IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Катуница се взриви !!! Какво предстои ???

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
    Аве, още ли влакове взривявате
    Що бре. Революцията победи ли ?
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

    Коментар


    • Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
      Задължителност на гласуването би имало някакъв смисъл, ако е обвързано с резултатите от гласуването - пос определен минимум да няма избор на кандидат.
      Сега и 10% да гласуват, се избира този с най-висок вот.

      А в предложението ви, ако са 100% гласувалите, но да речем 50% поради липса на кандидат, отговарящ на изскванията им или разбиранията, пуснат недействителни бюлетини - такива са всички останали от действителните(валидните за глас), то просто, се намалява % на изборния резултат на кандидатите.
      Спечелилият няма да е с 33%, а с 17, примерно.
      Не са недействителни, миче, а са празни.
      От тук натам мисли. Можеш ли или само се кефиш да издигаш нечии лозунги?

      Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
      Също толкова куца е идеята за обвързване с фиска, правото за гласуване.
      Къде остават студентите, безработните, вследствие на цикличните периоди в икономиката, болните...
      Не остават никъде - те са участници в нашето общество. Но не така е с мангустите.

      Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
      Нима този ->http://www.blitz.bg/news/article/119264 ще има изборно право, защото е възможно да е платил 2-3 хил.лв данъци на фона на разходите, които демонстрира , но не е плащал с години на някои свои работници и съответно вече безработния е по-малко значим от Банев?!
      Има право. Крадец, не крадец - но е възпитан в участие в българския живот.
      Но не така е с мангустите и турците у нас.

      Коментар


      • Аве, още ли влакове взривявате

        Коментар


        • "Ромският въпрос" в Чехия стигна до нападения с мачете - Северна Бохемия се превръща в арена на етнически сблъсъци

          През август трима роми нападнаха с мачете няколко "бели", както в Чехия наричат лицата от неромски произход. Други двайсетина ромски младежи пребиха с палки шестима бели мъже пред дискотека.

          Както се вижда, не само българите са "мръсни расисти", а цял свят е виновен за бедните нещастни цигани, които никой не разбира
          Last edited by Jay Gould; 02.10.2011, 18:27.
          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

          Коментар


          • Апропо - сетих за един случай, който сам наблюдавах преди около две години и който най-точно отразява хъхряшките "културни особености". Пътувайки от Овча мисъл към центърът (в пиков час и голямо задръстване) видях следната гледка: На 2-3 метра само встрани то бул. Н. Мушанов и върволицата от коли и автобуси, някакъв гъгнив примат най-спокойно бе клекнал и задоволяваше телесните си отделителни нужди !!! Това човешко поведение ли е? Та дори котката ми се срамува да с.ре когато някой я гледа !!! Ще кажете - бил на зор, простоват е и клекнал... да, ама само на 15-тина метра встрани, край отградата на бившият Електрокарен завод, растяха толкова високи бурени, че ако мръснокафявият бе отишъл зад тях и клекнал, дори кратуната му нямаше да се вижда, но къде ти !!!


            И тая ТВАР после отива пред урните и решава кой да ни управлява нас !!!
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

            Коментар


            • Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнение
              Импе, в случая с Маркели собственикът е ТИМ, а те едва ли имат много основания да се оплакват от държавата. Примерно Алея първа и даването на морската градина във Варна без конкурс почти за без пари. Циганите са проблем, защото държавата го допуска. А мафиотите там имат интерес хората да се нервят на циганите като цяло, вместо да нищят далаверите им.
              Хъхряците са проблем сам по себе си - не само в България, но и по целият свят !!! Те са изроди, нисши сщества, генетични престъпници. Просто в България "държавата" е управлявана от по-корумпирани и престъпни индивиди от другите страни.

              Мръснокафявите са контролируем проблем само там, където държавата не е заразена с толерастия и псевдохуманизъм.


              Кометов - единственото което донякъде оневинява чернокраките е именно сравнението, което си направил с уличните кучета. Средностатистическият хъхряк е напълно лишен от морал, отговорност, до голяма степен и от интелект. Не може да се разчита, че той ще спазва законите на държавата и правилата на обществото, както и моралните норми от съвест и гражданско чувство именно заради неговата морална непълноценност... затова трябва да бъде ПРИНУДЕН да ги спазва от СТРАХ. Просто няма друг начин !!!


              Съни - цитатът от Фермата е съдържателен, но малко страничен за темата. Във Фермата на животните иначе гениалният со своите прозрения за бъдещето Оруелов е пропуснал да създаде персонажи, отговарящи на хъхряците.
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

              Коментар


              • Last edited by comet; 23.04.2013, 18:35.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                  ...
                  И още нещо по темата - защото отклонихме - хъхряците носят директна вина за небивалият упадък и на селското стопанство, на това че сме принудени да ядем плодове и зеленчуци, произведени понякога дори в полупустинни държави, ние - дето живеем на най-плодородната земя в Европа !!! Причината е, че изтормозени от мангалите бандити, хората вече един корен домати и една кокошка не смеят да отгледат, дори това което засадят в градината си пред къщата е ограбвано от хъхрещите изроди, камо ли онова по нивите и лозята !!! Само от това пропуснатите ползи са неизчислими !!!
                  и пак сме във "фермата"
                  Хората от Държавата позволиха това да се случи.
                  И същите Хора не обръщаха никакво внимание на разните земеделски протести, как Прасетата - Мутри ги изнудват да продават за жълти стотински продукцията си
                  ...а същата продукция, ние другите животни си я купувахме от пазарите за няколко пъти повече стотинки

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                    От форумът Днес.бг - автор - неизвестен.

                    Чух как премиерът на една европейска държава сравни себе си с храбър кучкар, а народът, който го бе издигнал от калта, където му беше мястото, с кучета, които трябва да бъдат държани „здраво". ...
                    и малко от "Фермата" на Оруел
                    Цяла вечер от господарската къща се разнасяше бурен смях и гръмогласно пеене. И изведнъж врявата от смесена реч вдъхна на животните любопитство. Какво ли ставаше там сега, когато за пръв път животни и хора се срещаха като равни? Сякаш по предварителна уговорка всички вкупом взеха колкото се може по-тихо да се промъкват в градината.

                    Спряха пред портичката, страхувайки се да продължат, но Люсерна ги поведе напред. Приближиха на пръсти до къщата и по-високите надникнаха през прозореца на трапезарията. Вътре, на дъла маса, видяха пет-шест фермери и още толкова видни прасета, а самият Наполеон заемаше почетното място начело на масата. Прасетата, изглежда, се чувстваха съвсем удобно на столовете си. Всички бяха погълнати от игра на карти, но за малко я прекъснаха, очевидно за да вдигнат наздравица. Една голяма кана се предаваше от ръка на ръка и халбите отново бяха напълнени с бира. Никой не забеляза учудените лица на животните, които се взираха през прозореца.

                    Мистър Пилкингтън от Мечи лес стоеше прав с чаша в ръка. След миг, рече той, щял да помоли присъстващите да вдигнат тост. Но преди да го стори, се чувствал задължен да каже няколко думи.

                    За него, а, бил уверен, и за всички останали, било огромно задоволство да установи, че един дълъг период на недоверие и неразбирателство вече е отминал. Някога съседите човеци се отнасяли ако не враждебно (не че той или някой от присъстващите са споделяли тези настроения), то може би с известна доза опасения към уважаемите собственици на Фермата на животните. Възникнали разни печални произшествия, разпространявали се погрешни представи за състоянието на нещата. Струвало им се, че съществуването на стопанство, притежавано и ръководено от прасета, не е съвсем нормално и че това можело да има обезпокоителни последици в околността. Твърде много собственици лековерно били приели, че в такава ферма ще цари дух на разпуснатост и недисциплинираност. Страхували се да не би да се упражни вредно влияние върху собствените им животни и дори върху работниците им. Но сега всякакви подобни съмнения били разсеяни. Днес той и приятелите му посетили Фермата на животните, разгледали всичко с очите си и какво видели? Не само най-съвременни методи на работа, но и дисциплина, и ред, които трябвало да служат за пример на земевладелците от цялата страна. Смятал, че няма да сбърка, ако каже, че низшите животни от фермата работят повече и получават по-малко храна в сравнение с останалите животни в графството. Всъщност днес той и придружаващите го забелязали много подобрения, които възнамерявали незабавно да въведат в стопанствата си.

                    В заключение, рече той, искал да подчертае още веднъж приятелските чувства, които съществували и трябвало да съществуват между Фермата на животните и съседните имения. Прасетата и хората нямали и не бивало да имат различни интереси. Стремежите и трудностите им били общи. Нима проблемът за работната сила не бил еднакъв навсякъде? Тук стана ясно, че мистър Пилкингтън се готви да изненада компанията с някакво предварително подготвено остроумие, но беше толкова силно развеселен, че в момента не бе в състояние да го произнесе. След продължително давене и кашляне, от които двойната му гуша се зачерви, той едва успя да изрече:

                    - Ако вие трябва да се преборвате с нисшите животни, ние пък си имаме нисшите класи!

                    Тази проява на духовитост накара цялата маса да избухне в гръмогласен смях: а мистър Пилкингтън още веднъж поздрави прасетата за оскъдните дажби, за дългия работен ден и за липсата на всякакви глезотии във Фермата на животните.

                    Накрая той заяви, че сега искал да помоли сътрапезниците да станат и да проверят дали чашите им са пълни.

                    - Господа – завърши речта си мистър Пилкингтън, -господа, вдигам тост за процъфтяването на Фермата на животните!

                    Последваха възторжени викове и тропане с крака. Наполеон беше тъй поласкан, че стана от мястото си и заобиколи масата, за да чукне халбата си в халбата на мистър Пилкингтън; сетне я изля в гърлото си. А сетне, преди да седне, сподели, че също искал да каже няколко думи.

                    Както всичките му речи, и тази беше кратка и по същество. Заяви, че и той се радвал, задето периодът на неразбирателство е отминал. В продължение на доста време се носели слухове – разпространявани, както той има основание да мисли, от някой злобен враг, - че в неговите възгледи и тези на събратята му имало нещо подривно и дори революционно. Приписвали им, че се опитват да подтикнат към бунт животните от съседните ферми. Нищо не можело да бъде по-далеч от истината! Единственото им желание, и сега, и в миналото, било да живеят в мир и да поддържат нормални търговски отношения със съседите си. Тази ферма, която имал честта да управлява, добави той, била кооперативно начинание. Крепостните актове, с които той разполагал, били съвместна собственост на всички прасета.

                    Не вярвал, продължи той, още да се помнят някои от старите подозрения, но напоследък в живота на фермата били направени известни промени, които трябвало да послужат за по-нататъшно укрепване на доверието. Досега обитателите на фермата имали доста глупавия навик да се обръщат към себеподобните си с “другарю”. Налагало се да го забранят. Освен това съществувал един много странен обичай с неизвестно начало, при който всяка неделна сутрин марширували покрай някакъв череп на шопар, прикован към един стълб в градината. Това също щяло да бъде забранено, а и черепът вече бил заровен. Гостите му навярно били забелязали зеленото знаме, развяващо се на пилона. В такъв случай сигурно били видели, че копитото и рогът, изобразени някога върху него, са заличени. Отсега нататък знамето щяло да бъде чисто зелено.

                    Искал да отправи само една забележка, добави той, към чудесната доброжелателна реч на мистър Пилкингтън. През цялото време мистър Пилкингтън говорел за Фермата на животните. Разбира се, той не би могъл да знае – защото Наполеон сега за пръв път го обявявал, - че името Фермата на животните е забранено. Отсега нататък фермата щяла да се нарича Старото имение, което, така смятал той, било правилното и истинското й име.

                    - Господа – рече в заключение Наполеон, - ще вдигна същата наздравица като предишната, само формата ще е различна. Напълнете чашите си догоре. Господа, пия за процъфтяването на Старото имение!

                    Отново последваха одобрителни възгласи и халбите бяха изпразнени до дъно. Но докато животните отвън се взираха през прозореца, стори им се, че става нещо необикновено. Какво се беше променило в лицата на прасетата? Мътният старчески поглед на Люсерна бързо се местеше от лице на лице. Някои имаха по пет гуши, други - по четири, трети – по три. Но какво тогава се размазваше и променяше във физиономиите им? След като приветствията секнаха, сътрапезниците пак взеха картите и продължиха прекъснатата игра, а животните безмълвно се отдалечиха.

                    Но не бяха изминали и двайсетина метра, когато изведнъж спряха. Откъм господарската къща се надигна страшна врява. Те се втурнаха обратно и пак се залепиха за прозореца. Да, вътре бе избухнала бурна свада. Чуваха се викове, удряне по масата, разменяха се остри подозрителни погледи, звучаха яростни опровержения. Изглежда, причината за цялата разправия бе в това, че Наполеон и мистър Пилкингтън бяха играли асо пика едновременно.

                    Дванайсет гласа крещяха гневно и всички си приличаха. Сега стана ясно какво се е случило с муцуните на прасетата. Животните отвън се взираха от прасе към човек, от човек към прасе и отново от прасе към човек; но вече беше невъзможно да се каже кой какъв е.
                    И да не пренебрегваме веруюто на Прасетата:
                    "Всички животни са равни, но някои са по-равни"

                    Коментар


                    • Импе, в случая с Маркели собственикът е ТИМ, а те едва ли имат много основания да се оплакват от държавата. Примерно Алея първа и даването на морската градина във Варна без конкурс почти за без пари. Циганите са проблем, защото държавата го допуска. А мафиотите там имат интерес хората да се нервят на циганите като цяло, вместо да нищят далаверите им.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от dikobraz Разгледай мнение
                        И да - ТЕ съсипват икономиката. Например фабриката в Бяла Слатина - Българи ли я нападнаха разграбиха посред бял ден?
                        и не само нея ...

                        Маркели - Казанлък също...

                        http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/...bstvenikut_ia/

                        и

                        http://stzagora.net/2011/02/28/%D1%8...%D0%B5-%D0%B6/
                        Обърни внимание каква наглост:

                        Очакваме собственикът да вземе мерки за опазване на имуществото си

                        Демек собственикът, който храни с данъците си свинската паплач, трябвало САМ да си пази имотът... е тогава защо ви плаща заплатите, свине? Втората статия пък - в която се казва, че ушевите пазили вече разграбеното предприятие заради безопасността на крадците, щото можело да се наранят докато крадат, въобще не го коментирам.

                        И още нещо по темата - защото отклонихме - хъхряците носят директна вина за небивалият упадък и на селското стопанство, на това че сме принудени да ядем плодове и зеленчуци, произведени понякога дори в полупустинни държави, ние - дето живеем на най-плодородната земя в Европа !!! Причината е, че изтормозени от мангалите бандити, хората вече един корен домати и една кокошка не смеят да отгледат, дори това което засадят в градината си пред къщата е ограбвано от хъхрещите изроди, камо ли онова по нивите и лозята !!! Само от това пропуснатите ползи са неизчислими !!!
                        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                        Коментар


                        • Днеска точно от колко часа са протестите в Пловдив, че инфото е различно

                          Коментар


                          • И да - ТЕ съсипват икономиката. Например фабриката в Бяла Слатина - Българи ли я нападнаха разграбиха посред бял ден?
                            и не само нея ...

                            Маркели - Казанлък също...

                            http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/...bstvenikut_ia/

                            и

                            http://stzagora.net/2011/02/28/%D1%8...%D0%B5-%D0%B6/

                            Коментар


                            • От форумът Днес.бг - автор - неизвестен.

                              Чух как премиерът на една европейска държава сравни себе си с храбър кучкар, а народът, който го бе издигнал от калта, където му беше мястото, с кучета, които трябва да бъдат държани „здраво". Сигурно тази екзотична аналогия би ме разсмяла искрено, ако държавата не се казваше България, премиерът, Бойко Борисов, а тварите, от които се очакваше да слушкат, да не хапят, да не лаят и да ближат ботушите на добрия господар, не бяхме ние, българите.
                              Тогава, сънувах страшен сън. Насън видях как един нискочел, гръмогласен и простоват субект попадна на върха на еволюционната стълбица, назоваван почтително „кучкар", „звероукротител", дресьор". Направо тръпки да те побият! Какво може да бъде казано за общност, в която един жалък примитив като Борисов може да бъде виждан на върха на пирамидата? Какви следва да бъдат тия под него?! Дори първичният органичен бульон, от който, според материалистите, е произлязъл животът, би следвало да се възприема за нещо по-висше от ония, за които връх, венец и господар е Пожарникарят!
                              Та в моя кошмар видях Борисов с ловджийски рог в ръка, начело на свирепа кучешка глутница. Те преследваха всичко, което можеше да лази, хвърчи, пълзи или тича пред тях, разкъсваха го и се избиваха един-друг за кокала.
                              Там беше яростният, хищен и доста побъркан доберман, Цветан Цветанов. За доберманите се говорят злокобни неща. Създателите им са сътворили развитие, при което черепът се оказва тесен за без друго не обилния мозък и, накрая, някои костни пластинки притискат мозъчната тъкан, животното полудява и разкъсва господаря си.
                              Също рамо до рамо с великия ловец, препускаше кучето-убиец, Ротвайлерът Дянков, който, потресен от собствените си физически и психически деформации, често освирепяваше дотам, че, с пяна на уста, се нахвърляше дори върху престарелите мравчици-пенсионери. Фокстериерът Плевнелиев ровеше с лапи земята за да надуши следи и тържествено откриваше нови ловни пътеки и ловни полета.
                              Имаше и една доста поостаряла и малко грозновата хрътка, която скимтеше, лаеше, тичаше в кръг и отчаяно се опитваше да зарови лайната, произведени духовно и словесно от висшия й господар. Хрътката Цецка Цачева.
                              Описвам само малка част от глутницата на първия кучкар в нашата държава. Пропуснах затлъстялата, добродушна и пасивна сантбернарка, Искра Федосиева, безличните, вечно лаещи срещу дивеча и послушни гончета, депутатите от ГЕРБ. Но, при такава обилна кучешка популация, не може да се сетиш за всички.
                              А какво да кажем за фона, за масовката или миманса, т.е., за кученцата, които само стоят и наблюдават парада на фаворитите?! Тук бяха болонките журналисти от политическия слугинаж, които са най-многобройната пасмина от кучешката популация. Рамо до рамо с тях се кипреха декоративните пудели-манекенки, поп фолк певачки или „миски", чиято заветна мечта бе да оближат...на някой от великата глутница или даже на самия кучкар (само да им дадат някоя предизборна халтура).
                              А къде бяхме ние, скъпи мои приятели? Намериха ли местенце в моя сън и обикновените, неопощените, ненахранени и необезпаразитени нищожества, наричани в България електорат?
                              Е, тъй като нито глутницата, нито свитата й е хукнала нанякъде да бяга, на въженцата остава да увиснем ние. Защото ние сме помиярите! За какво ни ползва Великият кучешки господар?
                              Той не разчита да му помагаме в лова, защото тайно съчувстваме на дивеча и у нас дивото зове.
                              Не ни подхвърля кокали, тъй като се досеща, че бихме ги изгризали, но, след това, едва ли бихме облизали ръката му.
                              Не ни свири със сладкогласия си ловджийски рог, тъй като не си мисли, че ще завием от солидарност или приветствено ще заскимтим. Не, ние ще заръмжим дълбоко и яростно и ще видим дали е защитено гърлото на кучкаря.
                              Ето защо, ние ядем помия, слагат ни електорални номера на ушите, затварят ни в кучкарници, говорят ни, че месото съществува само в легендите, зародили се в дебрите на леса. Ние сме пълни със СРС - бръмбари, вместо бълхи, опашките ни са подвити и пълни с тръни и репеи, а, когато намерят удобен повод, с радост ни натикват в кучкарници и дерат кожите ни за палта. После ни убиват с тухли или камъни по главите и твърдят, че са ни евтанизирали.
                              Когато дойде денят на изборите, слагат в рядката ни помия по някой кокал, твърдят, че ни помагали да се европеизираме, да се бойковизираме и отчитат луди пари за програмите, с които ни просвещавали. Помиярска съдба!
                              Но, ако бях на мястото на нискочелия нагъл и примитивен кучкар, бих треперил не от глутницата, не от нейната опозиция, не от декоративните зрители, а само от помиярите. Защото ние няма какво да губим и добре помним красотата на това да бъдем свободни вълци. Защото у нас свободата, достойнството и поривът на дивото все още зоват!
                              И нека кучкарят си припомни за един много мъдър древноелински мит, за Актеон, ловецът, когото разкъсали собствените му хрътки!

                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                                Психолози успокояват ромите - Actualno.com

                                http://society.actualno.com/news_362146.html
                                Това, което явно на никой не му направи впечатление е следният пасаж:

                                Над 300 деца от "Надежда", които с автобуси се превозват до различни сливенски школа по проект за десегрегация, също останаха по домовете си.


                                Дешифрирам написаното: Специален и БЕЗПЛАТЕН училищен транспорт САМО за чаавета !!! Под думичката "десегрегация" се крие РАСОВАТА ДИСКРИМИНАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА !!! Българските деца, които бъхтят пеш или висят по спирките на градският транспорт, в дъжд, в сняг, в студ, докато циганетата ги карат до училище като някакви шефчета, а транспортът го плащат родителите на мръзнещите по спирките Българчета !!! Така ли ще ИНТЕГРИРАТЕ циганетата, политици, като ги учите още от малки, че имат ПРИВИЛЕГИИ заради етносът си ?!?

                                Призовавам родителите - не позволявайте да се гаврят и с децата ви !!! Протестите няма да помогнат - просто поискайте училищен транспорт и за вашите деца, а ако не го получите, съдете общината !!! Мислех си, че подобно престъпно отношение има само Софийска община, но явно това издеваткелство го има из цяла България !!!

                                Помислете си - утре детето ви ще се върне мокро и премръзнало у дома и ще ви попита "Защо циганчетата ги карат до училище с автобус?" - Какво ще му отговорите? Как ще го погледнете в очите? Ще имате ли кураж да му кажете, че за него училищен автобус няма, защото е Българче в България ?!?
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

                                Коментар

                                Working...
                                X