Победа за Веско, Чепаринов загуби!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Защитата на върха е по-трудна от изкачването му.Успех Веско!
Collapse
X
-
В момента тече Европейското Отборно Първенство.
Партиите може да се гледат онлайн на
http://www.eurons2009.com/eng.htm
Преди малко започна 3-ия кръг. Срещу отбора на Англия излизаме в следната формация - на 1 дъска Веско, следван от Чепаринов, Делчев и Йотов.
P.S. За съжаление в отбора не попадна Кирил Георгиев, но това е тема на отделен разговор
Коментар
-
Нарастване на средното ЕЛО
Първоначално изпратено от Peter(Petar)В момента остава открит въпросът, кой и кога ще подобри рекорда на Каспаров от 2851. Личното ми мнение е , че нито Топалов, нито Ананд, нито Крамник имат сили за това. Дали това ще е Карлсен????
Колкото за 2851 - за да се атакува сега е много трудно. Първите шахматисти са с изравнени възможности. При Каспаров не е било точно така - бил е с класа повече. За да може да се посегне на 2851, трябва в ТОП 10 да са около 2800.
Предвид годините на Магнус Карлсен, напълно е възможно да ги мине. А защо не и нова звезда да се появи. Вече всичко е възможно...<a>Всичко за шаха на български език</a>
<a>Шахматно видео (турнири, дебюти, тактика, стратегия...)<
Коментар
-
Първоначално изпратено от VBTПървоначално изпратено от Maq7Париж. Днес бе публикувана ранглистата на световната шахматна асоциация. След турнира Амбър в Ница 19-ият световен шампион Веселин Топалов запази лидерската си позиция с коефициент ЕЛО 2812 точки. Втори е индиецът Вишванатан Ананд с ЕЛО 2783 , а третото място остана за норвежецът Магнус Карлсен (2770).
Първи е Каспаров с умопомрачителното Ело от 2851 (през 1999г.).
Крамник е трети с постижение от 2809 ЕЛО (през 2001г., тоест година след победата си над Каспаров в историческия мач за Световната Титла).
Четвърти във вечната ранглиста е Ананд с ЕЛО от 2803
Но исторически погледнато най-значимо е било постижението на Фишер - ЕЛО 2785, достигнато през далечната 1972 след мача му със Спаски в Рейкявик, постижение, което дълги години е било абсолютно непревземаемо(огромна разлика пред втория, над 100 точки). Едва 17 години по-късно, през 1989, Каспаров успява да го подобри.
В момента остава открит въпросът, кой и кога ще подобри рекорда на Каспаров от 2851. Личното ми мнение е , че нито Топалов, нито Ананд, нито Крамник имат сили за това. Дали това ще е Карлсен????
Коментар
-
Първоначално изпратено от Maq7Париж. Днес бе публикувана ранглистата на световната шахматна асоциация. След турнира Амбър в Ница 19-ият световен шампион Веселин Топалов запази лидерската си позиция с коефициент ЕЛО 2812 точки. Втори е индиецът Вишванатан Ананд с ЕЛО 2783 , а третото място остана за норвежецът Магнус Карлсен (2770).
Коментар
-
Париж. Днес бе публикувана ранглистата на световната шахматна асоциация. След турнира Амбър в Ница 19-ият световен шампион Веселин Топалов запази лидерската си позиция с коефициент ЕЛО 2812 точки. Втори е индиецът Вишванатан Ананд с ЕЛО 2783 , а третото място остана за норвежецът Магнус Карлсен (2770).Every passing minute is another chance to turn it all around
Коментар
-
Първоначално изпратено от Peter(Petar)в момента на турнира Амбер тече "рапида" Крамник-Топалов. Крамник е с леко позиционно предимство, но нищо решаващо до този момент. Проблемът на Топала е, че е принуден да изчаква, лишен от особени шансове за активна контраигра.
Аз лично гледам партиите тук
http://www.chesspro.ru/chessonline/o...ndex_1801.html
P.S. "Блинд"-партията завърши реми.
Предният кръг за мен беше много по-интригуващ точно заради него и Топалов.
Крамник/Топалов - за мен тук интригата отдавна приключи и дори да не ти харесва, мисля че Крамник е надолу в тази двойка.
Както и да е, годината ще е интересна,а надявам се този гросмайсторски състав да видя и в по-смислен турнир с шахматни правила - и блинда и блица са далеч от разбиранията ми за шах - вероятно остарявам ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Peter(Petar)в момента на турнира Амбер тече "рапида" Крамник-Топалов. Крамник е с леко позиционно предимство, но нищо решаващо до този момент. Проблемът на Топала е, че е принуден да изчаква, лишен от особени шансове за активна контраигра.
CHESSok е супер има автоматични коментари на рибка
Коментар
-
в момента на турнира Амбер тече "рапида" Крамник-Топалов. Крамник е с леко позиционно предимство, но нищо решаващо до този момент. Проблемът на Топала е, че е принуден да изчаква, лишен от особени шансове за активна контраигра.
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.GrahamПървоначално изпратено от Слънчев вятърБраво на Веско, Браво!
Петър, май Веско е по-подготвен за този двубой от г-н Гата. /макар, че още е рано, да се говори така... /
Прагматично ориентирани играчи като Ананд, Крамник, Аронян, Леко, Гелфанд, Адамс итн. без много да му мислят биха играли или 7.De4 или 8.De4 с последваща смяна на дамите и ориентиране към позиции с реми-привкус.
P.S. Към Graham.Вчера Топалов в нито един момент не е стоял на победа.
Коментар
Коментар