Първоначално изпратено от Имхотеп
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
9-ти Май - Ден на Победата
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от TomaNeverni Разгледай мнениеЗнаетели колко реда има за Източния фронт и ролята на СССР в детската история на света на Мтел от 2002г.- 0 (нула)
И колко реда трябва да има?Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеЗащо държавното ръководство не беше в москва при положении че има 20 к убити българи при драва....защо на трети март разбрах че сме освободени ......от молдовци и естонци....
И ние имаме своя принос в победата, даваме около 13 000 жертви (Агенция архиви направи информационна страница, по подобие на тази за Балканските войни с данни за загиналите), но през 1946 не ни го признаха... така че сега някой да пита що не сме в Москва е леко неуместно...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеЗащо държавното ръководство не беше в москва при положении че има 20 к убити българи при драва....защо на трети март разбрах че сме освободени ......от молдовци и естонци....
Проблемите с Крим нямат нищо общо с тази дата!Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеТова не го говориш сериозно....
редицата от китайците няма и 10 човека а на руснаците е от 20.... жалко , че махнаха казармата та сега да чета сега всякакви простотии, какви войници са били китайците..Преди 30 години за три часа изчезнаха 30к китайчета...
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеДобре де, поне тази дата трябва да обединява всички хора - и русофили и русофоби. Не вярвам който и от вас да е недоволен от развитието на войната!
Въпреки това, отново има дразненици, спорове и т.н.
Честит празник!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнениеХора, опомнете се! Какво ви става?! Не можете ли поне на днешният светъл за целия свят празник да забравите за разделението, кавгите, злобата, обидите? Не можете ли поне един ден да се порадвате по човешки, че на днешния ден преди 70 години Човечеството се е отървало от кафявата чума, да се надяваме завинаги.
.....
Прекрасен концерт на Червеният площад завърши.
Лека вечер на всички.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнениеТия китайци наистина са като роботи-терминатори.
Пичове, само вижте за какво става въпрос. Идеално прави редици и колони, идеален синхрон. Все едно, че компютър ги командва.
Не знаех, че и те имат толкова могъща армия и толкова развити военни технологии.
China's Military Capabilities 1945-2015: Si Vis Pacem, Para Bellum - Chinese Armed Forces 2015
Американците не смеят да се дървят на китайците, щото знаят, че ще бъдат смачкани като хлебарки за нула време.
редицата от китайците няма и 10 човека а на руснаците е от 20.... жалко , че махнаха казармата та сега да чета сега всякакви простотии, какви войници са били китайците..Преди 30 години за три часа изчезнаха 30к китайчета...
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеДобре де, поне тази дата трябва да обединява всички хора - и русофили и русофоби.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Случиха се няколко твърдения относно дати, часове, капитулации (с и без географски посоки). Разминавания колкото щеш.
Има един поглед върху нещата, който подсказва, че това не е най-важното.
Е, той е неангажиращ поглед.
Джими, няма да уточнявам къде сме комуникирали.
Там в един отрязък от време всички общувахме като приятели. Един от няколкото поводи (вероятно и причини) беше, че политиката не беше добре дошла.
Беше, приключи.
Много ни бива да развалим.
Тук е лесно, тук приятели няма.
Коментар
-
Какво ви става?!
Хора, опомнете се! Какво ви става?! Не можете ли поне на днешният светъл за целия свят празник да забравите за разделението, кавгите, злобата, обидите? Не можете ли поне един ден да се порадвате по човешки, че на днешния ден преди 70 години Човечеството се е отървало от кафявата чума, да се надяваме завинаги.
Какво значение имат дните, минутите, секундите и кой кога, какво и защо точно? Чиста дребнавост.
Защо да си разваляме настроението и да се драчим?
Аз бях силно впечатлен от внушителния парад на Червения площад, от честването на празника в Лондон, а от момента в който камбаните на всички църкви и катедрали в града започнаха да бият едновременно настръхнах от вълнение.. Интересна беше идеята в небето над САЩ да има парад на самолети от времето на войната. Треперех от страх да не би някоя от тези 75 годишни машини да падне, но те геройски издържаха. Дори и смътната мисъл, че някой от тези самолети може да е разрушил родната ми къща, не можа да ми развали настроението.
Впечатлен съм и от отбелязването на празника и в други страни по света. Но много съм впечатлен и приятно изненадан от президента Путин, който не пропусна да благодари на съюзниците, подчерта, че не са забравени и благодари на народите на Франция, САЩ и Великобритания за приноса им към Победата. Той говори и за историческата среща на Елба, за единството и доверието, станали общо наследство.
Но за разлика от Путин, враговете от форума не можаха да потиснат драченето за глупости. Като че не могат да разделят бащиното имане. Резил.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Flanker Разгледай мнениеКитайците са машини, верно.
Пичове, само вижте за какво става въпрос. Идеално прави редици и колони, идеален синхрон. Все едно, че компютър ги командва.
Не знаех, че и те имат толкова могъща армия и толкова развити военни технологии.
China's Military Capabilities 1945-2015: Si Vis Pacem, Para Bellum - Chinese Armed Forces 2015
Американците не смеят да се дървят на китайците, щото знаят, че ще бъдат смачкани като хлебарки за нула време.( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jimmy Разгледай мнениеНа 7 май 1945 г., в 2 часа и 41 минути след полунощ началник-щабът на вермахта генерал Алфред Йодл подписва в Реймс, Франция, в щаба на главнокомандващия съюзническите армии в Европа генерал Айзенхауер безусловната капитулация на Германия, с което страната приключва участието си във войната. В церемонията е участвал и шефът на съветската военна мисия във Франция ген.Суслопаров, който също е подписал капитулацията.
От друга страна има убити в бой в Берлин руски войници дори и на 8-ми Май!
Освен това е смешно някакъв треторазреден руски чиновник във военната им мисия във Франция да подписва нещо повече от документ с местно значение, както на практика се е и случило.
Но... както неведнъж съм казвал яловите напъни на НПО простетата за пренаписване на историята продължават... Безуспешно, разбира се.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
Коментар