IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да се продава ли българска държавна земя на Израел?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Лошото в България е, че всички слухове накрая не са партенки и сме постявяни пред свършен факт. Този слух(или необмислено изтървана информация) тръгна още преди година. ББ ходи (?) пъти до Израел. Какво договаря? Чу се и за израелска строителна фирма във Варна, чиито еврейски собственици избягаха преди време заради разследване?(шпионаж?, действия срещу български интереси?). Сега разбрах, че са се върнали. Как ги реабилитираха? Има и други истории от близко и по-далечно минало("БАЛКАН" например)... В "нашата" държава, като че ли много хора от управляващите играят за всеки друг но не и за България...

Коментар

• Голяма дискусия се вихри тук, но като гледам първоизточника се чудя дали в крайна сметка някой иска да продава земя или просто е поредната полит. тема.

Държавата директно на чужденци НЕ ТРЯБВА ДА ПРОДАВА ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ.
      На свободния пазар е друго...там няма как да се ограничи..еле пък с изобилето на всякакви асциди ..невъзможно е. Но директна продажба на големи парцели е чисто и просто национално предателство. Въпросът е, че май на някой много му се иска да се случи, че пак да захапе кокала.

Миро земеделския с тази оядена мутра няма как да вдъхне грам доверие ... много шум за нищо са неговите действия.

ПП дано да е партенка!

поздрави
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Не знам какъв е тоя министър, но това е най-висша степен на държавна измяна - всеки метър от тая земя е напоен с Българска кръв - кръвта на 60 поколения от дедите ни !!! Въобще не ме интересува какво ще кажете - за тоя изрод само едно наказание - СМЪРТ и то смърт жестока и садистична !!! Бих заповядал да го одерат жив, без окото да ми мигне, само да имах власт, за такъв обикновен разстрел е незаслужена милост !!!

Българската земя е свята - най-плодородната в Европа !!! Тя трябва да ни храни !!!

Иначе аз съм склонен да се даде на евреините, но под дългосрочна аренда - 20 години - с парите да бъдат издържани Българските пенсионери, докато преминем от сегашната финансово-пирамидална пенсионна система към свободна капиталова... а след това да си вземем земята. Друга част от тая земя да бъде дадена под аренда на мангалската измет, та като им спрем издръжката да не реват, че нямали препитание - някои ще работят и произвеждат, ако работят добре, ще им даваме и субсидии, които не желаят да работят, да измират, въобще не ми дреме за тях.
        На трета част да бъдат заселени Българи - да доведем наши сънародници от Западните покрайнини, Бесарапия, Волжка България, Македония. Поне половин милион млади хора с Български произход и Българско самосъзнание трябва да дойдат тук, да работят, да плащат данъци, да раждат деца - за да се спасим като народ и държава !!!

А за тоя министър - КУЧЕШКА СМЪРТ !!!!
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
          Като БВП имат малко по-малко от нас, но техния е реален, а нашия доста нагласен. .
          да ти кажа ли нещо,
          и тука и там и в уса
          всичко е стъкмистика
          и още нещо ,
          ако е верно ,че на лъжата
          краката са къси, то
          социолозите трябва да се
          тътрят по мъди

Коментар

Белград е доста по-добре уреден град от София, доста по-спокоен и уреден, обявен за столица на купоните в света. Като БВП имат малко по-малко от нас, но техния е реален, а нашия доста нагласен. И доста по балансирано разпределен. А за сравнение между заплати, пенсии и т.н. не може да се говори въобще. Там въпреки, че уж трябва да са по-бедни от нас, пенсиите например са двойни на нашите. Ядат истинска храна за разлика от нас, въпреки всички комисии и агенции в България и може би точно поради липсата им там. Циганите не са проблем като тук, а заедно със селския им туризъм - светлинни години пред нашия (при нас те хранят с продукти от магазина, там само с местни) приходите им от туризъм последните години са почти колкото българските, въпреки, че нямат море.
            О, така е, съгласен съм!
            Но териториално докъде?
            Не, че за нас има много гаранции де...

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
              И докъде го докараха?
              Белград е доста по-добре уреден град от София, доста по-спокоен и уреден, обявен за столица на купоните в света. Като БВП имат малко по-малко от нас, но техния е реален, а нашия доста нагласен. И доста по балансирано разпределен. А за сравнение между заплати, пенсии и т.н. не може да се говори въобще. Там въпреки, че уж трябва да са по-бедни от нас, пенсиите например са двойни на нашите. Ядат истинска храна за разлика от нас, въпреки всички комисии и агенции в България и може би точно поради липсата им там. Циганите не са проблем като тук, а заедно със селския им туризъм - светлинни години пред нашия (при нас те хранят с продукти от магазина, там само с местни) приходите им от туризъм последните години са почти колкото българските, въпреки, че нямат море.
              Last edited by Jay Gould; 15.12.2011, 18:58.
              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Delhi Разгледай мнение
                ей затова се възхищавам на сърбите, може всичко да са, но опре ли до национална чест, те са страшни националисти и са много задружни и единни в това, милеят си за страната...
                И докъде го докараха?

Коментар

• ей затова се възхищавам на сърбите, може всичко да са, но опре ли до национална чест, те са страшни националисти и са много задружни и единни в това, милеят си за страната...

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ubaka Разгледай мнение
                    нали знаеш изпита
                    за търговец в какво се състои, да купиш от арменец и да продадеш на евреин, като при това ти остане печалба

Дърт евреин на смъртно легло, бере душа ... Синовете му край него, реват.. Старецът:
                    - Иса?! Тука ли си?
                    - Да, тате... - рев...
                    - Моше и ти ли си тук?
                    - Да, татко! - реве и той...
                    - А, кой тогава, идиоти такива, продава в магазина?!

Дърт арменец и той вече взел-дал, последни думи към наследниците:
                    - .. И да пазите евреите, чувате ли!!!
                    Синовете му изумени:
                    - Че защо тате? Що пък точно евреите???
                    - Как бе деца, ако свършат евреите, ще почнат да гонят нас..

Между другото - Самите руснаци, в Русия може да са всякакви, но в чужбина са по-граждани и съвестни и от местните поне в България. Казвам това не за големите им корпорации - те са като политиците им, а за самите руснаци, които живеят или правят бизнес тук. Строители, някой търговци и т.н. В Канада например едни от най-добрите фермери са украинци и руснаци (от такъв произход)
                    Тия седмици се запознах бегло с една дама, от Москва мисля. Мамашата от около 10 години живее тук поне около 6-7 месеца в годината, семейството и също, съпруг, син, щерка май има и т.н. Имат апартамент, поне за един знам, но са купували земя основно.. И сеят и жънат, сеят и жънат, вече години.. и то много добре, това им е бизнеса. За разлика от нашите земеделци обаче те са купували земя в цяла България. Тук декари, там декари.. И някой, който явно не е запознат, я пита защо, защото тя и семейството и постоянно обикалят страната с кола заради земята и защо не са купували големи парцели на едно място само. А мамашата каза това което старите баби и дядовци знаеха:
                    - Купували сме на различни места и различна земя, защото ако някъде има суша, на друго място ще вали, ако някъде падне град, ще порази само част от земята, а не цялата и т.н. Сеят и много култури за разлика от много наши земеделци. Защо?! Ами пазарът. Ако на нещо му падне цената тази година, тя и семейството и ще спечелят пък от друго.. диверсифицират си производството. Едва говорят български - руснаците не са много по езиците, но пък много свестни хорица и ми казаха добри неща за тях, а за самите тях тук е като втора родина и си обичат България както повечето нормални руснаци.
                    Last edited by Jay Gould; 15.12.2011, 01:17.
                    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Обаче, ако някой се опита да продаде нещо на тях, най-много да го метнат ..
                      нали знаеш изпита
                      за търговец в какво
                      се състои,
                      да купиш от арменец и
                      да продадеш на евреин,
                      като при това ти остане
                      печалба

Коментар

за китайците е верно,
                        за евреите не знам дали си виждал, от гола пустиня кво са направили!!! така че ,наште ако са малко по-умни да ги въртят, китайци-евреи-китайци-евреи едните ще правят от земята пустиня, другите обратно,от пустинята земя, а тя земята ще си стои там, и бай ти ганя ще си върти броеницата и ще си събира наема ггггггггггггг
                        За съжаление не съм ходил у еврейско, но имам приятел от армията тук - еврейче, замина след промените, там изкара в кибуц (ТКЗС) около 2-3 години преди да си стъпи на краката и доста ми е разправял, а имам и доста други познати които ходиха там, а някой и се заселиха. И това в пустинята.. Обаче не говорих за това, а за това, че евреинът е човек търговец. Прати двама евреи на луната, ще продават камъни на туристите дори да няма туристи повече от веднъж на галактическа година и пак ще оцелеят. Обаче, ако някой се опита да продаде нещо на тях, най-много да го метнат ..

Коментар

за китайците е верно,
                          за евреите не знам дали
                          си виждал, от гола пустиня
                          кво са направили!!!
                          така че ,наште ако са малко по-умни
                          да ги въртят, китайци-евреи-китайци-
                          евреи
                          едните ще правят от земята пустиня,
                          другите обратно,от пустинята земя,
                          а тя земята ще си стои там,
                          и бай ти ганя ще си върти броеницата
                          и ще си събира наема
                          ггггггггггггг
                          Мамка му,човече,ти откри най-печелившата формула за нас

Коментар

Китайците не стават. Съсипват земята.
                            за китайците е верно,
                            за евреите не знам дали
                            си виждал, от гола пустиня
                            кво са направили!!!
                            така че ,наште ако са малко по-умни
                            да ги въртят, китайци-евреи-китайци-
                            евреи
                            едните ще правят от земята пустиня,
                            другите обратно,от пустинята земя,
                            а тя земята ще си стои там,
                            и бай ти ганя ще си върти броеницата
                            и ще си събира наема
                            ггггггггггггг

Коментар

тъпи кратуни, брей
                              що никой не рева за земите в делиормана, където всичко е изкупено от резаците с пари от ердоган, А? по-добре евреи и китайци отколкот резаци,
                              Китайците не стават. Съсипват земята. В Русия много реват от тях, по принцип около 5 години вадят рекордни добиви, но после като си заминат дори трева не никне, земята се е скапала като в пустинята Гоби, а наоколо около техните парцели добивите спадат катастрофално.. Какви химикали и ГМО ползват не знам, но те са като скакалци. Опоскват и изчезват... А за турчолята лошо няма, какво като са турчоля. Повечето са и местни, а някой орат и сеят стана 20 години. Братовчедка ми е доста голям собственик на земя там, а арендатора и е доста точен човек (покрай земята на баща ми се бях запознал с него) и от години се занимава и си плаща рентите без проблеми. Може да не е много като в Добруджа и насам към Варна, но не бави и не мота с парите.. Стига да не са араби, че от арабите дори в самата Турция са писнали и отчитат като голяма грешка, че са им продавали земя.
                              Last edited by Jay Gould; 15.12.2011, 00:17.

Коментар

• тъпи кратуни, брей
                                що никой не рева за
                                земите в делиормана,
                                където всичко е изкупено
                                от резаците с пари от ердоган, А?
                                по-добре евреи и китайци
                                отколкот резаци,

Коментар

Working...
                                X