Първоначално изпратено от Ballomed
Разгледай мнение
Те обаче са предимно малцинство. Това обаче не им пречи да вземат властта (Германия, Афганистан, Русия след революцията, Иран след шаха и т.н).
Надявам се обаче младото поколение араби да прояви здравия търговски нюх на прадедите си и да го удари на бизнес, а не на религия.
Разбира се и аз имам притеснения и ги написах в началото на темата, но си мисля и следното. От кога започна този ислямски фундаментализъм?!
Знаем от кога - След революцията в Иран, когато ислямистите превзеха властта, ползвайки недоволството на младите и липсата на образованост на старите.
Тогава обаче нямаше Интернет, сателитни телевизии, а в самия Иран младите излизат на улицата от няколко години и само силата и куршумите все още ги спират. До време.
Докато има революции, Европа не е застрашена. По-скоро ако ги няма, ние следва да се притесним кой е на власт и да се запитаме наш враг ли ще е или приятел.
Ти от 2 месеца да си чул за атентат освен оня в Русия който е от местните чеченци?
Няма и това е точно защото властта се клати, няма кой да дава пари, не се знае кой къде е и какво ще стане.
Ако обаче арабите се почувстват предадени от Европа и САЩ това ще почне отново. За това и мисля, че е добре ЕС, САЩ, Китай и Русия да ударят рамо, храна, пари, оръжие ако се наложи, но без да искат нищо в замяна. Смятам че хората в Северна Африка и близкия изток ще оценят това.
Пропаганда. Тя е по-силна от всички оръжия. Арабите поне част от тях искат западен начин на живот. Облъчвай ги с телевизии, пускай им да четат и да се образоват и с фанатизма е свършено, само след едно-две поколения.
Ще видим сега какво ще стане
Коментар