IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Събира ли НАП информация от спедиторите в страната?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • НАП не събира, НАП получава в реално време.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
      От Амазон пък нищо не купувам не техника а един гвоздей не бих купил от там, и от продавалник по куриер също.
      E то в момента не си струва щото доставката е луди пари. Стане ли като в щатите с 3-дневна безплатна доставка гледай само какво става.

      Коментар


      • От Амазон пък нищо не купувам не техника а един гвоздей не бих купил от там, и от продавалник по куриер също.
        D.Y.F-091066

        Коментар


        • [QUOTE=supertrader;n3409045\Не знам каква търговия трябва да има, по интернет ли ще бъде, зад интернет ли но трябва да има много търговия извън веригите защото накрая играта ще загрубее като с онези високи сметки за ток.[/QUOTE]

          Ще дойде Амазоня и ще утрепе първо веригите за черна/бяла техника, а после малко по малко и другите.

          Коментар


          • polki това е контрабанден внос, на друго място трябва да се лови и за какво са тогава тези митници..че през тях преминават цели камиони със стоки и тогава с тях какво се случва, обмитяват ли се, плаща ли им се ддс. Ти казаваш в продавалника били стоките, че какъв е проблема да са в магазините, а в големите търговски вериги какво ли се случва - тия същите които си изнасят печалбите извън България. Много лошо впечатление правят цените на стоките в България в търговските вериги, много по ниско качество от това например в Англия а цените им понякога са двойни. Пита се в задачата - като продават на такива цени какви печалби реализират и плащат ли се данъците ? А тази търговия през куриери е физически невъзможно да е оборотна без да коментираме колко е конкурентноспособна при такива съвсем не безобидни цени на куриерските услуги започващи от 5 лева за нищо. Физическите лица са едно а самите куриерски фирми могат и правят оборот и при тези цени на услугите им какви данъци плащат, би трябвало в хазната да влизат много пари от техните данъци. Лично аз дори не ги ползвам и не бих си купил нещо което през тях по простота причина че то е натоварено с техните такси и реално си хвърляш парите на вятъра, но и в магазините ни е същото за съжаление. Много лошо впечатление прави а искаме българите от чужбина да се върнат в България, а защо да го направят ? На мои познати детето ми разправя как влезли в магазина тук и неговите бисквитки които обичал и там били 50 пенса са тук по 4 лева пък аз щях да го питам харесва ли му в България исе отказах да задавам глупав очевидно въпрос. Ако останат веригите а виждам че си оплетоха кошницата и пазара е на тяхно разположение, те ще се държат като типични монополисти и няма да се изненадам един ден хляба да е по 5 лв, сиренето 50 и да минем швейцарците по цени на стоките като нашите ще са си абсолютно менте каквото са в момента за разлика от техните които са много истински макар и много скъпи. Не знам каква търговия трябва да има, по интернет ли ще бъде, зад интернет ли но трябва да има много търговия извън веригите защото накрая играта ще загрубее като с онези високи сметки за ток.
            Last edited by supertrader; 23.11.2018, 00:50.
            D.Y.F-091066

            Коментар


            • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
              polki - не целта е да бъдат накарани хората да си мечтаят за османска империя и десятък, на мен на такова ми прилича. Физическо лице откъде ще има законно стока на която не е платен ддс ?
              е как от къде?

              много българи пак започнаха да ходят до турция (одрин е на 15 км от свиленград) , купуват стоки (заради девалвацията на лирата всичко е доста евтино в $) и продават тук

              къде мислиш, че обмитяват?..... къде мислиш, че плащат ДДС? ...... отвори продавалника или базар и виж какво ли няма за продаване от турция - от сапун и прах за пране до совалки с които ще излетят акциите на БФБ
              fuск the bеаr - give me the bееr

              Коментар


              • polki - не целта е да бъдат накарани хората да си мечтаят за османска империя и десятък, на мен на такова ми прилича. Физическо лице откъде ще има законно стока на която не е платен ддс ?

                D.Y.F-091066

                Коментар


                • Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение
                  Тук е голямо мазало с критериите.Например си купил нещо за 100 000лв и го продадеш за 60 000лв/на загуба/.Ако критерият е оборота, те цакат с данък.
                  ДДС ......... това е работата на НАП ........ да следи дали се спазва закона...
                  fuск the bеаr - give me the bееr

                  Коментар


                  • Тук е голямо мазало с критериите.Например си купил нещо за 100 000лв и го продадеш за 60 000лв/на загуба/.Ако критерият е оборота, те цакат с данък.
                    От една година НАП събира от Еконт/за миналата година над 20 00лв /оборот,сега почнаха от всички куриерски фирми да искат информация.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

                      НАП събира информация от спедиторите от над 1 година вече!! Гледат големите обороти.
                      от лятото насам
                      fuск the bеаr - give me the bееr

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                        Абе БГ гения е измислил и на това цаката ...пратките и плащанията са на името на физическо лице - клошар.

                        Същото като с фирмите със задължения по ДДС на социално слаби....
                        лошото е, че всеки ден трябва да взимаш клошаря с теб и да го водиш при куриера ......... пред куриера клошаря се подписва и получава парите като показва личната си карта, а всичко това се записва на камери, а не знаеш кой ги гледа

                        не казвам, че няма вариант за прецакване на системата, но просто се усложняват нещата...
                        fuск the bеаr - give me the bееr

                        Коментар


                        • Абе БГ гения е измислил и на това цаката ...пратките и плащанията са на името на физическо лице - клошар.

                          Същото като с фирмите със задължения по ДДС на социално слаби....
                          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от g0rkata Разгледай мнение
                            Здравейте,

                            Преди няколко месеца, чух коментар по Дарик радио с подобна информация, че видиш ли ти НАП щяло да изисква информация от националните доставчици/спедитори информация за това кой и какви пратки изпраща и на каква стойност с цел да се обложат тези доходи с данък тъй като е търговия (звучи, като борба срещу сайтовете за безплатни обяви).

                            Опитах се да намеря подобна официална информация но не успявам, ако някой е наясно и е попадал на подобна информация, нека я сподели, мисля че ще е от полза за всички.
                            НАП събира информация от спедиторите от над 1 година вече!! Гледат големите обороти.

                            Коментар


                            • Лошото е че НАП не пишат конкретни критерии(конкретен значи обвързан с цифри) за разграничаване на търговска дейност и лични продажби. Или защото са некадърни или защото ако го напишат хората ще измислят как да се възползват от тях, не знам кое от двете но не е правилно. То е като на пътищата да няма числа с ограничения за скоростта а думи(бързо, бавно, умерено) и катаджията като те спре по негова преценка да те пусне или глоби, както му се е сторило че си карал... А ти ако не си съгласен ходи 5 месеца да обжалваш след това.

                              Коментар


                              • g0rkata - НАП ще свършат едно добро дело. Имам познат който хванаха с 10 хиляди оборот за една година и с акта трябвало да плати към 3-4 хиляди. Той с тези пари си издържа семейството - 10 аборот за една година, може да си представи всеки за каква мизерия става въпрос при положение че е много способен техник и много отдавна трябваше да емигрират. Имат и дете и въобще не е за приказване както викат старите хора.
                                D.Y.F-091066

                                Коментар

                                Working...
                                X