IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Промоцията на Мтел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• 8000 - направо ще гори няма да пуши!!!!!
    Аз също съм в аналогова но е Кроспоинт и сама си регулира трафика
    ако не може да те обслужи няма знак централа . Едно поколение е преди цифровите

Коментар

• до Kif : за капацитета грешиш реално могат да говорят 10% едновременно . Има разлика дали АТЦ-то е в центъра примерно на София или по комплексите.В центъра капацитета е с 20% по голям и
      "часа на най-голям трафик" е между 9и 10 часа сутринта а по комплексите между 18 и 20 часа.

Коментар

• Да но в една аналогова централа с капацитет 10 000 поста и задействан капацитет да речем 8 000 такав трафик би създал доста проблеми

Коментар

• Аз бях на работа точно 31 срещу 01.01.2005 и реших да не спирам абонати в ж.к. Дружба и централата издържа но кошмарния трафик беше не повече от 30 минути . Друго е да си организираш 24 часа голям трафик .

Коментар

• ок, съгласен съм и затова казах Габрово, а не например Варна
            обаче съм чувал, че даден телеком трябва да има капацитет поне за покриване на 50 % едновременни разговори на абонатите.
            като се има предвид, че дела на Примите е доста голям и като се вземе предвид, че по селата и по-малките градове има доста неактивни потребители (такива които ги търсят само) - далеч не говорим за 3,000,000 абонати.
            Обяснете ми за техническия проблем поради който трябваше да има поне 10 лв. в Примите
            Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• Първоначално изпратено от Галя Стойчева Симеонова
              Първоначално изпратено от Negramoten
              киф, има една дисциплина - телетрафично проектиране. Там се смятат вероятновтите къде и колко хора ще говорят едновременно, защото ако си мислиш, че някой телеком ще си позволи да подсигури апаратура, за да могат всичките му абонати да говорят едновременно, то жестоко се лъжеш. Затова например БТК си изключва централите по някаква схема на нова година.
              Няма схема,има само списък с най-важните телефони и всичко друго се изключва
              така е -работи се по утвърдени списъци

Коментар

• киф, има една дисциплина - телетрафично проектиране. Там се смятат вероятновтите къде и колко хора ще говорят едновременно, защото ако си мислиш, че някой телеком ще си позволи да подсигури апаратура, за да могат всичките му абонати да говорят едновременно, то жестоко се лъжеш. Затова например БТК си изключва централите по някаква схема на нова година.

Коментар

• Отвратен съм от стадния инстинкт за поред път демонстриран от огромна част от българските граждани.

Коментар

• Първоначално изпратено от kif
                    Първоначално изпратено от marto
                    Мога лесно да обясня проблема с клетката - клетката приема заявката на единия абонат но заявката се анализира и обработва от GSM централата която изгражда връзката т.е. проблема е в централата а не в клетката . Промоцията постигна и друг ефект : безплатните разговори на Мтел повишиха приходите на Глобул и БТК
                    прости за невежеството, ама как тогава тая централа обслужва 3,000,000 абоната - по пътя на логиката и така както го обясняваш - би трябвало централата да е голяма поне колкото Габрово
                    еми не ги обслужва наведнъж

Коментар

• Първоначално изпратено от малката сестра
                      не искам промоции
                      искам нормални връзки срещу заплащане
                      малко са тези като теб. не забравяй останалите 3 милиона...

Коментар

• Първоначално изпратено от marto
                        Мога лесно да обясня проблема с клетката - клетката приема заявката на единия абонат но заявката се анализира и обработва от GSM централата която изгражда връзката т.е. проблема е в централата а не в клетката . Промоцията постигна и друг ефект : безплатните разговори на Мтел повишиха приходите на Глобул и БТК
                        прости за невежеството, ама как тогава тая централа обслужва 3,000,000 абоната - по пътя на логиката и така както го обясняваш - би трябвало централата да е голяма поне колкото Габрово

Коментар

• не искам промоции
                          искам нормални връзки срещу заплащане

Коментар

• Мога лесно да обясня проблема с клетката - клетката приема заявката на единия абонат но заявката се анализира и обработва от GSM централата която изгражда връзката т.е. проблема е в централата а не в клетката . Промоцията постигна и друг ефект : безплатните разговори на Мтел повишиха приходите на Глобул и БТК

Коментар

• Нерви и "Мрежата заета" в деня на аванта на МТел

Абонати на "Мобилтел" говорят по телефоните си, възползвайки се от безплатните разговори. Снимка Люлин СТАМЕНОВ
                              С яко говорене и късане на нерви бе съпроводен денят на аванта, отпуснат вчера от "Мобилтел" на абонатите му. По предварителни данни разговорите са били 7 пъти повече от нормалното, но претоварената мрежа предизвика огромно недоволство.
                              "Звъня сутринта на сина ми, за да си поговорим надълго и нашироко, той обаче ми вика: "Мамо, затваряй, аз съм към "Глобул", разказва на познат продавачка на вестници на автобусна спирка в София. "Аз също съм към "Глобул", но днес си извадих старата карта на МТел, отвръща й мъжът. Подобни разговори можеха да се чуят навсякъде из София и страната вчера заради отпусната аванта.
                              Мрежата на оператора "прегря" от безплатни обаждания, които компанията пусна за 3,3-те си милиона абонати по случай 10-годишния си юбилей. От 00 до 23.59 часа в неделя абонатите можеха да говорят безплатно, но само в мрежата на "Мобилтел". Разговорите към другите оператори оставаха платени. От намалението можеха да се възползват и клиентите с карти "Прима", но само ако имат поне 10 лева в сметката си.
                              През целия ден вчера клиентите на компанията не спряха да звънят на приятели и роднини, с които провеждаха дълги разговори, възползвайки се от авантата. "Мрежата е заета" - този надпис много често се изписваше на дисплея на телефона при позвъняване към клиент на оператора. Свързването ставаше чак при третия-четвъртия опит. Промоцията на "Мобилтел" затрудни местните избори във Велинград, които се проведоха вчера. Заради претоварената мрежа Общинската избирателна комисия получаваше от секционните комисии информацията доста по-трудно и бавно.
                              По улици и автобусни спирки можеха да се видят много хора, здраво хванали телефона си, бъбрейки с някой близък като за последно. Познати, случайно засекли се на улицата, пък си напомняха един на друг за авантата и споделяха опита си колко безплатни разговори са навъртели.

Коментар

• [quote="CrazyHorse"]Не можете ли да разберете че проблема не в Мтел ( не че ги защитавам или съм супер доволен от тях ). проблема е в съзнанието на хората... Всеки щом е далавера и даваи звани на ляво и дясно на хора които не си ги виждал и чувал от години... quote]

и това го има - ама ми обясни в моя пример с жена ми и с клетката която уж е за 1500 линии, как нищо не стана - за мен това си е жива измама

Коментар

Working...
                                X