IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгоден ли е добивът на шистов газ за България?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
    Плюс политически интереси, какъвто е конкретния случай - комунягите са разтревожени, че се посяга на интересите на майка Русия и изведнъж станаха еколози.
    Амииии, тези еколози-комуняги не протестират ли и против АЕЦ Белене? Против Бургас-Александруполис? Против Южен поток? Как така, тези убави досега хора, изведнъж станаха комуняги защитаващи Русия и нейните интереси?
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
      Ткомунягите са разтревожени, че се посяга на интересите на майка Русия и изведнъж станаха еколози.

А га са построили Кремиковци, да опушва цела София , къде ли са им били "екологичните" нагласи тогава

Коментар

• Първоначално изпратено от Eon Разгледай мнение
        .................................................. ........
        Вече и природата на България ли започна да се използва за политически цели?..............................
        Ти на кой свят живееш колега? Природата отдавна се ползва за политически цели, както у нас така и в целия ЕС! Всичките кресливи "зелени" движения и партии отдавна са на хранилката. Едни се прехранват от конкурентния бизнес (например антиядрените цицат от петролния бизнес), а други се прехранват с най-елементарен рекет - типичен пример е една групичка у нас, която системно рекетира всякакви бизнес начинания като обжалва до дупка заради Натура 2000, заради костенурки, мечки и т.н. .....

Зад около 95% от екологичните инициативи, протести и т.н. у нас, не стои никаква екологична идея, а само пари, пари и пак пари. Плюс политически интереси, какъвто е конкретния случай - комунягите са разтревожени, че се посяга на интересите на майка Русия и изведнъж станаха еколози.
        He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от dosadnik Разгледай мнение
          Te тея "протестни" плакати нали се сещаш коя партийка ги раздава И коя партийка разправя наляво и надясно, колко лошо било да се добави шистов газ Щото същата тая партийка държа народа в мизерия 65 години, щото така и е по лесно да го управлява Прост народ - слаба държава, робуваща на червената върхушка
          Не знам за партията, но лично аз бих излязъл да протестирам защото видях какво се е случило в Щатите с добива на шистов газ. И едва ли Шеврон ще използва друг - по скъп метод за добив на газ, само и само за да не навреди на Добруджа.

Аз бих протестирал заради информацията, която получавам отвъд океана, а не заради някаква партия. Не ме интересува никаква партия, нито ме интересува дали са руснаци или американци.

Вече и природата на България ли започна да се използва за политически цели?

ПС - а и аз не съм споменавал нещо за плакати, говоря за съвсем други работи.
          Last edited by Eon; 19.09.2011, 11:52.
          Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
            Докато се усетим и руснаците вече пробиват за шистов газ в Добруджа[/B]
            Дреме им на руснаците на маркуча /тръбата/ за шистов газ в БГ... Те си имат обикновен природен газ и ще си го помпят в Южен поток... Преди 2 дена е подписано споразумението по създаването на акционерното дружество... Къв руски шистов газ в Добруджа, кви 5 лева? Пак си проспал новината....

Российский газовый концерн "Газпром", а также итальянская Eni, французская EDF и германская Wintershall 16 сентября в рамках инвестиционного форума в Сочи подписали акционерное соглашение по проекту строительства газопровода "Южный поток". Как сообщает "Интерфакс", церемония подписания состоялась в присутствии премьер-министра России Владимира Путина.
            http://lenta.ru/news/2011/09/16/sign/
            Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Eon Разгледай мнение
              Тоя започна наистина да си вярва, че е велик и незаменим.

Няма такава наглост просто.

В Германия хората като излязат на протести за атомната енергетика, Меркел веднага изпълнява. А при нас точно обратното, излизаме на протест и ни правят на инат.

Все едно избирателите сме му задължени и не трябва много много да се обаждаме, щото ще ни правят на инат. Доколкото имам спомени, правенето на инат беше присъща черта на деца до 4-5 години...

Егати "политиците" дето имаме.
              Te тея "протестни" плакати нали се сещаш коя партийка ги раздава И коя партийка разправя наляво и надясно, колко лошо било да се добави шистов газ Щото същата тая партийка държа народа в мизерия 65 години, щото така и е по лесно да го управлява Прост народ - слаба държава, робуваща на червената върхушка

Коментар

• Първоначално изпратено от Черкезов Разгледай мнение
                Бойко, не ме карайте на инат да подпиша договора!!!

http://www.youtube.com/watch?v=q1ITM...&feature=share
                Тоя започна наистина да си вярва, че е велик и незаменим.

Няма такава наглост просто.

В Германия хората като излязат на протести за атомната енергетика, Меркел веднага изпълнява. А при нас точно обратното, излизаме на протест и ни правят на инат.

Все едно избирателите сме му задължени и не трябва много много да се обаждаме, щото ще ни правят на инат. Доколкото имам спомени, правенето на инат беше присъща черта на деца до 4-5 години...

Егати "политиците" дето имаме.
                Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!

Коментар

• Бойко, не ме карайте на инат да подпиша договора!!!

http://www.youtube.com/watch?v=q1ITM...&feature=share
                  Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Докато се усетим и руснаците вече пробиват за шистов газ в Добруджа, без грам протести. Това е изграждащия се сондаж от "Росгеоком" АД в землището на село Рогозина, община Генерал Тошево, област Добрич. Все още не е ясно какво точно ще се случва... http://www.youtube.com/watch?v=tje8tKdjNKI
                    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Не е лоша, разбира се.
                      За този, който те е хванал за топките, никак не е лоша - той диктува, ти слушкаш, к'о толкова?
                      Газ ще се добива, така или иначе. Не може да се спре процесът. Въпросът е, да се контролира технологията на добива и да не се допуска тази, дето сега искат да я наложат хамериканците. Пак казвам, дайте да се съберем тук, да се разберем и да предложим алтернативен вариант за проучване и добив тъй, щото, по-малко интереси да се увредят. Стига сме живели в миналото. То е ясно, няма да се върне. Ами нека предложим по-добро бъдеще, мамка му. Ако някой не е разбрал, в сериозни ситуации и спорове побеждават не тези, които просто мислят доброто, ами тези, които са по-координирани, единни и които знаят какво искат. От протестите досега, освен това, какво не иска масата, не е ясно, какво предлага в замяна. За едните черни очи никой няма да ни прави кефа, някой да го е разбрал това?

Коментар

• Булгаргаз" поиска с 20% по-скъп газ от октомври -

http://www.dnevnik.bg/pazari/2011/08...z_ot_oktomvri/

братушките ни клатят здраво после не била лоша енергийната зависимост...
                        mWPCloud.com

Коментар

• Все гадории. Обаче, при положение, че се подходи по друг път към проучването и добива, защо отражението в/у средата да е същото? Хайде, В.Златев, дори, да го изключим от играта. И? Абе, за кой ли път да повтарям, че повечето уравнения имат по няколко начина за решаване? Както и доказателствата в математиката, както и техническите решения...Искаме по-ниски цени на енергията, но, скачаме май, не където и не като трябва, така ми се струва. Най-вероятно, затова и няма точното решение. Едно от изискванията, когато искаш и се бориш за нещо, не е само да подаваш оплаквания и жалби, понеже нещо не си доволен - аз също не искам замърсяване, декларирах го вече. Време е, така мисля, да предложим алтернатива, ако искаме да бъдем не само чути, ами и да се случи нашето.
                          Затова, дали да не свикаме тук /или на скайпа/ конференция, на която да се разберем протестиращите и да излезем с нещо, което да предложим в замяна.
                          Не може да няма начин.

Коментар

• Химикали:
                            http://democrats.energycommerce.hous...%204.18.11.pdf
                            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Да видим:
                              Първо, опасен е този метод. Скъп е пак този метод.
                              Второ, с поскъпване на суровините, неизбежно, добивът ще стане рентабилен.
                              Трето - за кой ли път - със свободно движеща се сондажна глава /без твърда връзка и няколко степени на свобода за фигурно сондиране/ достатъчни може да се окажат не 100, ами 2-3 сондажа, което зверски поевтинява нещата. Без лайната, дето в момента ги наливат. Надявам се, не се разочаровате, нали?

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                                Най-вероятно, да. При положение, че използват ТАЗИ технология. Разбрахме се: Срещу тази и аз скачам. Но, срещу технологията и тези, дето я налагат, не срещу газа. Така или иначе, той ще бъде добиван.
                                Какво стои в основата на твоята увереност? Икономически разчети, може би? Сигурно, въпреки че е изключително опасен за екологията, добивът на шистов газ е евтин????
                                Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Working...
                                X