Първоначално изпратено от ravnovesie
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Украйна
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеВие....явно влизам и аз , къде съм писал за СССР нещо в тоя смисъл.
Аз съм Русофил а не СССР-фил !
Прави разлика и не лепи фалшиви етикети
http://www.focus-news.net/opinion/20...ot-rusiya.html
: От чисто стратегически или както се казва геополитически – малко високопарно звучи тази дума, последиците ще бъдат в няколко посоки, на първо място това което се случи в Украйна показва, че амбицията на днешното ръководство в Москва да възстанови стратегическата зона на влияние на Русия до границите на или близко до границите на стратегическият контрол на бившият Съветски съюз, няма да се увенчае с успех. Определени постижения на геополитическата стратегия на Путин, свързани с арабският свят, свързани с някои други позиции на Русия в международната политика – създадоха илюзионната представа, че днешна Русия е в състояние бързо да навакса изоставането си през 90-те години и да постигне едно ново величие, на базата на този контрол с който разполагаше, вече отишлият в историята Съветски съюз. Събитията в Украйна показват, че възстановяването на империята е невъзможно и че на мястото на империята, най-после възникват национални държави, които ще се стабилизират, които ще се развиват и Украйна е една от тях. Независимо колко е труден процесът на национално изграждане в страни като Украйна, Молдова и пост-съветското пространство и в бившето Югославско пространство и така нататък. Националната общност и националната държава са ключовите общности на модерният свят а ние живеем в един свят, който комбинира наследството на модерна Европа с новите тенденции, които се появяват вече в една нова епоха, за които можем вече да говорим моделно, тоест империята е една изключително стара отживелица и възстановяването на руската и или съветската империя в каквато и да е форма е немислимо поради, което може би за руските политици е по-добре да погледнат истината в очите и е по-изгодно на Русия да води политика на сътрудничество и партньорство със своите бивши провинции, от колкото да се стреми да ги интегрира обратно в някаква форма на имперско подчинение. За България в частност, победата на гражданската общност в Украйна, в пряк смисъл означава разхлабване на примката около вратът, поради простата причина, че ако в Украйна бяха победили силите, които именно искат въвличане на Украйна обратно в рамките на някаква имперска конструкция, следващата цел щяха да бъдат балканите и България в части.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеДа бе да. Не виждам никаква разлика - все едни и същи Кагебейци управляват там - не знам как може да се направи разлика.
Стига правокира и предизвиква хората !Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеВие....явно влизам и аз , къде съм писал за СССР нещо в тоя смисъл.
Прави разлика и не лепи фалшиви етикети
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТо и вие повтаряте едни и същи простотии вече 70 години - колко е велик СССР, колко е силен и колко е богат - което всичко постоянно се доказва като измишльотина на социопатите в Кремъл
Прави разлика и не лепи фалшиви етикетиНе спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Въпросът не е за приобщаване, а по-скоро за разделяне.
Положението в Украйна е подобно на нашето. В смисъл, имат си столица (Киев) и украйнци (разбирай шопи) в западната част и парите на държавата се харчат там. На изток живеят главно руснаци, има икономика, но там почти няма украйнци. Там пари държавата почти не дава, както и при нас. Е Русия обаче е голяма държава и вече май почти и писна да тъпчат и приобщават руското население в източните украйнски региони. Освен това, Крим си е руски регион от край време, грешка беше да се дава на Украйна при разпадането на Съветския Съюз. Вече приближава времето за поправка на тази несправедливост, всяко нещо си има граници.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнениеЗначи,
Това, червеното е ПЪЛНА ГЛУПОСТ ...
Защо реши, че Путята иска някой да му пълзи ?
Без откровена "покана" Русия НЯМА да пресече границата...
Аз мисля, че Русия НЕ ИСКА да приобщава НИЩО и НИКОГО...
НО, ако някой (знаеш МНОГО ДОБРЕ КОЙ) си мисли, че ще си разиграва коня на руската граница и НЯМА да бръсне Русия за слива, МНОГО греши. За съжаление (дай Боже още да не е), идва момент, в който да се ГОВОРИ е ИЗЛИШНО (Безполезно. Справка - определението на Шойгу за проверката).
А и има хора, които разбират само от един език. Език, който налагат НА ЦЕЛИЯТ нецивилизован свят, вече 20 и повече години...
Мен лично, ме отвращава безгръбначната "позиция" на гейропейците...
УСА, са ясни. Гонят си заплануваното...
Но гейропа ЗАЩО се държи така ... ????????
Та това е в задния и двор !!!
Евродепутатът Андрей Ковачев: Украйна е бойното поле на разединението между Русия и Европейския съюз
http://www.focus-news.net/opinion/20...iya-sayuz.html
Ние имаме един много по-мащабен проблем, който за съжаление трябва да разрешаваме, надявам се, с мирни и цивилизовани средства – това е противопоставянето, което особено сегашната администрация на Владимир Путин продължава от манталитета на Студената война. Ако Европейският съюз се разширява, това е в ущърб на Русия и тя трябва да се противопостави по всякакъв начин на по-голяма сфера на европейския общ пазар, като идеята е за създаването на евразийски пазар или първоначално за Митнически съюз, доминиран от Русия. Това е директен саботаж срещу Източното партньорство на Европейския съюз. Знаете какво се случи в Армения, за натиска в Грузия, за огромния натиск върху Украйна, върху Молдова да бъдат саботирани договорите за асоцииране на тези страни с Европейския съюз. Това се случи. Това е факт и в Армения, и в Украйна, и в Грузия. В Украйна най-лошото, което може да се случи, разбира се, е разделение на тази страна. Затова и европейските лидери, и ние от Европейския парламент призоваваме за запазване на териториалната цялост на Украйна и за непозволяване на външни сили да се опитват да мотивират и да стимулират местните парламенти, примерно в Крим или в източната част на Украйна, в индустриалните зони, да търсят някакво друго териториално бъдеще извън пределите на сегашната Украйна.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнениеЗначи,
НО, ако някой (знаеш МНОГО ДОБРЕ КОЙ) си мисли, че ще си разиграва коня на руската граница и НЯМА да бръсне Русия за слива, МНОГО греши. За съжаление (дай Боже още да не е), идва момент, в който да се ГОВОРИ е ИЗЛИШНО (Безполезно. Справка - определението на Шойгу за проверката).
А и има хора, които разбират само от един език. Език, който налагат НА ЦЕЛИЯТ нецивилизован свят, вече 20 и повече години...
Та това е в задния и двор !!!Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНовия СССР на Цар Путин се разпадна още преди да бъде създадена. То да градиш държава не е като да се снимаш гол до кръста
Обяснявал си ни го вече напоително няколко пътиНе спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнениеЗнаеш ли каква е огромната грешка на Путя? Вместо да привлече Украинците, той иска да му лазят в краката като поданници пред императора. Просто огромно его, примесено с мегаломански мераци и болни амбиции. Таз стратегия никога няма да успее.
Дори и да влезе в Украйна с войски, което ще изключително негативно в средносрочен и дългосрочен план за Русия, заради егото си, ще мине време и той пак няма да я спечели таз държава, защото като народа те мрази няма как успешно да приобщиш насила таз държава към некви евразийски туморни образувания.
Според мен Путя трака с оръжие за да вдигне риска на запада - за да си зададат рисковия въпрос - значи сега Украйна иска пари, а утре може Руските войски да са в Киев, какъв смисъл има да даваме пари тогава. Ако това стане Украйна фалира, настават масови брожения по улиците и Путя разчита, че Украинците отново ще се поискат неговата благословия.
Та това е в задния и двор !!!Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Коментар
-
Нещо бъркаш, Русия ще си приберат само териториите които над 50 % от населението са Руснаци.... и ще оставят западните части дето има Украинци, Поляци, Немци , Унгарци и т.н. да си цоцат ЕС
Най-разумно и най-безболезненоНе спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеДобре бе колчо,постави се на мястото на руснаците,как би постъпил ?
Какво са направили руснаците ?
Провеждат военни маневри...Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеДобре бе колчо,постави се на мястото на руснаците,как би постъпил ?
Дори и да влезе в Украйна с войски, което ще изключително негативно в средносрочен и дългосрочен план за Русия, заради егото си, ще мине време и той пак няма да я спечели таз държава, защото като народа те мрази няма как успешно да приобщиш насила таз държава към некви евразийски туморни образувания.
Според мен Путя трака с оръжие за да вдигне риска на запада - за да си зададат рисковия въпрос - значи сега Украйна иска пари, а утре може Руските войски да са в Киев, какъв смисъл има да даваме пари тогава. Ако това стане Украйна фалира, настават масови брожения по улиците и Путя разчита, че Украинците отново ще се поискат неговата благословия.Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
Коментар