IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Украйна

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Факушкa

Не ме разбра, самата продажба и добива на газ не носят такива пари както строителството на съоръжения и тръби. Просто при самото строителство се завъртат едни големи пари, а после вече работата умира.
    Това е като строителството на хотелите ни по Черноморието, туризма не е доходен, но по време на строителството надницата на работниците достигаше 100 лева. Сега работят за по 20.Умират инвестициите в добивна индустрия, няма за къде да се добива и Русия наистина то закъсва икономически. Путин се опитва да се бори, но го кара на фантазия, еврото вместо да пада в резултат на събитията в Украйна - поскъпва и инвестираните пари не се обезценяват.Да си призная се надявах да отпушат икономиките, но едва ли е възможно с традиционните стари средства - трябва бой по основните валути и то с нещо ново.
    Изолиране от Европа, невръщане на инвестираните пари и ориентиране изцяло към износ за Китай са пътят към нова голяма война и края на Русия.
    D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от ludakrava Разгледай мнение
      занасяш ли ме наистина?
      точно така, нищи не пише за ЛНГ танкерите конкретно. това какво ти говори?
      ето от текста:
      In October 2002, Turkey placed new restrictions on oil tanker transit through the Bosporus that have slowed tanker transit, including a ban on nighttime transit for ships longer than 200 meters, effectively including all crude oil and large petroleum product tankers.

раззбра ли какво пише преди да се изходиш по въпроса? точно така, пише си че през 2002 има нови регулации и след това ти резюмират регулациите забрана за преминаване през нощта на кораби над 200м както и на всички танкери - или танкерите и корабите над 200м минават денем. това пише даже ще те светна че от известно време всички кораби преминават на конвоен принцип.

но щом казваш че турците не давали така да е. явно повече знаеш
      Не говорех общо за танкери, имах предвид ЛНГ танкерите. За конвоите няма защо да ми обясняваш, но ако искаш карай лаф да става

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
        Може би не съм наред с очите, но не видях никъде да се споменават ЛНГ танкерите. Отделно от това освен че никъде не се споменават ЛНГ си пише че от 2002г турция има нови регулации. И също би ли ме светнал мен бояджията кога е идвал ЛНГ в Бг или в Черно море. Турците на крюдоил танкер не разрешават да мине а ти говориш за ЛНГ.
        Прочети още веднъж това което си постнал, ако не разбираш има гугъл преводач
        занасяш ли ме наистина?
        точно така, нищи не пише за ЛНГ танкерите конкретно. това какво ти говори?
        ето от текста:
        In October 2002, Turkey placed new restrictions on oil tanker transit through the Bosporus that have slowed tanker transit, including a ban on nighttime transit for ships longer than 200 meters, effectively including all crude oil and large petroleum product tankers.

раззбра ли какво пише преди да се изходиш по въпроса? точно така, пише си че през 2002 има нови регулации и след това ти резюмират регулациите забрана за преминаване през нощта на кораби над 200м както и на всички танкери - или танкерите и корабите над 200м минават денем. това пише даже ще те светна че от известно време всички кораби преминават на конвоен принцип.

но щом казваш че турците не давали така да е. явно повече знаеш

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
          Но има интерес от наша страна и ако няма технически проблем, което аз твърдя, сега е момента безплатно да ни го построят
          Прочети повече и се аргументирай, пък и ние да се информираме какво да искаме обосновано от партньорите
          ами много трудно може да се финансира такъв проект от европа, камо ли безплатно. цялата брегова ивица е осеяна с корабни терминали - от турция/гърция, във франция има много големи терминали за доставка, в испания има, лас палмас има, даже в северно море около ротердам има големи терминали - пращали сме до там супертанкери, прехода само струва 10% от цената на товара но явно имат сметка. в европа инфраструктура за доставка на нефт/газ от арби/ангола/латинска америка има, не им трябва наш терминал за газ в черно море. просто никой освен нас няма полза от такъв. още повече че в европа и шистов газ ще се развива а това много ще ги облегчи. а, и тук да попитам риторично - кое мислиш накара боко да спре шистовия газ в бг - еколозите или чичо путин?
          партньорите с пари за този ни проблем едва ли ще помогнат (освен ако не е за някоя връзка с турция/гърция) но надеждата ми е политически да натиснат така че нашите политици да бъдат принудени да действат въпреки интересите на русия...
          за техническите проблеми ще се поинетерсувам, щом си чул нещо може да има някой скрит проблем. стана ми инетерсно.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
            Газ за 500 милиарда знаеш ли колко е много, толкова газ може за 5 години да се пласира.7-8.
            Aми за това питам де, чисто стратегически за за да поставят раша на колене е нищо, все пак те си ги печатат...

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
              Би ли обяснил защо Путин е дебил?
              Мани го тоя, анализа му не струва и грош! Литва , Латвия и Естония също са бивши съветски републики но членове на ЕС , дори някои от тях на ЕЗ!

Коментар

• Първоначално изпратено от ludakrava Разгледай мнение
                сегласен на 100%
                точно затова санкции не мисля че ще има. европа ще вдигне малко пушилка и до там. какво прави русия в бившите соц републики си е нейна работа, еу там не пипа - и при грузия мълчаха и при чечня и сега ще траят. защото им е удобно. и слава богу - ако меркел беше същия дебил като путин сега щеше да е започнала 3та световна.
                Би ли обяснил защо Путин е дебил?
                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
                  Е то в крайна сметка нали всички затова пишем тук бе Лорде
                  С теб е леко и приятно да се комуникира, въпреки различните ни позиции по разни глобални въпроси, дето въобще не ни засягат
                  Чудя се защо някои хора те обиждат така брутално и ти също тях, но Бате Пешо ти гони сериозен гарез!

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                    Е, и ти се изказа /изходи/. Нима турската държава не може да охранява една тараба?
                    Не може. То все пак е разходи - ползи. Къде ще и дойде ползата на Турция ако харчи стотици милиони за охрана на няколко стотин километра тръба.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                      Ми не става - получиха северен Ирак, сега получиха източна Сирия, ама си искат и източна Турция.
                      ААААААААААААААА, де се криел ключа от касата....
                      Ми затова и тръбата е с тапа...

Коментар

• Факушкa

Газ за 500 милиарда знаеш ли колко е много, толкова газ може за 5 години да се пласира.7-8.
                        D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                          Ми не става - получиха северен Ирак, сега получиха източна Сирия, ама си искат и източна Турция.
                          Че да вземем да им я дадем.
                          Надявам се тук поне ще сме единодушни като нация
                          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

Малко им е кофти на рубладжиите зареди това:

Ти с 'орица с телешки възторг в погледа, можеш ли комуникира?

Щот' аз не мога - въпреки, че им знам целият репертоар, който ще ми тръснат.

П.П. Пълна скука - ха, наздраве!

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31
                              Не са едни и същи. Стамболов е разлютен десен несъстоял се политически клакьор, който е недоволен, че не управляват крадците в дясно, а Равновесен обича да плямпа глупости на кило и се кефи на реакциите на крайните консерватори
                              Е то в крайна сметка нали всички затова пишем тук бе Лорде

Коментар

Аз мога
                                и докъде го докара, до севлиево???

Коментар

Working...
                                X