IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Украйна

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Не, не е заяждане. Това са факти. Нормалния образован, работлив българин в момента живее в пъти по-добре отколкото би живял по времето на соца. По-зле сега са некадърниците и мързеливците.

Което по лично моята ценностна система е нормалното състояние на нещата. Предполагам и по твоята.
    В София-мей би да...в останалата част от страната-категорично не. Но не е само това. Виж ни столицата-прахоляк, мръсотия, кучета, кучешки лайна и тн... кво да говорим. Верно е, че чиляк не живее само с хляб, трябват и др неща/не са банани, спокойно/.

Коментар

О да, при соца много качествени стоки имаше, тва дънки панака, достъпни колкото сега Ливайс, сега на човек Асикс с гортексова мембрана са по достъпни отколкото маратонки адидас шити в България без нищо в тях освен че не се късаха години но пък бяха една заплата. за разлика от нормалните маратонки които се скапваха за няколко месеца и пак струваха такъв процент от заплатата колкото маркови маратонки сега. телевизор колкото половин годишна заплата, москвич за 3 годишни заплати. Опашки за всичко, не само за банани, просто банани само по нова година. През другото време няма.

бе изобщо идеален живот. Ама нали парното било без пари - ми ние нямахме парно, както и 80% от населението, пък тока си беше скъп - когато го имаше, защото и него го спираха като дискотека - два часа има два часа няма или по леката форма 3 часа с ток един час без ток.

И? Аз да питам всичките си близки, па да зема да ти изброя всички положителни, според тях неща, така ли? 10 човека тука ти викаме да свалиш розАвите очила, ама ти не-Путин лош, соц-а лош, извънземни и те... Останалите сме лоши и червени, явно тва ти помага, громейки анонимни куманистите от форумо, се надяваш тайно Путин да го прочете и да си тръгне от Кремъл-мииии, сори, ама нема.

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
        Пич живял съм и с минимална заплата докато студенствах а и доста време след като завърших. Зная и 2 и 200 .......елементарно заяждане е това, говори по същество.
        Не, не е заяждане. Това са факти. Нормалния образован, работлив българин в момента живее в пъти по-добре отколкото би живял по времето на соца. По-зле сега са некадърниците и мързеливците.

Което по лично моята ценностна система е нормалното състояние на нещата. Предполагам и по твоята.

Коментар

• Първоначално изпратено от Flanker Разгледай мнение
          Поредната порция тъпотии... С 500 лв. човека си купува Х-броя от стока А, ама е добре да се види, първо-кво е качеството на стоката, второ-тая стока внос ли е, трето-какъв дял заема тя в общото му потребление. Щот ено време ората са се редяли за банани, но са имали висока заетост, социална защита, много ниска битова престъпност и т.н. Разбира се, дефицити и простотии е имало, но светът, както вече ти споделиха, другарю, и тогава, а и сега не е черно-бЕл...
          О да, при соца много качествени стоки имаше, тва дънки панака, достъпни колкото сега Ливайс, сега на човек Асикс с гортексова мембрана са по достъпни отколкото маратонки адидас шити в България без нищо в тях освен че не се късаха години но пък бяха една заплата. за разлика от нормалните маратонки които се скапваха за няколко месеца и пак струваха такъв процент от заплатата колкото маркови маратонки сега. телевизор колкото половин годишна заплата, москвич за 3 годишни заплати. Опашки за всичко, не само за банани, просто банани само по нова година. През другото време няма.

бе изобщо идеален живот. Ама нали парното било без пари - ми ние нямахме парно, както и 80% от населението, пък тока си беше скъп - когато го имаше, защото и него го спираха като дискотека - два часа има два часа няма или по леката форма 3 часа с ток един час без ток.

Коментар

между другото Марков, що не пробваш да живееш с 500 лева а 4500 да даваш на партията - нали така е било при соца. С 500 лева сега точно ще си докараш стандарта от соца
            Пич живял съм и с минимална заплата докато студенствах а и доста време след като завърших. Зная и 2 и 200 .......елементарно заяждане е това, говори по същество.
            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

между другото Марков, що не пробваш да живееш с 500 лева а 4500 да даваш на партията - нали така е било при соца. С 500 лева сега точно ще си докараш стандарта от соца

Поредната порция тъпотии... С 500 лв. човека си купува Х-броя от стока А, ама е добре да се види, първо-кво е качеството на стоката, второ-тая стока внос ли е, трето-какъв дял заема тя в общото му потребление. Щот ено време ората са се редяли за банани, но са имали висока заетост, социална защита, много ниска битова престъпност и т.н. Разбира се, дефицити и простотии е имало, но светът, както вече ти споделиха, другарю, и тогава, а и сега не е черно-бЕл...

Коментар

лекар и инженер. И както сигурно се усещаш никак не ги кефеше когато общи работници получават по 3-4 пъти повече от тях

пъти по-добре си от това което си щял да получваш при соца а си тръгнал да приказваш колко било готино.
                Това че аз съм добре не ме кефи като гледам че около мен мизеруват хора.....

В соца имаше работеща държава за разлика от сега , тогава магала като крадеше го смилаха от бои в полицията , при втори случаи в затвора. Сега имал права.
                Държавата се беше погрижила за тях и имаха работа.........и почти не правеха золуми. Правеха им образователни курсове за превенция на раждаемостта да не се разраства популцията им до безкраиност.
                Българина се множеше за разлика от сега ....и към 95 % от населението живееш сравнително щастливо , на прилично ниво. Всички имаха жилище, заплата с която да живеят нормално , 2 седмици почивка на морето , и десетгодишен москвич.

Може много да се говори какво е било по добре от сега ....това не означава че нямаше и лоши неща , но проблема на българина е че е човек на краиности......унищожихме всичко наред , включително и добре работещите структури и системи ...сега се чудим защо нищо не работи в държавата .
                Ми щото няма приемственост и последователност ....

Коментар

• между другото Марков, що не пробваш да живееш с 500 лева а 4500 да даваш на партията - нали така е било при соца. С 500 лева сега точно ще си докараш стандарта от соца

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                    Пак лъжеш, като истински американски защитник. (Трябва са внимавам с квалификациите)

Това беше когато моята заплата беше 360 лв, чисто 310, а доларът беше 1.50-2 лв на черно.
                    Така че заплатата беше около 120-150 долара. Ама това не е толкова важно. Истината че със заплатата можеше да си живееш, да си купиш кола и апартамент. Пробвай сега.
                    Ти нали си военен - какво се буташ да приказваш за заплати 80 те години много добре си ги спомням долара си вървеше на черно по 5 лева при официален курс от лев.

Коментар

Заплата от 200 до 600 , колкото по тежък труд толкова по платен.
                      Явно твоите са били чиновници с по 200 ....

Не защитавам соца бе , ама ти с твоето черно бяло мислене и това не можеш да схванеш. Добре реализиран специалист съм с месечен доход 5 хил. , но това не ми пречи да мога да осъзная че света не едноцветен и че в соца имаше и фхубави и лоши неща ...както и сега. На теб това ти е проблема ....всичко е или лошо или хубаво .......а то очевидно те е вярно
                      лекар и инженер. И както сигурно се усещаш никак не ги кефеше когато общи работници получават по 3-4 пъти повече от тях

Какво точно му е било хубавото на соца. сега с 5000 лева при соца си щял да взимаш 200. Сега си купуваш 5000 хляба при соца си щял да си купуваш 400. 10 пъти по-добре си от това което си щял да получваш при соца а си тръгнал да приказваш колко било готино.

Коментар

Даа много изгодна сделка - заплати от 25 долара по курс на черно от 5 лева за долар и хляб по 36 стотинки
                        Пак лъжеш, като истински американски защитник. (Трябва са внимавам с квалификациите)

Това беше когато моята заплата беше 360 лв, чисто 310, а доларът беше 1.50-2 лв на черно.
                        Така че заплатата беше около 120-150 долара. Ама това не е толкова важно. Истината че със заплатата можеше да си живееш, да си купиш кола и апартамент. Пробвай сега.
                        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

ми на родителите ми заплатите бяха по сто и нещо лева. На двама вишисти.

Твоите ако са получавали повече нищо чудно че защитаваш соца.
                          Заплата от 200 до 600 , колкото по тежък труд толкова по платен.
                          Явно твоите са били чиновници с по 200 ....

Не защитавам соца бе , ама ти с твоето черно бяло мислене и това не можеш да схванеш. Добре реализиран специалист съм с месечен доход 5 хил. , но това не ми пречи да мога да осъзная че света не едноцветен и че в соца имаше и хубави и лоши неща ...както и сега.
                          На теб това ти е проблема ....всичко в очите ти е или лошо или хубаво .......а то очевидно не е вярно.
                          Last edited by markov; 22.02.2014, 02:07.

Коментар

100 лева заплата ....аре бе .....я пак !!!
                            ми на родителите ми заплатите бяха по сто и нещо лева. На двама вишисти.

Твоите ако са получавали повече нищо чудно че защитаваш соца.

Коментар

100 лева заплата 5 лева за долар курс на черно - официално май само връзкари си го купуваха. Та 5 лева за долар 100 лева заплата 25 долара заплата. Че то като е плащала държавата такива заплати и без пари е можела да дава всичко - нали го е взела преди това от всички като ниски заплати.
                              100 лева заплата ....аре бе .....я пак !!!

Коментар

Поредната ти глупост ......... хляб имаше за всички и то в левчета.

Аиде още чакам да ме убедиш защо трябва да гледам с кравешки възторг и назълзени очи чичко Обама и САЩ.....
                                100 лева заплата 5 лева за долар курс на черно - официално май само връзкари си го купуваха. Та 5 лева за долар 100 лева заплата 20 долара заплата. Че то като е плащала държавата такива заплати и без пари е можела да дава всичко - нали го е взела преди това от всички като ниски заплати.

Коментар

Working...
                                X