахмат между Веселин Топалов и Владимир Крамник.
"Днес видяхме истинския Веско - блестящ и безкомпромисен, разкрил в пълна степен красотата на древната игра. Тази партия достави огромно удоволствие на любителите на шахмата по целия свят. Тя започна в познатата Славянска защита, но със своя 9-ти ход g3 Веско се отклони от утъпкните пътеки. Крамник, който по принцип има ортодоксален стил на игра, трудно намира идеи в непознати позиции", заяви Инкьов.
Според анализаторът на БТА Топалов е изумил всички експерти и коментатори с нестандартните си изяви. "Веско бе в стихията си, намираше такива оригинални продължения, които не минаваха през ума на експертите, които коментираха он-лайн, а още по-малко се предвиждаха от анализиращите програми. Ход след ход той увеличаваше своето предимство, а Крамник се луташе объркано - в
един момент всичките му фигури се намираха на последния хоризонтал. По-безпомощен не сме го виждали никога", каза Инкьов.
"Кулминационната точка на кипене партията достигна на 38-ия ход, когато Веско пожертва цял топ. Този кинжален удар съсипа окончателно Крамник и той намери сили да направи само още един
ход преди да се предаде. Блестяща победа! Блестящ световен шампион!"
Цитат от gol.bg
Коментар
Коментар