IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Има ли базова измама в световната финансова система?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• корпорацийте се създават по заповед в отговор на нараснала нужда за управление на света в нови направления, никоя корпорация не се създава ей така а комисите за надзор над конкуренцията и тем подобни органи са само и единствено за да следят така 4е дадена корпорация да не е заплаха за тайния кръг от илюминанти и да не е прекалено мощтна спрямо останалите....нищо не е хаоти4но вси4ко се контролира....дарвинизъм ? глупости в сегашно време по влиятелния оцелява или тпзи които не представлява интерес за никои а дарвин е дрънкал абсолютни глупости но все пак тои има място в историята като заблуден и съответно е искал и нас да заблуди но по заповед от горе
    молим?айде нема нужда

Коментар

• Ами щом самият обект (а в същото време и инструмент) на финансовата система - сухичкото - е фалшиво - то въпросът е чисто риторически.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Момчета /момичета / не намесвайте Дарвин ,защото оцеляват не винаги най-силните ,а най-приспособимите ,а и смея да твърдя ,че за Еволюцията отделната личност ,общност и т.н. няма значение важното е вида да оцелее по един или друг начин ..
        Това че всеки иска да оцелеле за сметка на другия ,не отхвърля първото ...

Първоначално изпратено от tigerdragon Разгледай мнение
        Добре, жегна ме на философската страна.
        Аз мисля, че ако тръгнем да прилагаме Дарвинизма спрямо човешката цивилизация - това е доста двусмислено начинание.
        Ти, като говориш, си представяш лъвовете и антилопите. Но има и други примери от животинското царство и те са стадните животни, та докато стигнем до мравките и устройството на мравуняка (там естественият закон е много различен).
        Според мен, обективното е следното:
        Човекът е социално животно. Той, като биологичен вид, не може да оцелява сам. Затова в "жизнената стратегия" на този биологичен вид влизат естествено и справедливостта и морала. Убийствата, вътре в племето, например вероятно са били забранени още от самото зараждане на човешкия вид. Логиката е " не може само правото на по-силния. Ще се избием така и племето ще изчезне." Т.е. в случая моралът и интересът съвпадат. Интересът не е само индивидуален, има и колективен интерес и стадните видове инстинктивно разбират това.
        Не винаги това, което е валидно за тигъра, е валидно и за човека. Тигърът има една жизнена стратегия, човекът като вид - друга....
        Стига толкова за Дарвин.
        Според мен, очевидно, неща като упадък на демокрацията, унищожение на едни хора от други, упадък в научно-техническия прогрес - са симптоми за упадък и връщане назад на Цивилизацията.

Коментар

• Първоначално изпратено от tigerdragon Разгледай мнение
          упадък и връщане назад на Цивилизацията.
          Всъщност не е връщане,а застой ...но свикналите на постоянен растеж това не им се нрави и го приемат като връщане

упадък в научно-техническия прогрес
          Ами да ... и тук същото.А защо се получава така ли ....да си го кажем като хората - доста голям процент от цивилизацията е скарана със модерните дрънкулки,т.е простички са си хората,а прогреса се оказва доста изнасилен във времето.Още поне век трябва да мине за да може абсолютно всеки да се справя с мобилен телефон,а какво ли остава за по=сложните джаджи.

Хората сами се надценяват,и естествено,се е намерила малка група да се направи на тарикати.Е,все пак хората си имат поне усещане кога ги ментат и идва все един ден когато понатупват тарикатите .но това не им пречи(на тарикатите) след време пак да се пробват и опитват.Колелото на живота ...кво да пра'иш

Успех
          Last edited by katilarium; 07.05.2012, 06:57.
          Страхът трудно се преодолява само със знания

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
            Съгласявате ли се или не, това е положението, а оправдание не е нужно - по-силният печели, винаги е било, и ще бъде. Да мразиш това, означава да мразиш себе си като форма на живот. Да му обявиш война, означава да обявиш война на себе си, а всеки който прави това се проваля и страда много.
            Добре, жегна ме на философската страна.
            Аз мисля, че ако тръгнем да прилагаме Дарвинизма спрямо човешката цивилизация - това е доста двусмислено начинание.
            Ти, като говориш, си представяш лъвовете и антилопите. Но има и други примери от животинското царство и те са стадните животни, та докато стигнем до мравките и устройството на мравуняка (там естественият закон е много различен).
            Според мен, обективното е следното:
            Човекът е социално животно. Той, като биологичен вид, не може да оцелява сам. Затова в "жизнената стратегия" на този биологичен вид влизат естествено и справедливостта и морала. Убийствата, вътре в племето, например вероятно са били забранени още от самото зараждане на човешкия вид. Логиката е " не може само правото на по-силния. Ще се избием така и племето ще изчезне." Т.е. в случая моралът и интересът съвпадат. Интересът не е само индивидуален, има и колективен интерес и стадните видове инстинктивно разбират това.
            Не винаги това, което е валидно за тигъра, е валидно и за човека. Тигърът има една жизнена стратегия, човекът като вид - друга....
            Стига толкова за Дарвин.
            Според мен, очевидно, неща като упадък на демокрацията, унищожение на едни хора от други, упадък в научно-техническия прогрес - са симптоми за упадък и връщане назад на Цивилизацията.
            Last edited by tigerdragon; 05.05.2012, 19:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от sel4o Разгледай мнение
              ....... а тяхното всевиждащо око изобразено и върху основната световна валута ще забележи дори и тази малка темичка, свита в това малко форумче, създадено в тази малка и бедна държавица, а темичката ще бъде отново изтрита от невидима ръка. А ние пишещите в нея може да си отнесем наказание за насаждане на антисемитизъм, макар че във форума често се пише срещу цигани, турци, араби и т.н., но те не предизвикват интереса на всевиждащото око. И накрая стане ли това, пак обяснявайте, че няма световен заговор, базова измама или каквато щете друга световна каламбура
              Според мен нито ще ни изтрият, нито дори ще се занимават да ни наказват индивидуално. Пишете си спокойно. Просто ще ни изморят от глад.

Коментар

Да, Фискалист - известна ми е позицията, която защитаваш, но според мен тя вече просто не ни върши работа.
                Да, докато се живееше горе-долу, всички мълчахме и приемахме, че "светът не е създаден да бъде справедлив", т.н. Сега сме заплашени от мизерия или унищожение и вече ни се иска да е малко по-справедлив.
                За жалост унищожението е адекватният и справедлив отговор на природата към ненужните популации. Макар да не става въпрос за унищожение в случая. Унищожение е за децата в Африка, които като се родят и умират от глад, защото за тях ресурси няма. Те са истинските страдащи на този свят, но за тях на никой не му пука, най-вече на комунистическите лейки, които често оглавяват тамошните правителства - с единствена цел в живота да имат златен ролекс (не че ролекса е лошо нещо ) При разглезените европейци като нас, които само мрънкат следва просто и обикновено обедняване.

либерализмът, който ти защитаваш, се превърна в оправдание на шепа хора да подтискат останалите, както и на 2-3 държави да разказват играта на всички други. Съответно не виждам никаква причина да се съгласяваме и да оправдаваме това поведение.
                Съгласявате ли се или не, това е положението, а оправдание не е нужно - по-силният печели, винаги е било, и ще бъде. Да мразиш това, означава да мразиш себе си като форма на живот. Да му обявиш война, означава да обявиш война на себе си, а всеки който прави това се проваля и страда много.
                България не е велика сила. България е със съсипана икономика.
                - за това отговорност имат и самите българи. Колко грешни решения сме взели като държава през последните 140 години? Трудно е да изброят, колко грешни съюзи, грешна дипломация, войни, избори...
                Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от sel4o Разгледай мнение
                  .......И така полека-лека тази тема ще стигне крайната си точка - а именно световният еврейско-масонски заговор за финансово надмощие и икономическо поробване на целия останал свят
                  Ами според мен точно това се случва в момента очевидно, но просто търся обективни икономически доказателства.
                  Но ми се вижда съвсем излишно да въвеждаме етнически момент в темата. Виждам го така: като почне съдебният процес срещу световната конспирация - ако се окажат еврей - ще съдим еврей, ако се окажат други - ще съдим други. Няма тук антисемитизъм, моля, моля. Нито всички евреи са в конспирацията, нито конспирацията е само от евреи.

Коментар

• Филма е интересн, но не дава истинска представа какво се случва..
                    Системата е пошла, това е ясно.
                    Знаете ли наистина как са създазени и се създават така наречените корпорации?
                    Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

Облагодетелствани са малцина банкстери и едри корпорации, които нито са тук, нито пък пишещите в тоя форум сме част от тях. ни виждам никаква причина да ги защитаваме.
                      .......И така полека-лека тази тема ще стигне крайната си точка - а именно световният еврейско-масонски заговор за финансово надмощие и икономическо поробване на целия останал свят, а тяхното всевиждащо око изобразено и върху основната световна валута ще забележи дори и тази малка темичка, свита в това малко форумче, създадено в тази малка и бедна държавица, а темичката ще бъде отново изтрита от невидима ръка. А ние пишещите в нея може да си отнесем наказание за насаждане на антисемитизъм, макар че във форума често се пише срещу цигани, турци, араби и т.н., но те не предизвикват интереса на всевиждащото око. И накрая стане ли това, пак обяснявайте, че няма световен заговор, базова измама или каквато щете друга световна каламбура

Коментар

• [QUOTE=НАИВHИК;1059254442]
                        Разбирам. И мога да стигна дори още по-далеч в тая посока: Дори да знаехме на теория перфектния социално-икономическо-политически модел, самият преход би бил огромен риск.
                        Но, тук темата не е дали да предприемем опасната авантюра със смяна на системата. Според твоя пример: по скоро в момента ние сме в ролята на автопрограмистите и се опитваме да ровим в компютърчето и да търсим грешката в кодовете. Това ми беше мисълта.
                        И, боя се, че световната икономика е по-зле от твоята кола, защото твоята кола продължава да си върви без проблем, за разлика от света. Така че и шансовете и решенията са различни в случая.
                        (Аз за малко ви оставям в момента. Гледайте, моля, филмът, за да направим разговора по конкретен.)

Коментар

• Да, Фискалист - известна ми е позицията, която защитаваш, но според мен тя вече просто не ни върши работа.
                          Да, докато се живееше горе-долу, всички мълчахме и приемахме, че "светът не е създаден да бъде справедлив", т.н. Сега сме заплашени от мизерия или унищожение и вече ни се иска да е малко по-справедлив. По принцип не съм съгласен със социалния дарвинизъм, но това е дълъг разговор, а тук аргументът ми е друг.
                          Твърдя, че българите, аз, ти, средната класа, дребният и средният бизнес са и ще бъдат засегнати от тая криза. Че либерализмът, който ти защитаваш, се превърна в оправдание на шепа хора да подтискат останалите, както и на 2-3 държави да разказват играта на всички други. Съответно не виждам никаква причина да се съгласяваме и да оправдаваме това поведение.
                          България не е велика сила. България е със съсипана икономика. Жертви на кризата не са "левите" - жертва на кризата ще бъде основно средната класа, дребният и средният бизнес (на тях се отразява спадът). Облагодетелствани са малцина банкстери и едри корпорации, които нито са тук, нито пък пишещите в тоя форум сме част от тях. ни виждам никаква причина да ги защитаваме.

Коментар

• Ще си позволя, с твоя пример за автомобила и с моя случка от вчера в сервиз да обясня ситуацията
                            Та казват ми от сервиза, където бях за малък ремонт, че автомобилът се нуждае от препрограмиране на някакъв модул. Препрограмирането струвало 30 кинта и шансът за успех бил 50/50. В случай на неуспех - нов за 1000 кинта. Това само защото е дало някаква моментна грешка преди време на компа. Аз не разреших да правят нищо И така със световната фин сис Всички знаят, че има нещо сбъркано, но пред дилемата да се прецака още повече, си правят козметични ремонти по нея

Коментар

• Според мен това са глупости, защото колкото и да им се иска на някои да вярват в скрития голям брат, истината е, че светът е хаотичен и никой не го командва изцяло.
                              А що се отнася до "измамата", наивно и тъпо е да се говори по този начин, тъй като светът не съществува, за да е "справедлив". Големите и силните страни и индивиди не са такива, за да помагат на децата в Африка. "Измамата", като начин по-силният да победи, е най-естественото и добро нещо в природата, което в продължение на милиарди години е довело и до мен и теб в крайна сметка.
                              Грешка в "системата"(до колкото може да се говори за такава) няма, и самата "криза" не е грешка, а просто механизъм, по който всеки си получава заслуженото. Тоест няма нищо "лошо" в нея. Причините за нещастието на някои индивиди са: една част в тях самите, една част в лош шанс, и една част в природата на човешката цивилизация.
                              Най-истинската причина за икономически растеж, и единственото, чрез което хората създават "добавена стойност" на този свят е технологията. За жалост тя идва на тласъци и вълни, за това и растежът е неравномерен. Иновациите, които се задават сега на хоризонта, според мен са много интересни, и до 5-10 години ще се насладим отново на бурен растеж, и бурни социални промени.
                              Custodite sortem vestram

Коментар

• Бааа, не знам защо такова мълчание настъпи...
                                Никой няма време да гледа клипа, който съм предложил?
                                Още веднъж, но по друг начин:
                                В тази тема се търси грешка в основите на световната икономика, която доведе до тая криза. Спука се някакъв прекалено голям балон и факт е, че срива и депресията досега не са спрени.
                                И, според мен, няма как да бъдат спрени, ако не се направи точна диагноза за причините, довели до болестта.
                                Аз давам такъв пример: Возим се на кола. Изведнъж, насред пътя, колата изпуква силно, излиза дим от двигателя и спира. Суетим се - гледаме в двигателя. Правим опит да запалим отново - колата пали, но работи без мощност, дрънка, свири и пуши.
                                Докарваме се до някакъв сервиз. Какво е логичното поведение в този момент? Следва монтьорът да прегледа колата, да намери причината, да смени повредената част. Например да каже: "Ето, открих причината. Изгорели са два от кабелите за високо напрежение. Те не подават искри и двигателят работи само на два цилиндъра. Ще сменя кабелите и колата ще работи нормално."
                                В нашият случаи обаче не се получава това. При нас монтьорът поглежда бегло двигателя, затваря капака и казва: "А, пропукало е, видяли сте дим - нищо, случва се. Твърдите, че след инцидента колата няма мощност? Аз мисля, че добре си работи. Просто запалете пак и продължавайте."
                                Е, питам: Това ли е правилното и логичното поведение?
                                Съжалявам, но аз не се доверявам на такъв монтьор. Как искаме нещата да се оправят, след като не е открита и посочена точната причина, след като не е сменена развалената част? Много съмнителна ми изглежда тая стратегия.

Който смята, че няма такава грешка в основите на съвременната система, че всичко е ок, че системата си е перфектна, че кризата е просто инцидент и ще отмине като лош сън - може и да не дава мнение тук.
                                За останалите:
                                - Вижте филма от 47 мин. - струва си, защото се разглежда базов въпрос за съвременната икономика, и е направен много забавно. Тезата му е абсолютно шокираща и би преобърнала виждането ни за световната икономика.
                                - Кажете какво мислите. Вярно ли е това, което се казва във филма? Не съм финансист. Искам да чуя мнението на специалистите.

Коментар

Working...
                                X