IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще се освободи ли България от съветско - руската окупация?

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
    Налагането на руска окупация, наглото вмешателство във вътрешните ни работи не може да е цената на освобождението ни, още по-малко да има разсейки в този смисъл и в нашето съвремие... и не става въпрос за отделни изолирани случаи, а за цялостна линия и непрекъснато влияние... продължаващо и до днес...

По конкретните факти, боклуците, които ни оставят като въоръжение (и за които си плащаме скъпо и прескъпо) много бързо са заменени с модерни системи, процес, който започва още с идването на Фердинанд...

За Балканските войни и за ПСВ е ставало въпрос многократно и тези два исторически факта никак не подкрепят Вашата теза...
    Опитът за йезуитско прочитане на нещата не ви прави чест. Интересно ми е каква руска окупация може да има до 1908 година. И кое накара окупатора да избяга с окупационната си войска?
    Боклуците, които ни оставят руснаците някак си ни помагат десетина годинки по-късно. Вие да не очаквате 40 години да ползваме едно и също въоръжение.
    И за каква окупация можем да говорим след като руснаците имат сериозно участие в изграждане на българските институции след Освобождението, за оръжието и армията споменахме вече.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mario Teran Разгледай мнение
      Какви тролове те гонят, като военен малко ли си видял, че се прайш на улав?
      Що да се прай!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
        Соколов го баннаха още преди да открият тази тролейбусна линия. Не е тролейбусил тука.
        Какви тролове те гонят, като военен малко ли си видял, че се прайш на улав?

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
          Соколов го баннаха още преди да открият тази тролейбусна линия. Не е тролейбусил тука.
          Бегай към Жабокрек да пивтуниш, празнувайки партизанските изнасилвания.
          М.... . ш..... ..й.о!

Коментар

• Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение
            С възрАстта хората се променят, така е. Ако справедливостта е лява, то поемам вината, но темата за процента обедняващи и забогатяващи е по-далечно свързана с тукашните дискусии. Много мразя да ми замазват очите с някакви общи приказки за неолиберализъм и измислени ценности без съдържание. Което не пречи да свалям шапка на всеки selfmade man. Но това е тема, за която не мога да изпиша толкова много слова за 8 мин. като други колеги тука.
            Откакто те познавам, доста сериозни трансформации преживя към русофобия.
            Напротив, аз все още се имам за русофил в много отношения, никога не смесвам руската политика, особено тази по отношение на България с отношението ми към руското... а винаги съм и оставам преди всичко българофил, в този смисъл промяна не търпя...

Коментар

С възрАстта хората се променят, така е. Ако справедливостта е лява, то поемам вината, но темата за процента обедняващи и забогатяващи е по-далечно свързана с тукашните дискусии. Много мразя да ми замазват очите с някакви общи приказки за неолиберализъм и измислени ценности без съдържание. Което не пречи да свалям шапка на всеки selfmade man. Но това е тема, за която не мога да изпиша толкова много слова за 8 мин. като други колеги тука.
              ОбъркАл си се пич.
              Ето това е трансформация:

Съветската армия е страж на мира”-тази лъжа се насаждаше в главата на българина от буквара на първолака до вестника на пенсионера. Песни се пееха и стихосбирки се тиражираха в прослава на “легендарната Червена армия” Не знам друга нация да е възпявала така окупатора си и да му е издигала мегаломански паметници, по-високи от телевизионната кула. България го е правила.Гнусотата на голяма демагогия изискваше не само да се подчиниш, но и да обожаваш този, който ти носи робството. А там, където е стъпил ботушът на Альоша, друго, освен робство,хората не са узнавали. Предполагам, че в бъдещите буквари и енциклопедии определението за съветската армия ще бъде “Страж на робството до разпадане на империята”.

За мен утешително и радостно е, че ще доживея това време. Както е радостно разтурването на Варшавския договор. Слава Богу, никой няма да ме защитава от “враговете на социализма”.

Логично и закономерно беше това разтурване.Както логично е логично и закономерно това, че нито един съветски войник не участва във войната срещу Саддам. И как иначе – нали отсреща стрелят със съветски калашници. Не върви да се биеш срещу една армия , която е твоя рожба. За залива не заминаха и български кинтексаджиии, които години наред продаваха оръжие на иракския фюрер, след което се връщаха и купуваха от българския Кореком “Лада” и кожено палто за своята другарка.

Срам ме е, че нито един български войник не замина за Кувейт. Срам ме е за тези, които нападнаха Желю Желев, когато стана дума за българското военно присъствие в залива, пък макар и символично. Това са хората, които издигат паметници на своите агресори. За тях Альоша винаги е бил страж на собственото им дебелашко благополучие.

Войната в залива потвърди истината, че в края на двайсти век велика сила не е тази държава, която има голяма армия, а тази, която има голяма икономика и висока култура.. За да гарантираш нечия свобода, собствената ти държава трябва да се състои от свободни хора и да е що-годе цивилизована. Тези две качества липсват в съветската империя. Нейната армия беше страж на мира през четиредесет и пета година, когато трябваше да се изолира половин Европа от цивилизацията. Тя беше страж на мира и през 56-а в Унгария, през 69-а в Чехословакия, през 79-та-а в Афганистан, през 91–а в Литва…Не е ли време вече да го освободим вече от този наряд този верен страж…Да изуе най-после мужишките си ботуши и да си гледа работата.

Ако пък не можем да минем без страж на мира, нека тогава бъде този, който защити демокрацията. Американските момчета ни показаха как става това.

4 март 1991 г.

в. Демокрация

ВОЛЕН СИДЕРОВ

и сега.....

Коментар

• Първоначално изпратено от vik Разгледай мнение
                соколовввввввввввввввв пак путин лити сеобади
                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Олеле, уморих се. Русофобията така ви е заблудила, че не гората, ами и дърветата не виждате. Може би трябваше все още да сме част от османската империя, че да сте спокоен и да няма нивгаж "руска окупация". А с чие точно оръжие е въоръжена българската армия след Освобождението? Май на окупатора, къде има окупатори, които въоръжават окупираните? И като сме окупирани как точно участваме в Балканските войни и срещу окупатора през ПСВ. Олеле, ама ние през ПСВ сме били врагове с кой още?
                  Все едно споря с ученичка. Задаваш глупости. Събитията са реални, ако не ти допадат, проблема е твой.

Пробема е, че след като вече не сме част от османската, не станахме част от руската. Царят така и не миряса, докато не го свалиха. След това дойдоха другите. Още са тук.
                  М.... . ш..... ..й.о!

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
                    Откакто те познавам, все повече олевяваш и олевяваш, а казват, че с възръстта движението е на дясно... не беше такъв човек едно време...

Коментар

Олеле, уморих се. Русофобията така ви е заблудила, че не гората, ами и дърветата не виждате. Може би трябваше все още да сме част от османската империя, че да сте спокоен и да няма нивгаж "руска окупация". А с чие точно оръжие е въоръжена българската армия след Освобождението? Май на окупатора, къде има окупатори, които въоръжават окупираните? И като сме окупирани как точно участваме в Балканските войни и срещу окупатора през ПСВ. Олеле, ама ние през ПСВ сме били врагове с кой още?
                      Налагането на руска окупация, наглото вмешателство във вътрешните ни работи не може да е цената на освобождението ни, още по-малко да има разсейки в този смисъл и в нашето съвремие... и не става въпрос за отделни изолирани случаи, а за цялостна линия и непрекъснато влияние... продължаващо и до днес...

По конкретните факти, боклуците, които ни оставят като въоръжение (и за които си плащаме скъпо и прескъпо) много бързо са заменени с модерни системи, процес, който започва още с идването на Фердинанд...

За Балканските войни и за ПСВ е ставало въпрос многократно и тези два исторически факта никак не подкрепят Вашата теза...

Коментар

• соколовввввввввввввввв пак путин лити сеобади

Коментар

• Първоначално изпратено от stabwound Разгледай мнение
                          http://www.bulblog.com/%D0%BA%D0%BE%...A%D0%BB%D0%B3/

тази също...

руски окупации да искаш.. избирай си!

"Окупационният дълг към Русия е изплащан нередовно и окончателното му уреждане отнема почти половин век. На 3 август 1909 г. министърът на финансите Иван Салабашев изготвя „Изложение по окупационния дълг на България и бившата Източна Румелия към Русия”, от което става ясно как е протекло изплащането на дълга. То е запазено в архивата на Тайния кабинет на цар Фердинанд, съхранена в Централния държавен архив."

Коментар

Ахам, а къде забравихте негрите, дето по-рано се споменаваха от колежките тука? Ами 150 до 240 години окупации и въжделения и тях ги забравихте. А след грозната загуба на суверенитет след 1944 и престъпления, къде забравихте настоящото ни набутване между чуждите шамари, които не са сред нашите интереси.
                            Ето едно друго въпросче, нали така любезно предоставяте микрофона - какво ме занимавате със съветски и комунистически истории. Някъде да съм казал, че съм фен на комунистическите селски пръчки? Да не би, за вас да има само първосигнална реакция, ако някой си позволи да каже нещо против новия голям брат да го обявим за враг на народа. Опа, това май бяха приоми на други режими.
                            А защо задаваш тъпи въпроси?
                            Нов брат има за едни, за други стария важи... Така е сега.. надцакване между родовете , червените родове.
                            М.... . ш..... ..й.о!

Коментар

Ахам, а къде забравихте негрите, дето по-рано се споменаваха от колежките тука? Ами 150 до 240 години окупации и въжделения и тях ги забравихте. А след грозната загуба на суверенитет след 1944 и престъпления, къде забравихте настоящото ни набутване между чуждите шамари, които не са сред нашите интереси.
                              Ето едно друго въпросче, нали така любезно предоставяте микрофона - какво ме занимавате със съветски и комунистически истории. Някъде да съм казал, че съм фен на комунистическите селски пръчки? Да не би, за вас да има само първосигнална реакция, ако някой си позволи да каже нещо против новия голям брат да го обявим за враг на народа. Опа, това май бяха приоми на други режими.
                              Откакто те познавам, все повече олевяваш и олевяваш, а казват, че с възръстта движението е на дясно... не беше такъв човек едно време...

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                                За тази настъпила веднага след окупацията на страната от червената армия през 44-та, избиването на българският елит, назначаването на най-гнусните бандити в света за пазачи на концлагера неребе и непрекъсваща до ден днешен, поради грешката с НЕлустрирането и НЕосъждането на руските шпиони през 89-та.
                                Други въпроси?

Коментар

Working...
                                X