IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Умберто Еко - България е една умираща и западаща държава...

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
    Абсолютно подкрепям!
    За мен е все едно дали квартирите които отдавам, ще се обитават от муджахидини, мангали, турци, косовари, иракски или сирийски бежанци. Дръпнатите също ме кефят. Неграта също. Само техните парички са еднакви
    В крайна сметка някои вечно недоволни разглезени млади българи, като нещат да създават дом и семейства, да се запълни територията от горепосочените. На мен нищо не ми пречи. Преди бях интернационалист, сега съм глобалист
    Отдаваш само в мечтите си !!!!!
    ПРОШЛЯК !!!!
    Ще черпя КРАДЛИВАТА МИЖАТУРКА малка биричка някога !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнение
      България е една умираща държава, защото е пълна с консумиращи балъци, които вярват на всичко, което им се подава, дори и на измислени интервюта.

Интервюто е художествена измислица и е част от някаква супердолна пропаганда, която навярно е в нечий интерес...
      Ти балък ли си,или си от 1-ят %?

Коментар

• Първоначално изпратено от XY Разгледай мнение
        Обществото и не само вашето се дели на три части: Такива, които са забили поглед в миналото; такива, които живеят изцяло в настоящето и такива, които гледат в бъдещето. Тези, които са се втренчили в миналото, се гордеят с постиженията на предците си, но са неспособни да им подражават, именно защото живеят с миналото и не осъзнават реално протичащите промени около тях. Те дърпат страната назад, искат да върнат това, което е било, но нещата се променят и това, което е вършило работа вчера, днес я спъва. Ако вашият княз Борис бе като тях, то надали щяхте да имате азбука и собствена писменост.

Тези, които живеят в настоящето, те се интересуват само от себе си, ден за ден, всеки ден. Едни заради бедност – душевна и материална, други заради алчност! Едните са обзети от страх, стрес и апатия, а другите от корист, завист и жажда за плътски удоволствия! Те смятат, че парите са основното средство, което ще реши проблемите им, ще им даде сигурност и стабилност. Те са жертва на промените и вярват, че с пари могат да си осигурят един остров на спокойствието, където спокойно и блажено да изживеят дните си, без да се налага самите те да се променят. Те живеят в безвремие, в едно безкрайно тягостно настояще, вкопчили се в днешният ден, страхуващи се от утрешния. От тях не можеш да очакваш нищо, те не могат да се борят, защото не знаят за какво.

Тези които живеят с мисълта за бъдещето, те са хората, които движат света. Те осмислят това, което е било и това което е в момента, и чертаят пътя на бъдещото развитие. Те са откривателите, мислителите и идеолозите на обществото. Те са строителите на новите обществени взаимоотношения, на хуманизма. Те са тези, които търсят смисъла на живота.

За съжаление, при вас тези, които гледат към бъдещето, са подложени на убийствен натиск да бъдат претопени в останалите две групи. На тях не им се дава поле за изява, нямат възможност да развият и реализират идеите си. Тези хора, обаче, не приемат и никога не са приемали с примирение наложените им ограничения, и не са се поддавали на натиска на апатичната маса. Те търсят място, където могат да осъществят мечтите си, без да се страхуват от неизвестното, без да се задоволяват с илюзорната моментна сигурност. България не е това място – там тези които мислят за бъдещето емигрират! А тези, които останат, биват смазани.
        Това е вярно, без значение кой го е писал!

Терминът за това, което описва авторът е Time Preference и определя дали лихвите са ниски или високи, дали се натрупва или консумира капитал и дали едно общество просперира или загива.
        "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• България е една умираща държава, защото е пълна с консумиращи балъци, които вярват на всичко, което им се подава, дори и на измислени интервюта.

Интервюто е художествена измислица и е част от някаква супердолна пропаганда, която навярно е в нечий интерес...

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
            Четох "интервюто" и не съм сигрен, че точно У.Е. го е дал. НЕ съм сигурен, но, споделям голяма част от казаното. Единствено, не споделям, че, който става, трябва да драсва нанякъде: Понеже и Природата вакуум не търпи, тя ще запълни това място. Все някой ще живее тук. И възможностите за ръст няма да бъдат заличени. Напротив, с изместването на лошия мат'риял, ще се отварят нови. Не ,че нещо но, съм се убедил, че камъкът си тежи на мястото и няма за онзи, дето духа, да напускам своето.
            ...ама всеки си знае, де.
            Абсолютно подкрепям!
            За мен е все едно дали квартирите които отдавам, ще се обитават от муджахидини, мангали, турци, косовари, иракски или сирийски бежанци. Дръпнатите също ме кефят. Неграта също. Само техните парички са еднакви
            В крайна сметка някои вечно недоволни разглезени млади българи, като нещат да създават дом и семейства, да се запълни територията от горепосочените. На мен нищо не ми пречи. Преди бях интернационалист, сега съм глобалист

Коментар

• Прекалено е тъпо, че да е написано от него! Етносите съществуват и се запазват със столетия. В края на 19 век сме били около 3 млн. и не сме изчезнали. А сега някой тръгнал да предрича апокалиптични картини!!
              http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%...80%D0%B8%D1%8F
              Поне линк към това интервю няма ли?
              http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• Четох "интервюто" и не съм сигрен, че точно У.Е. го е дал. НЕ съм сигурен, но, споделям голяма част от казаното. Единствено, не споделям, че, който става, трябва да драсва нанякъде: Понеже и Природата вакуум не търпи, тя ще запълни това място. Все някой ще живее тук. И възможностите за ръст няма да бъдат заличени. Напротив, с изместването на лошия мат'риял, ще се отварят нови. Не ,че нещо но, съм се убедил, че камъкът си тежи на мястото и няма за онзи, дето духа, да напускам своето.
                ...ама всеки си знае, де.

Коментар

• БРАВО ЗА НАПИСАНОТО без значение кой го е писал! Истината не винаги е приятна !
                  България не е умираща държава, ТЯ ОТДАВНА Е МЪРТВА! Повечето хора просто отказват да го приемат. А тези които са го разбрали и приели отдавна са емигрирали.
                  България е един ходещ труп! Колкото и да му викаш да се събуди няма да те чуе. Тялото му е живо но душата му е мъртва. Няма го този дух, амбиция, жажда за живот и прогрес................
                  Премиера ни е глупендер, но за едно нещо беше прав - МАТРЯЛА Е ЛОШО КАЧЕСТВО (той самия също).

Коментар

• ФакТ номер 1 : Едва ли У.Еко го е писал това. .
                    ФакТ номер 2: Дори и да го е казал, няма нищо общо с падането на рейтинги.
                    На Умберто Еко рейтинга отдавна му е ААА. (поне в моите очи)
                    ФакТ номер 3: Има доста истини в написаното.
                    Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
                    оЧудвам се ,че го казваш!!!
                    От таз по-голяма тъпотия не съм чел!!!Ако е негова,жалко!!!
                    Като им свалят още малко рейтингите и им приберат парите- вестници,тогава ще го питам!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                      Много готин материал!
                      Очудвам се чужденец да има толкова подробна и ясна предства за България. И да е толкова искрен и прям да я представи директно.
                      Един чудесен, обективен поглед от страни, толкова ценен при желание за сомоусъвършенстване!
                      оЧудвам се ,че го казваш!!!
                      От таз по-голяма тъпотия не съм чел!!!Ако е негова,жалко!!!
                      Като им свалят още малко рейтингите и им приберат парите- вестници,тогава ще го питам!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от simo.smo Разгледай мнение
                        За мен съждението, че няма повод за гордост в построените магистрали, метро-станции и т.н. не е горчива истина, а горчиво хвърляне на лайна върху нещо реално направено, от човек, който най-вероятно нищо не е направил в този живот и за това и го е срам да напише мнението си и да се подпише отдолу със собственото си име.

Горчивото е, че има кой да му се връзва и да прегръща с такъв ентусиазъм подобни пасквили.
                        Авторите на сайта използват един метод известен още от древните философи, поети и баснописци да хиперболизират, за да събудят общественото внимание към определени болни теми и въпроси.

Идеята им е само - Пробуждане.

Ако бяха написали - Кирчо от Каспичан, мисли че строенето на магистрали, пътища, транспорт и развиване на обществените услуги е задължение на всеки управляващ, който разполага с огромен бюджет и ролята му е да го разпредели правилно и в посока решаване на днешни проблеми, но с визия за бъдещето.... кой би го коментирал?!

Е, както става и в обществения живот, бързо се намират някои, които за да неглижират СЪЩНОСТТА на написаното, се хващат за опаковката на бъзика...
                        Last edited by съни(тя); 14.01.2012, 17:42.

Коментар

• Хумор, сатира и забава... Както и 'Камерън към Меркел: „Моля, не ми давайте за пример българите!“ (от същия сайт)

Коментар

• Първоначално изпратено от badboy333 Разгледай мнение
                            Всички Ние сме виновно за състоянието в което допуснахме да бъде доведена държавата ни, тъй като не използваме правата си които ни дава Конституцията не само да гласуваме а и да упражняваме контрол върху тези които избираме и ги оставяме да ни крадат, лъжат и манипулират.Не се оплаквайте от собственото безхаберие!
                            това е което и аз споделям..Масово се шири ,че някой ДРУГ ни е виновен. Като цяло сами сме си виновни , но не защото избираме този или онзи ,а защото не намираме куража да отстояваме правата си , като същевременно загърбваме и задълженията си....

Батя целия този блог е плод на художествена измислица...което не означава ,че казаното не е вярно , както и в голяма част от романите , разказите и повестите които четем...

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                              Наистина жалко ако интервюто е фалшиво или манипулирано. Но в него наистина се казват верни неща, които вместо гневно да псуваме и отричаме можем да ползваме за мотив към промяна.
                              Гледам че политиканите веднага се хванахте за гушите и всеки припознава в материала собствените си "герои". Отново се гледа сламката в чуждото око, отново изтървате голямата картинка. Без мен в борбата в кочина!
                              За мен съждението, че няма повод за гордост в построените магистрали, метро-станции и т.н. не е горчива истина, а горчиво хвърляне на лайна върху нещо реално направено, от човек, който най-вероятно нищо не е направил в този живот и за това и го е срам да напише мнението си и да се подпише отдолу със собственото си име.

Горчивото е, че има кой да му се връзва и да прегръща с такъв ентусиазъм подобни пасквили.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                                Хора, стига сте връзвали на тоя сайт бе! Авторът на темата е или тъп, или съзнателно пуска "интервюто" тук, без да посочи източника, за да манипулира, или му скучно и е решил да пусне това тук и да ви гледа сеира.

Ето го оригиналът. Както се очакваше, източникът е "небезивестният сайт".

Мисля, че е крайно време модераторът да заключи темата, а ако някой толкова иска, нека да отвори специална тема за коментиране на статиите в БЪЗИКИЛИЙКС. Не мога да отрека, че основният автор там има оригинално мислене и талант да пише политически памфлети.
                                +1

Коментар

Working...
                                X