IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Човекът, нападнат от кучетата в Малинова долина е г-н Ботьо Тачков

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
    А съгласнали си да подпиеше клетвена декларация като свидетел за която да носиш отговорност по наказателния кодекс ? Щото аз съм съгласен да се попиша под такава за тази котешка смърт

аз визирам не одиране а разкъсване на детска пощадка завършило със смърт на котето... в случая можеше да се представят и доказателства малко остатъци от котешко трупче.... ама не винаги щото ги завличат... та ако трябва и клипове ще снимаме на телефоните
    Аз да не съм кучешки адвокат . Какви клетвени декларации , какви 5 лева . Аз просто обичам кучета и се грижа за тях . И мен да ме срещне глутница , и мен ще ме е страх . Едното не изключва другото .
    Last edited by rinaa; 03.04.2012, 00:43.

Коментар

• Всеки има своя истина . На мен ми е тъжно и разкъсания дядо и за умъртвените без вина улични кучета . Не може заради една бълха да гориш юргана .
      Last edited by rinaa; 03.04.2012, 00:30.

Коментар

• Първоначално изпратено от rinaa Разгледай мнение
        Зарко , освен кучетата , много други опасности дебнат - всичко по реда си ли казваш ? На първо място кучетата - изчезват и живота става толкова розов .

... попитай професора, когото "лепят" по парчета... ..., а пак повтарям, дано не се налага и други да го отнесат, защото трябваЛО да "подреждаме" опасностите в каталог...
        "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

Мен пък ме одра котка - жертва съм . Значи по тази логика - всички котки - на кожуси .
          А съгласнали си да подпиеше клетвена декларация като свидетел за която да носиш отговорност по наказателния кодекс ? Щото аз съм съгласен да се попиша под такава за тази котешка смърт

аз визирам не одиране а разкъсване на детска пощадка завършило със смърт на котето... в случая можеше да се представят и доказателства малко остатъци от котешко трупче.... ама не винаги щото ги завличат... та ако трябва и клипове ще снимаме на телефоните
          Last edited by marketleverage; 03.04.2012, 00:16.
          mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от Mouroutis Разгледай мнение
            Имам кардинално предложение и решение.
            Да се обучат кучетата за пазачи и да се изпратят да пазят външните граници на ЕС!
            Не искам да чувам повече за убийства на кучета в тази тема, защото ще сигнализирам прокуратурата че се насажда масова умраза тук, срещу защитени от закона животни и природо защитници. И тези които го правят, действително ще има последствия за тях.
            АлоУУУ, "гърчетоооо" - ще сигнализирам прокуратурата, че насаждаш масова Умраза, шовинизъм и ксенофобия... (защо се вреш във вътрешни НАШИ проблеми?)

Предлагам да подкарваш с една гега всички кучета към Гърция, да си ги гледаш там и да им се радваш, за което прокуратурата ще ти опрости горните прегрешения... можеш да си им организираш шоу в центъра на Атина, за да припечелваш по нещо от атракцията...
            "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

А какво ще кажеш за кучетата които убиват котки...

Аз съм природозащитник на котките... и смятам че тези който не давате да се евтанизират кучетата убиици на котки сте долни изверги защитаващи извършители на издевателства към други животни...

Всички глутници кучета убиици на котки по свиделтески показания трябва да бъдат евтанизирани без право на осиновяване или кастриране и пускане обратно
              Мен пък ме одра котка - жертва съм . Значи по тази логика - всички котки - на кожуси .

Коментар

Как да е страшно в провинцията в малките градчета няма бездомни кучета или почти няма там където съм ходил (за около седем километра минати почти в права линия само едно куче видях да се разхожда ама може да не е бездомно а избягало ... хората си гледат кучета в дворовете или на вилите който е в кооперация... никой не е глупав да храни чужди кучета... като няма кой да ги храни не се заселват в тази територия...
                Ами явно не си попаднал на подходящото място . Твоят случай е по - скоро изключение - пълно е .

Коментар

Да се обучат кучетата за пазачи и да се изпратят да пазят външните граници на ЕС!
                  Не искам да чувам повече за убийства на кучета в тази тема, защото ще сигнализирам прокуратурата че се насажда масова умраза тук, срещу защитени от закона животни и природо защитници. И тези които го правят, действително ще има последствия за тях.
                  А какво ще кажеш за кучетата които убиват котки...

Аз съм природозащитник на котките... и смятам че тези който не давате да се евтанизират кучетата убиици на котки сте долни изверги защитаващи извършители на издевателства към други животни...

Всички глутници кучета убиици на котки по свиделтески показания трябва да бъдат евтанизирани без право на осиновяване или кастриране и пускане обратно
                  Last edited by marketleverage; 03.04.2012, 00:04.
                  mWPCloud.com

Коментар

Хубаво предложение . Но прокуратурата в България е малко мързелива , та ... нека не ги притесняваме . Иначе и аз си го мислех - тука се мятаха пушки , отрова се хвърляше . Всичко си е запазено във форума , може да се поразследва при подаден сигнал .

Коментар

• Първоначално изпратено от zarco Разгледай мнение
                      Какво друго да правя - да ги дера ли ? - Ринче, ще си отговориш бързо-бързо на провокативният въпрос, без да ти е необходима никаква подсказка, но НЕ ТИ ПОЖЕЛАВАМ от едната страна да е твоето дете, а от другата - зъбещото се псе...
                      Зарко , освен кучетата , много други опасности дебнат - всичко по реда си ли казваш ? На първо място кучетата - изчезват и живота става толкова розов .

Коментар

• Имам кардинално предложение и решение.

Коментар

Ами то не е само София - при нас , в дълбоката провинция е страшно . Бедни общини , много бездомни кучета , все по - намаляваща възможност за овладяване на популацията . Зарко , аз съм от хората , които ежедневно отделят средства да храня уличните кучета и никак не се срамувам от това . Не мога да обхвана много , но го правя . Какво друго да правя - да ги дера ли ? А това , че общините не си вършат задълженията - когато вървеше предизборната кампания , обещаваха цветя и рози . Иначе и аз се страхувам , когато едрички екземпляри се насочат към мен , да не съм мазохист , че да искам да скитат и евентуално да нападат . Пресичане на размножението , но не чрез масова смърт .
                          Как да е страшно в провинцията в малките градчета няма бездомни кучета или почти няма там където съм ходил (за около седем километра минати почти в права линия само едно куче видях да се разхожда ама може да не е бездомно а избягало ... хората си гледат кучета в дворовете или на вилите който е в кооперация... никой не е глупав да храни чужди кучета... като няма кой да ги храни не се заселват в тази територия...
                          Last edited by marketleverage; 02.04.2012, 23:58.
                          mWPCloud.com

Коментар

Ами то не е само София - при нас , в дълбоката провинция е страшно . Бедни общини , много бездомни кучета , все по - намаляваща възможност за овладяване на популацията . Зарко , аз съм от хората , които ежедневно отделят средства да храня уличните кучета и никак не се срамувам от това . Не мога да обхвана много , но го правя . Какво друго да правя - да ги дера ли ? А това , че общините не си вършат задълженията - когато вървеше предизборната кампания , обещаваха цветя и рози . Иначе и аз се страхувам , когато едрички екземпляри се насочат към мен , да не съм мазохист , че да искам да скитат и евентуално да нападат . Пресичане на размножението , но не чрез масова смърт .
                            Какво друго да правя - да ги дера ли ? - Ринче, ще си отговориш бързо-бързо на провокативният въпрос, без да ти е необходима никаква подсказка, но НЕ ТИ ПОЖЕЛАВАМ от едната страна да е твоето дете, а от другата - зъбещото се псе...

Коментар

• Първоначално изпратено от Тялото Разгледай мнение
                              Като няма място какво правим с домашните? Те къде ще живеят?

А мислиш ли за ефекта на тези данъци, че ще стимулират хората да си изхвърлят кучетата от немотия? Няма ли да има ефект точно обратното? Глоба за зарязано, или лошо гледано куче и облекчение от данъци ако осиновиш бездомно?
                              Нали искаме да решим проблема, не да създаваме други.
                              @marketleverage - Никога не съм виждал кучета да разкъсват котка, но съм виждал деца да разкъсват, палят и изтезават. Това явно са децата на тия с отровите и пушките.
                              9 000 кучета съвсем не са много. Проблема според мен е решим за много кратко време. Мисля че в клетка от 25м2 могат да влязат по 15 до 20 кучета. Има прилично свободни халета които могат да се пригодят. Дава се срок за 6 месеца да съберат всички кучета, след този период нека ако е останало куче на улицата да го евтаназират, така ще стимулират и хората да ги предават. Ловците стават гледачи и бюджета им ще отива за храна и поддръжка. По груба сметка по 12-15 милиона на година ще им трябва за храна,лекарства и заплати първоначално и сметката ще намалява всяка година.Тия песове до 5 години ще са наполовина от старост, след още 5 няма да има останал нито един.
                              Всички домашни кучета с чип и отговорност за да не се озоват на улицата.
                              Това със сигурност ще струва доста милиони, но общината ги има тези пари и може да го осъществи.
                              Last edited by rinaa; 02.04.2012, 23:43.

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
                                Защо обръщате проблема надолу с главата?

Решението на проблема с дивите кучета в града си е съвсем хуманно. Ако сте забравили, ще ви напомня.

То е:
                                Кучетата се улавят, кастрират се, връщат се на същото място, откъдето са взети, и се пускат, като им слагат опознавателна каишка на врата.

За такава работа е наета фирмата и тя това трябва да прави ден след ден.
                                Така с времето изчезват дивите кучета. Хранят ли ги, не ли - те не се възпроизвеждат.
                                Е, поне така би трябвало, ама... на фирмата не й уйдисва да си върши работата, макар и да взима парите.

Въпросът е: защо общинските власти не следят работата да е свършена?

В поста ми отдолу дадох тема за размисъл на нашата съфорумка, защото (според мен) - всички - от градоначалник и подчинени - нагоре - именно така трябва да разсъждават. Темата е възможно да прерасне в ескалиращ конфликт...

Иначе съществува абсолютно точна аналогия на ситуацията с напъните на Китай за ограничаване на раждаемостта, където (помня) стимулите бяха за семейства с едно дете...

И какво се получава вече над 30 години? Разбира се - точно обратно на желаното.

А у нас вече отдавна са усетили "благините" на неизчерпаемата и безотчетна хранилка в тая сфера..., но "лапането" може да приключи със засядане на големият залък в дихателните пътища и някои да изцъклят очи... И това е за предпочитане пред възможността да видим разкъсано дете..., ако ще и от регистрирано и обезпаразитено куче... (не приемам възможността в градовете да съществуват зверове!)

Коментар

Working...
                                X