IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Британските революции

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• абе и тия "революции" са малко като вица, дето едни протестирали"

- искаме, искаме...
    - какво искате, бе
    - к'вот дадеш, к'вот дадеш

Истинска "революция" се прави като нашата от 97 - първо си плащаш на едни лумпени да почупят, да поподскачат, ама по-дъгичко, за да се набере критичната маса, съчетаваш го с изкуствена криза и недостиг на нещо важно (изнесеното зърно през 96) и ей ти я масата на улиците и "революцията" готово. Това сегашното са пълни шитни.....
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
      Умен, красив, богат, опитен, образован, надарен, принципен, строг но справедлив.
      Забравил си - скромен

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
        Някакъв стреля по полицай и полицаят го убива. Тук ситуацията е като с ония гръцки анархисти, които нямало какво да правят и започнали да замерят с камъни и коктейли молотов полицейска кола. Единия полицай стреля, убива един и следващия ден Атина е в пламъци! Е, извинявайте ама какво да направи полицията в случая?
        В Англия проблема е че не бият лумпените. Защото тук няма нито социални напрежения, нито нещо друго - просто банди хулигани ползват нощите за грабеж.
        А Fiscalist не си прав - Още от времето на Тачър, законите за футболно хулиганство са жестоки. Да не забравяме, че дамата след оня случай с белгийските запалянковци просто опразни стадионите.
        Това което става си е бандитизъм и няма нищо общо със случаите в Сирия, Либия, Египет и т.н.
        Jay, с очите си съм виждал тълпи от "фенове", които след мача излизат от стадиона и маршируват из града (говорим за много хора) до малките часове, хвърляйки шишета и чупейки витрини. Полицията е наясно, но също така и знае, че ако не ги остави да "изпуснат напрежението", ситуацията ще стане само още по-лоша... Изобщо, с очите си съм виждал това, за което говоря. Какъв е законът там не знам, и честно казано явно не е важно, тъй като отдавна не се спазва. Друга случка - стоя си в макдоналдс, на централната улица в един голям град - еквивалента да кажем на Витоша. Часът е късен следобед, около 5. Влизат група 15-16 годишни тийнове - класиката, с раздърпани анцузи и кецове, започват да крещят със все сила и да пеят пиянски песни. По едно време се събраха до стъклената витрина на заведението и започнаха с ритници да я трошат. Ритаха, блъскаха, крещяха, и после също така внезапно си тръгнаха. Аз бях ... учуден... все едно гледам на живо сцена от "Портокал с часовников механизъм" но наистина удивителното беше, че персоналът не искаше или не смееше да им каже нищо, а всички посетители освен мен приеха това като нещо напълно нормално и дори не му обърнаха внимание. По-късно разбрах, че това наистина е нормално.... За разходката събота сутрин мога да напиша цял роман... такъв погром не бях виждал...
        Та така ... сега обаче аутсайдерите вече нямат пари дори за тези дребни "удоволствия", и по-точно най-важната им съставката - евтиният алкохол... съответно все по-трудно избиват напрежението и ситуацията е взривоопасна. Полицейската намеса не е решение на проблема... нужно е да бъдат лекувани причините. Най-много да провокират още насилие. Но това Тори-те или не го разбират, или не им пука. А дотогава - улични безредици.
        Last edited by Fiscalist; 09.08.2011, 15:58.
        Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
          ...
          Да сравнява Либия с Англия може само руски тъпак като теб. Разликата между двата случая е от земята до луната, но явно така си се надишал с изпарения на бензин в Лукойл, че и малкия ти мозък (по липса на голям) е увреден...
          Last edited by Jay Gould; 09.08.2011, 15:47.
          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
            Е, извинявайте ама какво да направи полицията в случая?
            Е, извинявай ама, де беше да зададеш същия въпрос, когато полицията в Бенгази си вършеше работата и пазеше складовете с храни и оръжие?
            Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Някакъв стреля по полицай и полицаят го убива. Тук ситуацията е като с ония гръцки анархисти, които нямало какво да правят и започнали да замерят с камъни и коктейли молотов полицейска кола. Единия полицай стреля, убива един и следващия ден Атина е в пламъци! Е, извинявайте ама какво да направи полицията в случая?
              В Англия проблема е че не бият лумпените. Защото тук няма нито социални напрежения, нито нещо друго - просто банди хулигани ползват нощите за грабеж.
              А Fiscalist не си прав - Още от времето на Тачър, законите за футболно хулиганство са жестоки. Да не забравяме, че дамата след оня случай с белгийските запалянковци просто опразни стадионите. В момента английските запалянковци са много по-кротки от нашите, да не говорим пък за сръбските.

Това което става сега в Лондон си е бандитизъм и няма нищо общо със случаите в Сирия, Либия, Египет и т.н. В Египет никой не грабеше магазините за техника, а в Лондон е точно това - грабеж.

Иначе - темата е уникално тъпа..
              Last edited by Jay Gould; 09.08.2011, 15:38.
              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от rtf Разгледай мнение
                Виж, не съм живял на острова, но по първа програма така казаха.
                След като така ни се казва, значи е така.
                Така казано вече те разбирам
                Custodite sortem vestram

Коментар

Не си прав, не са социални бунтове, а бунтове заради някакъв който го били застреляли от полицията по невнимание.
                  Поводът може да бъде всякакъв. Важно е в какво се превръщат след това. Тъй наречените арабски революции започнаха с много по-невинен повод.

Най-важното сега е да не се нарушават правата на бунтовниците. Ако формират собствено правителство то трябва да се подкрепи и да се остановят дипломатически отношения с него. Нищо че нефта в Северно море вече е изчерпан...
                  Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                    Глупости, това е само поводът. Причините са други. Много важен принцип на историята е да се прави разграничение между причини и повод. Това е все едно да кажеш, че причината за ПСВ е убийството Франц Фердинанд... когато всъщност те са много и по-дълбоки, назрявали дълго време....
                    Ти живял ли си на Острова? Аз съм живял, личните ми наблюдения са, че там социалното напрежение буквално насища въздуха с искри. Обикновено социалните аутсайдери там го изливат във футболно насилие и тежки запои, но сега алкохолът и мачове им стават скъпи и....
                    Виж, не съм живял на острова, но по първа програма така казаха.
                    След като така ни се казва, значи е така.

Коментар

Не си прав, не са социални бунтове, а бунтове заради някакъв който го били застреляли от полицията по невнимание. Така казаха по първа, човек трябва и новини да гледа преди да коментира.
                      Социални бунтове няма и няма защо да има.
                      Глупости, това е само поводът. Причините са други. Много важен принцип на историята е да се прави разграничение между причини и повод. Това е все едно да кажеш, че причината за ПСВ е убийството Франц Фердинанд... когато всъщност те са много и по-дълбоки, назрявали дълго време....
                      Ти живял ли си на Острова? Аз съм живял, личните ми наблюдения са, че там социалното напрежение буквално насища въздуха с искри. Обикновено социалните аутсайдери там го изливат във футболно насилие и тежки запои, но сега алкохолът и мачове им стават скъпи и....
                      Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                        Това, което се случва на Острова не само, че не е изненада за мен, а дори го бях прогнозирал още есента. Това са социални бунтове, породени от оскотяването и мизерията в живота на мноооооого британци. Участниците са както от малцинствата, така и от местните. Обединява ги едно -липсата на перспектива, безработицата, крайната бедност. Живеят в "council housing" и сами осъзнават безсмислието на живота си. Нямайки какво да губят - излизат да вземат своето. Не е изненада, че когато принудиш такива хора да bail out-нат наср*ните британски банки, има размирици. Това е само началото. Тежки дни идват за Острова. Само който не е поживял там, може да не повярва.
                        Не си прав, не са социални бунтове, а бунтове заради някакъв който го били застреляли от полицията по невнимание. Така казаха по първа, човек трябва и новини да гледа преди да коментира.
                        Социални бунтове няма и няма защо да има.

Коментар

• Това, което се случва на Острова не само, че не е изненада за мен, а дори го бях прогнозирал още есента. Това са социални бунтове, породени от оскотяването и мизерията в живота на мноооооого британци. Участниците са както от малцинствата, така и от местните. Обединява ги едно -липсата на перспектива, безработицата, крайната бедност. Живеят в "council housing" и сами осъзнават безсмислието на живота си. Нямайки какво да губят - излизат да вземат своето. Не е изненада, че когато принудиш такива хора да bail out-нат наср*ните британски банки, има размирици. Това е само началото. Тежки дни идват за Острова. Само който не е поживял там, може да не повярва.
                          Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от newkid Разгледай мнение
                            Що за човек си ти - направо недоумявам.
                            Умен, красив, богат, опитен, образован, надарен, принципен, строг но справедлив.

Коментар

• Стига с тези апокалиптични приказки, не се е случило чак такова чудо.
                              Що не гледа изявлението на премиера им което беше преди час, човека си го каза, нищо толкова не е станало, ще пуснат 16000 полицаи довечера и те ще разпръснат криминалния контингент отговорен за безредиците. Както каза, всички които са участвали в тези безредици са криминални личности и ще понесат най-тежките наказания на закона.

Коментар

• Що за човек си ти - направо недоумявам.

Коментар

Working...
                                X