IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Украйна

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Даа много изгодна сделка - заплати от 25 долара по курс на черно от 5 лева за долар и хляб по 36 стотинки
    Поредната ти глупост ......... хляб имаше за всички и то в левчета.

Аиде още чакам да ме убедиш защо трябва да гледам с кравешки възторг и насълзени очи чичко Обама и САЩ..... и само не ми вкарваи празни приказки без покритие за някакви ценности дето и те не си вярват.
    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
      Що трябва да говоря за Русия бе пич , даи да говорим какво получаваме от САЩ, и то не само последните 30 години .....ако искаш и 200 години назад се върни.

Че толкова си лапнал по тях.......
      не става дума за САЩ а за живота сега за възможностите. Възможности човек да се развива, да пътува, да изкарва пари с уменията си. За ценностите на нормалната западна демокрация. Която между другото е въведена за пръв път точно в САЩ.

А как така става че щом попитам защо обичате Русия и все приказвате как САЩ не стават за нищо - ама аз не питам това - ето аз казвам какво ми харесва в либералната демокрация.

Вие обаче не казвате нищо. какво ви харесва в Русия хайде кажете нещо. Все нещо трябва да ви харесва, какво мълчите като партизани на разпит Хайде може и други хора да го оценят. Вече толкова пъти питам днес, една камара русохфили ми приказват срещу САЩ и никой не може да ми каже какво му харесва в политиката на Русия. Аз за САЩ си знам - кажете нещо хубаво за Руската политика. Не за рускини или руснаци, за политиката им.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
        Че какво му е лошото?
        Хлябът беше
        15 ст за типов, демек черен, ама истински, не боядисан.
        26ст за "Добруджа". Обикновен хляб за масова консумация
        36ст за "бял" хляб. За по-висшите.
        И става въпрос за килограм.

А парното беше почти без пари. В сравнение със сегашните цени де.
        Дори не си спомням да съм го броил за разход. Нещо като 10-15 лв на месец зимно време.
        Баща ми е бил домуоправител на блока, имаше локално парно на дизелово гориво. Още си пази тефтера дето е събирал парите за топлото .....максималната сметка за наи лютата зима е била 19 лева. А парното беше такова че преди да заспя като дете отварях прозореца да се разхлади.......

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
          Че какво му е лошото?
          Хлябът беше

Дори не си спомням да съм го броил за разход. Нещо като 10-15 лв на месец зимно време.
          Даа много изгодна сделка - заплати от 25 долара по курс на черно от 5 лева за долар и хляб по 36 стотинки

Коментар

Ми кажи го това бяло което получаваме от Русия последните 30 години. какви говориш за освобождение от преди 150 години и Соца - където най-вероятно никой не си го спомня вече - едните заради склероза, другите заради това че не са били родени или са били деца.
            Що трябва да говоря за Русия бе пич , даи да говорим какво получаваме от САЩ, и то не само последните 30 години .....ако искаш и 200 години назад се върни.

Че толкова си лапнал по тях.......

Коментар

Само където и самия Соц, сме го получили от Русия. Нищо особено - 20-30 години назад в развитието. Ама какво са 20-30 години, в сравнение с немалко субсидии, хляб по 40 ст и парно без пари.
              Че какво му е лошото?
              Хлябът беше

Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Ясно пак си влязъл в фаза / цикъл / и нема сваляне на черно белите очила.
                Повтаряш едно и също като латерна .......
                Ми кажи го това бяло което получаваме от Русия последните 30 години. какви говориш за освобождение от преди 150 години и Соца - където най-вероятно никой не си го спомня вече - едните заради склероза, другите заради това че не са били родени или са били деца.

Коментар

Само където и самия Соц, сме го получили от Русия. Нищо особено - 20-30 години назад в развитието. Ама какво са 20-30 години, в сравнение с немалко субсидии, хляб по 40 ст и парно без пари. За Украйна изненада - същата сделка само където с 25 години по-дълго. Та не изглежда да сме изключение.

на мен ли ми се струва само че тази сделка е бая в наша вреда. Сега предполагам че за БСП, Янукович и други подобни образование си е ок. Все пак иначе най-вероятно нямаше да съществуват. Та предполагам че за тях доброто отношение към Русия си е екзистенциален въпрос. Нищо че поне нашите се пишат европейски социалсти - какво им е европейските след като подкрепят Путин и са срещу политиката на ЕС е малко странно.

Но не и за избирателите им разбира се - те си знаят - Вечна дружба със СССР, пък той ще ни дава не малко субсидии, нищо че от 30 години никакви субсидии не дава, а ние ще го хвалим и ще се радваме на Соца, или на сегашното което изнася Путин - не знам какво точно е, въпреки че мирише лошо, а и никой русофил не може да го обясни и да покаже положителните му страни. Надявам се че е не защото няма никакви положителни страни, а защото русофилите ни са неграмотни и не разбират неведомите пътища на Матушка Рус и нейния велик Вожд.
                  Ясно пак си влязъл в фаза / цикъл / и нема сваляне на черно белите очила.
                  Повтаряш едно и също като латерна .......

Коментар

От ЕС за сега главно потупване по рамото и някоя евро субсидия.
                    Покраи Германия са ни върнали северна добруджа през втората световна , но сме загубили и две световни воини с тях......

От САЩ ......сещам се само за едни среден пръст , някои ако знае кво сме получили от тях да каже.
                    Ами малко бомбардировки през войната...
                    И разни идеали. За заблуда на идиотите.
                    А някои защитници получават долари. НПОта разни, институти по туй-онуй... фондации...

Коментар

• Само където и самия Соц, сме го получили от Русия. Нищо особено - 20-30 години назад в развитието. Ама какво са 20-30 години, в сравнение с немалко субсидии, хляб по 40 ст и парно без пари. За Украйна изненада - същата сделка само където с 25 години по-дълго. Та не изглежда да сме изключение.

на мен ли ми се струва само че тази сделка е бая в наша вреда. Сега предполагам че за БСП, Янукович и други подобни образование си е ок. Все пак иначе най-вероятно нямаше да съществуват. Та предполагам че за тях доброто отношение към Русия си е екзистенциален въпрос. Нищо че поне нашите се пишат европейски социалсти - какво им е европейските след като подкрепят Путин и са срещу политиката на ЕС е малко странно.

Но не и за избирателите им разбира се - те си знаят - Вечна дружба със СССР, пък той ще ни дава не малко субсидии, нищо че от 30 години никакви субсидии не дава, а ние ще го хвалим и ще се радваме на Соца, или на сегашното което изнася Путин - не знам какво точно е, въпреки че мирише лошо, а и никой русофил не може да го обясни и да покаже положителните му страни. Надявам се че е не защото няма никакви положителни страни, а защото русофилите ни са неграмотни и не разбират неведомите пътища на Матушка Рус и нейния велик Вожд.

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
                        В рамките на 20 век шампионите са:
                        1. Йосиф Висарионович (безспорен победител);
                        2. Адолф Шикългрубер (в оспорвана битка със заелия трето място);
                        3. Владимир Илич (почти успява за трето място);
                        4. Пол Пот (познай каква идеология изповядва);
                        5. (може би) Иди Амин, Менгусто Хайле Мариам или оня канибал от Централно Африканската република (все клонящи към същата идеология)...Бокаса (сега се сетих)
                        Сядай, сядай, НЕ СИ ГОТОВ....
                        ДВОЙКАР ...
                        ПАК изложи класа....
                        Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

Питам за политическите ценности, които Русия изнася. Ето САЩ изнасят либерални ценности. Ценност на индивида, на отделния човек, свобода на словото и на мисълта. Европа изнася толерантност, стабилни институции, социални ценностти. А ти може много да приказваш против толерасти и либерасти, ама се осланяш на същите тези либерални ценности и толерантност. То си е вградено в човешката природа да харесва тези неща и да живее по-лесно и приятно ако се съобразява с тях.

А Русия какви ценности изнася. Каква е голямата идея зад руската политика извън имперски амбиции. С какво имперските амбиции на Путин са привлекателни за нормален човек в друга държава. Хайде руснаците може да му се кефят, кара ги да се чувстват част от по-силна държава. Ама за какъв им е на украинците или на българите да му се водят по акъла. За да им извива ръцете с цената на газа ли. Или за да корумпира елита и така реално да им влошава качеството на живот.

Чета , чета и се чудя колко трябва да си наивен че да виждаш света в черно и бяло. Питин бил лощ , а Обама , Меркел и сие ......ангелчета.

Стига бе , не сме чак такива олигофрени.
                          Всеки от тези си гледа интереса , въпроса е ние исторически намазалил ли сме нещо като държава покраи някои от големите.........и ще намажем ли в бъдеще.

От Русия сме получили освобождението и немалко субсидиране на икономиката по време на соца чрез евтини сурвини и купуване на боклуците ни.

От ЕС за сега главно потупване по рамото и някоя евро субсидия.
                          Покраи Германия са ни върнали северна добруджа през втората световна , но сме загубили и две световни воини с тях......

От САЩ ......сещам се само за едни среден пръст , някои ако знае кво сме получили от тях да каже.

Коментар

• Какво прави всеки некадърен политик, който разчита на глупостта на избирателите.

Говори за проблемите. Назовава ги с истинските им имена. Приказва и приказва и приказва за проблемите. И нищо друго освен приказки. Не предлага решения, не предлага нищо позитивно, това е опасна сфера ако е наистина некадърен. Ако иска да заобиколи това и да се прави че предлага, предлага някакви фантасмагории. В момента в който предложи нещо реално и ще се види каква куха кратуна е и как в най-добри я случай няма да направи нищо, в най-лошия ще вреди силно.

А какво прави некадърна държава, с някакви доста фантасмагорични имперски амбиции, но с нищо реално добро с което да привлече други за своята всъщност силно егоистична и откровенно вредна за другите кауза. Да познаем - приказва срещу другите. Пропагандата на Путин е като на селска клюкарка, злослови срещу другите. Или като на некадърен политик - приказва за проблемите - на другите. Даже няма доблест да се съсредоточи върху собствените проблеми - ама като не може да ги реши за какво да си разваля имиджа на всемогъщ император.

Просто може да приказва срещу толерасти, либерасти, гейове, еврей, европеиди, соросоиди, хамериканци. И си мисли че някой му се връзва на глупостите - всъщност сигурно му се връзват - алкохолизирани мужици с АиКю под 80 и когато са трезви.

Коментар

• Гледам че тука се е развихрил американския защитник, психотерапевта-инвеститор. Няма лошо. Освен разводняване на темата разбира се.
                              Обаче защитникът на хамериканските "ценност пропуска няколко от основните ценности на хамериканската политика.

Първата:
                              Щом е добро за САЩ, то е добро. Няма значение в коя сфера. Дали е в защита на някой кървав диктатор, дали е в защита на ограбване на националните богатства на някоя страна, дали първо ще въоръжаваме талибаните, а после ще бомбардираме с "умни бомби" афганистански сватби и ще убиваме цивилни-добро е!

Втората ценност:
                              Може да е "кучи син", ама щом е наш, американски кучи син, значи е добър. Да не ги търся сега всичките диктатори, откровени убийци, на които САЩ са оказвали АКТИВНА подкрепа, забравяйки "демократическите" си ценности в името на интереса.

Следваща:
                              Фак Ю, дали е ЕЮ, дали е Русия, все едно. Щом не сте американци - ФАК Ю.
                              Пратеничката на Държавния департамент на САЩ го каза в прав текст.

А американските пропагандатори си въобразяват, че точно ТЕ ще бъдат овъзмездени за лизачеството си... НЯМА. И вие сте от страната на факаните.
                              Както и ние.

Коментар

Това е просто една икономическа криза - ще мине и ще замине. И въпреки нея пак е по-добре отколкото за държавите останали в руската империя Ето в Беларус хем си имат икономическа криза и то по лоша от тази в ЕС, хем си имат Лукашенко Да не говорим там за разните --стани.
                                Ако искаш може и за Северна Корея, камъчето в обувката на Хамериканците, държавата с най-многочислената армия в света, 10 годишна казарма, при война със запасняците числото минава 6 млн.... Лека на цялата компания, потапям се в Руските медии

Коментар

Working...
                                X