If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Nai dobre e da sprete da opravdavate ismamite s rasvitieto na Borsata.S prestuplenija i ismami dale4e njama da stignem. Tes pozdravjavam te sa is4erpatelnite argumenti, s koito obori Rasboinicite.
Tectaroca(cajalqvam 4e ti pi6a imeto gre6no no imam problemi c klaviatirata),
cpored teb koe e po-dobre....
akziite na babite da izlqzat cega,ili kogato ce razvie pazara,moje li toi da ce razvie,ako te ci gi ctickat v ckrina.Vazmojno li e po zakonen pat te da ctignat do borcata.
И още нещо - за тоя дето твърди, че плюещите рънърите са "завистливо и тъпо племе" (модераторите пак си са затворили очите) може спокойно да си завре мишката на компютъра отзад и да му виси като опашка. Заради такива, които оправдават рънърите - едни обикновенни измамници, България ще си остане бананова република без закони и пълни с тъпи селски тарикати. Не се оплаквайте после, че политиците крали - ще крадат, щото на всички манталитета ни е такъв.
Това може би ще ми е последният коментар по темата.
1во. Не съм твърдял, че рънарите сами по себе си са единствените виновни за общия спад на БФБ. Не съм търсил в тяхно лице основният виновник за низходящия тренд от последните сесии. Виновник за това, че някой не е продал на време, не може да се търси. Просто се опитах да обясня, че те - като явление представляват потенциален фактор, поради който може да има по-рязък и по-неконтролируем спад в цените на акциите! Със убеденост мога да кажа, че те ДОпринасят за спада на цените! Влиянието им на пазара зависи предимно от обемите, който са "изръшкали" по селата, разбира се и от това колко по-ниско са купили една акция от пазарната и стойност в момента.
2ро. Не съм казвал, че рънърите сами по себе си не БИХА БИЛИ полезни за пазара (не твърдия обаче и че СА полезни). Биха били полезни, ако купуваха бабешките акции не на цени 30-100% по-ниски от пазарните и ако договорите се подписваха както си му е реда - при инвестиционния посредник.
3то. Рънърите, поради горните две причини, са обикновенни измамници и криминални субекти, макар и не от ранга на сериини убийци и банкови обирджии, понеже това като че ли в България все още има значение. На запад ситуация при правораздаване "малко бременна" НЯМА! Който каквото е натворил извън законовата рамка, заслужава съответното наказание!
4то. Тези, които защитават рънърите, са или рънъри или просто не инвестират на БФБ.
5то. Тези, които смятат, че рънърите допринасят за ликвидността на борсата и изкарват на яве акции, които в противен случай биха тънели още дълго време в забвение, по мое мнение са прави, но в случай, че тази дейност трябва да се извършва по определени от закона правила, за да не се нарушава баланса на пазара.
6то. Субектът "рънър" е съвсем логично и типично проявление на българския селски тарикатлък и никой не може да ме убеди в противното!
Със здраве!
market, трудно можеш да убедиш тъпака, колкото и смислени доводи и примери да му даваш - пусни ги да пасат и лаят - и без това за друго не ги бива
а, и да губят също
абе, пичове, я не се излагайте. рънърите ви били виновни, че акциите ви не поскъпват - смяяяяяяяяяяяяяяяях. рънърите са полезни и за обществото и за борсата. ако не бяха рънърите - бабите нямаше и стотинка да вземат за акциите си, а на борсата пък изобщо нямаше да се появят.
какъв ви е проблема, не мога да разбера? има пазарен вакуум, съвсем законно се явява и посредник. що не иде някой от вас да потича по къщите?! ебати завистливото и тъпо племе сте всички тия, които плюете рънърите.
Коментар