Първоначално изпратено от luboil
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Африканската революция
Collapse
X
-
Бойко Борисов:Ние много по-рано казахме, че сме едни от най-заинтересованите и подкрепяме тази операция.
http://www.focus-news.net/?id=f17348
Същото вчера заяви и Георги Първанов.
Това означава, че България подкрепя военната операция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение..................
Много ясно, още бате Роналд /според мен най-силния американски президент след Кенеди/ щеше да му види сметката през 80-те, но що не го унищожи? Сензация!!! Сутринта казаха, че бълрарското разузнаване го било уведомило, че ще го бомбардират в леговището му в Баб ел Азизия и той е избягал от там като плъх от потъващ кораб.
След това като се разпаднаха съветите, да не би САЩ да нямаха ф16и томахоук или британците да нямаха Торнадо или пък франсетата Мираж? Имаха , но не го закачаха!
Е, това за последователите на тирания, диктат и страх са само манипулации. Интересно е те откъде черпят информация - от "достоверните" източници, които са или роднини или близки на Кадафито.
Коментар
-
Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнениедали е същия сценарий не е много ясно . Садам не си колеше хората .
падането на режимите там по пронцип е добре - Мубарак беше американска марионетка , този на Тунис също ,Кадафи не е , но е звяр. а Американците ако искаха можеха да го нападнат досега 100 пъти още преди години.....
Много ясно, още бате Роналд /според мен най-силния американски президент след Кенеди/ щеше да му види сметката през 80-те, но що не го унищожи? Сензация!!! Сутринта казаха, че бълрарското разузнаване го било уведомило, че ще го бомбардират в леговището му в Баб ел Азизия и той е избягал от там като плъх от потъващ кораб.
След това като се разпаднаха съветите, да не би САЩ да нямаха ф16и томахоук или британците да нямаха Торнадо или пък франсетата Мираж? Имаха , но не го закачаха!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеЩото бившата мадам Саркози му направи свирка на Кадафито и той се съгласи да ги пусне... Сега Сарко не можа да го преживее това нещо... и затова направи тая глупост да нападне Либия!
значи причината за войната е една свирка, дето Саркозица направила на Кадафито и Саркозито щото не забравя, а само забавя...
Това какво общо има с 10г затвор без присъда?
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеЩом са направили нещо, що не ги осъдиха????Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Нуакшот. Комисията на Африканският съюз за Либия призова за „незабавно спиране” на всички атаки, след като САЩ, Франция и Великобритания започнаха военни действия срещу силите на Муамар Кадафи. След повече от четиричасова среща в столицата на Мавритания, комисията поиска още и либийските власти да гарантират „хуманитарната помощ за нуждаещите се”, както и „защитата на чужденците, включително африканските емигранти живеещи в Либия”. Комисията подчертава нуждата от „необходими политически реформи за премахване причините за настоящата криза”.
Е какво излиза? Че и самите африкански държави считат, че проблемът е какъв? - политически реформи.
И това е становището не на нато, сащ или европа, а на африканските страни.
Който не знае какво е Африканския съюз:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%...8A%D1%8E%D0%B7
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеС кое точно прекали , освен че не е симпатичен на САЩ.
Дай точна информация колко народ е затрил в последните седчмици де.
НЯМА ДОКАЗАТЕЛСТВА , имам чувство це наблюдаваме същия сценалии като с Садам Хюсейн и мнимото му ядрено оръжие.
Е аз не съм толкова глупав че да им се хвана....
падането на режимите там по пронцип е добре - Мубарак беше американска марионетка , този на Тунис също ,Кадафи не е , но е звяр. а Американците ако искаха можеха да го нападнат досега 100 пъти още преди години.....
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеМежду другото, от любопитство, някой знае ли защо Кадафито е решил да бъде полковник? Що не се провъзгласи за генералисимо?
Може би да бъде по-близо до народа си
Вероятно си много прав, хем не е грандоманско, хем е старши офицер!
Най-ме кефят обаче изказванията му, че той изобщо не заема никаква длъжност и де факто не управлява! Той е просто лидера на революцията!!! Хайде кажете тогава той носи ли някаква отговорност за това , какво чинат ония с длъжностите? Една биографична книга за него би била с подходящо заглавие като "Полет над кукувичето гнездо"
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениехайде бе и как така се оказаха невинни. То и оня малоумник Шийлдс беше невинен според ингилизите, макар да беше разбил главата на бармана. И те (ингилизите), и ние направихме едно и също - ревахме да ги пратят у дома, за да си излежат присъдите (постановени от независим съд/поне по презумция независим/) и като дойдоха Гице ги помилва. Естествено, любовно-алкохолната авантюра на 5-те фльорци, "доктора" и една тарамбука ни коства бая милиони - и като невърнат дълг, и като договори, и като концесии.
Но пък стадото бе доволно - Не сте сами. Е, не са - вече всички платихме за мизериите им. Колкото до Кадафи - споделям мнението,че Запада няма място там. Ако Запада иска да помага - Япония има много по-голяма нужда от помощ, ама за там се искат и други каюества, освен да натискаш копчетата на ракетите като на Плейстейшън.
Победителите не ги съдят, а историята винаги се пише от победителите.........
Щийлдс не го държаха 10г в затвора.
Щийлдс не го измъчваха с електричество.
Никой не е спорил дали са виновни или не медиците, а за техните мъчения и затвор без присъда. Щом са направили нещо, що не ги осъдиха????
Коментар
-
С кое точно прекали , освен че не е симпатичен на САЩ.
Дай точна информация колко народ е затрил в последните седчмици де.
НЯМА ДОКАЗАТЕЛСТВА , имам чувство це наблюдаваме същия сценалии като с Садам Хюсейн и мнимото му ядрено оръжие.
Е аз не съм толкова глупав че да им се хвана....Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Либийският лидер Муамар Кадафи направи обръщение призовавайки своите съграждани да се въоръжат и да защитят постигнатото от либийската революция. Кадафи заяви, че възнамерява да отвори оръжейните складове, за да може населението на страната да се защити.
Полковник Кадафи обеща още гражданите на Либия да се изправят срещу „агресията на колонизаторите и кръстоносците
Коментар
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение...............
Следя темата с най-голям интерес непрекъснато по ВВС, СNN, агенция Фокус, Днес БГ, и руски телевизии. От НЯКОЛКО независими източници се получиха данни, че хората на Кадафи са разни африкански наемници, които стрелят с автоматично оръжие безразборно и избиват в болниците ранените при протестите хора! Това го каза и една българска мед.сестра която се завърна още при евакуациите. Сигурен съм, че ще намерят масови гробове пред които клането в Сребреница ще изглежда като невинна игра на стражари и апаши.
Дори бяха изнесени доказателства, че Кадафито наемал чужди наемници и им плащал по 1000$ на ден. Това Кадафито го може, защото разполага с народните пари и ги използва срещу народа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеКолега я дай някакви неопровержими доказателства от независим източник , за избиваните от Кадафи много хора.
Щото в медиите има само непроверена информация на принципа някои каза.....
Хващам се на бас че жертвите от бомбандировките на западните съюзници сред цивилното население ще са многократно повече отколкото избитите " като хлебарки " от хора на Кадафи.
Интересно кои тогава прави геноцид.....
Но както се казва победителите не ги съдят.
не казвам ,че басиотните на капитализма не са зверове , но Кадафи просто прекали!!!
Коментар
Коментар