Няма да е икономическа криза ,нещо друго ще е
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кога ще дойде новата криза?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bpst Разгледай мнениеКога ще дойде новата криза? - Че тя старата не си е тръгнала още!!
Ще съберат две накуп...
Коментар
-
Ако петрола падне неочаквано много - под 20 долара за барел и долара ще пострада - няма да има нужда от толкова много долари за търговия с петрол.Тогава ще се случи и хиперинфлация и обезценка на долара. Естесвенно от нея петрола ще поскъпне рязко и много в долари обаче много обезценени.D.Y.F-091066
Коментар
-
Веднъж на 10-тина години има криза... значи трябва да я очакваме някъде към 2017-а... 2018-а година.
Но като се вземе предвид, т. нар. "шистова революция" в САЩ... кризата може да се отложи или да не се състои. Аз бях сигурен, че ще има криза и долара ще се срине до съвсем скоро, но данните от САЩ говорят друго. Явно ще тръгваме пак нагоре. Разбира се първи ще са САЩ... Китай традиционно си е нагоре... по някое време и Европа може да "отлепи" (евентуално)... и докато дойде ред на България... ще дойде новата криза...
Така или иначе България от 25 години си е в перманентна криза.
Шистовата революция създава реални работни места, от една страна в самите компании които добиват шистов газ/нефт, от друга страна в заводите които използват евтината енергия. Вече се говори за възраждане на индустриалното производство в САЩ... и други подобни неща. Евтината енергия е като храна за икономиката... колкото повече, толкова повече.
Все пак аз бих си имал едно наум за 2017-а година... всичко трябва да се следи внимателно, за да няма изненади. Не е приятно човек да купува акции на върха, точно преди следващата криза.
Коментар
-
Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнениеЩатският дълг няма как да изгърми, защото е в долари и САЩ винаги ще бъдат ликвидни в долари! Най-лошото което може да им се случи е инфлацията да се увеличи до неприемливи нива и долара да се девалвира спрямо чуждите валути.
С валутния борд България и сега е в еврозоната, но без да ползва някои нейни предимства. Едно от предимствата на еврозоната е, че ще се засилят европейските контролни механизми над България.
Коментар
-
Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнениеЩатският дълг няма как да изгърми, защото е в долари и САЩ винаги ще бъдат ликвидни в долари! Най-лошото което може да им се случи е инфлацията да се увеличи до неприемливи нива и долара да се девалвира спрямо чуждите валути.
С валутния борд България и сега е в еврозоната, но без да ползва някои нейни предимства. Едно от предимствата на еврозоната е, че ще се засилят европейските контролни механизми над България.
По-голямото предимство на ез са безконечните реки от евраци, еВи го надзора.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеСпоред мен някъде между 2020-2025 ще има гърмеж на щатския дълг.А преди това ще има изпълнения в ЕС и Еврозоната.Смятам че България не бива да влиза в Еврозоната.България трябва да си оправи контролните и надзорни институции и да затегне дисциплината.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bpst Разгледай мнение"Кога ще дойде новата криза?"
'ми тя старата не си е отишла още...
Коментар
-
Следващия балон?
Едно от "допинговите" решения е Безусловния базов доход.Отлага безредици с петилетка,не повече. --- "Следващия балон?
Колеги ,след спукването на балоните Дот.ком, на суровините и този на недвижимите имоти, кой балон се надува и можем да очакваме в следващите години.Предлагам в тази тема да коментираме това което очакваме да бъде следващия балон " bate Goiko bate Goiko е онлайн в момента
26.01.2009, 22:10 http://www.investor.bg/forum/showthr...?t=9623&page=2
Коментар
Коментар