IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Синята зона в Бургас "под въпрос"

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Това,че се плаща,а няма осигурени места е проблем от доста време.
    Чакам с нетърпение развръзката,понеже и аз съм потърпевш.
    Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• По много въпроси се разминаваме със Столична община. Има елементарни принципи за добро управление. Например, когато предлагаш услуга, то трябва да предлагаш и добри условия за нея, заяви пред Нова телевизия националният омбудсман Константин Пенчев.

по думите му не може гражданите да плащат за стикери в синя зона, пък това да не им осигурява място в синя зона. Второ, цената трябва да отговаря на себестойността на услугата, каза омбудсманът. Добре, забранете движението в центъра изобщо, обаче трябва да осигурите паркирането на всички тези автомобили, трябва да осигурите как и доставчиците да стигат до магазините, допълни той.

http://fakti.bg/bulgaria/48471-ombud...-mnogo-vaprosi

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
        Аз до колкота знам ,вече се подготвя жалба в Съда по темата...Но ще се изчака ....

Герберите в Бургас са на ход....

....и ако Съда се произнесе,че е незаконна сегашната процедура....ще излезе,че Община Бургас е действала "директно срещу Закона"

А това е най-страшното според мен....да рекетираш собствените си жители.
        За съжаление, доста често, съда се произнася така, "както е угодно" за властта, била тя държавна или общинска! Един вид гарван гарвану... око и нож не вади! Не малка заслуга за това има и зависимостта, особено кадрова, на съдиите от политиците! Мое мнение, разбира се!
        За да успее, жалбата трябва да е много кадърно обоснована, а не да отбие номера, защото след това пътя на паяците ще е постлан с цветове от рози...

Коментар

• Първоначално изпратено от THE TRADER Разгледай мнение
          Ще се опитат да се движат по ръба на закона, за да запазят зоната, която между другото отдавна излезе по граници от "общоприетото" й място на действие, като обхвана и широкия център и всяка една точка, където се "опитват" да спрат повече коли! Жестокото е, че се злоупотребява и с паркингите на болници и поликлиники, а това е заиграване с по-сериозни неща, като съвест, човещина и т.н.
          Да не говорим, че по принцип тази дейност е противоконституционна, защото нарушава вещните права на гражданите, но това още веднъж показва, че нямаме гражданско общество, защото само така ще бъде преодоляно това явление! И съдебната практика по въпроса, разбира се!
          Аз до колкота знам ,вече се подготвя жалба в Съда по темата...Но ще се изчака ....

Герберите в Бургас са на ход....

....и ако Съда се произнесе,че е незаконна сегашната процедура....ще излезе,че Община Бургас е действала "директно срещу Закона"

А това е най-страшното според мен....да рекетираш собствените си жители.

Коментар

Абсолютно си прав.

Сега обаче ми е интересно какво ще реши ОС на Бургас....и КметЯ.

Те са на ход.

Очаквам скоро и в другите градове .
            Ще се опитат да се движат по ръба на закона, за да запазят зоната, която между другото отдавна излезе по граници от "общоприетото" й място на действие, като обхвана и широкия център и всяка една точка, където се "опитват" да спрат повече коли! Жестокото е, че се злоупотребява и с паркингите на болници и поликлиники, а това е заиграване с по-сериозни неща, като съвест, човещина и т.н.
            Да не говорим, че по принцип тази дейност е противоконституционна, защото нарушава вещните права на гражданите, но това още веднъж показва, че нямаме гражданско общество, защото само така ще бъде преодоляно това явление! И съдебната практика по въпроса, разбира се!

Коментар

• Първоначално изпратено от THE TRADER Разгледай мнение
              Ами то това нашите медии медии ли са?!?
              Много им се иска да се наричат "Четвъртата власт", но винаги пропускат един много важен момент, за да може това да е истина - разделението на властите!!!
              За сметка на това, почти без изключение, винаги са се срастнали основно с изпълнителната власт и са зи заврели езиците дълбоко в едни части, обикновено наречени задни!
              Това ги превръща в официози и нито създават проблеми, нито си имат проблеми с властимащите! Не очаквай да гракнат в хор по тази тема, както и по много други! Все пак тук и в много други случаи става въпрос за насочване в правилната посока на едни сериозни парични потоци без контрол!
              За мен това е форма на рекет, безогледно изнудване и геноцид към собствените си граждани! В тази си дейност те са особено нагли и последователно старателни! Ако се жалваш, жалбата ти се хвърля в една папка и никой няма задължение да ти отговори, камо ли да ти вземе възражението предвид!
              А широко прокламираната полза от сини, зелени и пембени зони никой не го интересува, а и нищо реално не се променя, както всеки може да види с очите си!
              Абсолютно си прав.

Сега обаче ми е интересно какво ще реши ОС на Бургас....и КметЯ.

Те са на ход.

Очаквам скоро и в другите градове .

Коментар

Интересното е ,че МНОГО МАЛКО МЕДИИ отразиха "тази препоръка"...Мълчат като ...п@тки.Сега очаквам решението на ОС Бургас ....и ако не ни задоволява....в Съда....

Ще видим кой кум,кой сват,кой на булката брат.
                Ами то това нашите медии медии ли са?!?
                Много им се иска да се наричат "Четвъртата власт", но винаги пропускат един много важен момент, за да може това да е истина - разделението на властите!!!
                За сметка на това, почти без изключение, винаги са се срастнали основно с изпълнителната власт и са зи заврели езиците дълбоко в едни части, обикновено наречени задни!
                Това ги превръща в официози и нито създават проблеми, нито си имат проблеми с властимащите! Не очаквай да гракнат в хор по тази тема, както и по много други! Все пак тук и в много други случаи става въпрос за насочване в правилната посока на едни сериозни парични потоци без контрол!
                За мен това е форма на рекет, безогледно изнудване и геноцид към собствените си граждани! В тази си дейност те са особено нагли и последователно старателни! Ако се жалваш, жалбата ти се хвърля в една папка и никой няма задължение да ти отговори, камо ли да ти вземе възражението предвид!
                А широко прокламираната полза от сини, зелени и пембени зони никой не го интересува, а и нищо реално не се променя, както всеки може да види с очите си!

Коментар

• Интересното е ,че МНОГО МАЛКО МЕДИИ отразиха "тази препоръка"...Мълчат като ...п@тки.Сега очаквам решението на ОС Бургас ....и ако не ни задоволява....в Съда....

Ще видим кой кум,кой сват,кой на булката брат.

Коментар

• Синята зона в Бургас "под въпрос"

Националният омбудсман Константин Пенчев препоръчва на Общинския съвет в Бургас да осигури запазени паркоместа за живеещите в района на Синята зона. Във връзка с жалби на бургазлии омбудсманът е изпратил писмо до Общинския съвет, в което твърди, че съветниците значително са превишили правомощията си.От една страна, наредбата изисква живеещите в центъра да платят преференциална цена, за да могат да оставят колите пред домовете си. От друга – срещу тази такса те нямат осигурени паркоместа и не могат да намерят свободно място нито денем, нито вечер. Обстановката се усложнява допълнително от платените служебни абонаменти, които още повече ограничават свободните места за паркиране. Омбудсманът твърди, че след като срещу такса няма гарантирана услуга, таксата се превръща в данък, а данъци може да въвежда само Народното събрание.Константин Пенчев препоръчва на съветниците да променят наредбата си така, че да осигурят на живеещите в района на Синята зона запазени места на паркиране, при условие, че са си платили таксите.

http://www.burgasinfo.com/news/view/5/36120/

Според мен ,при такова тълкувание спокойно действащото положение може да бъде атакувано в Съда.

Сега в Бургас ....утре и в София.
                  Working...
                  X