IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За да има Ден на Европа, трябва да има Ден на победата! Честит 9ти май!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Путин обеща никой повече да не се осмели да започне война

    "Русия ще направи всичко възможно, така че никой никога повече да не се осмели да започне война", каза президентът на Русия Владимир Путин на Червения площад в Москва пред военния парад в чест на 68-ата годишнина от победата във Великата отечествена война.

    В честването участват повече от 11 хиляди войници и офицери от въоръжените сили и силите за сигурност, както и студенти от военните училища на Русия, съобщава ИТАР-ТАСС.

    "Ние помним какво означава трагедията на войната и ще направим всичко за това никой и никога да не се осмели да я започне отново - да не заплаши нашите деца, нашия дом, нашата страна. Ще направим всичко за укрепването на сигурността в света", каза още.

    "Ние винаги ще помним, че именно Русия, Съветският съюз разруши човеконенавистните планове на фашистите", подчерта Путин.
    По думите му "победата от май 1945 е тревожната камбана, утвърдила живота без война. Това е свещен символ на вярност към Родината, който живее във всеки от нас".

    Президентът припомни, че предците им винаги са "умеели да побеждават", добавяйки, че "тези традиции са за пример на по-младите поколения, и те вече неведнъж са доказвали, защитавайки суверенитета и интересите на родината".

    "Ние трябва да отговорим на очакванията на нашите велики деди и бащи. Изисква се да победим всички трудности и препятствия, и да дадем на нашите деца една просперираща, свободна и силна Русия.
    Слава на народа-победител! Честит празник! Честит Ден на победата!", завърши Владимир Путин.

    Ръководещ парада е началникът на Сухопътните войски, генерал-полковник Владимир Чиркин, който докладва на министъра на отбраната генерал Сергей Шойгу.

    Парадът започна в 10:00 московско време с тържествено изнасяне на флага на Руската федерация и Знамето на Победата под звуците на песента "Свещена война" в изпълнение на военния оркестър на Почетния караул.

    Генерал-полковник Владимир Чиркин докладва на министъра на отбраната армейски генерал Сергей Шойгу готовността за парада.
    В автомобили ЗИЛ-115 двамата военни лидери направиха обход на военния строй на парада, след което Шойгу се появи на подиума и обяви готовността на войските от 139-ия парад да посрещнат върховния главнокомандващ президента на Руската федерация Владимир Путин.

    По-рано честта да открие парада имаше Караулът от Преображенския полк - един от най-старите и елитни полкове в Руската армия.

    По време на парада Русия показа от най-известните си до най-модерните си танкове и бойни самолети, както и уникални противовъздушни системи.

    Парадът по повод „Деня на победата" винаги е бил значимо събитие за Русия. В него винаги се показват най-добрите военни технологии, създадени от конструкторските бюра в Русия.

    По време на парада руският „летящ танк" Т90А зае своето подобаващо място. Танкът не само прави впечатляващи маневри в духа на съветския Т-80, но и е най-добре оборудван с тежка картечница за подкрепа на пехотата. Т-90 наскоро се сдоби с обновена експлозивно-реактивна броня и инфрачервена система за противоракетно заглушаване. Неговата маневреност, огнева мощ и лесна поддръжка го направиха най-продавания танк в света.

    Сред участващите на парадите винаги е присъствал и славният руски БТР или амфибиите 8х8. Тази машина е „кръстена" в много наземни операции. Тя не само може да пренася пехота, но и да изпълнява бойни операции, когато е необходимо. БТР-82A е последната производствена версия с модерни уреди за нощно виждане и навигационната система ГЛОНАСС, както и с подобрен двигател. Около 30 страни имат на въоръжение от клас БТР-80.
    Но има и някои технологии, които руското военно министерство не е склонно за момента да изнася, въпреки засиления чуждестранен интерес.

    Новото поколение зенитно-ракетен комплекс С-400 „Триумф" (НАТО - SA-21) е сред тях. Комплексът използва три различни ракети с различни възможности, които могат да унищожат цели във въздуха до 400 километра. Тази мултифункционална система без аналог представлява основен компонент от руската ракетна отбрана.

    Бук-М2 (SA-6) е най-съвременният комплекс от руската отбранителна система, която впечатлява с мобилността и лесното си разгръщане. Разгръщането отнема 5 минути и комплексът може да защитава срещу цели със среден обсег на действие - такива като ракети, хеликоптери, стратегически или тактически бойни самолети. Ракетната система може да действа и в присъствието на засилени електрически смущения и под интензивен вражески огън.

    Най-модерната противовъздушна технология е на ЗРПК „Панцир-С1", която използва поетапно-масив радар. Комплексът може да защитава граждански и военни обекти от всякакви въздушни атаки.

    Естествено по време на парада Русия не забравя да покаже и руските междуконтинентални балистични ракети Топол-М и тактически ракетни комплекси Искандер-М - познати на Запад с еквивалентите им в НАТО (SS-27 Sickle B and SS-26 Stone).
    Топол-М, която е в състояние сама да се маневрира, носи примамки и дори е защитена от ядрени експлозии на разстояние от 500 метра, се смята, че има имунитет срещу която и да е било отбранителна система.

    Парадът завърши с въздушно шоу на около 70 самолета над Кремъл.
    Хеликоптерите първо излязоха в небето над Москва - бойни и транспортни машини от клас „Ми-1". На Mи-8 и Mи-26 бяха поставени знамена, използвани от военните и хуманитарните мисии на всички континенти. Тя бяха последвани от ескадрон Ми-28 - модерни щурмови хеликоптери, които могат да изпълняват бойни задачи, докато летят с бърза скорост и на изключително ниска височина. В авиошоуто участва и хеликоптерът Камов Ка-52.

    Гигантски товарни самолети, включително най-големият в света стратегически товарен самолет Aн-124 „Руслан" прелетя над Червения площад. На шоуто се появи и базираният на съветския Илюшин Ил-76 А-50.

    По време на парада участваха също многофункционалните бойни самолети МиГ-29, бомбардировачите и прехващачи от клас МиГ и „Сухой" - като „Сухой" Су-34, бомбардирвачите Ту-160 с „летящите танкери" Ил-78, както и Су-27.
    Шест самолета Су-25 сложиха край на парада за „Деня на победата".

    http://news.ibox.bg/news/id_265298808
    Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
      Май, май, ама юни. Ако бяхме победили, Германия щеше да граничи с Япония, а Гърция и Югославия щяха да са в границите на България. А доколкото знам това не е така. Поправи ме ако греша.
      А не не ...
      сакън ... с теб няма смисъл да дискутирам, каквото и да е ...
      Бъди здрав ...
      Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
        Биков,
        днес си решил да се самонадскочиш по тъпотиЙ ...
        май ..
        Май, май, ама юни. Ако бяхме победили, Германия щеше да граничи с Япония, а Гърция и Югославия щяха да са в границите на България. А доколкото знам това не е така. Поправи ме ако греша.
        Баба ме научи на много неща.
        tnm

        Коментар


        • Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
          Всичко е относително. Какво е победата, ако няма загуба с която да я сравним. Черкезов, ти история чел ли си бре, ние не сме победили бре. Загубили сме ВСВ
          Биков,
          днес си решил да се самонадскочиш по тъпотиЙ ...
          май ..
          Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

          Коментар


          • !! http://www.youtube.com/watch?v=4nwvasj9JM0
            Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

            Коментар


            • Еееех, че не случихме на "гадни английски колонизатори", а на "братята руси". )

              Коментар


              • Всичко е относително. Какво е победата, ако няма загуба с която да я сравним. Черкезов, ти история чел ли си бре, ние не сме победили бре. Загубили сме ВСВ
                Баба ме научи на много неща.
                tnm

                Коментар


                • За да има Ден на Европа, трябва да има Ден на победата! Честит 9ти май!

                  Да се гордеем братя Българи че сме една кръв със Славяните, с Русите които спасиха Европа, спасиха цивилизацията и планетата!! Сега почти всички народи по-света живеят добре и се радват на най-ценното - свободата си!
                  Трябва да сме много горди, защото като погледнем историята, докато англичаните пиеха кръвта на милиони колонизирани от тях роби по света, докато американците избиваха милиони индианци за да им вземат земята, ние заедно с братята руси развивахме писменост, култура, духовност и просвещавахме народите по-света!

                  http://www.youtube.com/watch?v=fPo0oAY_fRs

                  http://www.youtube.com/watch?v=tKt8kHPK8K8
                  Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.
                Working...
                X