IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Човекът, нападнат от кучетата в Малинова долина е г-н Ботьо Тачков

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
    Доколкото знам, "там" прибират всички безстопанствени кучета и умъртвяват всички непотърсени. Не става дума, дали са агресивни или не.
    [
    И разбира се грешиш. Навсякъде е различно. В повечето щати (защото предполагам визираш филмчетата по анимал планет) кучетата минават стандартен тест с прихолог и ако са агресивни ги приспиват, ако не - отиват в приюти където си чакат осиновител.
    Истинската причина да няма толкова много бездомни (а все пак има, това че не ги рекламират не значи че няма) е факта че хората ги осиновяват и по-важното не ги изхвърлят на улицата.
    Понеже всеки с малко повече средства се чувства блабородник по наще земи и си купува питбул или мастиф, вместо да си осинови от приюта. Викам му на един кандидат кучкар защо не осиновиш - защото не искал помиарче.
    И всички да избият след 5 години пак ще има няколко хиляди. Това е България.

Коментар

• Първоначално изпратено от rinaa Разгледай мнение
      Това дете е нахапано от конкретно куче , другите какво са направили ? А , верно бе , и те хапят по принцип . Всичко дето хапе - под ножа . А , ма те и пчелите жилят , под ножа .

РинЧЕ, адИ да вземеш да се покриеш за малко в своята истерия - да се плюнчиш в защита на зверовете, които живеят редом с хора, нали е правилно това? И престани да защитаваш недогледани "закони", които знаем как се приемат и как парламента "отчита дейност" в последно време..., как се гласуват тъпотии "под строй" при подаден знак - именно от предложилите законите...

РинЧЕ, бе - адИ стига с тия тъпи обосновки...Що не си направиш труда да отидеш при тоя човечец, който ослепява и е бил максимално разръфан от глутницата? Срещни се и с работника, за да разбереш как ЧОВЕКЪТ е помогнал по единствено възможният начин и е измъкнал останките на ЧОВЕКА, който все още е показвал признаци на живот.... и е спасил себеподобен от озверяла глутница...

... и видяхме, и знаем как УЯЗВИМИТЕ ХОРА (с МАЛКИ ДЕЦА) в квартала НЕ СМЕЯТ да се показват пред камера, защото ОНИЯ, БЕЗ МАЛКИТЕ ДЕЦА, които ХРАНЯТ ГЛУТНИЦИТЕ - не се знае какво ще предприемат в действията си..., защото АГРЕСИВНО НАСТРОЕНИТЕ СЪЩЕСТВА (хора и кучета в случая) в природата - очевидно е - се привличат...
      "Погледната със страстно око, действителността се превръща в приказка!" П.Пикасо

Коментар

А недей да искаш подробности - тя си говори общи приказки , гледала е БТВ - там си говорят с конкретика , ама казват само това , което на тях им изнася .
        Дъщерята на най-добрата ми приятелка.
        Детото се е прибирало по обед от училище и е нападното от УЛИЧНО, НЕ ДОМАШНО куче. Мъж от близък магазин го е спасило. В момента има отвратителен белег на лявото бедро, а е красавица. (Инжекциите в корема бяха най-малкият проблем.)
        Случаят не е отразен медийно както повечето такива.

Коментар

Тези , които са из гората ги отстрелват тъпите ловци - така е по закон . В Европата има и приюти .
          Отстрелват се и вълци и мечки, ако се развъдят прекалено. Сега на някои места в Родопите селата са проплакали от мечки.
          Свободен във виелицата.
          http://www.youtube.com/watch?v=mzGk8cYJVjc

Коментар

• Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнение
            Стъпи малко на земята, положението е... Паре Нема Действайте
            Да бе , за 2 - ма в общината , колко пък е .... 2000 с всичко . При тая безработица колко мераклии има , ама няма желание .

Коментар

Това дете е нахапано от конкретно куче , другите какво са направили ? А , верно бе , и те хапят по принцип . Всичко дето хапе - под ножа . А , ма те и пчелите жилят , под ножа .
              Другите кучета са родителите на това, хапещото. Или бъдещи родители на хапещи кучета.

Повечето безстопанствени кучета са от поколения родили се безстопанствени и нямат благородния опит на съжителство с човека. Поради това те го възприемат като опасност (освен тези, които са хранени от съседите) и действат съобразно природата си на хищник.
              Да, те не са виновни, но проблемът си остава.
              Last edited by vmаnkov; 03.04.2012, 11:10.
              Свободен във виелицата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Тялото Разгледай мнение
                Колко са? Конкретно те питам? Имаш ли някаква бройка?
                Всеки случай за който се сещам е бил с домашно куче. Там собственика е 100% виновен.
                А недей да искаш подробности - тя си говори общи приказки , гледала е БТВ - там си говорят с конкретика , ама казват само това , което на тях им изнася .

Коментар

• Първоначално изпратено от Тялото Разгледай мнение
                  Значи стиганл си до извода, че аз трябва да се съобразявам с теб, а ти с мен - не, защото...?
                  Искаме едно нещо - без бездомни кучета. За мен начина е да се приберат и кастрират всичките наведнъж. Да ще трябват много пари, но ако искаш да решиш проблема това е начина.
                  А теб може да те е страх и от сянката ти, но това си е твой проблем. Никой не ти е длъжен да прави жертви за пълния ти комфорт при положение че ти не искаш по никакъв начин да се съобразяваш.
                  И стига с малоумните сравнения между добитък, мухи и лампи. Кучетата са кучета - най-добрия приятел на човека. За много хора дошаните са пълноправен член на семейството. Това че не го разбираш не значи че го няма, нито имаш право да се смяташ за по-морално извисен, или да причиняваш болка и страдание на хиляди хора, защото не разбираш и не ти пука.
                  Мен начина не ме интересува - аз искам да ги няма. Все едно дали кастрирани или не. Ако иска някой да ги събере всичките и да си ги гледа някъде. Тъй като намирам това за нереалистично, а избиването за реалистично решение аз съм за избиването. Аз нямам проблем с кучета, ако някое куче посегне просто му разбивам главата, от дете винаги е имало куче покрай мен и съм напълно наясно, че агресивно куче се оправя само по един начин - с бой, да знае кой е водача на глутницата, и че на всяко посягане ще яде лопатата.

Но съм напълно наясно че до това решение не могат да прибегнат 50% от хората, я от страх, или просто защото са слаби. Така че нормалното решение е обществото да се погрижи за тези 50% и то не като пуска лозунги за междувидовата любов, а като реши кардинално проблема.

това че някой си има психологически проблеми да търси близост с куче, но да бяга от отговорност за него като го държи на улицата си е лично негов проблем. Говоря за психологическия проблем. Уличното куче е проблем и за останалите, така че психологическите задръжки на някого не трябва да спират никой друг да си реши този проблем с кучетата както намери за добре - след като общината не прави нищо за да го реши цивилизовано

Коментар

Ами това показва колко не си наясно . Откъде черпите самочувствие при тези разсъждения ? Има закон в момента , а няма изпълнителен орган - ето това е зоополиция . На прост език като за теб - на децата в училище се забранява да бягат по коридорите , ама няма дежурен учител да следи за това .
                    Стъпи малко на земята, положението е... Паре Нема Действайте

Коментар

А това дете по принцип е ЧОВЕК! Трябва ли всяко дете да бъде нахапано от "по принцип" не хапещите кучета? Аз имам куче у дома, но към моето дете се е спускало "по принцип" не хапещо куче, а също и към мен...Пчела ме е хапала, но стресът съвсем не беше същия като при вида на пищящото ми момиченце...

Коментар

• Първоначално изпратено от vmаnkov Разгледай мнение
                        Доколкото знам, "там" прибират всички безстопанствени кучета и умъртвяват всички непотърсени. Не става дума, дали са агресивни или не.

Така се поддържа човешки ред в човешките селища. Нали не ръшкат из природата да събират кучетата? Там те не пречат на хората или пък фермерите им виждат сметката, ако нападат фермата.

"Там" в градовете безстопанствено куче се появява, ако го е изгонил стопанина му или то е избягало/загубило се. Тези кучета са обикновено с приятелско поведение към човека, а и броят им е много малък. Но ако се оставят на свобода, те ще произведат нови кучета.

Проблемът сега у нас е, че голямата популация свободни диви кучета се самовъзпроизвежда и то - в растяща прогресия. Това трябва да бъде спряно, иначе настъпва дивотия.
                        Тези , които са из гората ги отстрелват тъпите ловци - така е по закон . В Европата има и приюти .

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                          Toва го кажете на родителите на нахапани деца, но право в очите и от разстояние една ръка.
                          Колко са? Конкретно те питам? Имаш ли някаква бройка?
                          Всеки случай за който се сещам е бил с домашно куче. Там собственика е 100% виновен.

Коментар

В "онези страни " популацията е овладяна и те нямат нашите проблеми . Естествено , че агресивните ги евтаназират , но има стройна методология за доказване , че е агресивно . Докато тука - методът е - щом лае значи е агресивно , образно казано . Че да говори ли ? Иначе там и държавата и общините са си на мястото , има зоополиция , има ... има ....

Така се поддържа човешки ред в човешките селища. Нали не ръшкат из природата да събират кучетата? Там те не пречат на хората или пък фермерите им виждат сметката, ако нападат фермата.

"Там" в градовете безстопанствено куче се появява, ако го е изгонил стопанина му или то е избягало/загубило се. Тези кучета са обикновено с приятелско поведение към човека, а и броят им е много малък. Но ако се оставят на свобода, те ще произведат нови кучета.

Проблемът сега у нас е, че голямата популация свободни диви кучета се самовъзпроизвежда и то - в растяща прогресия. Това трябва да бъде спряно, иначе настъпва дивотия.
                            Свободен във виелицата.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                              От половин година няма, но ако трябва да съм честна- държим под око такива като Вас.
                              Истината е, че със сокротце не се получи.
                              С блага дума не успяхме да научим и една женица да си води кучето където трябва по нужда, та и там по друг начин се въдвори ред.
                              Много сте солидарни срещу определени хора . Иначе се плюете един друг зад вратите на панелката . Много сте силни ли ? Тогава защо си във форума - да предаваш опит ли ? Квартал без кучета - че вие сте за репортаж по БТВ - екстремисти при екстремисти .

Коментар

• Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнение
                                Каква зоополиция, какви пет лева

На голо куче, рунтава опашка
                                Ами това показва колко не си наясно . Откъде черпите самочувствие при тези разсъждения ? Има закон в момента , а няма изпълнителен орган - ето това е зоополиция . На прост език като за теб - на децата в училище се забранява да бягат по коридорите , ама няма дежурен учител да следи за това .

Коментар

Working...
                                X