If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
СССР няма самолетоносачи, защото няма кинти за самолетоносачи. Ако направи 10 колкото мисля че имат САЩ и дълга и ще удари над 100% от БВП и то ако ги правят на цената на американците, ама като гледам как за Сочи дадоха 50 милиарда за да правят общи тоалетни, не мога да си представя какви пари ще отидат за самолетоносачи и на какво ще приличат когато са готови.
От програмата за строеж на пълноценни самолетоносачи, първият от които е Кузя, а вторият, който беше готов почти на половина-Варяг, скочи на днешната РФ и взе да сравняваш дълговете им...браво, бе! Дет се вика-хвала на такЪви другаре, пак утрепа рибата.
Дори и без ядрените карти, само Европа срещу Русия, мисля е ясно...но отиваме в тема фантасмагории и простотии. А фактите са, че очевидно Русия изчаква, защото в крайна сметка в тях е и ножа, и хляба.
Никакво изчакване не виждам. Виждам бързане и истерия като тази в Крим, военни учения, Балтийски и Черноморски флот, показване на мускули - всичко това е признак на слабост. Путин трудно понася пораженията
За хляба и ножа е относително. Защо никой във форума не пише, че дори и Путин да отцепи Източна Украйна, газопровода за Европа пак трябва да мине през Западна Украйна. Погледнете на картата. А този газопровод е артерията на Путин...
СССР няма самолетоносачи, защото няма кинти за самолетоносачи. Ако направи 10 колкото мисля че имат САЩ и дълга и ще удари над 100% от БВП и то ако ги правят на цената на американците, ама като гледам как за Сочи дадоха 50 милиарда за да правят общи тоалетни, не мога да си представя какви пари ще отидат за самолетоносачи и на какво ще приличат когато са готови.
Мх, само дето Югославия не беше победена, а с известни загуби от въздушните удари...
Ти кво разбираш под победена? Когато си се разоръжил, пуснал си враждебни, чужди сили на територията си и си се задължил да предадеш на съд бившите си военни и политически лидери мисля е достатъчно да се каже, че си си свалил гащурите. Или викаш, докато не разрушат физически и последната плевяна на село и не избият и децата в селското училище не сме победени? Това може да е само по стандартите на североазиатците.
Именно...
Срещу тях е достатъчен аргумент...
Срещу Русия, НЕ Е ... С наличните самолети (около 50-на), няма да може да доближи границата дори ... Пък и не вярвам, някой да тръгне на открит конфликт с руснаците, заради няколко хиляди украинци...
И на Теб ти е ясно, но си чешеш езика (пръста)...
Е нали предишния път, кагато имаше пиндостански военни кораби в ЧМ беше при конфликта в грузия и какво стана... очаквам американския пинчер яценюк да си яде вратовръзката
Аз обичам България За съжаление за пореден път България е на страната на губещите... Еквивалент на сегашната криза е Карибската криза, но с обратен знак... Пиндостаран е агресора, империята на злото, а Русия няма избор или, или!
Русия ще спаси света!
Ето това е. Зов на верен привърженик на Путин. Путин е прав дори когато греши...
А последното което иска света е да бъде спасяван от Русия. Затова цивилизованите страни начело с ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ще окажат помощ на украинския народ в неговата борба за национално самоопределение, свобода и демокрация. УКРАИНЦИ, ДОБРЕ ДОШЛИ В ЕВРОПА
Ти прочети декларацията на Европарламента в подкрепа на Украйна, която съм постнал по-долу. И да видим дали няма да има открит конфликт
Дори и без ядрените карти, само Европа срещу Русия, мисля е ясно...но отиваме в тема фантасмагории и простотии. А фактите са, че очевидно Русия изчаква, защото в крайна сметка в тях е и ножа, и хляба.
Бойцы крымского и севастопольского «Беркута», а также ряд сотрудников спецподразделения из других регионов Украины, отказавшиеся признать ликвидацию, подняли бунт, перекрыв дороги пулеметами и гранатометами, сообщил народный депутат от «Батькивщины» Геннадий Москаль.
Также он уточнил, что эти позиции бойцы «Беркута» заняли ночью, «вместе с теми, кто занимал дом правительства Автономной Республики Крым и Верховной рады Крыма».
Москаль выразил мнение, что эта ситуация является угрожающей, и это может закончиться «в десять или сто раз большими жертвами, чем были жертвы во время противостояния в Киеве».
Стамби каква работа имаме ние в Афганистан?За чии интереси харчим пари?Колко ни струват тия простотии в Ирак и Афганистан.Не можеше ли с тези пари да направим магистрала Хемус и свестни пътища до Видин и Русе?Не се ли усещаш че тия наши войници там ще ни докарат огромен бежански поток към България.София заприлича на арабски град.Ще има да им гледаш навирените задници пред халите по тротоара и забрадките по центъра.А ако не дай си Боже направят атентат в метрото ще разбереш за какво става дума
Ти пак не по темата, но ще ти отговоря.
Добре е да дадеш данни за парите, че да ме убедиш че струваг колкото Хемус и пътища до Видин и Русе. Не виждам никаква връзка между нашите войници и бежанския поток. Освен че те воюват срещу талибаните и Хизбула, които действително имат навика за атентати. Но за мен това е правилно действие.
И това е последния път, когато отговарям встрани от темата.
Мда, те Милошевич, Садам и Кадафи точно така разсъждаваха...
Именно...
Срещу тях е достатъчен аргумент...
Срещу Русия, НЕ Е ... С наличните самолети (около 50-на), няма да може да доближи границата дори ... Пък и не вярвам, някой да тръгне на открит конфликт с руснаците, заради няколко хиляди украинци...
И на Теб ти е ясно, но си чешеш езика (пръста)...
Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
А знаеш ли защо СССР през по голямата част от своята история нямат самолетоносачи?
Всъщност имаха само един - "Адмирал Кузнецов", пуснаха го 80-те и съюза умря...
А иначе, понеже са "гениални" оръжейници и бият всички с технологи, нали... бяха почнали да монтират писти на ракетни крайцери (обаче за вертикално излитане, и даже бяха откраднали една английска технология за вертикално излитащи самолети от англичаните)...
Та построиха три четири такива ракетни крайцери с писти ("крила" за излитане), обаче сам може да се досетиш кво се случва по време на учение на пияни казаци с кораб, който едновременно изстрелва ракети и пуска самальоти...
Я разкажи за заседналия пиндостански кораб до бреговете на турция, какво е човешка грешка на дрогирани войничета, а или
А знаеш ли защо СССР през по голямата част от своята история нямат самолетоносачи?
Всъщност имаха само един - "Адмирал Кузнецов", пуснаха го 80-те и съюза умря...
А иначе, понеже са "гениални" оръжейници и бият всички с технологи, нали... бяха почнали да монтират писти на ракетни крайцери (обаче за вертикално излитане, и даже бяха откраднали една английска технология за вертикално излитащи самолети от англичаните)...
Та построиха три четири такива ракетни крайцери с писти ("крила" за излитане), обаче сам може да се досетиш кво се случва по време на учение на пияни казаци с кораб, който едновременно изстрелва ракети и пуска самальоти...
Пусто да е, ама пак се почна с глупостите на килограм. Та...
Първо, СССР няма никакъв опит в строенето и експлоатацията на подобен вид кораби и авиация, но през 60-те започва програма за изправяне на тази липса. Първите им кораби от този тип са авиносещи крайцери, които обаче носят вертикално излитащите Як-38. В тази връзка, не знам кой от кого е крал, но документацията на неговия наследник - Як-141 беше купена преди 20-на год. от Локхийд Мартин /США/, понактоящем се ползват разни решения в новия Ф-35. Няма лошо.
Що се касае до Кузнецов-хубаво е един/вторият, недостроен Варяг отиде в Китай и сега ще бъде първият им самочетоносач/, но е добре да се отбележи, че там няма излитане с катапулт, доколко това е революция, какви самолети са нужни и всъщност-изоставане има ли, когато е строен, е отделен въпрос... Иначе, понастоящем Кузя е изведен за ремонт и дълбока модернизация, а нататък го чака и чистак ново авиокрило на МиГ-29К.
Единствените съветски/руски ракетни крайцери, акцентирам на последната думичка са проекта 1144 Орлан, понастоящем единият-Петр Велики е флагман в един от флотовете им, има идея и другите два или три/явно зависи от финансирането/ да се върнат в строя до 5-6 г. Те, макар и да са най-мощните надводни кораби, никога не са носили никакви самолети на борда си.
Коментар