IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Има ли шанс за криза в близкотo бъдеще.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • ...Няколко ядрени удара БЛИЗО до Китай, Ю.Корея и Япония. Милиони мигновени жертви и косвено, поради масово изключване на електричеството, още и от скапан производствен капацитет, за още 200-300 милиарда УСД само в Китай, още в Япония и тотално изкл. Ю.Корея- ето ви 1 година преднина за Хамериката. Честно? Без значение...ако в гърч, Ким не изключи Калифорния. И те така.

    Коментар


    • Като заговорихме за кризи, дали сегашната ядрена с Ким-Чу-Кча ще бъде в един ред с кубинската?

      Коментар


      • Първоначално изпратено от marinchev-team Разгледай мнение
        Кризата е отдавна тук, единственото реално нещо от което се печели много пари в наше време е копаенето на крипто валута.
        Баш за копанто на виртуална валута беше изгодно 2009 2010 примерно. Сегашхи дни няма мн изгода, първо защото ще плащаш повече за ток от колкото ще печелиш.

        Коментар


        • Кризата е отдавна тук, единственото реално нещо от което се печели много пари в наше време е копаенето на крипто валута.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Дядо Коледа Разгледай мнение

            Ще дойде , когато повечето хора не вярват и не я очакват, сега наблюденията ми са ,че всички са се наострили, но.....Знаеш ли какво са намислили господарите...?
            И те не са властни от едно ниво нагоре. Някои от нас, ще изгубят хиляди, други - милиони, а баш - Кукловодите-трилиони. Живот - от само себе си - ще се губи масово. За изгубилите го, всички проблеми свършват. Време на тотален "рахатлък".

            Коментар


            • Delcho_Smoka доста интересно и богато на речник изказване, и в същото време тревожно, но със шанс към алтернетива. Преди време бях чел за Мichael Burry пичагата дето е шортнал неджимият пазар на Щатите през 2008. Когато го пита репортерката какви инвестиции предприема за вбъдеще точно такива разсъждения даде и той.

              Ако трябва да го гледаме от инвестиционна гледна точно, какво бихте посъветвали? Първото което ми идва на ум е да си продам апартамента и да се инжестира в селско стопанска земя

              Коментар


              • Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                колкото по-рано толкова по-леко ще мине, защото иначе пружината се натяга много яко ... примери около нас колкото щеш дай им печатане на ЦБ и наливане...после к'во стана леле к'во стана
                Ще дойде , когато повечето хора не вярват и не я очакват, сега наблюденията ми са ,че всички са се наострили, но.....Знаеш ли какво са намислили господарите...?

                Коментар


                • Kamata_1 - представи си чаша с вода и сипани в нея кристалчета захар които се завихрят...водата се завихря и ги събира и натрупва в средата. Развитието е нещо такова, то е процес на концентрация - всичко се концентрира в центъра в резултат на турболенцията, но е както и със захарта - докато се концентрира и натрупа в центъра вземе че се разтвори. Всички кризи са технологични и винаги появата на нова технология която измества старата рестартира играта, в момента на рестарт възможностите в центъра са равни с тези в периферията - народа живва. За съжаление от 2008 сме в края на старата турболенция, тя е силна и концентрира ресурсите в центъра а периферията имам чуството че е изпаднала в състояние на вакум - вече я вакумират :-) Естественно ако играта вземе че свърши центъра ще се прави на ощипана мома и ще се чудят какво стана че така им спря тока.
                  Та за започване на каква криза може да се говори, тя може само да свърши сега.
                  D.Y.F-091066

                  Коментар


                  • колкото по-рано толкова по-леко ще мине, защото иначе пружината се натяга много яко ... примери около нас колкото щеш дай им печатане на ЦБ и наливане...после к'во стана леле к'во стана
                    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

                    Коментар


                    • [QUOTE=DELCHO SMOKA;n3189545]

                      Значи, тя кризата е факт от много дълго време! Още когато така наречения Запад, започна да харчи много повече отколкото изкарва!
                      Въпросът е кога ще настъпи КОЛАПСА! Кога ще настъпи финансовия и икономически колапс?




                      Делчо, брат кефиш ме с тия анализи, без майтап.
                      Аз мисля почти по същия начин.
                      Само, че 25 години са малко да се изранат сички лайна който са серат от Наполион насам.
                      Требе си време и катаклаизми да им дойде акъла, щот кат си добре квот и дати ти говорята ти е през ку...ра брат.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от sunlight Разгледай мнение
                        те тия от 2011 това си повтарят, рано или късни ще са прави, но ми се струва че повечето продават злато и плашат хората за да купуват от тях.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Professor Разгледай мнение
                          Извинете, защо се изкривява понятието "шанс". В мениджмънта това е "Opportunity", т.е. "добра възможност, нещо положително от външната среда на бизнеса" ОЧЕВАДНО , тук става дуна за РИСК, т.е. най-коректно би било "КАКЪВ, С КАКВА ВЕРОЯТНОСТ Е РИСКЪТ ЗА КРИЗА В БЛИЗКОТО БЪДЕЩЕ?",
                          Ми той човека, говори за злато и сребро и че е чувал, че при "кризи" се вдигали!
                          Ситуацията може да я разглежда като ШАНС за него да направи някакъв финансов удар, а не като РИСК! Дали ще стане бомба при златото и среброто или не, няма значение!

                          Аз също се надявам на тоя колапс, че ще даде шанс на България да оцелее! За мен сценария, който се обсъжда също е по-скоро шанс! По-скоро виждам РИСК, ако това се забави още 5 години!


                          За тебе може и да е РИСК! Въпрос на гледна точка, по името на хубавото предаване!
                          Въпрос и на преценка на личните ПРИОРИТЕТИ и ИНТЕРЕСИ!


                          Коментар


                          • Извинете, защо се изкривява понятието "шанс". В мениджмънта това е "Opportunity", т.е. "добра възможност, нещо положително от външната среда на бизнеса" ОЧЕВАДНО , тук става дуна за РИСК, т.е. най-коректно би било "КАКЪВ, С КАКВА ВЕРОЯТНОСТ Е РИСКЪТ ЗА КРИЗА В БЛИЗКОТО БЪДЕЩЕ?",

                            Коментар


                            • Шанс за криза винаги има!
                              По коректно е да се пита какъв е шанса!
                              Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                                Питайки за "Шанс", някои се доказват като оптимистични китайци. Та...шанс има, казвайте колко сте приготвили и кога я искате, Кризата.
                                ;-)
                                Бидейки сериозни, обаче, се боя Кризата да не бъде върху ресурси за физическо оцеляване, след което, опасността да бъдат отвъдени милиард и повече двуноги, може и да се реализира. Валутите може и да зашумят - в рамките на две - три години - почти сигурно но, ме притесняват конфесионните сблъсъци и потокът от нови трансгранични навлеци. И тук, ето ви локална Инвест.възможност близка до тази в щатите през '80-те: строителство и доставка на оборудване за укрития/скривалища/бункери. Най-малкото, там може да си криеме свинското и винското. Понеже, побегнат ли турци, они пият...
                                Значи, тя кризата е факт от много дълго време! Още когато така наречения Запад, започна да харчи много повече отколкото изкарва!
                                Въпросът е кога ще настъпи КОЛАПСА! Кога ще настъпи финансовия и икономически колапс?

                                Много аналитични центрове, са обявили, че до 10 години, ще има световна продоволствена криза и това е известно.
                                Първата причина е факта, че инвестициите в земеделие намаляват и не са правопорпорционални на нуждите на световното население, втората причина е, че при първите икономически сътресения от тук на сетне и намаляването на платежоспособността на консумативното население, едно 30% от текущите и без това недостатъчни мощности, ще хлопнат!
                                От там на сетне съобразно принципа на търсенето и предлагането, цените ще станат Х4! Така някъде го и дават като прогноза за ръст! 300-400% на основните хранителни стоки. Тука не говорим за краен хранителен продукт цена, говорим за суровините. При крайните хранителни продукти като сирене, цените ще са Х6-7!

                                Златния милиард няма как да се сътои, защото глобалистите претърпяха пълен крах!
                                В момента, в който настъпи гладът и липсата на ядене, ще спре навлизането на всякакви навлеци от Африка или Азия!
                                Целият обществен дневен ред, от сегашната му ШИЗОФРЕНИЧНА основа, ЩЕ ТРЯБВА ДА ПРЕТЪРПИ РАЗГЛЕЖДАНЕ!
                                Дълбоко и необратимо умствено увреждане има у общества като българското, където за африканска или арабска орка, се дават 500-600 лева месечна издръжка, а за брат по кръв и по ген, пенсионер, се дават едва 180 лева!

                                Причината да бъдат допускани тия навлеци, е именно скъсването съз здравия разум в Запада, което пък от своя страна е резултат от ПРЕЗАДОВОЛЯВАНЕТО и фалшивото охолство, което е към момента! Бъдещето на техните деца, те днес вече са го изконсумирали! Не е въпроса само в държавните дългове. Масово ще има фалит. Въпросът е, че ще бъдат нанесени непоправими щети върхо стопанската ситема, което преодоляване био изисквало минимум 10-15, години, НО по-страшното е, ЧЕ СА НАНЕСЕНИ НЕПОПРАВИМИ ЩЕТИ ВЪРХУ ПСИХИХАТА И ТРУДОСПОСОБНОСТТА, на цели 2 поколения! Преодоляването на тези щети би изисквало едни пълни 25 години.

                                Всичко това обаче, аз го намирам за много позитивно! Не виждам никаква причина да не може българите малко да се завърнат по селата и да се наложи да побачкат над градините, да погледат малко крави или прасета! Не виждам с какво бялото робство в кол център на 1200 лева в София, прави човек по-щаслив, от живота в провинцията, в рамките на нормално, здраво семейство! Струва ми се, че един подобен крах, че има твърде оздравителен ефект. Ще накара повече хора и да се замислят, откъде идва хляба и каква е неговата стойност! Ще накара много хора да се замислят, как този ресурс се поделя, дали трябва да се подарява на случайни навлеци! Дали обществото като част от етноса не е просто клон и разширение на семейството! И само здравото общество, може да позволи да има здраво семесйтво, а от там нормален и щаслив живот!

                                Ако погледнем на Запад, какво да видим. КОЙ протестира срещу БРЕКСИТ, млади 30-40 годишни, които са презадоволени, смятащи, че ресурса е нещо което е даденост за тях! От какво се интересуват те? От това, някой да не им секне евтиния безвизов туризъм и алкохолния Слънчев бряг!
                                Интересуват ли се от работа? НЕ! Интересуват ли се от бъдеще на етноса си? НЕ! Интересуват ли се от икономически перспективи? НЕ!
                                А, ДА, да не им и разруши утопията някой, за международен братски интернационал, между "хуманоидите на земята"!
                                Ако погледнеш всеки един подобен протест, хората винаги са едни и същи!

                                35 годишни, бели, презадоволени, завършващи висше образование на тези късни години и мислещи каква АРТ школа или модерен балет да запишат.
                                На това нещо му идва края и аз смятам, че въпреки проблемите, които ще се получат за много невинни бедни българи, по-добре нещата да се решават колкото се може по-рано!

                                Коментар

                                Working...
                                X