IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кога сте горди,че сте българи?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Извинявам се ама си извратен да правиш сравнение между пари и емоции кефиш ме....

Коментар

• Ти се обърка нещо, Родолюбието е когато обичаш хората от рода си, и традициите си ние се смляхме да ги псуваме.....

"Родолюбие
      от Уикипедия, свободната енциклопедия
      "Родолюбие" (Бердянско българско общество "Родолюбие") е неправителствена организация с културно-просветни цели, обединяваща българите в гр. Бердянск, Украйна.

"Родолюбие" е основано през 1992 г. на базата на българския клуб при културния дом "Строител" в гр. Бердянск. Основните му задачи са възраждане и популяризиране на българската култура, фолклор и песни, изучаване на българската история, език и литература. Първоначално председател на "Родолюбие" е Петър Турлаков, впоследствие - Анатолий Генов, а от 1998 г. - Лариса Савченко.

"Родолюбие" е в центъра на културно-просветните прояви на българите в тази част на Таврия. Със съдействието и по инициатива на "Родолюбие" в някои училилища и детски градини в Бердянск и Бердянски район се изучава български език, български народни песни и танци. През 1998 г. по негова инициатива е създаден културно-информационен център на българите в Таврия, към който по-късно е сформиран български ансамбъл "Извор".

"Родолюбие" е един от учредителите на Асоциацията на българите в Украйна."

Обичаме родината си (птичките, тревичките,пчеличките), ама както някой се изказа преди години, искаме я по възможност без хората или поне да си променят мисленето.

Коментар

• Както се навивате взаимно за акциите, които притежавате, така се навивате и за родолюбието си.

Коментар

• Аз се гордея и с рода си ,но някой хора ме карат да се срамувам .Надявам се тези моменти да стават все по рядко .
          "Бог е създал човека, а Самуел Колт ги направи равни"...

Коментар

• pozdravi suny 4udesen na4in na mislene,

Коментар

• Всяка сутрин когато се събудя.

Коментар

• Незнам дали съм горда, че съм българка.Това е усещане, което човек вероятно изпитва в определени, по-особени моменти.
                Аз просто се чувствам комфортно в обвивката на българската си националност!

Коментар

• Az lichno se sramuvam ot hilqdite idioti po ulicite,a nai loshoto che nqkoi ot tqh dori pishat iz investora.Vidte im nikovete i shte gi poznaete

Коментар

• Аферим, Валентински - ти си истински българин и кефиш, да.
                    Георги - пък аз за последен път се почувствах озлочестен, че съм българин, когато подуенци направиха Бейрут на стадионът пред очите на целият свят на мачът со Сиони.
                    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Един-единствен път се почувствах унизен. И това бе преди 10 ноември. Ситуацията бе следната: Имаше някаква конференция, или симпозиум, или знам ли кво беше. Биологическия факултет към СУ, някога е бил строен от фондация "Форд". 1935 год, или около нея. И през целия период от тогава до сега се провеждани подобаващи мероприятия. Имаше 12 професори от водещи университети в САЩ! Отделно от целия останал свят. Но другарите комунисти много умело флиртуваха в подобни ситуаций!! От самото начало ни предупредиха да се стремим към по-тесни контакти, и нашите гости да не се чувстват изолирани. С две думи аз трябваше да се залепя за един руски академик, и да не го изпускам от око. Ами че то визитката му две страници!! Чл. кореспондент на Колумбийския, Лондонския, Токииския и не знам си още на коя Академия и Университет по света!!! Гражданин на света. Знам че са по.големи БЛЯДОВЕ от нас. Но този мъж си бе човек от класа. А, аз зелен, дипломиран преди две години ...и... Вземам го от хотела и тръгваме към ресторанта за коктейла. Не иска автомобил, пеша. Добре, 200 м. бива. Опитвам се да го заинтригувам с нещо......Оглеждам се за някаква историческа забележителност. Ядец! Изторбушени строежи, изкъртени плочки и тротоари, работяги опъват бира. Това което га виждаме всеки ден, и сме го приели като част от нашето ежедневие и бит, аз го виждах за първи път през критичния поглед на този мъж. Може би аз прекалено наивно съм приел тогава всичко. Почувствах се унизен. Ако е днес, най-много да му тегля една майна.
                      http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• Valentinski, човече, ако се възхищавам поне на нещо в България, това си ти ?

Коментар

• Много чудно пък дали онзи Болен Сидеров, дето се изказва съвсем спокойно в дъното на страницата не е всъщност умишлен пост на някой от другите президентски лагери, или пък просто човечецът е леко нестабилен...

Коментар

• Просто разказвам 2 истории:

В Германия имах колега - немец с произход от Трансилвания. До 11 годишна възраст живял в Румъния със семейството си (в селце до Сибиу - Херманщад). Разказваше за мизерията по времето на Чаушеску. Един от ясните му детски спомени бил как баща му се качвал на покрива на старата им къща и въртял антената докато хване ... българската телевизия.

Друг колега в Германия - китаец, ми казва, че знае много за България, за героичната история, за създаването на днешната българска държава. Аз го питам, от къде този интерес. А той ми казва, че когато бил ученик, завели целия им клас в киното да гледат ... "Хан Аспарух"! След това продължил да се интересува от страната ни. Забележете, беше чел "Диви разкази" на Хайтов, преведени били в Китай...

Коментар

• Та аз свободата да съм Българин, няма да я заменя с робство...

Моите предци са се събрали от днешна Турция, Гърция и Румъния, дядо ми(по бащина линия) е роден на 50 км от цариград, че в тая връзка с половината така наречени български турци, които съм говорил са пето поколение раждани в България, чекайте бе хора какви турци сте вие...

А на гурбетчиите искам да кажа, поколения българи и разни други националности, които дълбоко уважавам, са бягали и имигрирали в тая държава България, бягали са и пак са се връщали, ако не те то поне техните наследници...и така от 681 година до сега, и да бегате и да не бегате няма отърване, Българин значи да си свободен навсякъде където и да си, ако пък се пречупиш проблема си е твой, предците ти са изтърпели поне хиляда години да ги мачкат разни чуждоземци и пак са се наричали Българи......

Защо ли да не се гордея, да взема да се притеснявам, че в българия има задници ли, ми то май навсякъде си имат хората....каква е разликата....

Коментар

• Имам приятели в чужбина, много, повечето разбирасе са българи.
                                Разговорите почват така, аз го питам как е, той ми вика много съм добре....обяснява ми за спокойствието, за възможностите и завършва с това, колко много работел, нямал време за нищо и постоянно бил на кредит.....е добре бе, егати спокойствието....нали постоянно мааш, как така спокойно.....той ми отговаря това е нормално имам седем кредитни карти и винаги мога да погася едната с пари от другата.....
                                А как се забавляваш....прехвърляш кинти от кредит в кредит ли.....нема време, напих се веднъж и ме задържаха, повече не искам....

АААААА вземете си развитата цивилизация и ред и си я....това е робство бе, нито яденето ти ядене, нито пиенето ти пиене........Добре бе има ли хубави жени....следва мълчание....ето приятелю пращам ти снимки от родните конкурси за красота, чакай ще ти пратя и няколко случайни от улицата, не плачи му казвам аз те са тука, като събереш пари за билетче до тука ще те заведа на дискотека да гледаш от близо......

Коментар

Working...
                                X