IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Африканската революция

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
    Уф... и като имаше вълнения преди няколко години и какво стана. Вкараха танкове в Париж и почнаха стрелба ли? И аз не виждам какво лошо има в това от време на време политиците да се сменят на сила, ако са боклуци Нито съм журналист, нито бачкам в администрацията, че да ги обичам и да им цуням задника.
    преди няколко години...палеха коли, а не нападаха полиция, казарми и оръжейни складове...
    И аз съм за смяната, но не мисля, че тя трябва да се налага с чужда сила ...
    Иначе сменят един режим, а оставения хаос е за сметка на всички местни

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
      преди малко бях в картите на гуглето. Всички установки в поделението в което съм служил се виждат) А с военните спътници сигурно се вижда и пишката на старшинката, който се облекчава зад дървото
      Ша се виждат я - щото снимките са от твоите младежки години
      Някой да не страда от заблудата че са актуални?

Коментар

преди малко бях в картите на гуглето. Всички установки в поделението в което съм служил се виждат) А с военните спътници сигурно се вижда и пишката на старшинката, който се облекчава зад дървото
        Само ако е по-голяма от 10 см...., защото последния спътник, който изведоха американците, различава обекти по-големи от 10 см....
        Осамата се обръснал по тази причина....

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
          ...
          А я, си представи че въпросните 50-60хил са французи от мароканско - тунизийски тип....за колко минути Саркози ще се оттегли
          Уф... и като имаше вълнения преди няколко години и какво стана. Вкараха танкове в Париж и почнаха стрелба ли? И аз не виждам какво лошо има в това от време на време политиците да се сменят на сила, ако са боклуци Нито съм журналист, нито бачкам в администрацията, че да ги обичам и да им цуням задника.
          Last edited by Jay Gould; 06.03.2011, 12:54.
          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Да бе, Джей, във Франция веднага се съобразява с исканията и в рамките на минути се отегля, през това време размирниците си стрелят по казарми и полиция на воля
            Ами къде е хукнал тогава Саркози да напада чужди територии?
            А я, си представи че въпросните 50-60хил са французи от мароканско - тунизийски тип....за колко минути Саркози ще се оттегли

Коментар

• преди малко бях в картите на гуглето. Всички установки в поделението в което съм служил се виждат) А с военните спътници сигурно се вижда и пишката на старшинката, който се облекчава зад дървото

Коментар

те радарите не пускат ракети бре
                Ами да, те засичат, но за да пуснеш ракета следва първо да засечеш. Ракетните установки с какво ще ги насочиш, ако нямаш радари?!
                Last edited by Jay Gould; 06.03.2011, 12:29.
                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                  На мен ми е интересно, ако във Франция излязат по улиците 50-60 хил. организирани и въоръжени хора, които започнат да нападат обществени сгради, казарми, полиция.......как ли би реагирало френското правителство
                  Ще се предаде и моментално ще се проведат нови избори! Това е гарантирано. Ти пък точно Франция. Там гилотината от площад Грев, на която са рязни тиквите на политици е още в сърцата и спомените на хората. Ако 60 000 са на улицата, то явно има причина която да ги изкара там и трябва да си голям глупак ако не се съобразиш с тях. Защото, всеки от тия 60 000 има поне по 5 роднини или приятели, което значи - 60 000 Х 5 = 300 000 човека.
                  Между тия 300 000 все ще има представители и на полицията и на армията. От тия 300 000 пък всеки има още по 5 човека и стават .... Който не се съобрази с това си отива като Луи 16 ти и семеството му, или като Чаушеско
                  Ако смяташ, че Саркози ще е глупак и ще прати армия и жандармерия с куршуми срещу протестите то много се лъжеш. Да не е луд.
                  Last edited by Jay Gould; 06.03.2011, 12:34.

Коментар

• те радарите не пускат ракети бре

Коментар

• Малко за самите радари.. При тях проблема е следния. Ако сте на земята и засечете самолет с радара си, то той също засича вас.
                      Това издава мястото на което сте разположен и само бързината вече е от значение. Кой ще пусне по-бързо ракета за да унищожи другия.
                      Самолета обаче има възможност за маневри. Дори хеликоптер засечен от радар или от ракета има шанс да се измъкне чуе ли се пиу-пиу-пиу което значи, че е засечен или от радар или от устройството за проследяване на самата ракета.
                      Радар обаче на земята не може да се премести веднага, за това засекат ли го - най-вероятно ще го нацелят с ракета.
                      За това сърбите правиха следното. Техните радари не работиха, а ги включваха само за малко и то само ако са сигурни, че наоколо няма много самолети, а само единици. Защото ако е един има шанс да го пернат, но ако са два втория ще ти разкаже играта, ако не си пуснал ракета и към него..
                      За това пускаха за малко радарите си, а после по най-бързия начин им сменяха местата. Работи ли един радар той е разкрит.
                      Абе войната въобще е вече сложна работа..
                      Дори един пехотинец на времето учеше поне 14 дисциплини А това твар която пъпли по земята с 40 кила раница и оръжия на гърба и всеки го пуца. Пък какво остава за по-сложни технологии. Впрочем точно понеже е пехотинец, пешакът следва да знае много, може по-малко, но най-различни неща. Докато един артилерист например или някой от ВВС си знаят и учат само и основно техните специалности. Та ако някой ден служите в армията да знаете. Най-много учене и най-различно се пада на кашимерията или в разузнавателна рота, освен, че ще тичате с раници като гламави по баирите ще ви бръмка главата от всякакво инфо за какво ли не
                      Никогаш не се записвайте в царицата на войната, освен ако не сте от най-големите маниаци

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                        ООН никога не е вършило нищо полезно в своята история Тама има само шайка добре платени чиновници. Не случайно Швейцария не членува в тази измислена организация и не си харчи парите за нея.
                        ...................
                        Аз не се и сещам за някоя международна организация, която да е ефективна и най-вече обективна. Винаги са надделявали интересите на големите членове, които пък са разнородни ...СТО, СБ...
                        Но в случая представители на ООН ще са сравнително неутрални и могат да послужат поне за реалистичен поглед на нещата, случващи се вътре в Либия.
                        В момента информациите са достатъчно противоречиви.

На мен ми е интересно, ако във Франция излязат по улиците 50-60 хил. организирани и въоръжени хора, които започнат да нападат обществени сгради, казарми, полиция....как ли би реагирало френското правителство.
                        Надали със стоп-патрони и газ срещу калашници, например

Коментар

• Първоначално изпратено от marcy Разгледай мнение
                          Мисля че и днес го дават по History в 15.55 часа казва се Бойни станции, ако повтарят за стелта имено А117 има и за радарите информация и как са направени.
                          Ще го гледам ако го дават
                          Last edited by Jay Gould; 06.03.2011, 12:03.

Коментар

• Мисля че и днес го дават по History в 15.55 часа казва се Бойни станции, ако повтарят за стелта имено А117 има и за радарите информация и как са направени.
                            Не се бъзи-кай !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от marcy Разгледай мнение
                              Jay вчера по Хистори канала даваха за Стелта и накрая казаха как е свален от Сърбите, а имено с хаотична стрелба в въздуха личаха си дупките по крилата от големи патрони.
                              За съжаление е така ако стреляш на поразия и самолета е в обсега на стрелбата това че е стелт, става на решето.
                              Може да са давали, аз само знам че засякоха стелта с такъв радар.
                              Ако някой смята, че с един патрон се сваля самолет то много се лъже. Хаотична стрелба.. Ами ако лети ниско и го виждат, може и да го целят и с по-леко оръжие, а не само с ракети.
                              Стелт впрочем не е кой знае колко трудна или секретна технология. Черното покритие на самолетите например е тефлон, като на тиганите у вас. Проблемът е, че при Стелт технологията се разваля аеродинамиката от формата на самолета - а тя се променя за да се засича по-трудно, а за да се поддържа самолета да не падне заради лошата аеродинамика е нужна много прецизна и здрава електроника. Нещо което за сега само САЩ правят. Б 2 например няма опашка - как се управлява такъв самолет да завива Някой задавал ли си е въпрос? Това значи супер прецизна работа на двигателите, която обаче един пилот без компютър не в възможно да управлява.. Това обаче не е машината ви на бюрото а трябва да е машина която работи от - 60 градуса до + 60 и не забива като Уиндоус
                              Като спре компютъра самолета пада, защото не в силите на един човек да овладее машина с лоши летателни качества, която нарочно е направена лоша (някой от най-модерните изтребители са също така, за да могат да правят маневри немислими за други самолети) Да се върнем обаче на Стелт. Нужно е и да се скрие или да се разсее по някакъв начин топлината от двигателите, защото и тя се засича пък от ракети с топлинно насочване, дори като нашите бивши ракети Стрела или тези на САЩ - Стингър. Това разсейване също силно намаля качествата и летателните характеристики на самолета и се компенсира с електроника.
                              Със старите радари обаче тези самолети се засичат. Някой ми бе обяснявал още на времето нещо за дължина на вълните и от какво коя от тях в какво се отразява, на различните радари, но нали не съм много в час по електроника не съм запомнил.
                              Какво обаче радар.. Устройство което излъчва вълни, те се отразяват от обекта (от метал най-лесно), а после се връщат. "Лошите" радари засичат дори летяща патка във въздуха, което вдига под тревога бойците напразно, докато "добрите радари" само самолети. Само, че "добрия" радар като не може да засече патка, не може и да засече някой дървен самолет планер, както и някой Стелт.

Радиолокатор, радиолокационна станция (съкратено РЛС) или радар http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%...82%D0%BE%D1%80
                              Last edited by Jay Gould; 06.03.2011, 12:03.

Коментар

• ООН:

Геноцидът в Руанда

Към началото на геноцида , в Руанда се намират 2500 миротворци от ООН със статут на “наблюдатели” – и в правния и в прекия смисъл на думата. На 21 април Съвета за сигурност към ООН единодушно решава да изтегли по-голямата част от контингета – остават 270 души. В този момент от Червения кръст започват да пристигат съобщения за количеството на жертвите – десетки и дори стотици хиляди. На 13 май Съвета за сигурност решава да гласува връщането на войсковите части в Руанда, но Мадлин Олбрайт ( външния секретар на САЩ) задържа гласуването с 4 дни. Така на 17 май е прието да бъдат изпратени 5500 “сини каски” в Руанда. По това време вече имало 500 000 жертви по данни на Червения кръст. “Помощта” пристигнала едва средата на юни, когато нямало особена полза от нея. Когато на 24 март 1998 година – Клинтън отива на посещение в Руанда, той “поема част от отговорността” за случилото се. Това не е случайно – твърди се ,че именно САЩ са в основата на отказа на Съвета за сигурност да приеме предложението на генерал – лейтенант Ромео Далер и да изпрати своевременно мироналагащи войски. При все това генералът със своите хора успяват да спасят около 20 000 тутси от сигурна смърт. Три пъти му е дадена възможност да напусне Руанда по време на клането , но той отказва. Тръгва си от африканската страна през септември 1994 с разклатено психическо здраве и огромна мъка в страната.

http://www.kriminalist.info/3310s1.html

Руанда е само един от примерите колко импотентна и вредна е тази организация.
                                В Афганистан например има избити около 2 милиона цивилни по време на руската окупация там. Да сте чули ООН да има становище? Там са само чиновници, не им пука за нищо освен за заплатките им.

Коментар

Working...
                                X