Първоначално изпратено от Jay Gould
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Насилието над жените
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеМомичето ми се вкопчи в крака с разбит и окървавен нос ''Не го бий? Това е приятелят ми!''
Не ги кори, хората са най-различни и са си прави. Просто ние сме сбъркали, мислейки си, че жената в случая е жертва, е беззащитна.
Но ми се е случвало и да помогна, когато е било някакво нападение. Затова сега внимателно се вглеждам и вслушвам и почти винаги се оказват "семейни" дрязги.Last edited by И.Зверов; 25.11.2018, 18:51.
Коментар
-
Отивах на среща с жена си и приятели в един ресторант, когато в центъра на Варна, до шадравана, виждам как младеж млати по носа някаква мома и дърпа чантата й. На минаване го маркирах и за да не стане (бе едричък) почнах да го ритам. Момичето ми се вкопчи в крака с разбит и окървавен нос ''Не го бий? Това е приятелят ми!''
Стана ми гнусно, отърсих от себе си тоя женски сопол. Продължих, но ми бяха развалили вечерята. Вече никога не се меся, няма и да се меся!
Вероятно поне 50 % от жените обичат да усещат силата на мъжа върху себе си иначе им е скучен живота. И това не зависи от образование или интелект. Те обичат да ги унижават, да се усещат смачкани и депресирани, иначе им е скучно. Видят ли нормален мъж, който не се държи с тях като с боклук, бягат от него. Слава богу има дами, макар не много, които не си падат по подобни физически и емоционални ексцесии, освен най-много, плесник върху задника по време на секс, но това вече е съвсем друго.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Minka Разгледай мнение
Това, което си написал е достатъчно. Ще си спестя отговора.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
Не мисля. Просто е carte blanche за отстраняването на всеки неудобен мъж, когато се наложи. А неудобни - бол.
Статистиките по-долу все пак засягат единствено насилие упражнено от сексуален партньор. Изобщо не се указва пола на партньора, а би било интересно какъв процент от насилниците са жени. И особено лезбийки.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Minka Разгледай мнениеЗверов, за теб насилието над жените може да е раздуто, ама за мен не е! Над 40% от жените, които познавам са били под една или друга форма обект на насилие, в един или друг период на живота си. Обикновено насилието е било от близки и роднини. Жените имат право да се борят за правата си и против насилието.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от majnata Разгледай мнение
.. сега да видим какъв данък ше му измислят ...
Абе кат видиш "глобално движение " става дума само и единствено за пари !
Статистиките по-долу все пак засягат единствено насилие упражнено от сексуален партньор. Изобщо не се указва пола на партньора, а би било интересно какъв процент от насилниците са жени. И особено лезбийки.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Зверов, за теб насилието над жените може да е раздуто, ама за мен не е! Над 40% от жените, които познавам са били под една или друга форма обект на насилие, в един или друг период на живота си. Обикновено насилието е било от близки и роднини. Жените имат право да се борят за правата си и против насилието.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от И.Зверов Разгледай мнениеНе може да се каже, че тази тема е извън интересите на форум като този, защото проблемът е свързан със съвременните законови и морални определения и изменения, например за работното место, с евентуални обезщетения по съд или пък ефективни присъди за затвор.
- - - -
Изводът ми е, че глобалното движение срещу насилието над жените е доста преувеличаващо раздуто.
Абе кат видиш "глобално движение " става дума само и единствено за пари !
- 3 Харесвания
Коментар
-
Насилието над жените
Не може да се каже, че тази тема е извън интересите на форум като този, защото проблемът е свързан със съвременните законови и морални определения и изменения, например за работното место, с евентуални обезщетения по съд или пък ефективни присъди за затвор.
- - - -
Днес е Международния ден за предотвратяване на насилието над жените.
По целия глобус емблематични здания ще бъдат осветени в оранжево, у нас това ще е НДК в София.
В моя живот - в семейството, в учебно или работно место, публични места като транспорт, пешеходни зони, концертни и/ли спортни зали, туризъм, плажове, приятелски събирания и компании, ресторанти и кръчми, тятри, кинотятри, манифестации и демонстрации и т.н. - не съм забелязал някакво насилие именно над женската част, у нас или в чужбина. Нито пък съм вършил.
А в последните 10-ина години все повече и повече чувам за глобалния проблем на насилието над жените.
Брях! , казвам си, сигурно ше да съм някакъв голям късметлия и съм минал между капките сух?
Я дай да видим, казвам си, какво е положението в извора на глобализма САЩ, откъдето и идва този повей за световна съпротива срещу мъжкото насилие...
Ето статистически данни за 2015-та на "Националния център за предотвратяване и контрол на нараняванията" на САЩ, който е правителствен орган (под "контрол" тук сигурно имат предвид сдържане, а не управление).
https://www.cdc.gov/violencepreventi...databrief.html
Дами и господа - "Насилие между интимни партньори". (това включва, разбира се, и семейни партньори)
Насилие над жените:
Насилие над мъже:
Най-горната позиция е обобщен процент от долните четири под нея.
36 % от жените рапортуват за насилие.
33 % от мъжете съобщават за такова.
Хъм. Разликата не е голяма?..
В отделните видове насилие:
Четвъртата позиция е "Физическо насилие".
Разликата не е голяма, 0.4 % в полза на мъжете.
Последната позиция е "Ударен/а, притиснат/а, бутнат/а".
29% на 29%.
Останалите три позиции, в които процентът на жените е по-голям, са с доста неясно определение и не мога/не е възможно да ги обсъждам.
"Контактно сексуално насилие"; "Преследване" ... Що е то? Преследването на кон ли е? Има ли неконтактно сексуално насилие? Хъм...
"Сериозно физическо насилие". Хъм... вече имаме графа за физическо насилие, това пък какво е?
- - - -
Като се има предвид, че жените са по-склонни да се оплакват и споделят, особено в тази област, и че, обратното, мъжете са по-склонни да си мълчат без оплаквания, особено в тази област, то най-вероятно събраните от допитване статистики би трябвало да са с превес към жените, сравнително с реалното положение.
- - - -
"Не знам как е, ама и така не е."
- - - -
Изводът ми е, че глобалното движение срещу насилието над жените е доста преувеличаващо раздуто.Last edited by И.Зверов; 25.11.2018, 10:21.Тагове: Отмаркиране на всички
- 3 Харесвания
Коментар